De rollercoaster van het nu: Druk met druk zijn…..

Vandaag in deze blog neem ik je mee in mijn gedachten. Wat me op dit moment allemaal bezighoudt. De tijd waarin we nu zitten die ons letterlijk tot stilstand heeft gebracht en wat voor emotionele rollercoaster dit met zich meebrengt. Voor mij, maar voor velen en ik ben benieuwd of jij dit herkent. Dit kan een enorm confronterende tijd zijn. Overal waar we druk druk druk mee waren, valt weg. Racen, rennen, haasten. Hoe is het met je? Ja druk. Druk met druk zijn. En nu vallen die verplichtingen weg en merk ik dat ik nu echt ga voelen wat belangrijk is en wat ik mag leren. Het voelt enorm kwetsbaar om dit te delen, maar ik neem je mee in mijn gedachten om je te inspireren.

Druk met druk zijn

Ik stel mezelf bewust heel kwetsbaar op, om je te inspireren en omdat ik geloof dat kwetsbaarheid ons dichter bij elkaar brengt. We zijn stil gezet. De drukte van op tijd op school komen, allerlei afspraken, zwemles, playdates van de kinderen, verjaardagen, ouderavonden, verplichtingen. Op tijd bij de sportschool zijn, alles gaat op tijd. En ik kom er nog dieper achter dat ik een control freak ben die nu dus enorm met zichzelf geconfronteerd word en ik haal hier enorm veel lessen uit. Lessen waar ik heel dankbaar voor ben en jou in mee wil nemen. We leven in een maatschappij waarin zoveel van ons verwacht wordt en waarin we zoveel van onszelf verwachten, dat we bijna niet meer voelen wat we echt willen en nodig hebben. En nu is er stilstand, door een hele heftige reden, en ik merk dat ik nu met mijn emoties wordt geconfronteerd maar dat ik er alleen maar sterker uit kom.

Ik houd juist nu heel sterk mijn ochtendroutine aan en ik heb deze wat aangepast waar ik zo even op terug kom. Wat ik elke dag doe is het opschrijven van mijn dankbaarheid en intenties voor de dag. Dit helpt me om te focussen op wat belangrijk voor me is, om meer te genieten van het leven en om mijn doelen en dromen waar te maken. Maar altijd was daar nog die roes van druk zijn. Ik wilde zo graag leren echt in het NU te leven. Te genieten in het nu, enorm bewust te genieten van mijn lieve kinderen. En natuurlijk genoot ik wel, maar de drukte maakte dat je in een soort roes komt en de tijd zo aan je voorbij glipt. Sinds 2 weken ben ik nog verder gaan ontwikkelen. Ben ik iets gaan doen waar ik voorheen nooit de rust en concentratie voor kon vinden. Yoga, meditatie. En ik deed weleens een yoga lesje, maar ik vond het niet sportief of druk genoeg, ik vond het moeilijk me over te geven aan die rust en te voelen wat mijn lichaam dan nodig had. Meditatie deed ik ook al wel, vooral voor het slapen gaan en dat hielp me, maar heel diep luisteren naar wat ik nodig had kon ik niet voelen. Ik kon me er nooit volledig aan over geven.

Fotografie Volliefdefotografie

Er kwam een vriendin opnieuw op mijn pad en zij heeft mij geïnspireerd om die innerlijke rust wel te gaan opzoeken. Yoga en meditatie een vast ritueel van mijn ochtend te maken en tijdens meditatie echt te voelen wat ik nodig heb. In zo’n korte tijd voel ik zo’n enorme transformatie in mezelf. Er kwam zoveel weerstand op (dat zie je morgen wel in mijn vlog waarin ik emotioneel en compleet overwhelmed mijn verhaal doe) maar die weerstand is nodig om vervolgens te leren en te groeien. En elke keer kan dit weer opkomen, maar door er doorheen te gaan en te vertrouwen dat het goed komt, word je steeds weer sterker. En toen voelde ik het ineens, een intense innerlijke rust. In het nu kunnen zijn. Die telefoon lekker weg leggen. Ik deed mijn horloge af en wil die voorlopig even even niet meer om. Ik wil leven in het nu en dit is de boodschap die ik mijn kinderen wil leren. En eigenlijk zeg ik het verkeerd, dit is de boodschap die mijn kinderen me altijd al wilden leren, zij leven en genieten in het nu, wat een rijkdom is dat. En dit is pas het begin van dit leerproces.

En zo kwam ik in een emotionele rollercoaster. Want je kunt je oude patronen niet in 2 weken ombuigen. Daar is veel inner work, tijd, geduld en vertrouwen voor nodig. Emoties niet wegstoppen met druk zijn, maar voelen en ervaren, uitspreken en uiten. Zo had ik gisteren zo’n heerlijke dag met mijn gezin, enorm in het nu kunnen genieten en lag ik vervolgens in bed met tranen in mijn ogen. Me schuldig voelen dat ik dit voorheen niet zo intens kon of toe liet. Me schuldig voelen als moeder, dat ik me zo liet meeslepen door die drukte. Maar me schuldig voelen helpt ook niet, elk proces komt op het moment dat het er tijd voor is. En deze wijze les laat ik niet meer los. Genieten in het nu is het grootste rijkdom samen met mijn kinderen en man. En ik wil jullie, mijn volgers, meenemen in deze reis en je misschien wel inspireren dit ook bij jezelf op te zoeken. Te kijken wat heb jij nodig, hoe kan jij nog dieper die innerlijke rust voelen en gaan ervaren.

Voor de een is dat met yoga en meditatie, een ander komt in die staat door te koken, te vissen, Mountainbiken, wandelen, mindfull douchen, fietsen in de natuur, wat het ook mag zijn, ik ben blij wat ik heb mogen leren en dit is pas het begin. Het maakt allemaal niet uit, als jij doet wat voor jou werkt en je in een zen modus brengt.

Ik ben benieuwd hoe het met je gaat. Of jij nu ook door zo’n proces heen gaat. Ook als je nog aan het werk bent zal je leven nu anders zijn als voorheen. Ik ben benieuwd of jullie dingen herkennen en wat jullie doen om rustig te worden. Klets erover mee bij de reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

17 reacties

 • Tineke
  21 april 2020

  Wat goed van je! Ik was hiervoor ook al bezig met slow living/langzaam leven. En dit alles maakt het er nog een beetje gemakkelijker op. Ik vind het fijn, weinig verplichtingen. Maar kom er nu ook wel achter dat een hele tijd helemaal niets hoeven ook niet mijn ding is😜

 • Stefanie
  21 april 2020

  Heel herkenbaar! Toevallig vorige week ook 2 blogjes geschreven over meditatie en innerlijke rust. Ik ben ook meer gaan mediteren en probeer echt in het nu te leven. Ik voel daardoor echt meer rust.
  Het is ook een groeiproces, en dat heeft ook allemaal tijd nodig.
  Ik vind het fijn om te lezen dat meer mensen het zo ervaren.
  Stefanie onlangs geplaatst…Rust in mijn hoofdMy Profile

 • Tamara
  21 april 2020

  Zo herkenbaar.. heb je bepaalde meditatie apps of YouTube kanalen die je aanraad?

 • Manon
  21 april 2020

  Wat een mooi artikel. Ik wil ook graag meer met yoga en meditatie doen, met hetzelfde doel. Misschien zou je tips willen delen op welke manier jij dit aanpakt? Ik merk dat ik nog een drempel over moet om daadwerkelijk te beginnen..

 • malons7628
  21 april 2020

  Wat goed dat je daarmee bezig bent. Ik heb sinds dat ik mama ben geworden, 5 jaar terug besloten om van elk moment te genieten van mijn kinderen. Ik heb zo iets van de tijd met hun kan ik niet terug draaien, als ik iets mis mis ik dat voor altijd. Ik geniet dan ook echt van elk moment met hun. En maak ook keuzes wat vind ik belangrijk en wat niet. Het leven is te mooi en kort om tijd te verspillen.

 • Ellen
  21 april 2020

  Wauw Kelly wat mooi verwoord voor ZO veel moeders. Hier hetzelfde. Ik ben een half jaar geleden begonnen met meditatie. Eigenlijk omdat ik, sinds mijn nieuwe baan snachts niet meer sliep. Het hielp enorm!! Maar ook doe ik het nu in de ochtend om in te tunen, en te voelen wat ik nodig heb. En daar de gedurende dag rekening mee te houden. Werkt voor mij ook heel fijn. En nog meer van die lieverds thuis te genieten ben ik ook heel bewust mee bezig, dat is tenslotte waar je alles voor hebt gedaan.

 • A.
  21 april 2020

  Wauw! Zo herkenbaar. Maar echt.

 • Irene
  21 april 2020

  Wat prachtig dat je hier achter bent gekomen. Hopelijk kun je dit straks blijven vasthouden.

  Bij mijzelf dacht ik altijd dat ik het heerlijk zou vinden om te werken (momenteel studeren) icm kind. In deze weken ben ik erachter gekomen dat de hele tijd met hem thuis ook enorm fijn is en hij veel makkelijker is, nu hij tijdelijk niet naar de opvang gaat.
  Roept wel intens veel vragen ineens bij mij op: wil ik parttime werken of thuis bij hem zijn, na mijn studie? Kom ik überhaupt ooit nog aan het werk als ik thuis zou blijven en wat doet dit met mijn gevoel van eigenwaarde en het feit dat ik ook graag financieel iets wil bijdragen?
  Word mijn fijne gevoel nu niet enorm beïnvloed door het heerlijke weer en het feit dat mijn man thuis is? Kies ik straks alleen iets, omdat ik denk dat anderen dit va m mij verwachten?
  Is de opvang toch te druk voor hem, aangezien ik zo’n enorme positieve gedragsverandering ineens zie?
  Pfff lastig.lastig…

  Vanuit een positief standpunt kan ik gewoon stellen dat ik mijzelf blijkbaar vrij makkelijk aan een situatie aanpas en het dus uiteindelijk weinig uitmaakt wat ik kies want ik confromeer mijzelf er (waarschijnlijk) toch snel in

 • Buy Best
  22 april 2020

  How to Boost Your Immune System in the Corona-Virus with Yoga?
  Must Read this for information and click here:
  https://buybestyogamats.com/how-to-boost-your-immune-system-in-the-corona-virus-with-yoga/

 • Natasja
  23 april 2020

  Goed om zo van je af te schrijven en anderen te inspireren. De reis houdt nooit op, maar iedere keer dat je aan jezelf werkt, ben je opnieuw een nog betere jij. 💖
  Natasja onlangs geplaatst…Voorlezen uit mijn dagboekMy Profile

 • Sharon
  24 april 2020

  Wauw, zo mooi omschreven
  Wat herkenbaar. Een jaar geleden ben ik begonnen met yin yoga. Elke woensdag avond ging ik heen. Helaas is dat stil gelegd door deze situatie, maar volg ik ze nog online. Door de thuisonderwijs van mijn dochter en mijn eigen opleiding is mijn hoofd een chaos de afgelopen weken en zit ik ook in een rollercoaster van emotie. Wel heb ik geleerd dat ik straks weer meer ga genieten van de dingen die eigenlijk al normaal waren geworden. Maar doordat het nu niet meer kan mis ik de normale dingen.
  Welke meditatie apps gebruik je?

  Liefs

 • Sanne
  24 april 2020

  Hey Kelly wat een goede video
  Wat goed dat jij aan ons laat zien
  Wat jij voelt en hoe je er weer boven op komt
  Ik herken het zeker de angst maar die was al vanaf dat ik kind was er al al een nu ik ouder word krijg ik het meer mee ook deze tijd brengt me angst spanning ontistigheid
  Ook ik kom nu sneller in een dipje terecht maar gelukkig kom ik er ook weer uit
  Dat komt ook door dat ik toch een beetje mijn vriendin zie me ouders 1x in de week en me schoonzus zo voel ik me toch wat fijner
  Verdriet heb ik gehad toen ik ziek was geen idee of het corona was of griep
  Ik voelde me die 2 weken heel eenzaam verdrietig en aleen sprak wel mensen via factime en via bellen
  Maar dat was niet het zelfde
  Soms kwam me vader even boodschappen brengen dat was fijn en me partner die er in die tijd er voor me was ook al was het moeilijk voor hem om niet te mogen werken gelukkig was ik toen bijna beter
  Nu stop ik maar anders word het wel heel lang

 • Renée
  24 april 2020

  Dit gevoel is echt herkenbaar. Ik ben onlangs bevallen van onze derde dochter en ik had me mijn verlof heel anders voorgesteld. Lekker weer tutten met een kleine baby als de meiden van 6 en 7 op school zitten. Ik heb ook al veel gehuild, ook omdat ik het idee had dat mijn gevoel niet gezien werd door sommige mensen. Dat heb ik nu aangegeven en geeft innerlijke rust. Meditatie is niet mijn ding maar lekker een stuk wandelen wel, alleen, met mijn lieve baby of met een vriendin op 1,5m.

  Bedankt voor je verhaal

 • Joyce
  24 april 2020

  Lieve Kelly,

  Wat knap dat je dit deelt en zo ontzettend herkenbaar!
  Mijn emoties gaan alle kanten op zo geniet ik en zo ben ik intens verdrietig.
  Ik voel veel onverwerkt verdriet om mijn overleden vader.
  Ik word moe van mezelf ik hoopte zo dat de scholen weer open gingen, maar nu het moment daar is dat dit na de mei vakantie daadwerkelijk gaat gebeuren word ik overspoeld met angst en emoties.
  Ik heb heel erg veel aan jou vlogs en aan jou mails.
  Dankjewel lieve Kelly en zet hem op!

  Liefs Joyce.

 • Mayada
  24 april 2020

  Lieve Kelly,
  Ik ben blij dat je dit met ons wil delen.Ik denk dat zeker heel veel vrouwen hier last van hebben nu de kinderen thuis zitten.Bewijst ook wel hoe sterk wij vrouwen zijn.

 • Danielle
  24 april 2020

  Ik kan me aansluiten bij bovenstaande verhalen. Haha
  Vind het pittig. Heb drie meiden van 7,4 en 1 1/2. En kijk er naar uit dat de oudste weer lekker naar school gaan. Dan weer een op een aandacht voor de jongste onder schooltijd. En ook wat rust voor mij. Werk 32 uur, en als ik vrij ben thuisonderwijs. En vooral veel opruimen en schoonmaken.
  Maar ook heel bewust echte aandacht. We gaan zo weer een spelletje spelen. Kleuren met de jongste. Kleien met de middelste. Even goed aankijken als ik met ze praat.
  Voor mezelf echt geen rust. Over je stuk heb ik halve dag gedaan om te lezen. Haha
  Vanavond even kijken naar ontspanningsoefeningen.

 • Ikram
  26 april 2020

  Lieve Kelly,

  Dit is herkenbaar. Ik ben de laatste tijd heel emotioneel. Vooral nu met de corona virus ben ik thuis. Ik ben zelf chronisch ziek,en heb nu dan ook meer tijd om na te denken. Ik hoop dat alles goed komt. Ik heb alle vertouwen daar in. Ik wil je bedanken voor de mooie bericht die je met ons deelt. Ik wil je ook zeggen dat ik graag naar je vloggs kijk. Je hebt een mooi prachtig gezin
  Mooie meidenen lieve man. Geniet van elkaar. Liefs Ikram

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.