5 Tips om deze Corona tijd efficiënt door te komen

Je kunt het niet ontkennen, we zijn in een hele gekke tijd beland. Wie had er vorig jaar kunnen denken dat er zoveel in ons leven zou veranderen? Wie had gedacht dat we vrijwel niet meer konden reizen, heel veel thuis zouden gaan werken, dat er een lockdown zou ontstaan, dat een virus ons leven zou beïnvloeden dat we zelfs met mondkapjes moeten lopen in openbare ruimtes? Ik had het niet verwacht en ik denk dat ik tijdens de jaarwisseling ook wel met gemengde gevoelens terugkijk op dit gekke jaar. Het Corona virus heeft veel zorgen meegenomen, verwarring laten ontstaan en om allerlei aanpassingen in ons dagelijkse leven gevraagd. We hebben hier allemaal geen invloed op gehad, maar waar we wel invloed op hebben is hoe we met elke situatie omgaan. En ik kies dan graag voor een positieve manier om ergens naar te kijken en mee om te gaan. Daarom deel ik vandaag 5 tips die je kunt inzetten om deze gekke Corona tijd toch efficiënt te kunnen besteden. Lees je gezellig met me mee?

5 Tips om deze Corona tijd efficiënt door te komen

  • Zie deze tijd als een goed moment om een grote schoonmaak en opruiming te houden in je huis. Ga door je spullen heen, zoek je zolder op en kijk waar je spullen heb staan die nog eens goed uitzocht mogen worden. Ga kijken wat je kunt verkopen, wat je naar de stort kan brengen of wat je nog kunt weggeven. Maak schoonschip en doe dingen die je niet meer nodig hebt weg om ruimte te maken in je huis, maar zo ook in je hoofd en houd vervolgens een grote schoonmaak. Je zult merken dat dit enorm veel voldoening zal geven als je eenmaal begonnen bent en resultaten gaat zien. Ze zeggen het niet voor niets: Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd en dat geeft enorme rust in de dagelijkse chaos waarmee we te maken hebben.
  • Ga een studie volgen! Er zijn enorm veel online scholen te vinden met allerlei thuisstudies. Kies een studie die je eigenlijk altijd al wel had willen volgen. Leer een nieuwe taal, pak een toffe hobby op waar je via een studie alles over gaat leren of maak een studie af die je nog wilde afronden.
  • Ga je rijbewijs halen! De rijscholen zijn open dus de extra tijd die je nu hebt kun je besteden aan het halen van je rijbewijs. Online vind je allerlei manieren om te oefenen voor je theorie-examen. Ik herinner me nog hoe pittig ik het leren voor mijn theorie vond dus het is handig als je hier online mee kunt oefenen. Ook kun je online een gratis oefen theorie examen volgen zodat je kunt checken hoe je ervoor staat voor je echt op theorie-examen gaat.

Hoe tof zou het zijn als je hierdoor na deze Corona tijd je rijbewijs hebt kunnen halen!

  • Ga extra lekker koken en nieuwe recepten proberen! Nu we meer thuis zijn en het thuis extra gezellig willen maken is dit ook een leuk moment om nieuwe maaltijden te gaan leren koken en je weekmenu meer variatie te gaan geven. Je kunt zo beter leren koken en gezondere maaltijden bereiden wat ook nog eens goed is voor je gezondheid en weerstand en daarnaast ook wat meer afwisseling kan geven in je dagelijkse leven. Wie weet blijkt er een masterchef in je te zitten die er tijdens deze periode uit kan komen 😉
  • Geef je gezonde leefstijl een enorme boost om zo je weerstand te verhogen. Het coronavirus wordt heftiger geraakt bij mensen die overgewicht hebben en een lagere weerstand. Ga gezonder leven, ga indien nodig afvallen en doe er alles aan om je weerstand een boost te geven. Wissel af met sporten, ga lekker hardlopen of doe fijne home workouts en varieer met je voeding door meer gezonde voedingsstoffen toe te voegen. Ik maak graag heerlijke gezonde ovenschotels, maaltijdsalades, lekkere maaltijdsoepen en nog veel meer en probeer zo veel groente, gezonde eiwitten en goede vetten toe te voegen om zo onze weerstand te verhogen. Je zult merken dat het je een goed gevoel geeft als je je gezonder en fitter gaat voelen en zo gebruik je deze gekke tijd om te werken aan iets positiefs voor je gezondheid en toekomst.

Welke tips gebruik jij om deze gekke Corona tijd door te komen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

2 gedachten over “5 Tips om deze Corona tijd efficiënt door te komen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.