baby uitzetlijst

baby uitzetlijst

Ik krijg heel vaak vragen van zwangere vrouwen over wat ik nou de ideale babyuitzetlijst vind. En ondanks dat ik dit iets heel persoonlijks vind (iedere mama maakt andere keuzes op basis van eigen voorkeuren), denk ik zeker dat ik mijn lijst kan delen die ik aanvul met tips van andere mama’s. Zo plaatste ik een oproepje op de Facebookpagina van Kellycaresse of jullie je 3 favoriete producten voor de babyuitzetlijst wilden noemen en 3 producten die je overbodig vond. Op basis van jullie antwoorden en mijn favorieten heb ik een babyuitzetlijst gemaakt zoals ik hem fijn vind, die ik met budgetttips aanvul. Zo hebben wij zelf een heleboel via Marktplaats kunnen vinden wat een hoop geld bespaard heeft. Daarnaast vind je via Marktplaats items om zo wat unieker je kinderkamer in te richten.

Gesponsord door Marktplaats.

De ideale babyuitzetlijst + budgettips

IMG_0262

Verzorging

6 monddoekjes
10 hydrofieldoeken (ik gebruik ze overal voor!)
1 aankleedkussen + 3 hoezen
1 babybadje met standaard
1 badthermometer
2 badcapes
1 thermometer
verzorgingsproducten (luiers, billendoekjes,  billencrème, baby bodylotion en babyzeep, alcohol om te ontsmetten, thermometer, vaseline, watjes, pleisters etc.)

De ideale babyuitzetlijst + budgettips

De ideale babyuitzetlijst

Babykamer

1 ledikantje (en eventueel een wiegje erbij voor op jullie slaapkamer)
1 matras (+ een voor het eventuele wiegje)
3 hoeslakens
3 dekentjes. Afhankelijk van het seizoen waarin je bevalt. In de winter begin je met 2 dikkere dekentjes en zorg je voor 1 dun dekentje, beval je in de zomer dan schaf je dit andersom aan.
1 kruik (met kruikenzak)
commode
1 aankleedkussen
2 aankleedkussenhoezen
 kledingkast (tweedehands kasten bijv.)

babyuitzetlijst zwanger Voor de baby

6 rompertjes (3x maat 50, 5x maat 56)
4 setjes kleding (indicatie, maar dit is wat minimaal wel handig is)
2 mutsjes
5 paar sokjes (ik raak ze altijd en overal kwijt)

De ideale babyuitzetlijst + budgettips

Borstvoeding

2 voedingsbh’s
zoogkompressen voor in de voedingsbh’s.
borstkolf + kolfflesjes om de melk in te bewaren
. Al zou ik een kolf pas aanschaffen als je zeker borstvoeding wil geven / als het lukt. (Keuze maken voor een borstkolf? Dit is mijn review van 4 borstkolven)
2 flessenspenen + 2 drinkflessen voor de gekolfde melk
voedingskussen + hoes
vitamine D en K supplement voor de baby

De ideale babyuitzetlijst + budgettips

De ideale babyuitzetlijst + budgettips

Flesvoeding

3 flessenspenen
3 drinkflesjes (bijvoorbeeld van Difrax)
2 poedermelk doseerpotjes (handig voor onderweg!)
1 flessenborstel om de flesjes mee te reinigen.
kunstvoeding (bijv. Nutrilon of huismerk)
1 thermoskan om onderweg warm water mee te nemen.

Overigen

kinderwagen met een reiswieg  (tweedehands bijvoorbeeld).
autostoel groep 0 (bijvoorbeeld Maxi-Cosi)
wippertje (Optioneel, maar vind ik wel heel handig)
babyfoon
, zelf vind ik die met camera ideaal.
luiertas/verzorgingstas
geurzakjes om vieze luiers / kleding in te doen voor onderweg.

De ideale babyuitzetlijst + budgettips

Nogmaals, de wensen voor de babyuitzetlijst zijn heel persoonlijk. Wij hebben bij beide meisjes geen fopspenen gebruikt maar die zou je ook op je babyuitzetlijst kunnen zetten als je die wel wilt gebruiken, ook kan je die later altijd nog aanschaffen. Een luieremmer vonden wij overbodig, maar als jij je hier prettiger bij voelt, dan zou ik die zeker wel aanschaffen. Wij hebben gewoon een pedaalemmerzak neergezet en verwisselen de vuilniszak vaak genoeg. Maak gewoon een keuze waar jullie je goed bij voelen.

Je kunt bij heel veel winkels deze producten kopen. Maar ik heb ook ervaren dat overal waar het woordje ‘Baby’ of ‘Zwanger’ bij staat, een stukje duurder is. Wij hebben zelf daarom niet alles nieuw gekocht. De babykamer (ledikant, commode en kledingkast) komt van Marktplaats. We konden deze ophalen bij mensen in de buurt en gebruiken deze meubels nu ook voor Aimy. Door een likje verf toe te passen, lijken de meubels weer als nieuw. Wie weet ben jij ook wel dol op mooie vintage meubels. Allemaal unieke items die via Marktplaats te vinden zijn. In een later stadium ga je op zoek naar een kinderstoel die je zowel tweedehands als nieuw kunt kopen.

De ideale babyuitzetlijst

De ideale babyuitzetlijst + budgettips

Ook kun je nieuwe producten via Marktplaats kopen die vaak goedkoper zijn dan in de fysieke winkels. Voordat je producten gaat aanschaffen, is het ook slim om eerst even rond te vragen bij vrienden en familie. Veel hebben deze producten misschien nog ergens op zolder liggen, maar geen plannen om ze te gebruiken. Op die manier kun je veel kosten besparen.

Ik hoop dat jullie wat aan deze babyuitzetlijst hadden. Al dan niet omdat je zwanger bent, je aan het oriënteren bent of om wat voor reden dan ook. Omdat het zo’n persoonlijk iets is, ben ik heel benieuwd welke aanvullingen jullie nog hebben of welke producten jij juist helemaal niet gebruikt. En ik ben benieuwd of jullie ook via Marktplaats spulletjes gekocht hebben. Alle aanvullingen op deze babyuitzetlijst zijn helemaal welkom, andere mama’s kunnen zeker wat met jullie tips! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

51 gedachten over “De ideale babyuitzetlijst + budgettips”

 1. Ik kan me best voorstellen dat het geen waar her woord baby of zwanger voor staat allemaal duurder is. Ik denk dat ouders ook bij hun eerste kindje meer zullen uitgeven en bij het 2e kindje door ervaring veel gerichter spullen zal aanschaffen. Zelf geen ervaring mee want ik ben nog geen moeder.
  Lisanne onlangs geplaatst…Gastblogje: Mariska over haar ervaring naar CuraçaoMy Profile

 2. Wij hebben als luieremmer een prullenbak van de Ikea. Lekker in turkoois en geurt niet alleen als je de deksel open doet maar inderdaad gewoon vaak genoeg verwisselen.. Hydrofieldoeken zijn echt een must alleen kochten we ze ook van de zeeman en die kwamen niet mooi de was uit.
  Nicole onlangs geplaatst…De leukste waterschoenen voor meisjes 2016My Profile

 3. De grote hydrofieldoeken van Aiden en Anais (120×120). Ze zijn prijzig maar het echt waard. Om in te bakeren, als dekentje, badcape, kleedje op t gras.. Noem maar op! Ze zijn zooo zacht.

  Welke camera babyfoon zou je aanraden? Ik ik voor baby 2 ook graag eentje met camera maar weet niet zo welke..

 4. Ik heb ook t bedje en commode van marktplaats …..bedje was uiteindelijk zelfs van bekende…..kast kregen we nieuw ….maar ook de kruiken kocht ik via marktplaats heb ze door zhuis eerste 2 weken heel weinig gebruikt en had er zelfs 2.
  Flanellen luiers was bij mij echt iets wat ik nooit heb gebruikt wel de hydrofiel
  Dees onlangs geplaatst…Van Fitbit flex naar Fitbit Charge HRMy Profile

 5. Waar heb je het ‘dream big little one’ lijstje gekocht Kelly? Super leuk!!!

 6. Goede lijst! Ik heb alleen wel meer dan 20 hydrofieldoeken. Ik gebruik ze ook overal voor!
  Luieremmer hebben we ook niet, we gebruiken gewoon een normale prullenbak.
  We wonen gelijkvloers en hebben daarom ook geen babyfoon aangeschaft, als er wat is horen we het meteen.
  2momzs || Maria onlangs geplaatst…Bevallingsverhaal || Sara deel IMy Profile

 7. Mijn luieremmer vind ik echt onmisbaar. Ook was ik achteraf super blij dat ik een drager heb gekocht. ‘s Avonds had baby altijd behoefte aan samenzijn. Anders sliep ze niet en ik wilde wel ook even wat anders doen. Bij de eerste kocht ik alles nieuw. Tweede kreeg de spullen van haar zus. Bij derde kocht ik ontbrekende spullen via Marktplaats. En kreeg ook hey nodige via vrienden, kennissen en weggeefhoek. Het badje heb ik deze 3de keer amper gebruikt.
  Josan onlangs geplaatst…Mama Challenge 2016 DIY scheerschuim milkshakeMy Profile

 8. Kelly Caresse

  Dankjewel, dat kregen we als kraamcadeautje van vrienden, zij hebben het zelf gemaakt 🙂 heel blij mee

 9. Kelly Caresse

  Dankje voor de tip, Die van aiden en anais hebben we ook eentje, past niet zo op een budget uitzetlijst maar is inderdaad erg fijn. De babyfoon met camera hebben wij van Luvion, met een wat groter schermpje, super fijn is die.

 10. Hele complete lijst! Ik kan Marktplaats ook absoluut aanraden. Mijn kinderwagen komt er vandaan, die kostte nieuw in de winkel wel 1400 euro met alle accessoires. Nu betaalde ik er 600 voor. Heb zelf MP ook gebruikt om weer spullen door te verkopen, zoals de wippers. M’n Maxi-Cosi’s staan er momenteel op. Twee stuks, voor de geïnteresseerden 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: alles wat je nog niet wist over Amy en Maisie IIMy Profile

 11. Kelly Caresse

  hihi wij hebben er ook veel meer, maar allemaal ook later gekocht toen we er bij Lana achter kwamen hoeveel je die gebruikt 😛

 12. Kelly Caresse

  Ik ben ook erg blij met mijn draagzak (Tula) en draagdoek, ik zou dat iedereen aanraden maar het is wel iets heel persoonlijks.

 13. Wij hebben de babykamer ook tweedehands gekocht, maar wel een nieuwe matras erin. Vond ik toch een fijner idee. Verder zijn de zeeman en wibra echt toppers op het gebied van baby kleding. Allemaal lekker zacht, kleine prijsjes en super leuk!
  Marijke onlangs geplaatst…5x makkelijke camping gerechtenMy Profile

 14. Wij hebben ook veel meer hydrofieldoeken. Maar ook de tula is bij ons onmisbaar. Verder hebben wij ook wel echt meer kleding gekocht. Ik denk dat 4 setjes kleding echt het minimale is, wij hadden toch al snel 10 setjes in alleen al maat 50. Net als rompers daar hadden we erg zeker 15 van. En daar zijn we nu nog steeds blij mee. Mijn dochtertje, Charlotte, is op 21 april geboren en is nu dus ongeveer 12 weken en past nog steeds maatje 50. Ik ben erg blij dat we zoveel dingetjes in maat 50 hebben gekocht.

 15. De xl hydrofiele luiers. Bij onze 2e eentje van de hema aangeschaft maar kwam ze deze week ook bij de action tegen?

 16. Ik hou niet zo van tweedehands en heb dus ook niks via marktplaats gekocht. Maar soms baal ik wel een beetje van mezelf hihi want ik ben nou vaak wel heel erg duur uit…
  Charlotte onlangs geplaatst…Lieve meneer Tony…My Profile

 17. Handige lijst ! Ons kleine meisje is nu 3 maand. Ik heb vooraf héééél veel lijstjes opgezocht om te zien wat handig was en wat niet. We hebben een groot deel spullen (zoals wandelwagen, box, draagzak, inbakerdoeken, sterilisator etc etc… ) kunnen overkopen voor 150 eur van een vriendin. Dat was pas een koopje. Er was helemaal niets aan en voor de tijd dat je het maar gebruikt… Kleertjes koop ik vaak bij Zeeman, al moet ik toegeven dat ik toch echt wel te veel heb gekocht. Er zijn niet genoeg dagen in een week om alles aan te doen :p. De kinderkamer hebben wij gekregen van onze ouders dus die hoefden we niet tweedehands te zoeken. Een speelmat, mobiel en handige boeken heb ik 2e hands gekocht. Ook als ze wat ouder is ga ik voor het duurdere speelgoed toch wel eens 2ehands kijken en rondvragen bij vrienden. Scheelt zoveel en ondertussen is een ander er ook vanaf.

 18. Een heel duidelijk en overzichtelijk lijstje. Je kunt dit inderdaad als richtlijn gebruiken en daarnaast zelf nog spulletjes aanschaffen wat je graag zou willen. Ik had zelf een schommelstoeltje voor onze kleine boef, nou daar hebben wij echt zoveel plezier van gehad en Jay vond het heel erg fijn. Ik zou die zo weer aanschaffen.
  Lilian onlangs geplaatst…Genomineerd voor een Liebster Award!My Profile

 19. Hier een kamertje tweedehands gekocht. Hele goede kwaliteit, maar 75% goedkoper. Natuurlijk zie je wat gebruikerssporen, maar die krijg je zelf ook. Ik heb wel dekens en lakentjes van Koeka gekocht, omdat ik dat gewoon erg mooi vond. In een neutrale kleur, zodat we bij een tweede er ook nog iets aan hebben. Wij hadden ook veel geluk dat we van mijn oudere nichten spullen kregen, van speelgoed tot aan neutrale kleding. Ideaal. En ook kocht ik kleding tweedehands. Dat wordt nu minder merk ik, omdat ze langer in een bepaalde maat zit.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…De dag dat ik stopte met de pilMy Profile

 20. Ja, dit is wel een complete uitzetlijst. Ben het met je eens dat niet alles nieuw hoeft te zijn. De kinderwagen, buggy en maxi cosi heb ik van mijn zusje. De rest heb ik wel nieuw. Verder waren de HEMA en Baby Dump fijne adresjes om goedkoper uit te zijn.
  Nina onlangs geplaatst…Koekje van eigen deegMy Profile

 21. Handig! Ik had zelf ook al heel veel onderzoek gedaan en lijstjes gezocht en zelf gemaakt. Uiteindelijk niets te veel gekocht… Alhoewel… Die prachtige mega dure deken van Baby’s Only was misschien niet helemaal nodig geweest…. Ze slaapt altijd in een slaapzak en ik maak het ledikant niet op. Oeps. Wij hebben ook veel geleend, cadeau gekregen en wat op Marktplaats gekocht. Ik vind dat juis leuk die combi van oud en nieuw.
  Vivienne onlangs geplaatst…Eetdagboek #7 juni – koemelkvrijMy Profile

 22. Ik zou zelf meer rompertjes kopen en de badthermometer achterwege laten. De temperatuur van het water is heel makkelijk te checken met je elleboog. Zelf heb ik ook ontzettend veel tweedehands gekocht. De wagen, de Nuna Leaf stoel, kleertjes, een co-sleeper, de commode en nog veel meer. Zó veel geld mee bespaard!
  Marije onlangs geplaatst…Preview shoot Stichting Earlybirds FotografieMy Profile

 23. Goeie lijst! Wat ik zelf ook heel fijn vind/vond is een rekbare draagdoek voor als ze nog heel iniminie zijn. Deze zijn vaak redelijk voordelig te kopen (goedkoper dan bv een Tula met insert) en je kan kijken of het dragen je bevalt. Bij een tweede baby wil ik zo’n ‘babynestje’ waar je ze in kan laten slapen, volgens mij zag ik die hier ook eens voorbij komen? Maar dat is wel echt een ‘extra’ luxe artikel natuurlijk.
  Nienke onlangs geplaatst…Terug van vakantie! (weekoverzicht 10)My Profile

 24. Wat een handige lijst, wordt wel veel aankleedkussen en hoezen kopen.. 😉 Je hebt dit er dubbel in staan. Hihi… Heel soms koop ik nu al iets aan kleertjes voor als ik ooit mama mag worden, hoezen voor een aankleedkussen is ook zo iets wat ik al vooraf kan kopen.
  Jessica onlangs geplaatst…Life by Jess is genomineerd, Liebster Award!My Profile

 25. Ik heb in de eerste weken veel hydrofieldoeken en aankleedkussenhoezen erbij moeten kopen (had 2 hoezen en 10 doeken). Heb geen wasdroger en een zoontje 😉 per dag plaste hij minimaal 1x alles onder :’D zodra de luier loskwam deed hij zijn ding. Later niet meer zoveel nodig gehad, je wordt er handig in. Misschien een tip voor de zwangere moeders die een eerste zoontje verwachten en geen droger hebben.

 26. Sokjes zoek??? Ik gebruik er bh zakjes voor. Daar was ik ze ook in en daarna ophangen..

 27. 6 rompertje.. 3 en 5 is 8 lieverd 😉
  Mooi lijstje en inderdaad is Marktplaats ideaal ook later voor speelgoed als Little People en Vtech toettoet xxx

 28. Wat een handig lijstje Kelly, dankje! Als aankomende moeder zie ik door het bomen het bos niet meer haha 😉 . Marktplaats en ook rommelmarkten zijn inderdaad geweldig, we hebben daar al zo veel mooie spullen vandaan.

  X

 29. Handig artikel, wij hebben het kamertje nieuw gekocht voor onze oudste. Nu Gebruikt ons kleinste meisje hem weer. We hadden toen een
  Tweedehands kinderwagen. Maar hadden we achteraf best wat dingetjes mee dus heel erg spijt gehad dat ik geen nieuwe had gekocht. Maar je kunt het natuurlijk ook wel treffen. Nu alleen de oudste met 21 maanden een zusje kreeg heb ik toch een duo wagen gekocht nieuw. Ik ben ook zoooo blij met de
  Luvion beeld babyfoon. Hebben hem
  Met nog Een extra camera uitgebreid super handig. Ook vind ik de stokke new born set super handig niet echt een budget ding maar echt heel fijn. Bij de eerste zette ik vaak de wipper op de tafel zodat ze gezellig met het eten erbij zat maar vind ik een beetje gevaarlijk met een loslopende peuter in huis. Verder vond ik een inbakerzak ook super handig om al in huis te hebben. gebruikte hem alleen s’nachts maar het zorgde
  Voor veel betere nachten zo sloegen de meisjes zichzelf niet continu wakker. Ik ben ook zoo blij met de dokter Brown flessen. Bij de eerste had ok avent ook blij mee
  Omdat ze bijna nooit krampjes had. Maar nr 2 wel en het is echt zn verschil welke fles we gebruikte. Dit waren mijn dingetjes wel z’n beetje.

 30. Je kunt het badwater ook meten met de gewone thermometer, daar heb je geen aparte badthermometer voor nodig!

 31. Ik kwam er net pas achter op de negenmaandebeurs dat ze ook grote hydrofiele doeken hebben. Voor Daan had ik alleen die kleintjes. En kan me niet herinneren waar ik hem mee afdroogde steeds in het ziekenhuis. Maar die ene keer thuis met handdoek vond ik niets. Dus ja heb nu ook alvast 1 grote doek gekocht, maar wil er zeker nog een paar ervan.
  Debbie onlangs geplaatst…Zwangerschap dagboek ~Week 27~My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.