5x: De leukste bordspellen voor je spelletjesavond

bordpsele5x De leukste bordspellen voor je spelletjesavond
Hoe kneuterig dit ook mag klinken, wij zijn erg dol op leuke bordspellen. Gezelschapsspellen die je in groepsverband of met tweeën kunt spelen. Je beleeft een leuke tijd samen, er zit een competitie strijd(je) in en het is een leuke manier van ontspanning. Het toffe aan zo’n spelletjesavond is dat je op een hele andere manier met elkaar bezig bent. In plaats van samen naar een beeldscherm te kijken voor een leuke film, of met smartphones in de hand (I am also guilty!), ben je nu even bezig met elkaar en de regels van het spel. Wat lekkere hapjes erbij, lekkere drankjes en je spelletjesavond is compleet. Leuk met vrienden maar ook leuk als koppel. Als je er maar geen ruzie door gaat maken haha. De zomer komt eraan en ik vind het dan extra leuk om spelletjesavonden te houden. Op de camping, in de tuin of gewoon in huis, het is heel knus en gezellig. Ik deel vandaag 5 favoriete bordspellen die wij graag spelen en ben ook benieuwd naar die van jou!

5x De leukste bordspellen voor je spelletjesavond!

Bron foto

1. Risk : Het spannende spel met als doel de oorlog te winnen. Misschien vind ik dit spel zo leuk omdat dit bij wijze van spreker er met de paplepel is in gegoten’ (mijn vader is ook militair) maar het is echt een tof spel. Lekker strategisch aan de slag gaan om je eigen kleur (dus leger) te verdedigen. Je krijgt een opdracht die je moet vervullen. Bijvoorbeeld: Verover Noord-Amerika, Europa en een continent naar keuze. Je medespelers hebben een andere opdracht. Je gaat als legers strijden voor je opdracht middels een dobbelspel. Je vormt bonden, gaat manipuleren en een pokerface opzetten om je opdracht te behalen. Je maakt je tegenspelers af door zoveel mogelijk landen te veroveren of door een bepaalde kleur uit te schakelen. Het is een soort combinatie van Stratego, het kaartspel Pesten en ‘mens erger je niet’ in één, gecombineerd in een Wereldoorlog. Een spel dat voor uren speelplezier zorgt! O.a hier te koop.

2. Hotel Deluxe : Dit is een soort van Monopoly spel waarbij het de bedoeling is dat je zoveel mogelijk resorts koopt waar je hotels op gaat plaatsen. Wanneer je voldoende geld en middelen hebt om hotels te kopen dan ga je dobbelen met de dobbelsteen die je vertelt of je het mag aanschaffen, of je dit gratis krijgt of zelfs het dubbele bedrag ervoor moet neerleggen. Wanneer tegenspelers op jouw hotelgebied komen dan moeten zij aan jou huur betalen. Dit heeft natuurlijk als doel je tegenspelers failliet te maken zodat jij als winnaar uit komt. Yannick en ik vinden dit een erg leuk spel, zowel om met tweeën te spelen maar ook in een groepje. O.a hier te koop.

 

3. Colonisten van Catan: Een spel dat we pas een jaar geleden ontdekt hebben en erg leuk vinden. Het is een bekend handelsspel waarbij het de bedoeling is dat je zoveel mogelijk grondstoffen verzameld om je eigen dorp uit te breiden. Ondertussen zijn er ook allerlei kaarten in het spel aanwezig die het lastiger of makkelijker kunnen maken. Ook ga je met andere spelers onderhandelen om de benodigde grondstoffen te verzamelen die jij nodig hebt om verder te komen in het spel. De deelnemer die als eerst 10 punten verzameld heeft, is de winnaar van het spel. Dit spannende spel vraagt veel strategie, creativiteit en interactie van de spelers. Dit maakt het dus heel uitdagend om te spelen. Ik vind het een leuk spel om met een groepje vrienden te spelen. O.a hier te koop.

bordpsele

4. Cluedo: Cluedo is een leuk gezelschapsspel voor wie houdt van een mysterieus spel dat niet te lang duurt. Als Yannick en ik dit samen spelen dan zijn we hoogstens een half uurtje bezig. Wanneer je dit in een groepje speelt dan heb je wat langer plezier. Het doel van het spel is het oplossen van een moord. Je moet ontdekken wie de dader is, wat het moordwapen was en in welke ruimte de moord heeft plaatsgevonden in het grote huis dat op je speelbord staat. Je gaat je tegenspelers vragen stellen over de verdachte gebieden en probeert zo als eerst te achterhalen wat de uitkomst van de moord is. Dit spel is heel betaalbaar en leuk om met het hele gezin (8+) te spelen. O.a hier te koop.

5. Stratego: Volgens mij is het al wel duidelijk geworden dat ik dol ben op strategische spellen waar wat strijd in voorkomt. Zo is het spel Stratego ook echt favoriet. Een spel dat je enkel in een duo kunt spelen. Het doel van het spel is om de tegenspeler uit te schakelen door zijn/haar vlag te veroveren. Voor het spel begint placeer je al je legers op een strategische plaats en zoek je een goede plaats uit voor je vlag.  Ook mag je bommen inzetten om de pionnen van je tegenspeler uit te schakelen. Stapsgewijs ga je op zoek naar de vlag van je tegenspeler en hoop je niet door sterkere ‘tegenlegers’ te worden verslagen. Wie als eerst de vlag verovert van de tegenspeler heeft gewonnen. Tactiek is de kracht om te winnen! O.a hier te koop.

Dit waren mijn 5 favoriete bordspellen om te spelen. Ik ben heel benieuwd of jullie ook graag bordspellen spelen en welke spellen jullie favorieten zijn. Laat het me zeker weten bij de comments, wie weet ontdekken wij zo ook weer nieuwe bordspellen om te spelen.

Dit artikel bevat bordspellen die ik zelf gekocht heb en met veel plezier gebruik. De links van de verkooppunten zijn affiliate links.  

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

45 reacties

 • Mamablogger
  10 juli 2015

  Leuk om te lezen! Wij houden ook van spelletjes, maar doen het de laatste tijd te weinig eigenlijk. Misschien dit weekend weer eens opperen 😉 Wij zijn groot fan van Monopoly, Levensweg, maar ook old school rummicub vinden we erg leuk. Het is in ieder geval altijd gezellig!
  Mamablogger onlangs geplaatst…M’s outfits #25My Profile

 • Lisanne
  10 juli 2015

  Hoi Kelly! Ik houd ook wel van spelletjes alleen vind mijn wederhelft het wat minder. Toch krijg ik hem wel is zover dat we een spelletje spelen. Wij hebben thuis monopoly (wie niet) rummikub en scrabble. Bij mijn ouders thuis staan ook nog spellen van mij van vroeger. Zo heb ik echt jeugdherinneringen aan party en co. Wellicht moet ik me vriend toch dit weekend weer is overhalen om een spelletje te spelen….hij kan niet zo goed tegen ze verlies. Fijn weekend en veel plezier in Antwerpen. Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY TrolleyMy Profile

 • Annemijn
  10 juli 2015

  Leuk om te zien Kelly. Zelf vind ik strategische spellen ook wel leuk maar soms ook best lastig. Hotels lijkt me erft leuk, de rest ken ik al.
  Annemijn onlangs geplaatst…OOTD: Black & BudgetMy Profile

 • Marion
  10 juli 2015

  Niks kneuterigs aan. Volgens mij houdt iedereen van spelletjes. Manlief hier is helemaal gek van Stratego. Precies het enige spel waar ik kansloos in ben. Doe mij maar gewoon lekker Mens Erger Je niet 😀
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Woensdag 8 juliMy Profile

 • Nesrin
  10 juli 2015

  Risk is zo leuk! Mijn ware aard komt dan wel naar boven tijdens dit spel 😉

  Monopoly blijft ook erg leuk.
  Nesrin onlangs geplaatst…Geroosterde kikkererwten – gezonde zoete snackMy Profile

 • Manon
  10 juli 2015

  Ik hou meer van de lollige spellen zoals 30 seconds haha. Al kan ik een potje Monopoly, Hotel of Risk op z’n tijd ook wel waarderen!
  Manon onlangs geplaatst…FILMPJE: Babyuitzet aankopen tot nu toeMy Profile

 • Anouk
  10 juli 2015

  Ohh dit zijn allemaal spellen die ik onwijs leuk vind!! Ik ben gek op spelletjes en speel dan ook regelmatig met mijn vriend en vrienden uren spelletjes achter elkaar!
  Anouk onlangs geplaatst…Tattoo’s als verpleegkundigeMy Profile

 • Dita
  10 juli 2015

  Heerlijk bordspellen! Vind het altijd zo leuk om een spelletje te spelen.
  Dita onlangs geplaatst…Plog – Donderdag 9 juli 2015My Profile

 • Mieke
  10 juli 2015

  Leuk om te lezen. Nu gaat iedereen spelletjes spelen van het weekend 😉 wij spelen voornamelijk korte kaartspellen zoals beverbende en saboteur. Vind zelf sequens erg leuk, sinds kort ook te koop in Nl, super leuk. En halli galli of dobbelen is ook leuk. Altijd gezellig in iedergeval om een spelletje te spelen.
  Mieke onlangs geplaatst…Geld verdienen met EuroClixMy Profile

 • Mendy
  10 juli 2015

  Leuk om te lezen zeg! M’n vriend en ik spelen ook wel eens kort durende spelletjes die je makkelijk met z’n 2en kan doen zoals; take 10 en wat een leuke is voor als je van kolonisten houdt; Carcassonne. Veel plezier!

 • Elize | girlonthewhitebike
  10 juli 2015

  Leuk! Echt van die gouden ouden spellen, heerlijk! Ik ben ook gek op spelletjes spelen! Vooral ticket to ride! Echt een aanrader!
  Elize | girlonthewhitebike onlangs geplaatst…OOTD: Budget in the city!My Profile

 • Priscilla
  10 juli 2015

  Leuk om te zien. Ik hou zelf erg van spellenet vragen en opdrachten. Triviant is mijn favoriet!
  Priscilla onlangs geplaatst…Zomervakantie!My Profile

 • Eva
  10 juli 2015

  Cluedo heb ik echt zoooooo vaak gespeeld!! Super leuk!
  Eva onlangs geplaatst…moeder van drie, styliste & modelMy Profile

 • Saskia
  10 juli 2015

  Wij spelen niet zo vaak bordspellen maar cluedo vind ik wel erg leuk!
  Saskia onlangs geplaatst…Rimmel By Rita Ora #558 Go Wild-Er-NessMy Profile

 • Barbara
  10 juli 2015

  Heerlijk! Spelletjes spelen, ik kan er erg van genieten. Mijn meisje is nu al in staat mens erger je niet te spelen… het begin is er… dat wordt nog vele uren spelletjes spelen 😉
  Barbara onlangs geplaatst…Propedeuse: het einde is in zicht!My Profile

 • Vanessa
  10 juli 2015

  Cluedo is mijn favoriet uit het lijstje! Maar moet toegeven dat wij zelden spelletjes spelen. We kijken dan eerder een serie. Misschien een goed idee om weer zo’n spel in huis te halen! 😉
  Vanessa onlangs geplaatst…De vijf beauty items die niet in je auto mogen ontbrekenMy Profile

 • Evera
  10 juli 2015

  Wij zijn ook dol op bordspellen, favorieten zijn inderdaad Catan, maar ook Agricola en (eigenlijk niet echt bordspellen) Regenwormen en Jungle Speed!
  Evera onlangs geplaatst…PERSONAL: Here we go againMy Profile

 • Maris Maria Renne
  10 juli 2015

  Ik ben dol op spelletjes, maar mijn vriend helaas niet 🙁
  Ken je Koehandel? Daar ben ik echt akelig fanatiek in, niemand wil dit nog met me spelen haha
  Leuk idee voor een artikel trouwens, die schrijf ik even op!
  Maris Maria Renne onlangs geplaatst…Suikervrij Kersen SorbetijsMy Profile

 • Kelly Caresse
  10 juli 2015

  Ah dankjewel Lisanne wat lief!

 • Kelly Caresse
  10 juli 2015

  Haha dat is ook heel leuk!

 • Kelly Caresse
  10 juli 2015

  Halli galli is leuk!!

 • Kelly Caresse
  10 juli 2015

  Ticket to ride zijn we ook heel benieuwd naar, hebben we in de winkel al paar keer naar gekeken haha

 • Kelly Caresse
  10 juli 2015

  Jaaaa koehandel! Zo vaak gespeeld vroeger maar is mijn man niet fan van helaas haha!

 • malou
  10 juli 2015

  Ik vind Cluedo zo leuk!
  malou onlangs geplaatst…NOMI’S ACHTSTE MAANDMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  10 juli 2015

  Ik vind het superleuk dat jullie zo vaak samen spelletjes spelen, dat is inderdaad socialer dan samen tv kijken! Zouden wij ook wat meer moeten doen! Van de spelletjes die je opnoemt heb ik volgens mij alleen cludeo al echt gedaan, fijn om ook meer over de andere spelletjes te weten te komen! Ik speel wel af en toe een spelletje met m’n broertje van 8, Saboteur of Regenwormen is ook erg leuk 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Vakantievlog #3: glijbanen, parasailen en watergevecht (Ideal Prime Beach Turkije)My Profile

 • beautifulday4makeup
  10 juli 2015

  Leuke spelletjes heb je uitgekozen. Als je zin hebt om wat onbekendere spelletjes te leren kennen, kun je even op mijn blog kijken. Daar zet ik tweewekelijks op zondagnamiddag een spelletje online. Misschien dat het je interesseert?
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Once upon a time bracht ik een bezoek aan de Zeeman (One Time Eau de Toilette)My Profile

 • angelique
  10 juli 2015

  Super leuk! Ik vind cluedo altijd super leuk (ik ben áltijd de moordenaar overigens) maar levensweg vind ik ook super om te doen.
  angelique onlangs geplaatst…Pinspiratie | Vakantie dagboekMy Profile

 • Tessa
  10 juli 2015

  Oeh, Kolonisten van Catan is hier ook één van de favorieten. Nog een leuke tip is Carcassonne, van dezelfde makers als Kolonisten. Carcassonne is ook heel goed met twee personen te spelen in tegenstelling tot de meeste spelletjes.
  Tessa onlangs geplaatst…Kijktip: Do schools kill creativity?My Profile

 • Lifesabout
  10 juli 2015

  Cluedo is leuk inderdaad! Op vakantie hebben we Sequence leren kennen, ook heel leuk!
  Lifesabout onlangs geplaatst…De hond mee op vakantie. Hier moet je aan denken.My Profile

 • Femke
  10 juli 2015

  Ik HOU van spelletjes, alleen echt niemand, maar dan ook NIEMAND in mijn omgeving vindt het leuk om spelletjes te spelen.. erg jammer!!
  Femke onlangs geplaatst…Wat heb ik.. op mijn summer playlist staan?!My Profile

 • milou
  10 juli 2015

  Leuk om te lezen! Wij doen nooit spelletjes, ik vind er weinig aan en heb het geduld er niet voor, kan lastig stilzitten haha. En vroeger deden wij thuis ook weinig spelletjes want mijn beide ouders hebben er ook weinig mee, bij mijn aan vriend was dit heel anders en waren er regelmatig spelletjes avonden. Misschien dat het nog veranderd als we ooit kleintjes hebben.

 • My Creative Life - Marìs
  10 juli 2015

  Ahh zo leuk! Ik ben ook echt gek op bordspellen! Vooral de strategische ook idd! Op colonisten na heb ik al deze spellen vroeger vaak gespeeld, en op stratego en cluedo na had ik ze ook allemaal. Ik heb nu alleen Cluedo, de rest v/d spellen die ik had heeft mn vader weggedaan zonder te vragen of ik ze wil terwijl ze van mij waren, en daar stonden al mn spellen dus daar was ik niet blij mee, nu kan ik alles opnieuw gaan aanschaffen.
  Het hotel spel heb ik ook zoo vaak gespeeld vroeger! Toen heette het nog gewoon hotel spel volgens mij, het was een blauwe doos. Is het nu nog steeds met hotels als; waikiki en de taj mahal?
  Ik wil al die leuke spellen echt zsm weer aanschaffen want ik mis het spelletjes doen wel echt!
  My Creative Life – Marìs onlangs geplaatst…Zomerse drankjesMy Profile

 • Joyce
  10 juli 2015

  Wat leuk!
  Ik blijf een levensweg fan hahaha heerlijk zo veel mogelijk geld binnen harken en kinderen kweken hahaha.
  Stratego heb ik serieus nog nooit gespeeld. Ik denk dat ik deze maar eens uit de kast moet halen en een spelletjes avond ga inlassen binnenkort.
  Joyce onlangs geplaatst…Koffie Eieren of WortelenMy Profile

 • Barbara
  10 juli 2015

  Geweldig he? Wij hebben ook een hele kast vol. Hoezo kneuterig? hihi. Maar mijn favoriet is toch wel Carcasonne. Wij hebben ook een paar uitbreidingen, wat het dan nog leuker maakt. Ik zag hem al eens voorbij komen bij jullie. Bevalt het jullie ook?
  Barbara onlangs geplaatst…3 x ABC leren voor peutersMy Profile

 • margriet kuper
  10 juli 2015

  wij spelen ook erg vaak spellen en hebben dan ook de kasten er goed mee vol staan.. Eigenlijk speel ik de spellen die jij noemt niet echt maar heel veel onbekendere spellen. (op t moment veel de alchemist, machi koro is ook een niet te moeilijke maar erg leuke aanrader)

 • Kim
  10 juli 2015

  Ah, super leuk! Ik vind spelletjes doen echt leuk. 🙂 Helaas zijn mamma en ik alleen samen, dus veel spelletjes kunnen we niet zo makkelijk doen.
  Liefs!
  Kim onlangs geplaatst…Shoppen met Kim – altijd feest!My Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  10 juli 2015

  Ik ben echt een bordspeladdict, zo leuk! Doen vaak ook een spelletjesavond met vrienden. Risken is wel 1 van mijn favorieten.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Aanbiedingen Week 28/29My Profile

 • Astrid
  10 juli 2015

  Heerlijk, spelletjes! Wij zijn fan. Van Taboe tot Trivial Pursuit, een Nijlpaard in de Achtbaan tot Monopoly, Risk of Klaverjassen; wij zijn er bij! Voor een avondje met volwassenen kan ik overigens Robo Rally aanraden. Voor de korte spelletjes zijn Macchiavelli en Geharrewar in de Sushi-bar favoriet. Qwirkle (spelling?) is leuk voor de strategen onder ons, of Weerwolven van Wakkerdam met een groep.

  Kim, kijk anders eens bij de 999 games? Daar zijn aardig wat spelletjes die je prima met twee man kunt spelen (Cesar & Cleopatra bijvoorbeeld) of een spelletje Jenga, altijd leuk (vinden wij, tenminste 😉 )

 • Marion
  10 juli 2015

  Heel erg leuk om te lezen, hou zelf ook heel erg van spelletjes! Helaas mijn familie iets minder, waardoor ik niet vaak kan spelen.
  Marion onlangs geplaatst…Pompoenen kweken, kiemplantjesMy Profile

 • Sophie
  10 juli 2015

  Zulke leuke spellen! Zelf zijn mijn vriend en ik nu helemaal verslaafd aan kolonisten van katan het kaart spel aangezien dat voor 2 personen is! Verder vinden wij skipbo ook echt leuk!
  Sophie onlangs geplaatst…PLOG: Zandvoort dag 3&4My Profile

 • marjon
  10 juli 2015

  Spellejtes zijn leuk! Met mijn vriend speel ik alleen spelletjes op vakantie. De standaard spellen zoals rummikub, yatzee, triominos.
  Thuis met dochterlief speel ik ook spelletjes en met vriendinnen wel eens een spellenavond, altijd gezellig.

 • Cherrysfavourites
  10 juli 2015

  30 seconds!!! Dat is echt zo’n leuk spel!!!
  Cherrysfavourites onlangs geplaatst…De mussen vallen van het dak, maar de beatbird vliegt VOGELVRIJ!!! My Profile

 • Iris
  11 juli 2015

  Cluedo is zo leuk!

 • Tamara
  12 juli 2015

  Leuke spelletjes inderdaad!
  Tamara onlangs geplaatst…Papertowns review (boek)My Profile

 • Erik
  22 juli 2015

  Leuke lijst. Wel een beetje traditionele bordspellen. 😉 Als je van spellen houdt zoals Catan, kun je eens kijken op mijn site, die ik nieuw opzet. Daar heb ik vele lijstjes staan met leuke bordspellen – voor ieder wat wils.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.