schermafbeelding-2016-10-05-om-21-15-537 Dingen die ik gedaan wil hebben voor mijn 30e, dat klinkt wel heel serieus. Maar toch wilde ik erover nadenken, wilde ik wat doelen opstellen. Ik ben 26 jaar, dus nog hartstikke jong, maar ik vind het leuk om te fantaseren over dingen die ik nog wil doen. Waar ik spijt van ga krijgen als ik ze niet doe, en daarom die deadline van voor mijn 30e ;). Ben benieuwd naar jullie doelen voor een bepaalde leeftijd!

7 dingen die ik gedaan wil hebben voor mijn 30e

 • Sowieso een reis naar Amerika maken en dan het liefst naar New York city. Steeds maar uitgesteld want: zwanger, Want: borstvoeding, Want: ik kan mijn kinderen niet missen enzovoorts, er komt een dag dat ik en Yannick die reis gewoon gaan boeken.
 • Spontaan naar Schiphol gaan, met een koffertje kleding voor ieder gezinslid en de eerste beste vlucht die er is boeken. Op de bonnefooi en dus enorm uit mijn comfort zone.
 • Een huis kopen samen met Yannick, hopelijk in 2017 nog.
 • Een hele lange reis maken, bijvoorbeeld een maand op vakantie met ons gezin. Een camper huren, al is dat misschien leuker als de kinderen wat groot zijn. Of een lange cruise maken naar allerlei landen. Maar een hele lange tijd van huis zijn lijkt me heerlijk.
 • Slapen in een hotel met Yannick, asociaal lang uitslapen, mega veel roomservice eten bestellen (want hotelontbijtjes zijn geweldig) en gewoon lekker niets doen (en eten hihi).
 • Fatsoenlijk op hakken leren lopen en dan een mooie hakkenstash opbouwen in mijn garderobe, en dan niet alleen hakken voor ‘zit-feestjes’, maar gewoon om lang op te lopen en te dansen.zw13
 • Klaar zijn met gezinsuitbreiding, oftewel, bedenken of we nog een derde kindje willen en wanneer en op (of rondom) mijn 30e ons gezinnetje compleet hebben (voor zover je daar zeggenschap over hebt).

Wat wil jij voor je 25e, 30e, 40e, of een andere leeftijd gedaan hebben (uitgaande van het feit dat je er zeggenschap over hebt)? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

59 gedachten over “7 dingen die ik gedaan wil hebben voor mijn 30e”

 1. Ik had ook een leuk lijstje voor mn 35ste. Maar het ongeluk heeft mij geleerd dat het leven zich niet altijd laat sturen en zijn mijn doelen op een heel ander vlak geworden en zijn dat dingen geworden die voor een ander heel gewoon zijn, weer zelf kunnen douchen zelf honden uitlaten enz.. Wel behaald nu dus steeds (klein) stapje verder x

 2. Wat een mooie doelen voor je 30e. Ik heb ook wat dingen die ik wil voor mijn 30e, al zit dat er bij mij iets sneller aan te komen ;-). Ik wilde in ieder geval graag trouwen en een ander huis kopen voor mijn 30e. Trouwen ga ik volgend jaar en een ander huis kopen gaat waarschijnlijk ook lukken omdat wij daar nu mee bezig zijn!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Weleda verzachtende gezichtsolie & douchecrèmeMy Profile

 3. Mooie doelen met dingen die ook best haalbaar zijn! Dat op hakken leren lopen is denk ik heel veel oefenen. New York móet je gewoon geweest zijn, maar dat kan ook wel als de kindjes groter zijn en je dus al ouder dan 30 bent, toch? Ik wil zelf zoveel dingen doen nog, maar niet per se voor mijn 30e, want dat is al over 2,5 jaar. Wil een reis langs de westkust van Amerika maken en ik wil nog een eigen beautysalon beginnen ooit.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: waar zijn mijn principes gebleven?My Profile

 4. Ik wilde voor m’n 30e klaar zijn met kindjes en een huis gekocht hebben maar het leven liep anders. Achteraf helemaal niet zo erg maar was wel teleurgesteld. Heb zelf ook wel dingen die ik wil doen maar probeer daar geen tijd ofzo aan vast te leggen. New York staat ook op mijn wensenlijstje..
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn eerste weken als werkende moederMy Profile

 5. Ik ben niet zo van mezelf dingen opleggen om te doen voor een bepaalde leeftijd, maar ik heb uiteraard wel een wensenlijstje. Ons huis verkopen en verhuizen naar Drenthe, met Fons naar Indonesië op vakantie, met de camper door Amerika reizen en nog een kindje. Of twee ?
  Marije onlangs geplaatst…Mijn eerste baantjesMy Profile

 6. Ik wil voor mijn 25e moeder worden, dat wordt krap want ben in september jarig en ik ben nog niet zwanger hahah. Verder wil ik voor mijn 25e een nieuw huis kopen met mijn man. Voor mijn 30e wil ik een reis naar Amerika hebben gemaakt, naar Barcelona zijn geweest en mijn streefgewicht behalen hahah. Daarnaast wil ik graag voor mijn 30e een echte eigen stijl hebben, qua kleding,
  Raïsa onlangs geplaatst…Moving Monday: 6x vaste klant bij de bouwmarktMy Profile

 7. Leuke lijst! Zou je die reis naar Amerika/New York alleen met Yannick willen maken of ook met de kinderen erbij? Ik ben benieuwd 🙂

 8. Wat een mooi lijstje! New York is zeker een aanrader! Ik denk nog elke dag met veel plezier aan onze reis daarnaartoe terug.
  Wat ik voor mijn 30e wil bereiken? Heb je even, haha!
  Ik zou een vaste parttime baan willen hebben en daarnaast een bestaan als freelancer, een leuke man, twee katten, een eigen huis en misschien een kindje. Of ben ik nu te veeleisend 😉
  Romy onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #2 – koffiecups, Parijs en nagellakMy Profile

 9. Een aantal dingen van jouw lijstje kan ik al afstrepen, maar ik ben dan ook al 30 geweest 😉 Heb nu zelf geen lijstje wat ik voor een bepaalde leeftijd nog gedaan wil hebben, maar Amerika staat nog wel op mijn lijstje om ooit naartoe te gaan.
  Charlotte onlangs geplaatst…Hoera! Aukje is jarig!My Profile

 10. Leuk om te lezen, mooi lijstje! Wat ik graag voor mijn 30ste wil? Mama worden, een huis kopen, een eigen blogkamer (inclusief make-up tafel van de IKEA :D), en liefst ook een betere gezondheid. Nog 3 jaar te gaan!
  Vanessa onlangs geplaatst…HEMA Long Lasting NailpolishMy Profile

 11. Wat leuk om jouw doelen te lezen! Ik zou heel graag nog een kindje op de wereld willen zetten, met dolfijnen willen zwemmen, ooit vloeiend engels willen spreken en naar Amerika!
  Leonie onlangs geplaatst…Weer aan het werkMy Profile

 12. Voor mij zijn het ook altijd voornamelijk dingen die met reizen en eten te maken hebben, haha. Ik hoop volgend jaar ook zeker een reis met onze kleine te gaan maken, en in 2018 word ik alweer 30 (slik).
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 23My Profile

 13. Mijn doelen voor mijn 30e : Naar New York en Parijs ( he verassend 😉 ) en 1 kindje en vooral met mijn man heel veel genieten op Terschelling en Texel, want daar zijn we het liefst 😀

  Voor mijn 25e had ik 2 doelen, getrouwd zijn en een groot huis gekocht, die kan ik afstrepen!

 14. Mooi lijstje. Op een huis kopen na heb ik jouw lijst al af. En ook ik dacht met 30 wel mijn gezin compleet te hebben. Niet wetende dat ik met 36 toch vond dat er nog iets ontbrak. Ik voelde me niet compleet. Het bracht ons een prachtige dochter. En het gezin is nu compleet. Soms loopt een lijst anders dan je had gewilt. Maar alleen dromen over doelen in je leven en daar natoe werken is al een mooi avontuur. Mijn nummer 1doel is nu mijn kinderen gelukkig laten opgroeien. Mijn kinderen mee nemen naar zowel Indonesië als Aruba zodat ze zien waar hun roots liggen. En emigreren naar Aruba binnen 10 jaar. Dingen waar ik jaren geleden nooit aan dacht. Succes met je lijst.

 15. ik hoop voor jou dat je wensen uitkomen.
  Het leven heeft mij geleerd dat het vaak anders loopt en dat je wensen en doelen dan onbelangrijk of onhaalbaar worden. Ik heb dus geen lijstje.

 16. wat leuk ik ben 30 ik wilden voor mijn 30 altijd 3 kinderen een eigen huis met mijn man
  die dingen heb ik nu bereikt haha
  wat leuk dat stukje over op hakken lopen ik loop altijd op hakken. ik loop nu op over de knie laarzen met hakken. ik zou nog alleen heel graag als het ons gegund is een zoontje krijgen maar mocht dat er niet meer in zitten dan is dat ook prima ik ben namelijk zielsgelukkig gelukkig met mijn meisjes. alleen het is nog een soort wens van mij lijkt me heel gaaf . al vind mijn man het nu meer dan genoeg 3 kindjes. en hij gelooft niet meer dat jongetjes krijgen er bij ons in zit haha
  super leuk artikel . verder wil ik wel nog heel graag ook met mijn man op vakantie naar het buitenland want dat hebben wij nooit aangedurfd met onze twee oudste meisjes toen ze nog heel klein waren. ze zijn nu 6 en 7

 17. Ik kan oprecht zeggen dat ik je doelen stuk voor stuk deel, al ben ik wel al een keer in New York geweest tijdens de Kerst. Ik wil er echter graag nog een keer heen wanneer het wat lekkerder weer is!

 18. Heel leuk lijstje! En met doelen die ook echt te doen zijn; dat maakt ‘m extra leuk. Ik zou voor mijn 30e graag nog twee kindjes willen, een reis langs de westkust van Amerika willen maken met ons gezin, een keer met zijn allen naar New York – Koen is er nog nooit geweest – en mijn droomauto kopen. Ik heb nog 7 jaar te gaan, dus het zou te doen moeten zijn!
  Michelle onlangs geplaatst…IK ZIT OP SLOTMy Profile

 19. Ik wil graag voor mijn 30 ste trouwen , een huis kopen , Mama worden , voor me eigen beginnen en me Rijbewijs halen.
  Ik word begin volgende maand 23 dus heb nog zo’n 7 jaar de tijd.

  Liefs laura xx

 20. Leuk artikel! Ik wil mijn 30e verjaardag graag op Gran Canaria vieren! (okt 2018) Dat gaat sowieso gebeuren, nu al enorm veel zin in. Ik heb altijd al eens op mijn verjaardag op Gran Canaria willen vieren, heerlijk in de zomerzon en met de meiden die we daar kennen!

  En voor mijn 40e wil ik graag op zijn minst in New York geweest zijn (liefst nog veel meer plekken in Amerika, maar hey moneyzzz).
  En ook wil ik voor mijn 40e graag een eigen appartement gekocht hebben.

  Nu nog zien of alles van mijn lijstje gaat lukken! Maar punt 1 wordt in elk geval tot uitvoering gebracht!
  Mya onlangs geplaatst…Samsonite S’cure koffer reviewMy Profile

 21. Ik ben nu 19 . Voor mijn 25e

  1 het huis uit.
  2 een kindje als het gegund is
  3 me rijbewijs
  4 een vliegvakantie
  5 me studie voor een deel hebben afgerond

  ?

 22. Heb niet heel veel dingen die ik me kan bedenken maar..

  Als ik 30 ben wil ik 3 kinderen hebben (mocht t me gegeven zijn)

  Wil ik graag van baan geswitcht zijn, gewoon om ook andere ervaringen op te doen.

  Wil ik graag naar Aruba en hawaii geweest zijn.(al gaat hawaii waarschijnlijk voor m’n pensioen niet lukken?)

  Verder kan ik even niks bedenken ?

 23. Pfoe, voor m’n 25e, dat is over 2 jaar, zou ik graag mijn masterdiploma hebben en een leuke (parttime) baan en ik denk dat ik ook voorzichtig zou willen zeggen dat ik wel eens fantaseer over een tweede kindje voor die tijd, maar ik heb daar nu nog geen kijk op of dat verantwoord is. Wat dat betreft vind ik het lastig om daar bepaalde uitspraken over te doen omdat ik nu eerst alles een beetje op de rit wil hebben en wil verhuizen. Voor mijn dertigste moeten deze wensen allemaal wel lukken, maar dat klinkt voor mij nog te ver weg. Ik wil liever leven in het nu en genieten van wat ik nu heb en wat ik nu allemaal mag en kan doen. En mezelf niet bepaalde deadlines opleggen voor bepaalde dromen/doelen (op het masterdiploma na dan) want ik hoop dat het me gegeven is nog een heel lang leven voor me te hebben. Bovendien heeft het leven al eens bewezen niet planbaar te zijn. Voor mij voorlopig nog even korte termijn plannen. 🙂
  Jennifer onlangs geplaatst…De #pileavanjen – Pilea PeperomioidesMy Profile

 24. Wat een mooie doelen, voor mijzelf moet ik ook gaan kijken naar mijn 30e… Ik wil heel graag nog een keer naar NY, ik wil een weekend weg boeken met mijn beste vriendin, ik hoop voor mijn 30e een kindje te mogen verwelkomen in ons leven. Verder wil ik nog wat verbouwingen aan het huis gedaan hebben en het lijkt me heel mooi en gezellig om hier nog een britse korthaar te hebben rondlopen.
  Jessica onlangs geplaatst…Even babbelen #3 Hoe gaat mijn herstel na de hernia operatie?My Profile

 25. Ik heb ook wel een aardig lijstje opgebouwd.
  Het doel van mij en mn Man is om voor mn 25ste levensjaar 2 kindjes te hebben. Nu blijkt dit moeilijker te zijn dan gedacht van ons en zijn we al blij wanneer we 1 kindje mogen verwelkomen. Verder wil ik nog heel graag naar amerika dat word voor mn 30ste. Een mooi huis kopen en een Hondje. Zo kan ik nog wel even doorgaan ?

 26. Voor mijn 30e gaan sommige doelen niet meer lukken, aangezien het al bijna maart is…
  Maar mijn 30e jaar luid ik in iedergeval in met een feest voor vrienden en familie!

  New York is al wel gelukt, nu zou ik graag nog een keer in december naar Dubai gaan… Even naar de zon als het in Nederland koud is, lijkt me heerlijk! Verder stedentripje London, rondtrip met de auto door Italie en nog meer van de wereld zien… Daar is waar ik me voorlopig op wil richten…

  En ja dan mijn lang gekoesterde wens, een gezin… Tja daar heb je toch eerst een relatie voor nodig… De wens blijft, je weet immers nooit!

  Kortom het leven stopt niet met 30… maar nadenken doe je zeker 😉

 27. Wat een leuke blog! Ik zat laatst ook te denken wat ik nog wil voor mijn 30ste (is al over 1jr en 4mnd!). Gelukkig heb ik veel van wat ik ooit wilde al af kunnen strepen: Ik heb een geweldig gezin (en ja, ons gezin is compleet 😉 ), we hebben een prachtig huis, ik ben getrouwd, ik ben eigen ondernemer geweest, ik heb een half jaar in het buitenland gewoond, ik heb een leuke baan… wat zou ik nu nog voor mn dertigste willen? Eigenlijk vooral rust en regelmaat, een groeiend blog, een citytrip met mijn lief en heel veel leuke uitjes met gezin, vrienden en familie! 🙂

 28. Ik had altijd een ‘voor mijn 25e wil ik..’ lijstje. Daar stond op trouwen, huis kopen en een eerste kindje hebben. Nu ben ik al goed op weg, afgelopen januari hebben we een huis gekocht en 22 mei gaan we trouwen. Het eerste kindje is nog een dingetje, sinds ik vanaf vorige maand weet dat ik PCOS heb en nu probeer zwanger te worden via het ziekenhuis. Gelukkig ben ik nog maar 22 dus heb ik nog iets meer dan twee jaar om mn ‘doel’ te halen! 🙂

 29. Mooie lijst. Op een huis na heb ik jouw lijstje wel gedaan. Maar ik zit inmiddels dichter bij de 40 dan de 30. Ik wil graag nog een keer een rondreis maken door Indonesië, Australië, Amerika, Canada en Alaska met mijn gezin. Ook wil ik met mijn gezin emigreren naar Aruba. Een keer naar Sicilië, Rome. Legoland in Denemarken met de kids. Een keer parachute springen. Op de fiets door Vietnam. Dat was het wel.
  Melanie onlangs geplaatst…Mijn kind is anders. Het verhaal van Shirley.My Profile

 30. Ben samen met mijn 1 maand oude dochter en zoon van 2,5 in New York geweest, een maand na 9-11. Ondanks alles was het een fantastische ervaring. Verder ben ik al 2x geemigreerd, zijn we bezig met remigratie, dus een bucketlist… daar moet ik nog even over nadenken. Wordt dan wel bucketlist voor mijn 40ste, want ik ben al 38 🙂
  Anja onlangs geplaatst…Tips Vaderdag cadeautjesMy Profile

 31. voor mijn 25e in verwachting hopen te raken van ons een 1e kindje, (tijdje 6 maanden bezig)

  en verhuizen naar een grotere woning.
  ook in andere regio..

  voor mijn 30e Trouwen
  autorijbewijs.
  een hond.
  eigen bedrijf starten

 32. Penelope Broos

  Hier geen bucketlist maar nooit gedacht dat ik nog op mijn 40ste voor de tweede keer moeder zou worden van een gezonde dochter???? Tijd is heel relatief en geleerd vanaf heel jongs af aan dat het leven niet te plannen valt! Veel mensen op heel jonge leeftijd verloren en dan is al dat andere best onbelangrijk. Wel heel belangrijk puntje: Elke dag genieten van het leven en van wat je hebt, dat staat wel bovenaan bij mij op mijn ” lijstje”! ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.