Mommy monday: Dit denkt een moeder onder de douche

douche

Ik stond laatst onder de douche en ik was een beetje aan het wegdromen. Sinds ik moeder ben heeft douchen een hele andere betekenis gekregen. Ik weet niet of andere moeders dit herkennen, maar ik zie douchen nu veel meer als een momentje van ontspanning, maar voor mij gelijk een momentje waarbij ik denk aan al die dingen die ik nog moet doen, ook denk ik ondertussen allerlei dingen te horen ‘Hoor ik Aimy huilen?’ en denk ik aan al die plannen waar ik gewoon niet aan toe kom. Ik ben benieuwd of andere moeders dit ook denken tijdens het douchen.

Bron

 • Even snel douchen hoor, anders ben ik te laat voor dat ene tv-programma
 • Hoor ik een baby huilen? Of is het Lana die roept dat ze dorst heeft?
 • Hoor ik de deurbel? Hopelijk doet manlief open…
 • Ik moet nog wel even een boodschappenlijstje maken, de was vouwen en eten uit de diepvries halen voor morgen…
 • Ik moet eigenlijk mijn benen scheren en scrubben wordt ook weer eens tijd. Of dat haarmaskertje? Naja volgende keer doe ik dat… (nooit)
 • Die teennagels van mij zijn afgrijslijk, gelukkig kan ik ze nog in sokken verstoppen.

 • Waarom is die douchegel nu al bijna op? Die heb ik vorige week gekocht? Denkt mijn man dat hij een olifant moet wassen?? (grootverbruiker haha)
 • ‘Au’ En toen stond ik op dat vissenspel van Lana, dit vinden mijn voeten niet leuk. Hopelijk ruimt Yannick de vaatwasser uit, ik heb genoeg gedaan voor vandaag… vind ik.
 • Hmm, die borsten van mij zijn ook niet meer wat ze ooit geweest zijn.
 • Evenals die buik…
 • Zo, klaar, maar ik heb geen zin om die warme douche uit te komen, nog heel even dan…
 • En ik ga NU de douche uit, bodylotion smeren sla ik wel over. Berenpyjama aan (of een ander motiefje), tijd voor Tv!

Ik ben benieuwd of jullie deze gedachten herkennen, wat denk jij allemaal tijdens het douchen? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

55 gedachten over “Mommy monday: Dit denkt een moeder onder de douche”

 1. Ik douche altijd ‘s avonds laat, dan hoef ik me niet druk te naken of ik de kinderen hoor. En inmiddels zijn mijn kinderen wat ouder. Toen ze nog baby waren, dacht ik dit zeker hoor Kelly. Nu kan ik zelfs op zondagochtend uitgebreid douchen terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Douchen is voor mij bijna verstand op nul en genieten. Ik zeg bijna verstand op nul, want wanneer ik alleen douche ven ik vaak bezig met de dingen die ik nog moet doen. Maar vaak douche ik met mijn vriend en kletsen we gezellig bij onder de douche.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Mijn kinderen en 19 x kattenkwaadMy Profile

 2. Haha ja heel herkenbaar. Ik denk de hele tijd dat ik een baby hoor, want douche 9 van de 10 keer wanneer de meiden op bed liggen voor hun eerste dutje. Benen scheren, scrubben en maskertjes bewaar ik voor het weekend maar zelfs dan heb ik er vaak de puf niet voor.
  Carlijn onlangs geplaatst…Soms is het ook gewoon even niet leuk…My Profile

 3. Ik herinner mij nog goed dat toen mijn dochtertje zo ieni-mieni was ik ook steeds dacht dat ze huilde. Gebeurde ook zo vaak dat ik net shampoo in mijn haar deed en ze keihard begon te huilen terwijl mijn vriend niet thuis was. AAARGGGH dan kan je relaxed douchen wel vergeten haha
  Marijke onlangs geplaatst…KONINGSDAG SNACKMy Profile

 4. Haha, wat ontzettend leuk geschreven en wat herkenbaar! Vooral wanneer je onder de douche staat en je kind denkt te horen. Dit heb ik ook vaak wanneer ik in bed lig. ?
  Diana onlangs geplaatst…Wij krijgen opvoedhulpMy Profile

 5. Hihi herkenbaar! Ik douche zodra de baby slaapt, maar soms met alle deuren open zodat ik zeker weet dat ik haar hoor als ze huilt. Tja, dat “relaxen” onder de douche is s er wel vanaf – en is ook een beetje frisjes… Gelukkig haal ik het in het weekend in als de man thuis is.
  Vivienne onlangs geplaatst…Eetdagboek april #6My Profile

 6. Hahaha heel herkenbaar! Vind douchen nu echt een momentje voor mezelf ipv even snel douchen voordat ik naar school/werk ga. En veel van die gedachtes die jij beschrijft paseren dan ook de revue 😉
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 34My Profile

 7. hahah zo herkenbaar!! ik ben met de dag zelf bezig, met de dingen die ik nog wil doen na de douche en de hele planning van de volgende dag gaat al door het koppie heen, eigenlijk niet de bedoeling he haha je hoort je idd te ontspannen maar hey anno 2016….een gezin…ontspannen? wat is dat hahah
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 23 april 2016My Profile

 8. Kayleigh van Dijk

  Ja! Ik denk mijn zoontje ook steeds te horen. Ik heb sinds ik een kindje heb nog nooit zo snel gedoucht, gegeten, de was en afwas gedaan hihi 😀 Ook maak ik in gedachten alvast onder de douche een boodschappenlijstje en denk ik even aan wat ik deze week nog allemaal moet doen. Hahah mind multitasking :p

 9. Ik durf nog niet te douchen als ik alleen ben met mijn zoontje… Dus plan het altijd zo dat mijn vriend er is, heeeeel vroeg in de ochtend of na het eten ofzo 😉 Komt vast wel weer goed 🙂

 10. Hahaha, dit is niet alleen bij moeder hoor! Ik doe dat ook en onder de douche bedenk ik altijd zoveel dat ik soms denk het was wel handig geweest als ik hier een notitieblok had liggen…. Net als dat maskertje, die teennagels en die bodylotion, ja je bedenkt het allemaal maar het komt er nooit van! Wordt dit bij het moederschap nog erger dan? Haha, fijne dag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY – omslagdoek hakenMy Profile

 11. Zo grappig om dit te lezen omdat het volgens mij voor heel veel moeders herkenbaar is.
  Ik denk ook altijd vanalkes te horen
  Daarom vind ik het fijn om in de avond te douchen als de kids slapen
  Lekker zonder gestoort te worden 🙂
  ByLeen onlangs geplaatst…Top 5 Sexy MannenMy Profile

 12. Hahah in de eerste maanden na de geboorte dacht ik altijd dat ik een kind hoorde huilen zodra ik onder de douche stond. Tegenwoordig, jongste is 2, kan ik wel weer even onder de douche. Maar lang niet meer zo uitgebreid als het ooit was. En inderdaad eerst al die speeltjes aan de kant 😉
  karlien onlangs geplaatst…Johan kookt: Kofte harciMy Profile

 13. Haha, zo leuk om te lezen! Ik ga meestal in bad en dat is voor mij altijd een ontspannend momentje. Ik hou er net van om me uitgebreid te verzorgen met heerlijke producten. Maar ik ben natuurlijk nog geen mama en ik heb hier dus alle tijd voor. Wel denk ik soms na over alle dingen die ik nog moet doen, maar verder probeer ik gewoon te relaxen 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Lijstje: 50 kleine geluksmomentjesMy Profile

 14. Tot nu toe denk ik helemaal niks onder de douche. Lekker relaxen. Alhoewel: soms bedenk ik me dat ik waarschijnlijk nooit meer rustig kan douchen als de baby er eenmaal is haha.
  Marije onlangs geplaatst…Een 3D echo laten makenMy Profile

 15. Hahahaha lekker herkenbaar allemaal! Die plaatjes vooral :’-) Ik ga vaak douchen als mijn vriend gewoon thuis is ‘s avonds of voordat hij naar z’n werk gaat ‘s morgens. En dan douche ik altijd net iets te lang waardoor hij bijna te laat komt, oeps.
  Manon onlangs geplaatst…Naar de diëtiste met NovelleMy Profile

 16. Wat een heerlijk verhaal. Ik heb een zoon van 5 en een baby van 9 weken én run een bedrijf. Douchen is ontspannen ik probeer het twee x per dag… Echter oeps zie ik nou mijn mobiel af gaan. Shit ik mis een klant. Dusss… Daar gaat mijn moment.

 17. Ik denk altijd even ontspannen en dan denk ik wat een fijne warme straal wat een heerlijk moment …en dan beginnen mijn hersenen een boodschappenlijst te maken ,dingetjes die ik graag nog in huis wil doen , bedenken dat ik daar niet heel veel tijd voor heb . En dan denk ik o ik sta al weer lang onder de douch . Zo is het wel genoeg . Dan pak ik mijn handdoek en denk ik dat was heerlijk . Van dat N Nog even lekker rustig bleef . Mischien toch nog even een masker en dan ben ik helemaal klaar voor vandaag . ?

 18. Haha zo herkenbaar. Het lijkt net of ik het artikel zelf heb geschreven.
  Leuk artikel trouwens. Nu besef ik pas dat ik toch echt nu een moeder ben haha. ( dat ook naar pas 10 weken)

 19. Haha, herkenbaar. Is douche altijd nadat onze dochter (20 maanden) in bed ligt & ze slaapt. En dan laat ik de babyfoon opstaan, zodat mijn man kan reageren wanneer ze huilt of lawaai maakt. Dus dat half uurtje negeer ik even het geluid en probeer ik mijn hoofd leeg te maken.
  Is inderdaad dan moment om alle “todo’s” te overlopen en lijstjes te maken. En soms gewoon ff me-time en toch wel haarmasker o.i.d. te doen. Ik eindig ook wel in “aangename maar niet flatterende pyjama of jogging” 😀

 20. Leuk geschreven… Sommige dingen denk ik nu ook al zonder dat ik mama ben, maar dat is omdat ik een paar kilo zwaarder ben geworden 😛

 21. Hey,
  Wat een geweldig stuk. Ik denk inderdaad oh ja moet nog scheren, ah volgende keer maar. Ik ga altijd wel douchen als Frank thuis is, dan weet ik zeker dat iemand de kleine in de gaten houd. En ik bedenk wel wat ik allemaal nog moet doen, schuur opruimen, boodschappen lijstje maken enzo. Dus ik herken het wel.

 22. leuk heel herkenbaar vooral nu met een derde kindje erbij ervaar ik nog meer die gedachten die jij omschrijft.
  leuk om zo te lezen dat meer moeders dat hebben.

 23. op de momenten dat mijn man werkt laat ik ons dochtertje jasmijn ook weleens bij mijn oudste dochtertje van 7 dan past ze even op haar .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.