Mommy monday: Dit denkt een moeder onder de douche

douche

Ik stond laatst onder de douche en ik was een beetje aan het wegdromen. Sinds ik moeder ben heeft douchen een hele andere betekenis gekregen. Ik weet niet of andere moeders dit herkennen, maar ik zie douchen nu veel meer als een momentje van ontspanning, maar voor mij gelijk een momentje waarbij ik denk aan al die dingen die ik nog moet doen, ook denk ik ondertussen allerlei dingen te horen ‘Hoor ik Aimy huilen?’ en denk ik aan al die plannen waar ik gewoon niet aan toe kom. Ik ben benieuwd of andere moeders dit ook denken tijdens het douchen.

Bron

 • Even snel douchen hoor, anders ben ik te laat voor dat ene tv-programma
 • Hoor ik een baby huilen? Of is het Lana die roept dat ze dorst heeft?
 • Hoor ik de deurbel? Hopelijk doet manlief open…
 • Ik moet nog wel even een boodschappenlijstje maken, de was vouwen en eten uit de diepvries halen voor morgen…
 • Ik moet eigenlijk mijn benen scheren en scrubben wordt ook weer eens tijd. Of dat haarmaskertje? Naja volgende keer doe ik dat… (nooit)
 • Die teennagels van mij zijn afgrijslijk, gelukkig kan ik ze nog in sokken verstoppen.

 • Waarom is die douchegel nu al bijna op? Die heb ik vorige week gekocht? Denkt mijn man dat hij een olifant moet wassen?? (grootverbruiker haha)
 • ‘Au’ En toen stond ik op dat vissenspel van Lana, dit vinden mijn voeten niet leuk. Hopelijk ruimt Yannick de vaatwasser uit, ik heb genoeg gedaan voor vandaag… vind ik.
 • Hmm, die borsten van mij zijn ook niet meer wat ze ooit geweest zijn.
 • Evenals die buik…
 • Zo, klaar, maar ik heb geen zin om die warme douche uit te komen, nog heel even dan…
 • En ik ga NU de douche uit, bodylotion smeren sla ik wel over. Berenpyjama aan (of een ander motiefje), tijd voor Tv!

Ik ben benieuwd of jullie deze gedachten herkennen, wat denk jij allemaal tijdens het douchen? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

55 reacties

 • Channa
  25 april 2016

  Ik denk ook altijd de kinderen te horen, die vieringenschema 9 van de 10x gewoon liggen te slapen…
  Channa onlangs geplaatst…9x Wat wij van onze kinderen kunnen leren!My Profile

 • Wilmaaa
  25 april 2016

  Hihi dat denk ik ook wel ja. Even snel douchen. Dan doe ik even de kraan uit omdat ik dacht Yarah te horen. Ook is het vaak snel snel.. Ik denk dan ik kan er maar beter uit gaan, kan ik mijn gezicht nog goed verzorgen 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Moederdag DIY | Chocolaatjes met liefde bereidMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  25 april 2016

  Ik douche altijd ‘s avonds laat, dan hoef ik me niet druk te naken of ik de kinderen hoor. En inmiddels zijn mijn kinderen wat ouder. Toen ze nog baby waren, dacht ik dit zeker hoor Kelly. Nu kan ik zelfs op zondagochtend uitgebreid douchen terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Douchen is voor mij bijna verstand op nul en genieten. Ik zeg bijna verstand op nul, want wanneer ik alleen douche ven ik vaak bezig met de dingen die ik nog moet doen. Maar vaak douche ik met mijn vriend en kletsen we gezellig bij onder de douche.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Mijn kinderen en 19 x kattenkwaadMy Profile

 • Femke
  25 april 2016

  Haha nou ik herken het niet want ik ben geen mama, maar ik kan het me wel helemaal voorstellen.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Charlotte Tilbury Colour ChameleonMy Profile

 • Nicole
  25 april 2016

  Haha ja ik denk ook altijd dat ik ons zoontje hoor huilen !
  Nicole onlangs geplaatst…Beleven we de wereld alleen nog maar via onze telefoon?My Profile

 • Desiree | Sweet Happinez
  25 april 2016

  Ik kan het me helemaal voorstellen dat je nu heel anders onder de douche staat dan voorheen
  Desiree | Sweet Happinez onlangs geplaatst…BABYSHOWER TAART VOOR ANNEMy Profile

 • Carlijn
  25 april 2016

  Haha ja heel herkenbaar. Ik denk de hele tijd dat ik een baby hoor, want douche 9 van de 10 keer wanneer de meiden op bed liggen voor hun eerste dutje. Benen scheren, scrubben en maskertjes bewaar ik voor het weekend maar zelfs dan heb ik er vaak de puf niet voor.
  Carlijn onlangs geplaatst…Soms is het ook gewoon even niet leuk…My Profile

 • Frank
  25 april 2016

  Ik heb het er wel eens over met mijn vrouw en het klinkt herkenbaar als ik dat zo lees. Gelukkig komt dit me totaal niet bekend voor als man zijnde ?
  Frank onlangs geplaatst…Een kijkje in onze babykamerMy Profile

 • Tamara
  25 april 2016

  Ik hoor gewoon echt standaard de kinderen huilen. Hoe vaak ik de douche sons wel niet aan en uit zet! Hahaha
  Tamara onlangs geplaatst…Tips voor lekker slapen zonder huilen.My Profile

 • Leonie
  25 april 2016

  Ah! Ik ben benieuwd hoe het straks zal gaan… Voor nu kan ik nog lekker relax douchen… Ik kan me jouw gedachten wel goed voorstellen!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapshoot inspiratieMy Profile

 • Dionne
  25 april 2016

  Haha! Ik ga onder de douche ook altijd nadenken over van alles en nog wat. En wat betreft die pyjama, dat is helemaal waar. Doe ik ook, anders heb ik het koud. :p
  Dionne onlangs geplaatst…Samenwonen | Van een studentenhuis naar een huisje mét tuinMy Profile

 • Nicole
  25 april 2016

  Meestal douche ik met de kleine samen maar als ik alleen douche dan is m’n man er en dan denk ik heerlijk nergens aan..
  Nicole onlangs geplaatst…Zaterdagavond: met (redelijke) spoed naar het ziekenhuisMy Profile

 • Saskia
  25 april 2016

  Oh ja douchen is echt het ontspanningsmoment van de dag haha. En ik heb dan vrijwel dezelfde gedachten 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Halli Galli en IntratuinMy Profile

 • Kelly Caresse
  25 april 2016

  hahah ja mannen zijn veel relaxter denk ik 😛

 • Dita
  25 april 2016

  Wij hebben een babyfoon met camera dus die neem ik vaak mee in een zakje dat tegen water kan. De babyfoon zet ik dan op de wastafel en dan kan ik het vanuit de douche of bad in de gaten houden.
  Dita onlangs geplaatst…Fashion inspiratie – April 2016My Profile

 • Kim_xazoe
  25 april 2016

  Hahaha ja zo verschrikkelijk herkenbaar. Xavi is nu 3 en staat soms gewoon naast de douche te wachten. Niet dat hij even gaat spelen, nee gewoon wachten. Zo wordt mijn douchesessie nog korter!
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Vakantiestress – je peuter op de vliegreis voorbereiden!My Profile

 • Leonie van Mil
  25 april 2016

  Ik kan alleen maar ontspannen douchen als ik weet dat mijn vriend naar de kleine toe kan als hij begint te huilen. Als ik alleen ben, neem ik een turbo-douche
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn leven als blogger #6My Profile

 • Marijke
  25 april 2016

  Ik herinner mij nog goed dat toen mijn dochtertje zo ieni-mieni was ik ook steeds dacht dat ze huilde. Gebeurde ook zo vaak dat ik net shampoo in mijn haar deed en ze keihard begon te huilen terwijl mijn vriend niet thuis was. AAARGGGH dan kan je relaxed douchen wel vergeten haha
  Marijke onlangs geplaatst…KONINGSDAG SNACKMy Profile

 • Diana
  25 april 2016

  Haha, wat ontzettend leuk geschreven en wat herkenbaar! Vooral wanneer je onder de douche staat en je kind denkt te horen. Dit heb ik ook vaak wanneer ik in bed lig. ?
  Diana onlangs geplaatst…Wij krijgen opvoedhulpMy Profile

 • Vivienne
  25 april 2016

  Hihi herkenbaar! Ik douche zodra de baby slaapt, maar soms met alle deuren open zodat ik zeker weet dat ik haar hoor als ze huilt. Tja, dat “relaxen” onder de douche is s er wel vanaf – en is ook een beetje frisjes… Gelukkig haal ik het in het weekend in als de man thuis is.
  Vivienne onlangs geplaatst…Eetdagboek april #6My Profile

 • marie-louise
  25 april 2016

  Hahaha heel herkenbaar! Vind douchen nu echt een momentje voor mezelf ipv even snel douchen voordat ik naar school/werk ga. En veel van die gedachtes die jij beschrijft paseren dan ook de revue 😉
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 34My Profile

 • rachel
  25 april 2016

  hahah zo herkenbaar!! ik ben met de dag zelf bezig, met de dingen die ik nog wil doen na de douche en de hele planning van de volgende dag gaat al door het koppie heen, eigenlijk niet de bedoeling he haha je hoort je idd te ontspannen maar hey anno 2016….een gezin…ontspannen? wat is dat hahah
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 23 april 2016My Profile

 • Kayleigh van Dijk
  25 april 2016

  Ja! Ik denk mijn zoontje ook steeds te horen. Ik heb sinds ik een kindje heb nog nooit zo snel gedoucht, gegeten, de was en afwas gedaan hihi 😀 Ook maak ik in gedachten alvast onder de douche een boodschappenlijstje en denk ik even aan wat ik deze week nog allemaal moet doen. Hahah mind multitasking :p

 • Rafaëlla
  25 april 2016

  Ik heb ook nog geen kinderen en ik douche nooit lang… maar als ik in bad ga liggen ? heerlijk! Haha
  Rafaëlla onlangs geplaatst…Uitdaging.. Naar de bioscoopMy Profile

 • Corinne
  25 april 2016

  Ik durf nog niet te douchen als ik alleen ben met mijn zoontje… Dus plan het altijd zo dat mijn vriend er is, heeeeel vroeg in de ochtend of na het eten ofzo 😉 Komt vast wel weer goed 🙂

 • Charlotte
  25 april 2016

  Haha heel herkenbaar! Maar bij mij komen er ook vaak nieuwe blog ideetjes in me op!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary #17: bloggersmeeting en oppasdagMy Profile

 • femketje
  25 april 2016

  haha super leuke post XD ben zelf nog geen mama kan maar me dit allemaal super goed voorstellen!
  femketje onlangs geplaatst…NOTD – Mermaid.My Profile

 • Celine
  25 april 2016

  Hihi heel herkenbaar! Ik denk meestal nog aan alle klusjes die gedaan moeten worden! Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…Fashion: Baby’s outfit!My Profile

 • Malou
  25 april 2016

  Haha, erg herkenbaar!
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #153; terug van weggeweestMy Profile

 • Yvonne
  25 april 2016

  Hihi ik sta ook altijd te denken over wat ik allemaal nog moet doen. Maar ook vaak aan mijn zoontje die op het moment dat ik douche in de huiskamer rondloopt. Onze badkamer is beneden dus ik hoor wel van alles. Wil dan snel klaar zijn voordat hij ondeugend wordt.
  Yvonne onlangs geplaatst…Geluksmomentjes #15: koningsspelen en meer spelletjesMy Profile

 • Mary-Lou
  25 april 2016

  Ik denk ook altijd van alles te horen. Verder heb ik altijd van die “Oja, niet vergeten” dingetjes. Die ik tijdens het afdrogen alweer vergeten ben natuurlijk.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Julianatoren; een te gek dagje uit!My Profile

 • Lisanne
  25 april 2016

  Hahaha, dit is niet alleen bij moeder hoor! Ik doe dat ook en onder de douche bedenk ik altijd zoveel dat ik soms denk het was wel handig geweest als ik hier een notitieblok had liggen…. Net als dat maskertje, die teennagels en die bodylotion, ja je bedenkt het allemaal maar het komt er nooit van! Wordt dit bij het moederschap nog erger dan? Haha, fijne dag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY – omslagdoek hakenMy Profile

 • Lifesabout
  25 april 2016

  Schuldig op alle punten! Ik denk ook heel vaak dat ik van alles hoor onder de douche, maar meestal beeld ik mij dat in.

 • ByLeen
  25 april 2016

  Zo grappig om dit te lezen omdat het volgens mij voor heel veel moeders herkenbaar is.
  Ik denk ook altijd vanalkes te horen
  Daarom vind ik het fijn om in de avond te douchen als de kids slapen
  Lekker zonder gestoort te worden 🙂
  ByLeen onlangs geplaatst…Top 5 Sexy MannenMy Profile

 • karlien
  25 april 2016

  Hahah in de eerste maanden na de geboorte dacht ik altijd dat ik een kind hoorde huilen zodra ik onder de douche stond. Tegenwoordig, jongste is 2, kan ik wel weer even onder de douche. Maar lang niet meer zo uitgebreid als het ooit was. En inderdaad eerst al die speeltjes aan de kant 😉
  karlien onlangs geplaatst…Johan kookt: Kofte harciMy Profile

 • MetMirjam
  25 april 2016

  Grappig! Ik douche het liefst als mijn man thuis is bij Fiene. Dan laat ik alles over aan hem en heb ik even de tijd om lekker te douchen. Maar laten we eerlijk zijn.. hoe vaak komt dat nou uiteindelijk echt voor hahaha
  MetMirjam onlangs geplaatst…Verrassend indoor uitje met je kindje: de IntratuinMy Profile

 • Vanessa
  25 april 2016

  Haha, zo leuk om te lezen! Ik ga meestal in bad en dat is voor mij altijd een ontspannend momentje. Ik hou er net van om me uitgebreid te verzorgen met heerlijke producten. Maar ik ben natuurlijk nog geen mama en ik heb hier dus alle tijd voor. Wel denk ik soms na over alle dingen die ik nog moet doen, maar verder probeer ik gewoon te relaxen 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Lijstje: 50 kleine geluksmomentjesMy Profile

 • Marije
  25 april 2016

  Tot nu toe denk ik helemaal niks onder de douche. Lekker relaxen. Alhoewel: soms bedenk ik me dat ik waarschijnlijk nooit meer rustig kan douchen als de baby er eenmaal is haha.
  Marije onlangs geplaatst…Een 3D echo laten makenMy Profile

 • Nicoline
  25 april 2016

  Haha ik herken ze zeker! Maar denk eigenlijk vooral opschieten opschieten opschieten, omdat ze kleine meid weer zit te gillen hahaha!
  Nicoline onlangs geplaatst…Sukhi.nl : schitterende kleden direct van de makersMy Profile

 • Bregje
  25 april 2016

  Haha, yup, allemaal herkenbaar! Vaak krijg ik ook leuke blogideeën, maarja, waar schrijf je ze op he? Met badkrijt op de muur misschien? 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Dezelfde vragen, anderhalf jaar laterMy Profile

 • Manon
  25 april 2016

  Hahahaha lekker herkenbaar allemaal! Die plaatjes vooral :’-) Ik ga vaak douchen als mijn vriend gewoon thuis is ‘s avonds of voordat hij naar z’n werk gaat ‘s morgens. En dan douche ik altijd net iets te lang waardoor hij bijna te laat komt, oeps.
  Manon onlangs geplaatst…Naar de diëtiste met NovelleMy Profile

 • jodi - liefthuis
  25 april 2016

  Vooral dat, hoor ik hem nou huilen? vond ik heel vervelend. De eerste keer wel 5 keer de douche uit gezet geen gehuil, de keer daarna dacht ik heel de tijd, het lijkt vast weer zo maar is niks en toen was ik klaar en huilde hij toch. OEPS
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Dat een bevalling zoveel impact kan hebben…My Profile

 • Simone
  25 april 2016

  Hahaha ja super herkenbaar. Ik heb altijd het idee dat ik mijn dochter hoor huilen en ik raffel het allemaal maar snel af, haha 😉
  Simone onlangs geplaatst…Monday Funday #8 | Aardbeien, de hond en vrolijke MirtheMy Profile

 • Maike
  25 april 2016

  Haha, leuk geschreven!
  Maike onlangs geplaatst…Nieuwe collectie bruidslingerie bij HunkemöllerMy Profile

 • Manon
  25 april 2016

  Wat een heerlijk verhaal. Ik heb een zoon van 5 en een baby van 9 weken én run een bedrijf. Douchen is ontspannen ik probeer het twee x per dag… Echter oeps zie ik nou mijn mobiel af gaan. Shit ik mis een klant. Dusss… Daar gaat mijn moment.

 • Mariëlle
  25 april 2016

  Omdat ik nog geen mama maak ik dit zelf niet mee, maar mijn schoonzussen wel dus dit komt zeker bekend voor!
  Mariëlle onlangs geplaatst…3 DIY’s voor moederdag met modelling clayMy Profile

 • Frank
  25 april 2016

  Haha dat denk ik ook wel, maar wel heel leuk om te lezen!
  Frank onlangs geplaatst…Een kijkje in onze babykamerMy Profile

 • Tatt
  25 april 2016

  Ik denk altijd even ontspannen en dan denk ik wat een fijne warme straal wat een heerlijk moment …en dan beginnen mijn hersenen een boodschappenlijst te maken ,dingetjes die ik graag nog in huis wil doen , bedenken dat ik daar niet heel veel tijd voor heb . En dan denk ik o ik sta al weer lang onder de douch . Zo is het wel genoeg . Dan pak ik mijn handdoek en denk ik dat was heerlijk . Van dat N Nog even lekker rustig bleef . Mischien toch nog even een masker en dan ben ik helemaal klaar voor vandaag . ?

 • wendy
  26 april 2016

  Haha zo herkenbaar. Het lijkt net of ik het artikel zelf heb geschreven.
  Leuk artikel trouwens. Nu besef ik pas dat ik toch echt nu een moeder ben haha. ( dat ook naar pas 10 weken)

 • Marjon
  26 april 2016

  Hihi heel herkenbaar :O! Leuk artikel!! Konden we onze ‘mama’ gedachtes soms maar even uitschakelen hé 😀 xxx Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…De ‘uniekste’ namen van 2015My Profile

 • Vicky
  26 april 2016

  Haha, herkenbaar. Is douche altijd nadat onze dochter (20 maanden) in bed ligt & ze slaapt. En dan laat ik de babyfoon opstaan, zodat mijn man kan reageren wanneer ze huilt of lawaai maakt. Dus dat half uurtje negeer ik even het geluid en probeer ik mijn hoofd leeg te maken.
  Is inderdaad dan moment om alle “todo’s” te overlopen en lijstjes te maken. En soms gewoon ff me-time en toch wel haarmasker o.i.d. te doen. Ik eindig ook wel in “aangename maar niet flatterende pyjama of jogging” 😀

 • Jessica
  26 april 2016

  Leuk geschreven… Sommige dingen denk ik nu ook al zonder dat ik mama ben, maar dat is omdat ik een paar kilo zwaarder ben geworden 😛

 • Sanne
  26 april 2016

  Hey,
  Wat een geweldig stuk. Ik denk inderdaad oh ja moet nog scheren, ah volgende keer maar. Ik ga altijd wel douchen als Frank thuis is, dan weet ik zeker dat iemand de kleine in de gaten houd. En ik bedenk wel wat ik allemaal nog moet doen, schuur opruimen, boodschappen lijstje maken enzo. Dus ik herken het wel.

 • felicia
  22 september 2016

  leuk heel herkenbaar vooral nu met een derde kindje erbij ervaar ik nog meer die gedachten die jij omschrijft.
  leuk om zo te lezen dat meer moeders dat hebben.

 • felicia
  22 september 2016

  op de momenten dat mijn man werkt laat ik ons dochtertje jasmijn ook weleens bij mijn oudste dochtertje van 7 dan past ze even op haar .

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.