De loedermoeder tag

loedermoeder

De loedermoeder tag: Op de blog van Manon en Bibian kwam ik de ‘Loedermoeder tag’ tegen en ik vind deze zo leuk dat ik hem ook graag wilde overnemen. Want ook ik ben zo’n moeder die begon met de beste en mooiste voornemens, maar in de realiteit pakt alles toch net een beetje anders uit. Ik denk dat veel moeders dit zullen herkennen. Ik beantwoord vandaag vragen waarin ik met de billen bloot ga over het moederschap 😉 Ben ik een loedermoeder?

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Ik denk gemiddeld 4-5 keer per dag. Een poepluier wordt direct verschoond en plasluiers verschoon ik wanneer ik merk dat deze flink gevuld is en verder sowieso voor of na het slaapje.

 Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Ja, maar wij hebben dan ook wel zo’n hangbank dat als je een poging wil doen om met bord op schoot te eten je sowieso het eten in je nek hebt liggen, met kind erbij werkt dat al helemaal niet dus de tafel is ook gewoon de meest praktische optie.

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Daar was ik in het begin veel strenger in maar nu Lana het eerste jaar bereikt heeft ben ik soepeler. Ze is dol op de teletubbies en rent al enthousiast door het huis zodra ze de begintune van Bumba hoort. Ik denk dat ze dagelijks een uurtje tv kijkt. Met de ipad kan ze niet overweg, maar mijn telefoon heeft ze wel te pakken zodra ik even niet kijk.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Ja, meestal wel maar daar slaapt ze het beste in. Ze heeft ook wel eens nachten dat ze bij mij wil liggen, maar ik merk dat ik dan zelf heel slecht slaap, dus ik leg haar het liefst in haar eigen bedje. Behalve wanneer ze ziek of hangerig is, dan maak ik een uitzondering. Ze valt nooit in slaap aan tafel of op de bank ofzo.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Wil je niet weten, een hele documentatie van folders, brieven, bonnetjes, verpakkingen vind je daar terug. Mijn zakelijke administratie heb ik piccobello op orde maar in de woonkamer vind je in de laatjes teveel troep. En ik maar klagen over weinig opbergruimte…

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Kleding met spuug (als in kots, sorry) gaan gelijk de was in, ook poepvlekken zijn tekenen dat er verschoond moet worden maar etensvlekken zijn dagelijkse kost, na een dag gaat de kleding toch de was wel in (is ook heel erg nodig met een zelf-etende dreumes) dus als er dan halverwege de dag al een vlek op zit dan ga ik haar nog niet al omkleden.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Nee, net als ik zelf. Die sokken worden opgegeten door onze wasmachine, en nu kan ik voortaan ook Patrick de schuld geven die graag met sokken speelt. Laten we zeggen dat ze 2/3 keer dezelfde of bijna dezelfde sokken draagt 😉

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Ja, als ik heel moe ben dan ben ik heel blij met tv-tijd, of als ik het huishouden wil doen of wil koken. Ook rozijntjes zijn de perfecte manier om Lana even rustig te krijgen, dus jep ik ben schuldig!

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Heb ik trouw gedaan, tot de verpakking leeg was en ik al maanden bedenk dat ik die nog moet bijkopen, oops. Maar ze eet voldoende fruit, groente en komt veel buiten dus die vitamine D krijgt ze vast wel op een manier binnen, toch?

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder noemenswaardig zijn.
1. Tijdens het make-uppen laat ik Lana youtube video’s kijken op mijn computer zodat ik even ‘rustig’ m’n ding kan doen. Of ik geef haar een leeg make-updoosje waar ze dan even mee speelt.
2. Meestal gaat Lana rond 20.00 naar bed, daarvoor lukt het vaak niet dan is ze niet moe genoeg. Maar na een drukke dag zeg ik wel eens om 19.00 dat het al ‘bedjestijd’ is en heel soms trapt ze er in. Niet dat ze klok kan kijken maar op de een of andere manier werkt haar biologische klok meestal heel stipt.
3. Als Lana iets doet wat niet mag, en ik heb even geen zin om streng te doen dan doe ik net of ik het niet zie (tenzij het uit de hand loopt natuurlijk), heel soms is het dan niet meer interessant voor haar en stopt ze er mee, soms gaat ze door tot ik wel moet waarschuwen.

Dit waren mijn antwoorden op de Loedermoeder tag! Ik ben heel benieuwd of jullie ook ‘Loedermoeder’ trekjes hebben, kom maar op met die confessies! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

41 reacties

 • Lifesabout
  3 augustus 2015

  Allemaal hele herkenbare antwoorden. Wat er hier allemaal in de laatjes ligt….en in onze wasmachine zit ook een sokkenmonster.
  Lifesabout onlangs geplaatst…9x Wat ik doe op een vrije dagMy Profile

 • Saskia
  3 augustus 2015

  Leuk om je antwoorden te lezen! Ik heb ook niet altijd zin om streng te zijn 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Prikjes, Wandelen & Speentje (vraag aan de mama’s!)My Profile

 • Kelly - Pluiskonijn.nl
  3 augustus 2015

  Super leuke tag! Ik ben heel soms ook wel een even een loedermoeder hoor, maar niet iedereen is perfect zal ik maar zeggen;) Als ik echt even geen zin heb om weer te moeten waarschuwen doe ik ook alsof ik het niet zie haha
  Kelly – Pluiskonijn.nl onlangs geplaatst…Plog Pluiskonijn #3 Op de boerderijMy Profile

 • Femke
  3 augustus 2015

  Wat een leuke tag om te lezen (ook al heb ik zelf geen kids)
  Femke onlangs geplaatst…Review: Rimmel 60 Seconds Rita Ora nagellakMy Profile

 • Marion
  3 augustus 2015

  Ik vind het loedermoedergehalte behoorlijk laag bij jou hoor. 🙂 Toen Peter en ik net samenwoonden woonden we in een flat…. Nou wat je daar zag… Als die deze tag gaan invullen dan valt je mond echt open voor de komende drie dagen!
  Marion onlangs geplaatst…Vragenlijst: Times Are ChangingMy Profile

 • Kelly
  3 augustus 2015

  Leuke tag om te lezen 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…Kelly’s instagram #week31My Profile

 • Ilse
  3 augustus 2015

  Leuk om te lezen!
  Ilse onlangs geplaatst…Ik ben jarig!My Profile

 • Sascha
  3 augustus 2015

  Hihi vitamine D zit niet in fruit en groente;) Wel in vette vis en boter!

 • Kelly Caresse
  3 augustus 2015

  En in zon 🙂 En we zijn veel buiten 😉

 • Saskia
  3 augustus 2015

  Ik denk dat het in elk huishouden met kinderen wel zo gaat, toch? Ik heb zelf nog geen kinderen en ik denk mede daardoor nog een georganiseerd huis, maar daar zal dan ook ongetwijfeld verandering in komen..
  Saskia onlangs geplaatst…Vermoeidheid: 5 medische oorzakenMy Profile

 • Sheela
  3 augustus 2015

  Je klinkt als een hele toffe moeder 🙂 Ik ben nog veel te jong maar ik vind het zo leuk om jouw blog te lezen en dan te fantaseren over hoe ik het later zou doen.
  Sheela onlangs geplaatst…Zo krijg je je nagellak droog in één minuutMy Profile

 • Manon
  3 augustus 2015

  Ah leuk dat je ook onze tag hebt ingevuld :D! Ik vind ook: lekker veel naar buiten, krijgen ze genoeg vit d van!
  Manon onlangs geplaatst…VLOG: Naar de Sound of MusicMy Profile

 • Dita
  3 augustus 2015

  Leuk je antwoorden te lezen! 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Vakantie foto’s VlielandMy Profile

 • Marijke I EasyDailyFood
  3 augustus 2015

  Zo leuk om deze tag te lezen! Leuke antwoorden Kelly en heel herkenbaar!
  Marijke I EasyDailyFood onlangs geplaatst…Zomer smoothie!My Profile

 • Joyce
  3 augustus 2015

  Leuke antwoorden, ik heb ‘m ook ingevuld en herken heel veel haha. Vooral de troepjes achter lades en deuren 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Blote mama buik van NatasjaMy Profile

 • Vanessa
  3 augustus 2015

  Leuk om te lezen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn maand juli in foto’sMy Profile

 • Ilse
  3 augustus 2015

  Super leuke tag om te lezen, die vitamines vergat ik ook zo vaak maar mijn zoon is er ook groot mee geworden 😉

 • Marieke
  3 augustus 2015

  Oops ik ben ook zo guilty! Ik vergeet regelmatig om de luierbak op tijd te verwisselen en de ipad is echt de beste vriend van mijn 2 dochterts

 • Rosanne
  3 augustus 2015

  Wat leuk om te lezen!
  En ondanks sommige antwoorden vind ik je nog altijd overkomen als een hele goede moeder 😉
  Rosanne onlangs geplaatst…De Vakantie TAGMy Profile

 • Nesrin
  3 augustus 2015

  Volgens mij doe jij het net als elke mama het hartstikke goed op je eigen manier.

  Ik geef de kiddo’s hier nog steeds vitamine D ook al is het advies tot 4 jaar, uiteraard zijn er ook dagen dat ze een keer geen fruit krijgen en de hele dag binnen zitten 😉 ain’t perfect.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin summer holiday #2My Profile

 • Danielle
  3 augustus 2015

  1 op de 3 kids heeft een vitamine D tekort, en minstens 70% van de volwassenen ook.

  In Californië heeft ook 2/3e van de mensen een ernstig vitamine D tekort terwijl het daar altijd zonnig is, vitamine D slikken is dus echt van belang!

  http://m.nrc.nl/nieuws/2015/03/20/een-op-de-drie-kinderen-heeft-vitamine-d-tekort/

 • Bregje
  3 augustus 2015

  Vitamine D zou ik toch wel weer gaan geven. Die maak je door de zon aan. Maar dan moet je wel heel lang onbeschermd in de zon buiten zijn om voldoende binnen te krijgen. Veel volwassenen hebben een tekort en voor een kind is het nog belangrijker!

 • Bregje
  3 augustus 2015

  Maar waarschijnlijk niet onbeschermd in de zon (zonder zonnebrand), want dat remt de opname weer. Daarom wel blijven insmeren maar ook extra vitamine D innemen!

 • aatje
  3 augustus 2015

  De reden waarom het geadviseerd wordt is omdat we het niet genoeg opnemen van de zon, ook al ben je veel buiten de zon in Nederland schijnt dese te weinig, als je altijd in de zon leeft dan wel. Dus het is zeker belangrijk dat je dit geeft.

 • Kelly Caresse
  3 augustus 2015

  Dankjewel voor het advies 🙂

 • Renske
  3 augustus 2015

  Wat een leuke tag! Leuk om de antwoorden te lezen. 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Mijn ergste nachtmerrie werd werkelijkheidMy Profile

 • Joy
  3 augustus 2015

  Leuk om te lezen op verschillende blogs. Iedereen doet het op zijn of haar manier. En volgens mij heeft Lana het wel getroffen met zo’n mama!
  Joy onlangs geplaatst…Hoe gaat het met Luna?My Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  3 augustus 2015

  Oeps, hier ook een grote tas met enkele sokken. We zijn maar begonnen met plaatjessokken kopen, om paren beter terug te kunnen vinden.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Model Interview: Patty Luijt (De Boekers)My Profile

 • Nicole
  3 augustus 2015

  Ja die sokjes lopen weg of ze worden door de honden opgegeten hier of de wasmachine.. Heel irritant!
  Nicole onlangs geplaatst…10x dingen die je moet weten als je PPD hebtMy Profile

 • lin mommysworld
  3 augustus 2015

  Leuk om te lezen ik vulde hem ook in en kwam er toen eigenlijk pas achter dat ik wel bij de loedermoeders club hoor ;-0
  lin mommysworld onlangs geplaatst…Rosti Mepal ook voor de kleine slopertsMy Profile

 • Anouk
  3 augustus 2015

  Haha leuk om te lezen. Ik ben zelf geen moeder maar ik denk dat er veel moeders zijn die zich herkennen in jou
  Anouk onlangs geplaatst…Fashion item: Cut out bootsMy Profile

 • irene
  3 augustus 2015

  Leuke tag! Liefs irene

 • Kiki
  3 augustus 2015

  Ik ben zelf geen moeder, maar ik vond dit echt ontzettend leuk om te lezen. Knap dat je hier zo eerlijk over durft te zijn. Ik zie in mijn omgeving weleens moeder die net doen alsof zij nooit moeten hebben met het moederschap, alsof zij nooit eens hun kind voor de TV zetten omdat zij even rust nodig hebben… Kortom, heel verfrissend om dit te lezen ;p

 • Amy
  3 augustus 2015

  Heel leuk om te lezen ook al ben ik zelf geen moeder 🙂 Tof!
  Amy onlangs geplaatst…Het mooie HaarlemMy Profile

 • Leonie
  4 augustus 2015

  Zo’n leuke tag om te lezen! Leuk dat jij m ook hebt ingevuld.
  Leonie onlangs geplaatst…Welkom!My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  4 augustus 2015

  Haha leuke tag en leuk ingevuld! 🙂 Ik vind vaak dat mijn moeder en stiefvader niet streng genoeg zijn voor mijn broertje (8), dus heb ik mezelf voorgenomen heel consequent te zijn haha! Maar ik vrees dat eens het zo ver is, het er ook wel een beetje bij zal inschieten…
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn vakantiefoto’s (Turkije – Marmaris): deel 2My Profile

 • Charlotte
  4 augustus 2015

  Hele herkenbare antwoorden!
  Charlotte onlangs geplaatst…ShoplogMy Profile

 • wies
  4 augustus 2015

  Klopt, het is belangrijk te suppleren!

 • Sascha
  5 augustus 2015

  Inderdaad! Tenzij kinderen twee keer in de week vette vis eten(minimaal)..en altijd (room)boter op hun brood..maar dan nog haha.

 • Anneleen
  10 augustus 2015

  Leuk om te lezen! Je lijkt me een goede moeder hoor Kelly! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Blog top 3 TagMy Profile

 • Amy
  11 juli 2016

  Hahahaha!
  Ja, hier ook een loedermoeder ?
  Toch altijd weer fijn om te lezen dat je niet alleen bent! ?
  Leuk om te lezen.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.