Wedding wednesday : De trouwlocatie regelen

De trouwlocatie regelen: Een van de eerste dingen die je regelt na de verloving is het prikken van de trouwdatum. Zodra je deze hebt kun je de trouwlocatie gaan zoeken en vastleggen. Wij gaan trouwen op 15-05-2015 zoals ik in een vorig artikel al heb gedeeld en toen deze datum bekend was hebben we eerst de afspraak bij het gemeentehuis vastgelegd waar de trouwceremonie zal plaatsvinden. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een geschikte trouwlocatie. Vaak wordt dan aangeraden om een aantal zalen te gaan bezoeken en daarna een keuze te maken op de locatie die jullie het meeste aanspreekt. Als eerst gingen we kijken bij een partycentrum in ons dorp en na een rondleiding voelde deze trouwlocatie voor ons gelijk goed. We voelden niet meer de behoefte om elders te gaan kijken. We hadden heel erg het gevoel dat er goed geluisterd werd naar onze wensen en we voelden ons erg ‘thuis’. Na het doorgeven van een globale opzet van de trouwdag zijn we vorige week voor een tweede afspraak lang geweest om wat meer details te bespreken.

Onze wens is om samen met de daggasten een receptie te doen in middag met koffie en wat lekkers en daarna met hen te dineren. Wat heel fijn is dat we bij deze locatie een andere zaal krijgen voor het diner zodat we daarna door kunnen naar de feestzaal waar het feest zal zijn. De zaal waarin we gaan dineren is een stuk chiquer en is in een een barok stijl aangekleed en lekker knus waardoor deze heel gezellig oogt. We zullen hier uitgebreid dineren en later ook de bruidstaart aansnijden gaan eten. Daarna gaan we naar de feestzaal. In de feestzaal zullen de avondgasten bij de daggasten voegen en dan zijn we toch al snel met een hele grote groep mensen. De feestzaal is wat strakker en moderner vormgegeven en een heel stuk groter.  We zijn al zoekende naar een dj die op onze bruiloft muziek naar onze wensen zal draaien. We willen de feestzaal zo indelen dat oudere mensen of mensen die willen zitten in een grote hoek kunnen zitten waar tafeltjes en stoelen staan en waarbij ze niet zoveel last hoeven te hebben van het ‘lawaai’ van de muziek. Zo kunnen ze tenminste nog fatsoenlijk met elkaar praten. In het midden van de feestzaal zal een dansvloer zijn zodat we allemaal met de voetjes van de vloer kunnen gaan (inclusief openingsdans, spannend!). Aan de linkerkant van de zaal zullen sta tafels zijn en de bar. Deze drie-indeling sprak ons gelijk aan.

Het voelt fijn om dit allemaal geregeld te hebben. In grote lijnen zijn de arrangementen voor hapjes, drankjes en het diner besproken en hoe de dag er op de feestlocatie uit zal zien. Het is een heel apart gevoel om je eigen trouwdag in te plannen. We kijken er allebei heel erg naar uit. De belangrijkste stappen zijn genomen voor het plannen van onze bruiloft maar nu is het tijd voor nog ontzettend veel dingen die op de to-do list staan. Het volgende puntje wordt de trouwjurk. *gilt van enthousiasme*

Een vraag aan andere getrouwde stellen of dames/heren die bezig zijn met het plannen van jullie bruiloft, waar hebben jullie specifiek op gelet bij het kiezen van de trouwlocatie? Wat vonden jullie belangrijke punten? Of als je ooit trouwplannen hebt, wat voor locatie zou jullie aanspreken en waar zou je dan op letten? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze trouwupdate.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

29 reacties

 • Gwen
  24 september 2014

  Zo leuk om dit allemaal te volgen, ben erg benieuwd! Hier ienieminie getrouwd met zn tweetjes en ook geen behowfte aan een groot feest, mr wel leuk om te zien hoe anderen dat doen 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Kijkje in de babykamerMy Profile

 • Dita
  24 september 2014

  Echt heel leuk om het allemaal te lezen!
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #16My Profile

 • Petra
  24 september 2014

  Wij hielden onze bruiloft klein. Ik vond het dus heel belangrijk dat onze locatie klein en intiem was. Uiteindelijk vonden we een prachtige locatie aan het water met een sfeer die bij ons pastte.
  Petra onlangs geplaatst…Tijd voor mijMy Profile

 • Yudeska
  24 september 2014

  Super leuk om te horen hoe de trouwvoorbereidingen ervoor staan! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat hihi
  Yudeska onlangs geplaatst…Verslag, Persdag Mart visser zoekt Mini muze.My Profile

 • Marion
  24 september 2014

  Moeilijk hoor. Als ik ooit zou trouwen dan zou ik het heel klein houden en het liefst zou ik iets buiten organiseren. Dat is natuurlijk riskant met het weer en zo, maar ik denk dat ik de gok wel zou nemen. Als het regent wordt het hoe dan ook hilarisch!
  Marion onlangs geplaatst…Bloggen is zo gek nog niet!My Profile

 • Lauriëtte
  24 september 2014

  Wat spannend allemaal! Goed dat jullie gewoon je gevoel volgen! Ik ben nog niet getrouwd maar zou het net zoals Gwen klein houden. Het meest geweldige lijkt mij op in het buitenland ergens aan een strand te trouwen met daar alleen onze ouders bij 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Todo lijstjes 2.0: Het Bullet JournalMy Profile

 • Manon
  24 september 2014

  Ah leuk! Ik zou later (later….) wel in een mooi kasteeltje willen trouwen. Mooi sprookjesachtig met een hele grote tuin met veel bloemen en lichtjes <3
  Manon onlangs geplaatst…Rivers outfit inspiratie – De sjaalMy Profile

 • Marloes
  24 september 2014

  Wat super leuk allemaal. Een heel geregel, maar het lijkt me super leuk om naar zo’n bijzonder mooie dag toe te leven!
  Marloes onlangs geplaatst…Essence Longlasting Lipstick Adorable MattMy Profile

 • Céline
  24 september 2014

  Over een paar jaar hoop ik ook te mogen trouwen met mijn huidige vriend. Een paar jaar terug was ik in Noorwegen en voeren we daar langs de kust. Tussen een paar hoge bergen in lag een heel klein en schattig eilandje, precies in de zon, met in het midden een heel schattig wit houten huisje. Wat mij betref zou dat de perfecte locatie zijn, maarjah hoe krijg je al je gasten in Noorwegen op een mini eiland?
  Céline onlangs geplaatst…IKEA WishlistMy Profile

 • Saskia
  24 september 2014

  Leuk om zo mee te lezen hoe deze dag er voor jullie uit gaat zien!
  Saskia onlangs geplaatst…Neem je tijd en relax..My Profile

 • Sophie
  24 september 2014

  Wat een geregel, maar wat lijkt het me te gek! Heel leuk om te lezen!
  Sophie onlangs geplaatst…KIKO OogpotlodenMy Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  24 september 2014

  Wow spannend, voor je het weet is het mei.

  Waar wij op hebben gelet is capaciteit van de zaal, met meer dan 700 gasten is het erg moeilijk geweest om een mooie locatie met aantal tafels en stoelen te vinden.

  Daarnaast was alcohol het “tweede probleem” wij hebben hen uitgekocht en zelf alcohol gekocht en daar laten schenken.
  Dit zijn van die bijzaken waar je je niet aan wilt denken maar uiteindelijk wel een groot kostenpost.

  Heel leuk zo een update! Ben benieuwd naar de rest.
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…(Un)Happy? Hoe word je snel gelukkig?My Profile

 • Diana
  24 september 2014

  Leuk om de eerste stappen te maken naar jullie droomdag. Het belangrijkste is om jullie gevoel te volgen. Voelt het goed? Doen! Wij zijn klein getrouwd, dus wij hebben een kleine zaal gehuurd om een receptie te houden.
  Diana onlangs geplaatst…Review: Jawbone Up24My Profile

 • Nicole
  24 september 2014

  Echt heel leuk om te lezen. De locatie is zo belangrijk! Wij hadden maar 1 locatie voor ogen en het was nog even spannend of we hem wel op onze datum konden krijgen maar we hadden geluk! Hebben trouwens zelf geen receptie gedaan maar zijn wel op dezelfde locatie gebleven tijdens het trouwens, diner en het feest. Ideaal!
  Nicole onlangs geplaatst…Plog: opening Primark VenloMy Profile

 • Linda
  24 september 2014

  Herkenbaar! Wij hadden wel wat gasten (totaal iets van 40) maar hadden alleen een kleine receptie met deze mensen en daarna gingen we als afsluiting dineren met onze naaste familie. Dit was heel knus en intiem en precies wat we wilden.
  Ik vind het wel tof om dit ook allemaal te volgen (:
  Linda onlangs geplaatst…Lichtpuntjes september #3.My Profile

 • Miranda
  24 september 2014

  Leuk om te lezen allemaal! Heerlijk he, al die voorbereidingen:)
  Miranda onlangs geplaatst…Budgetmaaltijd recept; bloemkoolrijstMy Profile

 • Jessica
  24 september 2014

  Ooooh wat heerlijk om deze voorbereidingen te lezen! En ideaal als je lekker dicht bij huis feest kan vieren, lijkt me! Wij trouwden alweer heel wat jaren geleden ff snel. Ons feest bestond uit samen hangen in de kroeg op een doordeweekse dag. Was overigens ook heerlijk hoor hahahahaha!
  Jessica onlangs geplaatst…I like big buttsMy Profile

 • Mirne
  24 september 2014

  Wij willen enorm graag op het strand trouwen, dat is de fantasie die we vanaf het begin van onze relatie hebben gehad.
  Mirne onlangs geplaatst…PompoensoepMy Profile

 • Eilish
  24 september 2014

  Interessant om te lezen! Zo ver ben ik nog niet haha, maar voor later, handig! Dan haal ik al je tips er weer bij haha!
  Eilish onlangs geplaatst…Beauty ♥ Miss Sporty | Nagellak | Crush on you #061My Profile

 • Vanessa
  24 september 2014

  Leuk om te lezen! Ik weet nog niet zeker of ik wil trouwen, maar als ik het zou doen hoeft het zeker geen groot feest te zijn. Ik hou het dan liever klein en in intieme kring.
  Vanessa onlangs geplaatst…Ons recept: pompoensoepMy Profile

 • Lisanne
  24 september 2014

  Ik vind het echt super leuk om te lezen, vooral omdat ik ook bezig ben met wat voorbereiden. Alleen wij gaan pas in 2016 trouwen… Ivm kosten (iets met veel grote uitgaven gehad te hebben en nu nog even doorsparen…) maar we zijn ons langzaam aan het oriënteren, heel leuk!

 • Daan
  24 september 2014

  Wij gaan een maand na jullie trouwen. Belangrijk vinden wij dat je bij de locatie zowel binnen als buiten kunt doorbrengen en dat er goed, genoeg en heerlijk eten en drinken is. De locatie en cateraar zijn inmiddels gereserveerd. Nu de muziek nog.. owja, en de trouwambtenaar 😉

 • Jill
  25 september 2014

  Ah wat tof! Je gaat trouwen! Ik volg je blog nog niet zo lang maar vind het ontzettend interessant om dit soort artikelen te lezen!
  Jill onlangs geplaatst…KippenvelmuziekMy Profile

 • Wendy
  25 september 2014

  Erg leuk om te lezen! Mochten wij ooit gaan trouwen dan wordt het een feest in een tent, bij mijn schoonouders in de tuin. Mijn schoonouders hebben vroeger namelijk een catering/verhuurbedrijf gehad. En nu vind vooral mijn schoonvader het leuk om af en toe een feestje te organiseren. Er wordt dan een grote tent gezet, super gezellig aangekleed, goede dj erin en lekker eten 🙂 Wat ik hier leuk aan vind is dat je je feest echt helemaal zelf vorm kunt geven en er ook niet een hele strenge eindtijd aan zit, wat ik wel vaak ervaar bij een bruiloft in een zaaltje. Ahh.. ik heb er nu al zin in 😉 maar eerst nog wachten op een aanzoek!

 • Cindy
  25 september 2014

  Het lijkt me geweldig om te trouwen. Bekenden van ons zijn onlangs op het Griekse eiland Santorini getrouwd. Mij lijkt het ook wel wat om op zo’n heerlijk Grieks eiland te trouwen en dan alleen familie erbij (zoals ouders en broer en zussen). Of juist in Nederland en dan ergens in een boshuis ofzo, wel iets groter dan een hutje, maar ook niet zo heel erg groot. *zucht* Eerst nog steeds gevraagd worden!
  Cindy onlangs geplaatst…Event: Opening Primark VenloMy Profile

 • nienke
  25 september 2014

  wij hebben de receptie gedaan in de tuin van de ouders van mijn man, het diner in de emmamolen in nieuwkuijk. we vonden het best leuk om naar een andere locatie toe te gaan (natuurlijk wel korte afstanden) omdat dat ook de momenten waren op de dag dat we even met z’n tweeën konden zijn -daar snakte ik echt even naar). ik zou als het kan iedereen aan één tafel laten zitten i.p.v. losse tafels. wij hadden zelf menukaarten gemaakt in de stijl van de trouwkaart. op de trouwkaart hebben we ook het boeket en de taart terug laten komen. dat is straks ook prachtig op foto’s!

 • milou
  25 september 2014

  Vind het echt super leuk om elke week met je mee te lezen! Wij zitten ook volop in de voorbereidingen. We hebben nu in grote lijnen hoe we het graag willen en al een locatie op het oog. Voor ons was het belangrijk dat we lekker buiten kunnen zitten met de gasten en bij mooi weer buiten kunnen eten. Daarna een feest met alle familie en vrienden. Het lastigste tot nu toe vind ik de gasten lijst onze families zijn behoorlijk groot en daarom hebben we voor nu besloten als daggasten alleen ouders en stiefouders, broertjes zusjes en opa en oma’s uitgenodigen en een paar goede vrienden. Super lastig maar anders word het voor ons gewoon te duur.

 • Whitney
  28 september 2014

  Spannend allemaal! Wij willen graag buiten trouwen, alleen is dat in Nederland zo onvoorspelbaar. Eerst maar eens gevraagd worden haha
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Marleen
  29 september 2014

  Wij hadden als voorwaarde dat alles op 1 locatie moest (ceremonie, receptie, diner en feest) en we willen heel graag buiten trouwen, en dat kan gelukkig. Hopelijk is het op 15-05-2015 erg mooi weer! (we trouwen allebei op die mooie datum :))
  Wat we verder belangrijk vonden aan de locatie was dat het knus en huiselijk moest voelen.

  Nog maar 228 te gaan en dan is het zover!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.