2

In de rubriek ‘Budget talk’ ga ik met lezeressen een gesprekje aan over budget. Wat voor werk doe je? Heb je kinderen? Waar besteed je je inkomen zoal aan en wat voor handige tips om te bezuinigen zou je geven. Iedere situatie is anders en daarom verzamel ik allerlei verschillende verhalen. Of je nu een single mom bent, docente, carrièretijger, thuisblijfmoeder of serveerster, ieder verhaal is anders. Vandaag deelt Anne haar verhaal. Ze is een newborn mama van een zoontje, woont samen met haar partner en ze werkt 32 uur per week, ze deelt een kijkje in hun kasboek vandaag in deze Budget talk. Zij weet namelijk onwijs veel af over geld besparen en kan ons daar goede tips bij delen, lees je mee?

Wie ben je en hoe ziet je gezinssamenstelling eruit?

Ik ben Anne, 30 jaar, samen met Alex en moeder van de nu 6 weken oude Mats! Wij wonen nu bijna 6 maanden met veel plezier in een nieuwbouwhuis.

Wat voor werk doen jij en je partner en hoeveel uur per week voeren jullie dit uit?

Ik werk 32 uur per week als service coördinator bij ETP, een leverancier in corporate bedrijfskleding. Mijn vriend werkt sinds enkele maanden als vrachtwagenchauffeur (36 uur) na een lange carrière in de horeca. Een hele overgang dus! Daarnaast ben ik nu 1,5 jaar eigenaresse van blog budgetmeisje.nl. Een website over geld, budgettips en daarnaast mijn persoonlijke leefstijl voor vrouwen met een modaal inkomen. Aan mijn blog besteed ik ongeveer 10 uur per week.

Welke vaste lasten hebben jullie per maand?

Ik noteer onze vaste/variabele lasten in een kasboek op Excel formaat en hou daarnaast een app op mijn telefoon bij (Deze handige app heet : Oehoe). Momenteel zitten we op €1.850 vaste lasten per maand en dit is dan nog zonder boodschappen en baby!
Onder deze vaste lasten vallen o.a. onze hypotheek, verzekeringen, telefoon/sport abonnementen, Gemeente belastingen, lease-auto en ga zo maar door 😉

anne3

Geld sparen of alles opmaken en genieten in het moment?

Beide! Je hoeft in mijn ogen niet voor elke onvoorziene uitgave een potje te maken, maar het is fijn om in ieder geval wat achter de hand te hebben. Ik vind sparen voor later belangrijker. Kijk naar ons pensioen bijvoorbeeld. Wie zegt dat er tegen die tijd nog AOW beschikbaar is? En misschien heeft Mats geen recht op studiefinanciering en moet hij zijn studie zelf betalen. Dat vind ik belangrijke doelen. Een wasmachine die kapot gaat betaal ik dan wel 1 keer met mijn creditcard als er niets voorhanden is 😉

Hoeveel besteed je gemiddeld per week aan boodschappen en waar koop je die?

Wij doen ongeveer 2 x per week boodschappen bij zowel Lidl als Albert Heijn. Beide supermarkten hebben een verschillend assortiment en ze schelen ook nog eens flink in prijs. Bij Lidl spenderen we doorgaans €40,- en bij Albert Heijn €60 per week.

Bron

Hoeveel besteed je per maand aan kleding?

Mijn vriend, ouders en broertjes roepen bij deze vraag in koor; TE VEEL! Maar ik ben nu eenmaal een groot mode liefhebber en word erg blij van mijn kledingkast. Wel probeer ik mijn kleding altijd met korting te kopen. Bij veel online shops is dit prima te doen, aangezien zij erg vaak stunten met prijzen/kortingscodes. Ook ga ik regelmatig naar sample sales, het voordeel van veel vrienden die in de mode zijn blijven werken ;-). Vaak ben ik – heel erg- na 2 seizoenen alweer op een topje uitgekeken, dus van erg hoge kwaliteit hoeft het wat mij betreft niet te zijn. Ik probeer vriendinnen er dan blij mee te maken. Mijn uitgavenpatroon is erg verschillend, maar ik denk dat ik ongeveer €80-100 per maand besteed aan kleding.

Wat zijn je ultieme bespaartips?

Houd je vaste/variabele lasten goed bij! Wanneer je alles goed op een rijtje denkt te hebben, ben je het zicht op een net budget zo weer verloren. Gebruik hiervoor een excel document of een printable en hang ‘m op. Geld kan zo snel gaan en soms heb je geen idee waar het aan is besteed. Ik gebruik zelf de reclamefolder app en vind de zoekfunctie vooral super handig. Als ik bijvoorbeeld Pampers, Nivea deodorant of bier wil kopen, dan kijk ik door middel van de zoekfunctie waar deze producten in de aanbieding zijn. Scheelt een hoop! Vooral wat betreft luiers. Wat gaan die hard zeg!

Lees hier nog meer tips om te besparen op boodschappen!

 

Ik heb nog tal van andere tips, maar dan wordt dit artikel iets te lang 😉 Op mijn blog Budgetmeisje.nl geef ik niet alleen tips, maar deel ik -zo nu en dan, ook mijn eigen uitgaven. Erg confronterend, maar handig is het wel!

Kelly, bedankt dat ik mee mocht werken aan deze onwijs leuke rubriek! Niet alleen leuk om in te vullen, maar ook erg interessant om bij te houden en te zien hoe andere vrouwen hun budget besteden.

Dankjewel Anne, voor het meedoen aan deze rubriek, wat een leuke en handige blog heb je! Super interessant voor iedereen die, net als ik, interesse heeft in alles wat met budget, besparen, huishoudelijke tips en shopping te maken heeft! Zeker een blog tip om te bezoeken!

Hoe houden jullie je inkomsten en uitgaven overzichtelijk bij? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

27 gedachten over “Budget talk #6: Anne weet alles over besparen!”

 1. Ik houd mijn financien heel precies bij met excel sheets. Wij gebruiken juist wel veel potjes. Om eerlijk te zijn vind ik bijna 100 euro per week aan boodschappen erg veel voor een klein gezin. Ik ben met een gezin van 4 ( kinderen 8 jaar) en spendeer per week niet meer dan 60 tot max 70 euro per week, wij zitten net onder modaal.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Tweede uitslag fertiliteitsonderzoek….is het hetzelfde als de eerste uitslag?My Profile

 2. Jij werkt dus eigenlijk 42 uur per week en je vriend ook nog eens 36, kan me voorstellen dat anderen dan meer voor je baby zorgen dan jijzelf, vind het altijd zo sneu, kinderen die er bij komen maar waar geen tijd voor vrij gemaakt wordt, niet mijn keuze.

 3. Wow wat een oordeel zonder de detailt te weten. Geen mooie eigenschap als je het mij vraagt.

  Weet jij wanneer ze die 10 uur besteed aan haar blog? Bijv. als de kleine savonds slaapt? Wellicht werkt manlief ook wel eens in de avond of nacht.. niet zo snel oordelen mensen.

 4. Anne van Geelkerken

  Jeetje, wat is dit een nare opmerking. Iedereen beslist toch zelf hoe zij haar leven leeft en welke keuzes daarin gemaakt worden. Zeker bij artikelen als deze waarin je veel blootgeeft over jezelf vind ik dat we elkaar en elkaars keuzes moeten respecteren.

 5. Anne van Geelkerken

  Jeetje, wat is dit een nare opmerking. Iedereen beslist toch zelf hoe zij haar leven leeft en welke keuzes daarin gemaakt worden. Zeker bij artikelen als deze waarin je veel blootgeeft over jezelf vind ik dat we elkaar en elkaars keuzes moeten respecteren.

 6. Anne van Geelkerken

  Jeetje, wat is dit een nare opmerking. Iedereen beslist toch zelf hoe zij haar leven leeft en welke keuzes daarin gemaakt worden. Zeker bij artikelen als deze waarin je veel blootgeeft over jezelf vind ik dat we elkaar en elkaars keuzes moeten respecteren.

 7. Dat besparen kan tegenvallen als je ineens onvoorziene uitgaven hebt! Zeker als je ineens een afrekening van het energiebedrijf krijgt! En op basis daarvan je maandelijkse lasten flink naar boven worden bijgesteld..?..goede tip van die app!
  Essma onlangs geplaatst…Photo Diary Little Origin #6My Profile

 8. Ik weet heel goed waar ons geld heen gaat, sparen is absoluut belangrijk maar ook genieten. Wij zijn dol op reizen, en verre reizen kosten veel geld dus daar sparen we graag voor! Daarnaast leef je maar 1 keer!!
  Lisette onlangs geplaatst…Nieuwe categorie: familyMy Profile

 9. Wat een leuke ‘aflevering’ weer om te lezen, heb gelijk Anne’s blog doorgespit, leuk om zo ook nieuwe blogs te leren kennen.. ik lees regelmatig in de comments dat er reacties komen op de hoogte van het boodschappenbudget. Als ik iets van mijn ouders geleerd heb, dan is dat wel dat je op eten niet moet bezuinigen! Nog ver voordat iemand ooit over plofkippen had gehoord en vlees vol antibiotica, was mijn moeder al huiverig voor kiloknallers en kocht ze bij onze slager kleine stukjes goed vlees.. dan hadden we twee runderlapjes die we met zes personen moesten delen, maar dat gaf een veel beter voorbeeld dan zes varkensfilets die veel te waterig en goedkoop geproduceerd waren! Ook op goede groenten van de groenteboer werd niet bezuinigd en er werd veel aan cake en koekjes zelf gebakken.. terwijl het gezin onder modaal leefde en het vaak allemaal heel gematigd was, heb ik dus wel de liefde voor weinig maar goed voedsel meegekregen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.