Dit doe ik om gezond en fit te blijven

Regelmatig krijg ik de vraag wat ik doe om gezond en fit te blijven. Ik vind het zoals jullie vast al wel hebben meegekregen erg belangrijk om gezond te eten, voldoende te bewegen en goed voor mijzelf te zorgen. Een gezond en fit lichaam hebben is belangrijk voor een goede weerstand en draagt bij aan gezond ouder worden. Ik zorg er daarom voor dat ik gezonde voeding eet, veel water en thee drink, de juiste supplementen neem en dagelijks bewegen integreer in mijn leven. Hoe dat er voor mij uitziet deel ik in dit artikel met wat handige tips om thuis aan de slag te gaan.

Dit doe ik om gezond en fit te blijven

Ik voed mezelf met gezonde voeding die alle vitamines, mineralen, gezonde vetten en eiwitten bevatten. Ook zorg ik voor voldoende slaap en probeer ik ontspanning in te lassen zodat ik me meer in balans voel. Ik voed mijn mind met de juiste boeken, podcasts en andere inspirerende content die mij scherp houden en een positieve mindset geven. Qua beweging wandel ik dagelijks minimaal 30-45 minuten met onze hond Niko wat ik verspreid over de dag. Ik pak zoveel mogelijk de fiets om zo buiten lekker in beweging te zijn en daarnaast pas ik tijdens mijn morning routine een stukje beweging toe. De ene dag is dit een fijne yoga sessie, de andere keer een thuis training met oefeningen die ik via bijv. YouTube volg. De yoga sessies volg ik via Yoga with Adrienne, zij geeft hele fijne yoga lessen die voor ieder niveau te doen zijn en die je lichaam en mind positief beïnvloeden. Ik voel me na zo’n sessie heerlijk relaxt, maar ik voel ook dat mijn lichaam er baat bij heeft. De home workouts die ik volg doe ik vaak van Pamela Reif op Youtube. Ik train per keer zo’n 20-30 minuten en focus me vooral op buikspieren, billen en benen en daarnaast train ik eens per week mijn armen en schouders om zo mijn spieren te verstevigen en mijn weerstand te verhogen.

Vroeger sportte ik meer en intensiever. Toen sportte ik 3-4x per week met langdurige en pittige workouts en nu merk ik dat ik het fijner vind om dagelijks een korte training of yoga sessie te doen om zo op een wat meer relaxte manier bezig te zijn met sport. Het geeft me elke dag een heel gelukkig gevoel en het helpt mij naar een veel positievere mindset. Ik voel me een stuk fijner op dagen dat ik het wel doe, dan wanneer ik veel stil zit. Wat mij motiveert om voldoende te bewegen is het bijhouden van mijn beweging middels een activity tracker (smartwatch). Hierop houd ik het aantal stappen bij dat ik zet, ik kan mijn workouts tracken, de hoeveelheid water die ik drink en nog veel meer. Wanneer ik langere tijd stilzit als ik bijv. aan het werk ben dan krijg ik een reminder dat ik even in beweging moet komen. Dit vind ik erg handig.

Merk jij dat je wat meer motivatie kunt gebruiken om in beweging te komen? Dan heb ik een hele toffe tip voor je, namelijk a.s.r. Vitality. Dit is een beweegprogramma dat je gebruikt via de a.s.r. Vitality app. Wanneer je beweegt word je beloond en dit is een bewezen tactiek om jezelf te motiveren om bewegen langdurig vol te houden. Zet je voldoende stappen en haal je je doelen dan word je wekelijks, maandelijks en jaarlijks beloond in de vorm van leuke cadeaus, een cashback op je aanvullende zorgverzekering en je kunt het aankoopbedrag van je Apple Watch of Fitbit terugverdienen. Win-win voor jouw gezondheid en je portemonnee ;). Via deze link kun je je aanmelden voor a.s.r. Vitality. 

Wat doe jij om voldoende te bewegen en fit te blijven? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.
#KellycaresseAd in samenwerking met a.s.r. Vitality.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.