Diabetes en zwangerschap: Veel gestelde vragen beantwoord

3

Ik zal niet onder stoelen of banken steken dat zwanger zijn in combinatie met Diabetes type 1, best wel heel pittig is. Diabetes type 1 hebben is al een ingrijpende job, je bent de hele dag bezig om je bloedsuiker op pijl te houden, bij elke maaltijd of snack insuline toe te dienen en het dealen met hypo’s, hypers enzovoorts maar daar ben ik wel aan gewend. Maar zwanger zijn gooit roet in het eten en maakt dat je lichaam heel anders op alles reageert. De combi is zwaar, maar alles behalve onmogelijk en je kunt er hele gezonde kindjes mee op de wereld krijgen. Ik krijg zoveel lieve en mooie privé mailtjes met vragen van vrouwen met diabetes en een kinderwens, dat ik besloot een speciale video hierover te maken. Met die boodschap heb ik deze video ook gemaakt. Vragen als: Spuit je dan in je buik? Krijgt de baby ook diabetes? Is het gevaarlijk voor de baby? Wat zijn de risico’s en hoe ga je bevallen? Beantwoord ik in deze persoonlijke video.

Klik hier als je de video niet kunt zien

Vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal als je de video leuk vond. Dat kan hieronder via de ‘abonneren’ knop hieronder. Dankjewel voor het abonneren, daar help je me heel erg mee.

abonneren

 

 

Ik hoop met deze video diabetes op een positieve maar realistische manier neer te zetten en andere vrouwen met diabetes en een kinderwens te motiveren om je kinderwens niet in de weg te laten staan. En dat je er samen met je partner, medische team en vertrouwen en geloof er helemaal goed doorheen komt. (Uitzonderingen daargelaten, maar die komen ook voor bij niet-diabetes zwangerschappen).

Ook hoop ik veel gestelde vragen beantwoord te hebben en meer duidelijkheid te hebben gegeven over dit onderwerp.  Heb je nog vragen, laat ze zeker achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

17 gedachten over “Diabetes en zwangerschap: Veel gestelde vragen beantwoord”

 1. Wow wat komt er veel bij kijken zeg. Ik wist dat niet eens. Vooral dat extra toedienen van insuline omdat je resistenter wordt, had ik nooit vermoed. Het lijkt me enorm heftig voor je lichaam en ik snap nu ook meer dat het risico bij elke zwangerschap groter wordt. Goed dat je dit bespreekt en er zo open over bent. Overigens zag ik van de week ook een collega met een pleister met zo’n naaldje. Anders had ik het dingetje niet herkend, nu weet ik waar het voor is.
  Josan onlangs geplaatst…Moet de eigen bijdrage ziekenhuisbevalling worden afgeschaft?My Profile

 2. Heel knap dat je dit allemaal zo wilt delen. Mijn moeder is ook diabetisch patient naar nav de zwangerschap van mij. Het was dus eigenlijk zwangerschapsdiabetisch maar omdat ze toendertijd nog niet zo heel veel wisten hebben ze de verkeerde medicatie aangeraden waardoor het blijvende diabetisch is geworden. Heel knap en veel respect hoe jij naar ook mijn moeder en al die andere mensen met deze deze sluipende rotziekte om kunnen gaan!
  Sylvia onlangs geplaatst…My Little Book of Love!My Profile

 3. Wat goed dat je dit bespreekt, er zijn veel mensen die hier geen weet van hebben. Hopelijk zien heel veel mensen dit!!
  Frank onlangs geplaatst…SimplicityMy Profile

 4. Dankjewel voor deze interessante video! Ik heb zwangerschapsdiabetes en herken nu aan de ene kant heel veel, maar zie ook grote verschillen qua “behandeling”. Ik hoef gelukkig (nog) geen insuline te spuiten, maar moet wel mijn bloedsuiker 3/4 keer per dag meten en mijn bloedsuiker onder controle houden met een dieet. Ook geen pretje als je cravings hebt 😉 En inderdaad, hoe verder de zwangerschap vordert, des te lastiger het wordt met die suikers!
  Marianne onlangs geplaatst…Veganist en flexanist op één kussenMy Profile

 5. Omdat ik een hartafwijking heb, hebben mensen vaak het idee dat een zwangerschap heel heftig is. Is het opzich wel, maar ik ben alleen moe. Hoef verder niet rekening te houden met andere dingen. Met diabetes lijkt het me een stuk zwaarder. Je moet met zoveel dingen rekening houden. Het is al een wiskundig hoogstandje en dan moet je ook nog eens bijhouden hoe het zit met je zwangerschap. Scheelt denk ik wel dat je sensor een duidelijk overzicht geeft.
  Hoe gaat het eigenlijk met de warmte. Heb je nu meer last van hypo’s of ben je daar al op berekend?
  Rachel onlangs geplaatst…Zomerse Bucketlist -met kinderen-My Profile

 6. Hoi Kelly,

  Ik reageer eigenlijk nooit maar nu kon ik het niet laten je toch even te laten weten hoe knap ik het van je vind hoe jij dit allemaal doet. Zwanger zijn en diabetes type 1 is niet niks ik weet er (helaas) zelf alles van. Gelukkig is het niet onmogelijk en in 2015 ben ik moeder geworden van een kerngezonde dochter Emily. Goed van je dat je hier aandacht aan besteed op je blog. Ik denk dat je hier veel mensen mee helpt mij in iedergeval wel.

  Lieve groet!

 7. Hoi Kelly,
  Ik las pas over een combinatie van auto immuunziekte, en moest daarbij aan jou denken!
  Ik heb namelijk de ziekte Addison Biermer, is een opnameprobleem van vitamine B12. Ik spuit 2x per wk b12 al 5 jaar lang.
  Nu las ik dat t regelmatig ook bij diabetes type 1 voorkomt.
  Jij gaat gelukkig al naar een internist maar vaak beoordelen zij de waardes niet goed.
  Ik ben ook vaak naar internisten geweest en zij vonden mijn b12 goed terwijl ik tal van klachten had.
  Zelf onderzoek gedaan (na jaren tobben) en bleek dat de internist de waarde goed vond terwijl t eigenlijk te laag was.
  Wees hierop bedacht.
  Helaas kan dit erfelijk zijn, mijn zoontje van 7 heeft t ook.

  Groetjes Laura

 8. Ik heb zelf ook diabetes. En gebruik ook de sensor. Maar een tip. Je hebt ook een app voor je telefoon waarmee je je sensor kan scannen. Als je je nfc aanzet en de app download kun je je telefoon als een soort bloedsuikermeter gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.