De loedermoeder tag

loedermoeder

De loedermoeder tag: Op de blog van Manon en Bibian kwam ik de ‘Loedermoeder tag’ tegen en ik vind deze zo leuk dat ik hem ook graag wilde overnemen. Want ook ik ben zo’n moeder die begon met de beste en mooiste voornemens, maar in de realiteit pakt alles toch net een beetje anders uit. Ik denk dat veel moeders dit zullen herkennen. Ik beantwoord vandaag vragen waarin ik met de billen bloot ga over het moederschap 😉 Ben ik een loedermoeder?

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Ik denk gemiddeld 4-5 keer per dag. Een poepluier wordt direct verschoond en plasluiers verschoon ik wanneer ik merk dat deze flink gevuld is en verder sowieso voor of na het slaapje.

 Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Ja, maar wij hebben dan ook wel zo’n hangbank dat als je een poging wil doen om met bord op schoot te eten je sowieso het eten in je nek hebt liggen, met kind erbij werkt dat al helemaal niet dus de tafel is ook gewoon de meest praktische optie.

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Daar was ik in het begin veel strenger in maar nu Lana het eerste jaar bereikt heeft ben ik soepeler. Ze is dol op de teletubbies en rent al enthousiast door het huis zodra ze de begintune van Bumba hoort. Ik denk dat ze dagelijks een uurtje tv kijkt. Met de ipad kan ze niet overweg, maar mijn telefoon heeft ze wel te pakken zodra ik even niet kijk.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Ja, meestal wel maar daar slaapt ze het beste in. Ze heeft ook wel eens nachten dat ze bij mij wil liggen, maar ik merk dat ik dan zelf heel slecht slaap, dus ik leg haar het liefst in haar eigen bedje. Behalve wanneer ze ziek of hangerig is, dan maak ik een uitzondering. Ze valt nooit in slaap aan tafel of op de bank ofzo.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Wil je niet weten, een hele documentatie van folders, brieven, bonnetjes, verpakkingen vind je daar terug. Mijn zakelijke administratie heb ik piccobello op orde maar in de woonkamer vind je in de laatjes teveel troep. En ik maar klagen over weinig opbergruimte…

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Kleding met spuug (als in kots, sorry) gaan gelijk de was in, ook poepvlekken zijn tekenen dat er verschoond moet worden maar etensvlekken zijn dagelijkse kost, na een dag gaat de kleding toch de was wel in (is ook heel erg nodig met een zelf-etende dreumes) dus als er dan halverwege de dag al een vlek op zit dan ga ik haar nog niet al omkleden.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Nee, net als ik zelf. Die sokken worden opgegeten door onze wasmachine, en nu kan ik voortaan ook Patrick de schuld geven die graag met sokken speelt. Laten we zeggen dat ze 2/3 keer dezelfde of bijna dezelfde sokken draagt 😉

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Ja, als ik heel moe ben dan ben ik heel blij met tv-tijd, of als ik het huishouden wil doen of wil koken. Ook rozijntjes zijn de perfecte manier om Lana even rustig te krijgen, dus jep ik ben schuldig!

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Heb ik trouw gedaan, tot de verpakking leeg was en ik al maanden bedenk dat ik die nog moet bijkopen, oops. Maar ze eet voldoende fruit, groente en komt veel buiten dus die vitamine D krijgt ze vast wel op een manier binnen, toch?

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder noemenswaardig zijn.
1. Tijdens het make-uppen laat ik Lana youtube video’s kijken op mijn computer zodat ik even ‘rustig’ m’n ding kan doen. Of ik geef haar een leeg make-updoosje waar ze dan even mee speelt.
2. Meestal gaat Lana rond 20.00 naar bed, daarvoor lukt het vaak niet dan is ze niet moe genoeg. Maar na een drukke dag zeg ik wel eens om 19.00 dat het al ‘bedjestijd’ is en heel soms trapt ze er in. Niet dat ze klok kan kijken maar op de een of andere manier werkt haar biologische klok meestal heel stipt.
3. Als Lana iets doet wat niet mag, en ik heb even geen zin om streng te doen dan doe ik net of ik het niet zie (tenzij het uit de hand loopt natuurlijk), heel soms is het dan niet meer interessant voor haar en stopt ze er mee, soms gaat ze door tot ik wel moet waarschuwen.

Dit waren mijn antwoorden op de Loedermoeder tag! Ik ben heel benieuwd of jullie ook ‘Loedermoeder’ trekjes hebben, kom maar op met die confessies! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

41 gedachten over “De loedermoeder tag”

 1. Ik vind het loedermoedergehalte behoorlijk laag bij jou hoor. 🙂 Toen Peter en ik net samenwoonden woonden we in een flat…. Nou wat je daar zag… Als die deze tag gaan invullen dan valt je mond echt open voor de komende drie dagen!
  Marion onlangs geplaatst…Vragenlijst: Times Are ChangingMy Profile

 2. Super leuke tag om te lezen, die vitamines vergat ik ook zo vaak maar mijn zoon is er ook groot mee geworden 😉

 3. Oops ik ben ook zo guilty! Ik vergeet regelmatig om de luierbak op tijd te verwisselen en de ipad is echt de beste vriend van mijn 2 dochterts

 4. Volgens mij doe jij het net als elke mama het hartstikke goed op je eigen manier.

  Ik geef de kiddo’s hier nog steeds vitamine D ook al is het advies tot 4 jaar, uiteraard zijn er ook dagen dat ze een keer geen fruit krijgen en de hele dag binnen zitten 😉 ain’t perfect.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin summer holiday #2My Profile

 5. Vitamine D zou ik toch wel weer gaan geven. Die maak je door de zon aan. Maar dan moet je wel heel lang onbeschermd in de zon buiten zijn om voldoende binnen te krijgen. Veel volwassenen hebben een tekort en voor een kind is het nog belangrijker!

 6. Maar waarschijnlijk niet onbeschermd in de zon (zonder zonnebrand), want dat remt de opname weer. Daarom wel blijven insmeren maar ook extra vitamine D innemen!

 7. De reden waarom het geadviseerd wordt is omdat we het niet genoeg opnemen van de zon, ook al ben je veel buiten de zon in Nederland schijnt dese te weinig, als je altijd in de zon leeft dan wel. Dus het is zeker belangrijk dat je dit geeft.

 8. Ik ben zelf geen moeder, maar ik vond dit echt ontzettend leuk om te lezen. Knap dat je hier zo eerlijk over durft te zijn. Ik zie in mijn omgeving weleens moeder die net doen alsof zij nooit moeten hebben met het moederschap, alsof zij nooit eens hun kind voor de TV zetten omdat zij even rust nodig hebben… Kortom, heel verfrissend om dit te lezen ;p

 9. Inderdaad! Tenzij kinderen twee keer in de week vette vis eten(minimaal)..en altijd (room)boter op hun brood..maar dan nog haha.

 10. Hahahaha!
  Ja, hier ook een loedermoeder ?
  Toch altijd weer fijn om te lezen dat je niet alleen bent! ?
  Leuk om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.