Dingen die ik als moeder NOOIT zou doen, en wel doe ;)

img_0924

Tja als moeder heb je de grootste plannen. Je wordt de beste moeder, maakt de juiste keuzes en jij weet wel hoe het moet, denk je. Of je weet niet hoe het moet, maar hebt wel duidelijke regels bedacht. Zo ook ik, tijd om met de billen bloot te gaan. Dit lijstje met dingen zou ik niet gaan doen als ik moeder zou worden, well I was wrong.

Dingen die ik als moeder NOOIT zou doen, en wel doe 😉

 • Suiker geven, wat had ik toch een mooi blogje met voornemens over suikervrij opvoeden. Natuurlijk dacht ik wel dat er uitzonderingen zouden komen, maar ik zou het wel volhouden. Nou, werkte dus niet voor ons. Kinderfeestjes, dagjes pretpark, zelf ook wat lekkers nemen. Alles met mate hebben we er maar van gemaakt.
 • Kindersurprise eieren kopen en geven als beloning. Zou ik ook niet doen want: suiker, want: je went je kinderen aan want: nog meer smoezen. Tja, en dan ben je op een vliegveld en wil je kindje zo’n eitje. Ah vooruit, dat is dan leuk om mee te spelen in het vliegtuig. Gelukkig mocht mama de helft van het ei opeten. Hebben jullie die Kinder chocolade weleens geproefd? Te lekker, dus heel af en toe mag Lana zo’n eitje 😉
 • De Ipad gebruiken als vermaak voor je kindje. Eerst dacht ik, geen tablets voor hun vierde levensjaar, maar dan merk je (vooral onderweg, op vakanties enzo) hoe fijn het is en hoe leuk ze het vinden. Met wat leerzame leuke apps erop is het een heel leuk product geworden waar ze af en toe even op mag spelen. We leven in 2017 😉
 • *Duikt alvast onder* Crocs! Ja, die lelijke dingen ja. Hier hoort een verhaal bij. Mijn ouders dragen thuis altijd Crocs en toen kochten ze ook een paar (incl. nep-bontjes voor de winter haha) voor Lana. Ze vindt het geweldig. Maar ja, dan denk je. Dan koop je ze zelf gewoon niet. Maar wel dus haha. Ik kocht ze, voor een paar euro bij de drogist, ze is er dol op, maar ze mag ze niet buitenshuis aan 😉 *Fashionvictim*
 • Happy Meal geven of uberhaupt naar Mc Donalds. Tja, na een dagje pretpark of onderweg na een lange dag is het weleens makkelijk en ja, ook lekker. Die Happy Meal vindt ze gewoon lekker, ja ik weet dat het niet gezond is. Maar ik eet ook niet elke avond gezond en het komt misschien 3x per jaar voor  dus dat moet best kunnen.
 • Kleurrijk plastic speelgoed in de woonkamer, oftewel een halve kermis ontwikkelen in je mooie woonkamer. Dat voornemen is al jaren op de achtergrond verdwenen. Hoe netjes ik het probeer, er staat een poppenbuggy, kleurrijke knuffels, Lego, Playmobil, en dat moet kunnen. Lekker mee spelen dus! Dat interieur doen we wel weer strak als ze groot zijn 😛
 • Prinsessenjurken aan geven en dan bedoel ik overdag of zelfs buitenshuis. Nee, dat doe je toch niet ;). I am guilty, Lana vindt het geweldig. Het mag niet aan naar school of de gastouder, maar om in te spelen, even een wandeling in te maken, moet kunnen.

Ik zit alvast in een onderduik adres, grapje! Maar ik ben benieuwd of jullie deze punten herkennen of nog leuke aanvullingen hebben. Kom maar hier met die bad mom streken haha 😉 Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

52 reacties

 • Lisette
  11 januari 2017

  Hahaha guilty op alle punten. Ik zou alleen houten, verantwoord speelgoed in huis halen en ook geen chemische verzorgingsproducten etc. Nou, het kind was nog niet geboren of de eerste pakketten stonden er al.
  En: ik ging ze nooit bij me in bed nemen. En slaap al 10 jaar regelmatig met een kind tussenin. You laugh, you learn..
  Lisette onlangs geplaatst…Hoe slapen we nu? Als je kleuter slecht slaapt; een updateMy Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  11 januari 2017

  Zeker heel herkenbaar Kelly! Ik zou mijn kindje ook nooit suiker geven. Voor mijn eerste kindje kocht ik zelfs speciale suikervrije jam van Zonnatura. Wat vond ik het erg toen ze bij speelafspraakjes bij vriendinnetjes snoepjes kreeg. Nu ben ik daar een stuk makkelijker in, ook bij mijn tweede kind. Een suikervrije opvoeding kan ik mijn kinderen helaas niet bieden.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Tandenpoetsen met kinderen: weetjes en tipsMy Profile

 • Femke
  11 januari 2017

  Hahaha vooral die Crocs vind ik leuk. Ach weetje, ik denk dat heel veel mama’s zich veel van bovenstaande voornemen en dat er toch een hele hoop verandert als je kindje er iniddels is en ouder wordt.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Maybelline Master Strobing SticksMy Profile

 • Lonneke
  11 januari 2017

  Ik herken een hele hoop haha! De suikers weglaten lukt hier nog redelijk maar ik weet nog zo goed dat
  Ik tegen mijn moeder zei: ‘ja maar ik hoef niet zoveel speelgoed in de woonkamer, die is gek!’ En nu struikel je over verschillende auto’s zodra je binnenkort. Leuk geschreven.
  Lonneke onlangs geplaatst…Mijn Dreumes heeft een peuterkamer?!My Profile

 • Lisette
  11 januari 2017

  Crocs komen mijn huis niet in al is het het laatste paar schoenen ter aarde Haha! Maar al dat speelgoed in huis… dramatisch. Mijn o zo gestylde huiskamer is bezaaid met Duplo en andere herrie makende zooi. Kind gelukkig mama gelukkig! En suiker moet af en toe kunnen. Net zoals Mc D. Al weigert mijn kind dat te eten?!
  Lisette onlangs geplaatst…Nooit meer slapeloze nachtenMy Profile

 • Josan
  11 januari 2017

  Ik denk dat als je alles met een beetje beleid doet, het niet zo erg is. Ik neem aan dat je niet elke dag naar de Mac gaat en niet al ‘s Ochtends kindersurprises geeft toch? Je lijkt me een gebalanceerde jonge moeder die echt wel weet wat ze doet. Over een groot aantal dingen groeien kinderen vanzelf heen en de rest is gewoon een leuke herinnering voor later.
  Josan onlangs geplaatst…Review DohVinci juwelenboxMy Profile

 • Channa
  11 januari 2017

  Op de prinsessenjurken na kan ik ook alles afvinken, haha.
  Channa onlangs geplaatst…Verhuizen of niet?My Profile

 • Lian
  11 januari 2017

  Hallo Kelly,

  Ik vind dat je een paar hele mooie voornemens hebt opgesteld maar ik vind het helemaal niet vreemd dat je er vanaf bent gestapt bij bepaalde dingen. Suiker of een happy meal dat is af en toe nog niet zo slecht hoor. Hoe vaak kregen de kinderen dat vroeger niet?

  Eerlijk gezegd vind ik dat er tegenwoordig enorm wordt overdreven met kinderen wel of geen snoepje / af en toe suiker geven. Heb jij ook het idee dat jij hier in een ‘maatschappelijke druk’ voelt om dit wel of niet te doen?

 • Kelly
  11 januari 2017

  Hilarisch!!
  Kelly onlangs geplaatst…Column – brief aan mijn 35 jarige ikMy Profile

 • Leonie van Mil
  11 januari 2017

  Klinkt als een heel herkenbaar lijstje voor mij. Suikervrij gaat mij nu nog wel goed af. Behalve dat mijn schoonouders gewoon een pak jodekoeken voor de kleine hadden gekocht. Uhm… dat wilde we dus niet. Hahaha. Kleurrijk speelgoed in de huiskamer is al mislukt. Maar ergens ook wel weer gezellig.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Een navelbreuk na de zwangerschapMy Profile

 • Saskia
  11 januari 2017

  Check, check, check! Haha álle punten zijn herkenbaar 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…10 Effectieve Budget TipsMy Profile

 • Stefanie
  11 januari 2017

  Alle punten zijn herkenbaar! Haha
  Stefanie onlangs geplaatst…Herkenbare foto’s van mijn kinderen op mijn blog? Ja of nee?My Profile

 • Nicole
  11 januari 2017

  De crocs hebben we nog steeds niet en hoop ze ook niet te krijgen haha maar verder is veel herkenbaar hoor!
  Nicole onlangs geplaatst…Hallo lief broertje, ik ben je grote zusMy Profile

 • MetMirjam
  11 januari 2017

  Haha heel herkenbaar! Fiene heeft ongeveer heel de afgelopen zomer op haar crocs gelopen – ja ook buiten. ?
  MetMirjam onlangs geplaatst…Persoonlijk | Een kus voor mijn zusMy Profile

 • Charlotte
  11 januari 2017

  Haha heel herkenbaar hoor. Alleen het happy meal niet omdat we gewoon echt nooit naar de Mac gaan. En onze dochter wil haar prinsessenurk alijd maar even aan dus die strijd heb ik ook nog niet. Maar stiekem zijn Crocs in maatje 20 toch ook gewoon heel schattig… 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Zo bereid je je voor op de kraamweek…My Profile

 • Romy
  11 januari 2017

  Haha, ik kan me goed voorstellen dat je voor deze dingen stiekem toch zwicht! Crocs vind ik bijvoorbeeld vreselijk, maar bij kinderen vind ik ze in maatje 20 nog best wel heel schattig staan.
  Romy onlangs geplaatst…Wat is passie en hoe ontdek ik mijn passie?My Profile

 • Nathalie
  11 januari 2017

  Heel herkenbaar!

 • Loes Johanna
  11 januari 2017

  Haha, ik ben nu zwanger, maar dan zijn de goede voornemens wat je allemaal niet gaat doen wel heel herkenbaar ja. ?
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Aankomen tijdens de zwangerschapMy Profile

 • Monique
  11 januari 2017

  Lise is dol op haar roze crocs! En ook de andere punten zijn zeer herkenbaar, al lukt het hier nog wel om haar geen suikerrijke drankjes te laten drinken. Ach, en zo erg is het allemaal toch eigenlijk ook niet zolang het met mate gebeurt?
  Monique onlangs geplaatst…Hoe wij op de naam Quinn zijn gekomenMy Profile

 • Danique Ubags
  11 januari 2017

  Herkenbaar. Vooraf heb je het perfecte plaatje in je hoofd en wil je het allerberste, maar ik ben ook op een aantal dingen terug gekomen. Cross yes! Die draagt hij ook en ideaal voor op vakantie.

 • Lilian
  11 januari 2017

  Ja ook hier zijn we schuldig! Heel herkenbaar. Ik wou onze zoon ook graag opvoeden zonder suikers en ongezond eten maar helaas is dat niet gelukt! Natuurlijk wel met mate en dat vind ik prima zo. Ik wordt ook gelukkig als ik een keer in de zoveel tijd zijn gezicht zie omdat hij blij is dat hij wat lekkers mag.

 • marielle
  11 januari 2017

  Het geen suiker geven is nu al mislukt bij mij :-(. Mijn dochter is bijna 11 maanden en weigert gewoon water en thee te drinken. Ik geef nu diksap..
  Drinkt Aimy water?

 • Doortje
  11 januari 2017

  Ik had gelukkig geen perfect plaatje in mijn hoofd, maar er is wel veel anders gegaan dan ik dacht inderdaad! Ach, het is nou eenmaal anders dan je van tevoren denkt 😉
  Doortje onlangs geplaatst…De uitverkoop! Leuk of meuk?!My Profile

 • Felicia
  11 januari 2017

  wat een leuk herkenbaar artikel over het algemeen klopt het grote gedeelte wel met wat ik voor ogen had kwa ik dacht ik word niet zo moeilijke moeder en dat ben ik ook niet geworden haha. maar het is wel anders dan ik in de praktijk dacht ik dacht bijvoorbeeld
  mijn kinderen nooit cola te geven maar mijn moeder hun oma dus is er mee begonnen en ja ze vinden het zo lekker dat ik het niet verbied zoals ik voor ogen had .
  verder dacht ik ook dat ze om een vaste tijd naar bed zouden gaan nu gebeurt dat ook wel redelijk. alleen heb ik toch vaak dat ik zeg nou kijk dan nog maar twee tekenfilms af ik geef dan toch vaak toe dat ze wat later mogen en ze gaan dan ook beter slapen erna.”
  tja weet je in de praktijk pakt het toch vaak anders uit dan je in je hoofd hebt

 • Sanne
  11 januari 2017

  Haha erg leuk om te lezen! Ach niemand is perfect, en als we onze uiterste best maar doen. Dat vind ik het allerbelangrijkste, dat het uit een goed hart komt.?
  Sanne onlangs geplaatst…Mijn zwangerschapMy Profile

 • Felicia
  11 januari 2017

  en op de tablet zitten ze ook heel lang ook in bed vaak voor ze gaan slapen
  maar ik heb nooit van te voren gedacht dat het maar heel eventjes kon
  ik zat zelf vroeger vaak op de Nintendo mario deden mijn ouders ook nooit moeilijk over
  het is ook zo ik heb drie kinderen nu zwanger van de vierde en het is gewoon ook voor mezelf heel prettig als ze dan even bezig zijn aan de tablet hun blij ik blij

 • Sophie
  11 januari 2017

  Haha ik snap je helemaal. Je doet (bijna) alles voor gelukkige kinderen zei mjjn moeder altijd.
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #60 – Omdat het er soms even niet van komtMy Profile

 • Vanessa
  11 januari 2017

  Haha, leuk om te lezen en voor veel moeders vast herkenbaar 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…10 tips om beter te slapenMy Profile

 • Lineke
  11 januari 2017

  Heel herkenbaar… Wij hebben 2 jongens, dus de prinsessenjurken zijn geen probleem.
  Maar verder. Tja… Vooral het speelgoed. Ze hebben zo veel! Leuk artikel!

 • rachel
  11 januari 2017

  haha heerlijk om te lezen en sommige dingen wel herkenbaar en echt de perfecte moeder bestaat echt niet gewoon!!
  rachel onlangs geplaatst…VoedingMy Profile

 • Nicole
  11 januari 2017

  Haha ja ons zoontje zou ook niet op de tablet mogen. Is echt totaal mislukt ook. Maar crocs komen er hier echt niet in!;-)
  Nicole onlangs geplaatst…Toch maar een duowagen?My Profile

 • Heleen
  11 januari 2017

  Haha, te grappig! Het enige wat ik me voorgenomen heb, is om onze mini straks tot 1 suikervrij te houden. De rest zie ik allemaal wel ?
  Heleen onlangs geplaatst…20 herkenbare momenten voor Pedagogisch Medewerk(st)ersMy Profile

 • Manja
  11 januari 2017

  Ja, alle punten die jij opnoemt doe ik ook ?
  Manja onlangs geplaatst…Borstvoeding: het beste medicijnMy Profile

 • Hilde
  11 januari 2017

  Oh crocs zijn alleen schattig onder de 3 jaar haha.
  Ik ben nog geen moeder, maar ik kan me nou al in jou punten vinden haha.
  Maar dat tablet gebruik zie om me heen soms wel de spuitgaten uitlopen, dat vind
  ik wel een ding om daar wat bewuster mee om te gaan.
  Ik zeg regelmatig tegen mijn neefjes ; nu uit dat ding, en nu gewoon gaan spelen. Geen gezeur.
  Werkt perfect. 😛

 • Petra
  11 januari 2017

  Wat is het toch herkenbaar! Mijn kinderen krijgen echt nog geen tablet. Zo verwend! En ja hoor, toch overstag gegaan voor een tablet, Liam is 2,5! Pfff.. maar het spaart onze telefoons die toch een tikkeltje duurder zijn.. dingen waarvan je eerst dacht dat doe ik echt niet, dus wel! Opvoeden is een hele taak en soms kun je niet anders, en soms is het gewoon ook makkelijker dat geef ik toe. En tegenwooordig bemoeid iedereen gevraagd of ongevraagd met de opvoeding van je kinderen. Geloof niet dat je dat 30 jaar geleden moest doen! Het kan tegenwoordig zomaar iemand zijn in de supermarkt, bij de bakker of waar dan ook dat ze je toch even “advies” geven! Laat me, ik doe het op mijn manier. Dus ook de keuzes die ik zelf maak over een tablet wel of niet.. en inderdaad we leven in 2017! Je moet er haast ook wel in mee.. P.s en die snoetjes als ze een happy meal krijgen is toch goud waard!

 • Felicia
  11 januari 2017

  zo kijk je er meestal bij andere tegen aan als je nog geen kinderen hebt
  maar als je de hele dag met je kinderen zit dan merk je waarom andere moeders dat toelaten

 • Essma
  11 januari 2017

  De hele lijst ken ik absoluut! En ja, ik heb het allemaal laten gaan….wilde haar ook nooit een Barbie geven enzo…toen bleek Elsa verdacht veel weg te hebben van Barbie en dat smaakte naar meer. Inmiddels staat er een compleet Barbiehuis met camper in haar kamer….! We denken inmiddels ‘Als het niet nu kan, wanneer dan wel?’ Ze is tenslotte maar 1x kind…zij blij, wij blij. 😉
  Essma onlangs geplaatst…Spelen | alle aandacht voor je kindMy Profile

 • Carlijn
  11 januari 2017

  Ohhh hahaha ik kan hier een boek over schrijven. Ik herken veel van jouw punten, al zijn mijn dochters nog wat jonger. Ik zou bijvoorbeeld nooit de tv als afleiding gebruiken, maar dat doe ik nu wel. Ook vond ik moeders die hun kinderen wat in de handen gaven tijdens het verschonen altijd een beetje overdreven, maar ben er nu achter dat dit bittere noodzaak is 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Bye bye… mijn laatste artikelMy Profile

 • Sylvia
  11 januari 2017

  Hier ook helaas schuldig behalve de crocs.. Echt no way! Kijken hoelang ik dat ga volhouden haha.
  Sylvia onlangs geplaatst…De laatste keer..My Profile

 • Dita
  11 januari 2017

  Haha ja crocs… Mila kreeg er een paar van mijn oom en tante. Nooit gedacht dat ik crocs zou hebben in huis maar wel dus.. Is stiekem ook best handig.
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Januari 2017 #1My Profile

 • Veve
  11 januari 2017

  Ik kan me dit goed voorstellen! Ik ben nog geen moeder maar ik heb ook plannen van alleen snoepen of fris in weekenden en door de weeks fruit en water maar in hoeverre dit later allemaal gaat lukken.. haha! Al heb ik dit zo in gedachte omdat ik als kind zelf overgewicht heb gehad en mijn broertje ook dus ik wil voorkomen dat mijn kinderen dat ook krijgen en later er hard voor moeten werken om het kwijt te raken.

 • Lifeaholic.nl
  11 januari 2017

  Haha wat een leuk artikel om te lezen! Hoewel ik me heel goed kan voorstellen dat het bijna onmogelijk is om je daadwerkelijk ook aan alle voornemens te houden haha! Grappig om te lezen want hoewel ik nog geen kinderen heb, benoem jij dingen waarvan ik nu ook nog zeg: nee dat gaan we nooit doen!
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…8 make-up producten die ik altijd gebruik!My Profile

 • Kelly
  11 januari 2017

  Haha leuk onderwerp! Je denkt dat ga ik niet doen en toch gebeurt het! Ik herken alles, behalve dan de crocs!!

 • Manouk
  11 januari 2017

  Heel erg herkenbaar haha! Hier doen we ook alles met mate. Laatst waren we in de supermarkt en mijn zoontje had weer eens een van zijn peuterbuien haha. Uiteindelijk heb ik hem rustig mee naar de auto gelokt met zo’n suprise ei. Ideaal!

 • sherry
  11 januari 2017

  Goede tips voor (toekomstige) moeders.
  sherry onlangs geplaatst…Etos winter collectieMy Profile

 • Margriet
  11 januari 2017

  Onze kleine meid is pas 4,5 maand, maar ook ik heb me al schuldig gemaakt aan iets wat ik nooooooit zou doen. Onder de twee geen TV had ik me voorgenomen… maar ze zat er zo geïnteresseerd naar te kijken toen ik hem aan had staan, dat ik toen maar besloot even iets voor kinderen op te zetten en ze vond het machtig interessant. Dus nu mag ze heel af en toe een kort filmpje kijken. 5 minuten en niet meer dan dat en niet elke dag. En meestal alleen om haar even af te leiden als ze nog even op haar flesje moet wachten ofzo.
  Margriet onlangs geplaatst…Wanneer je gezin compleet isMy Profile

 • Astrid
  11 januari 2017

  Heel herkenbaar 😉 Maar ik vind nu ook, als het met mate is, moet het kunnen. Genieten van de minder gezonde dingen in het leven hoort er ook bij Toch? En soms stiekem ook genieten voor mij als mijn kleintje smult van een koekje 😉
  Astrid onlangs geplaatst…Pacifica Solar complete color mineral palette reviewMy Profile

 • lisa
  11 januari 2017

  Zoals op de puntjes van de Ipad, mc donalds etc, je kind komt er vanzelf een keer mee in aanraking, als ze het dan nooit hebben gezien en meegemaakt is de kans veel groter dat ze het op oudere leeftijd veel meer en stiekem gaan doen. Als je je kind er van jongs af aan mee in aanraking laat komen, maar in mate zal het in de toekomst ook met mate worden gebruikt

 • Sharine Zwart
  11 januari 2017

  Oh de prinsessenjurk, zo guilty! Ik zei altijd never nooit dat een kind van mij daarmee naar buiten gaat. Oeps! Daar stonden we opeens in de winkel met de prinsessenjurk aan..
  En zo ik anti dvdschermen was in de auto voor een lange rit naar het zuiden van Europa, wij deden het vroeger toch ook zonder, zo’n voorstander ben ik nu.Vind het toch een hele goede uitvinding zo’n dvdspeler/ipad!

 • Lilian
  12 januari 2017

  Haha, zo herkenbaar! Alleen crocs heb ik nooit gehad, ik heb gewoon slippers. McDonald’s was overigens bewust, want mijn ouders waren zo anti dat ik tot mijn 25e geen patatje naar binnen kreeg. Maar ze hebben er gewoon lekkere boerenfriet! ?

 • Maike
  12 januari 2017

  Haha shit, betekent dit dat al mijn goede voornemens voor als ik later kinderen heb ook niet gaan werken?
  Maike onlangs geplaatst…Buitenland bruiloft voorbereiden met een infographicMy Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  5 mei 2017

  Pas las ik een heel enthousiast artikel van mensen zonder kinderen die zich voornamen om hun kinderen tot hun 18e helemaal geen schermen te laten zien. Internet mocht alleen voor schoolgebruik (om werkstukken te maken). Zo was hij namelijk ook opgevoed, en zij vond dat heel verfrissend. Heel veel succes, dacht ik toen. 🙂 Lukt vast een jaartje. 🙂
  Wij gaan ook wel eens naar de Mac en wij eten ook wel eens suiker… #slechteouders 🙂
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…De laatste linkparty… Doe mee!My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.