w

Vanaf mijn 15e ben ik al ‘aan het werk’ en heb ik baantjes gehad. Ik heb van mijn ouders meegekregen dat het belangrijk is om mijn eigen geld te verdienen en om te leren met geld om te gaan, te sparen etc. Vandaar ook dat ik begon met een bijbaantje zodra dit wettelijk mocht en dat was op mijn 15e (sommige baantjes mogen al eerder overigens). Ik vond het eigenlijk wel eens leuk om met jullie terug in de tijd te gaan en mijn ‘arbeidsverleden’ te bespreken. Want ik heb al best wat baantjes op mijn CV staan. Waaronder mijn passie voor pretparken ;).

(Bij)baantjes
Ik was 15 jaar oud en ik ging werken bij de Albert Heijn. Dit kon ik toen goed met mijn Havo opleiding combineren en ik werkte dan 2 doordeweekse dagen van 16.00 tot 18.00 en in het weekend in het begin ook op zaterdag. Daar deed ik ‘vakken vullen’ en werkte ik op de ‘Deli’ afdeling wat de bakkerij, slagerij en kaasafdeling is. Ik was in augustus 15 geworden en in januari dat jaar deed ik auditie om te werken als attractant bij het toenmalige attractiepark Het Land van Ooit. Daar heb ik (terwijl ik ook bij de AH werkte) gewerkt bij attracties maar ook soms als prinses of hofdame. Daar heb ik een half jaar met veel plezier gewerkt en vervolgens stopte dit baantje want toen kwam het faillissement.

Na een jaar bij de Albert Heijn gewerkt te hebben, ging ik werken bij een supermarkt in ons dorp. Daar heb ik in totaal 3,5 jaar gewerkt als schoonmaakster in de slagerij. Twee keer per week stond ik daar in witte kaplaarzen en een groot schort om de slagerij te poetsen met een grote tuinslang. Hoe vies het ook klinkt, ik vond het heel leuk werk. In zo’n 3 uur tijd had ik de hele slagerij schoon en omdat ik dit in mijn eentje deed, kon ik zelf bepalen hoe ik dat deed. Het was hard werken maar het gaf me iedere keer weer voldoening als de slagerij weer brandschoon was. Na een lange schooldag ook even iets om totaal wat anders te doen en mijn hoofd leeg te maken.

Omdat het Land van Ooit failliet was geworden en ik als workaholic niet genoeg had aan een baantje (nu denk ik, jeetje wat deed ik veel terwijl ik ook de Havo deed) ging ik solliciteren bij het bekendste pretpark in Brabant, namelijk de Efteling. Ik heb daar in totaal 7,5 jaar met veel plezier gewerkt. Ik heb daar veel meegemaakt. Ik kwam daar als onzeker naïef meisje binnen op mijn 16e en ging uiteindelijk als moeder van een dochter weg om fulltime voor mijn eigen onderneming te gaan. In die tussentijd heb ik daar gewerkt in de horeca. Ik heb jarenlang softijs verkocht, broodjes kebab, ijscoupes, fruitbekers en noem het maar op, het assortiment in ‘onze’ toko bleef maar veranderen en dat was zo leuk! Ik heb daar zo’n onwijs leuke tijd gehad. Leuke collega’s ontmoet, vriendinnen gehad (waar ik nog contact mee heb) en heel hard gewerkt. Diensten variërend tussen 6.00 en 03.00 maar dat was een fantastische tijd. Het teamwork gevoel wat ik daar heel sterk heb ervaren, vond ik het leukste aan het werk. Nog ligt mijn hart bij dit pretpark waardoor ik er nu ook een abonnement op heb aangeschaft.

Terwijl ik daar werkte ben ik op mijn 18e begonnen aan mijn eerste onderneming, Beautydream. Hiervoor heb ik in totaal 6,5 jaar visagie en beautyworkshops gegeven. Met name kinder- en meidenfeesten voor meisjes tussen de 9 en 15 jaar. Vooral de woensdagmiddagen, vrijdagavonden en zaterdagen waren populair en dit stemde ik dan af op mijn werkrooster bij de Efteling. Wat klein begon, werd een succesvol bedrijf waar ik al mijn passie voor beauty, ondernemen en onderwijzen (begeleiden van groepen) in kon zetten. Zo’n 2-3 x per week zat ik bij een voor mij onbekend gezin thuis om hun dochter en haar vriendinnen een onvergetelijk feestje te verzorgen. De site Beautydream is nog online, maar binnenkort ga ik de stekker eruit trekken. Het is niet meer te combineren met de zorg voor mijn twee dochters en het werken aan mijn blog. Ik ben trots op wat ik heb mogen bereiken met dit bedrijf en ik kijk er met veel liefde op terug. Ik heb er leren ondernemen en geleerd dat je kunt bereiken wat je wil, zolang je er maar hard je best voor doet en gelooft in jezelf.

Stages
Tijdens mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik verschillende stages gelopen. Mijn eerste stage was in de gehandicaptenzorg. Ik werkte toen in de activiteitenbegeleiding bij een woongroep met verstandelijk en lichamelijk beperkte ouderen. Dat vond ik heel mooi en dankbaar werk. Het jaar erop liep ik stage op een hele bijzondere plek, namelijk Villa Pardoes. Dit is een vakantieverblijf waar gezinnen, die een ernstig ziek kind hebben, van een zorgeloze vakantie mogen genieten. Villa Pardoes is onderdeel van en gelegen naast de Efteling. Deze stage maakte ook erg veel indruk op mij en ik zou hier in de toekomst graag nog vrijwilligerswerk gaan doen.
Tijdens mijn fulltime jaarstage in het derde jaar werkte ik als Pedagogisch Medewerker op de kinderafdeling van een algemeen ziekenhuis. Ik begeleidde daar kinderen en hun ouders tijdens (dag)opnames, ik ging mee naar operaties en onderzoeken, heb ouders van baby’s met huilproblematiek of eetproblemen begeleid, maar ook kinderen met eetstoornissen, trauma’s of bijvoorbeeld problemen rondom zindelijk worden. Ik zorgde er met het team van Pedagogisch Mederwerkers en de artsen en verpleging voor dat de behandelingen, opnames etc. voor het kind op pedagogisch gebied zo bevordelijk mogelijk uit zag. Dit jaar was heel erg leerzaam, intens en heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik heb het daar erg naar mijn zin gehad en al zijn de vacatures in mijn omgeving voor Pedagogisch medewerkers in het ziekenhuis zeer zeldzaam, mocht dit op de een of andere manier op mijn pad komen, dan sluit ik niet uit dat ik er dan voor zou gaan.

believe

En nu blogger
Ruim 6 jaar geleden begon ik met mijn blog, gewoon als hobby voor erbij omdat ik schrijven en creatief bezig zijn zo leuk vind. Wat als een leuke hobby begon, werd mijn tweede onderneming en inmiddels al bijna 2 jaar mijn fulltime baan. Een baan die voor mij niet voelt als een baan, maar een veel te leuke hobby en passie waar ik iedere dag met veel plezier aan werk. En ondanks dat ik totaal niet werk in het vakgebied waarin ik mijn diploma behaald heb (SPH), doe ik iedere dag datgeen waar ik het meest gelukkig van word. Dat is een boodschap die ik iedereen wil meegeven. Doe wat je gelukkig maakt! 🙂

Dit was in het kort mijn arbeidsverleden van mijn 15e tot nu. Nu ben ik heel nieuwsgierig geworden naar jullie! Wat voor (bij)baantjes heb jij allemaal gehad, wat vond je heel leuk en leerzaam, en wat vond je minder leuk? Wat heb je ervan geleerd? Naar welke baantjes heb je soms weleens heimwee? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

67 gedachten over “Mijn vroegere baantjes : Van schoonmaakster tot blogger!”

 1. Wat heb jij veel leuke, maar ook zeer interessante bijbaantjes gehad. Vooral je stages bijj Villa Pardoes en het ziekenhuis lijken me erg indrukwekkend. Ik heb een verrukkelijke bijbaan gehad bij een soort Multivlaai, spannende stages en mijn eerste baan als receptioniste bij een aantal hotels. Ik maakte daar de gekste dingen mee. Daarna heb ik tktdat ik mijn eigen bedrijf startte gewerkt als office manager bij verschillende bedrijven. In de kleding, bij een groot farmaceutisch bedrijf en bij L’Oreal. Vooral mijn baan bij L’Oreal mis ik. Ik organiseerde daar o.a. evenementen. Die baan kon ik helaas niet parttime uitoefenen dus toen ik bevallen was van mijn eerste kindje besloot ik te stoppen, omdat ik de zorg voor mijn kindje dn mijn bedrijf wilde combineren met een parttime baan en dat lukte niet bij L’Oreal. Sindsdien werk ik alleen nog maar voor ons bedrijf, maar binnenkort ga ik wel weer op zoek naar een baan buitenshuis. Na 8 jaar thuiswerken met een eigen bedrijf komen de muren inmiddels op me af en mis ik collega’s.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…De hele zomer op vakantie heel dichtbij huisMy Profile

 2. Wauw! 7,5 jaar bij de Efteling, dat is gewoon ruim dubbel zolang als bloggen. Dat schoonmaken in de slagerij klinkt inderdaad niet erg leuk, maar was het dus wel, grappig zeg. Nou je komt van ver zeg haha, wat een uitstapjes voordat je succesvol blogger werd, heel erg leuk om te lezen. Ik heb als bijbaantjes in de horeca gewerkt en als supervisor in een callcenter. Dat laastste was onwijs leuk, alleen minder dat ik af en toe ook mensen moest ontslaan als ze er niks van bakten.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: alles wat je nog niet wist over Amy en Maisie IIMy Profile

 3. Wow jij hebt echt al een indrukwekkende CV. Haha kan mij trouwens heel goed voorstellen dat het schoonmaken van de slagerij een soort voldoening geeft, dat alles brandschoon is daarna!
  Ik ben pas later begonnen met echt bijbaantjes omdat mijn ouders een eigen bedrijf hadden en elke dag in de avond werkten. Ik scheel 10 jaar met mijn zusje en ik heb jarenlang elke doordeweekse avond opgepast.
  2momzs || Maria onlangs geplaatst…Weekoverzicht ; Suikerfeest, inenting en oorbellen.My Profile

 4. Ik heb ook heel wat baantjes gehad het meeste in winkels. Ook in slagerijen en daar vond ik het ook fantastisch. Grappig dat je over beautydream verteld daar was ik erg nieuwsgierig naar.
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario summer2016#1My Profile

 5. Mooi om te zien hoe bewust je op jonge leeftijd al met geld verdienen bezig was en niet te beroerd was om je handen uit de mouwen te steken. Zo ben ik namelijk ook opgevoed en werk ook al vanaf mijn 15e. Geweldig dat je nu van je hobby je beroep hebt kunnen maken en hele mooie dingen neer zet. Je bent een inspiratie voor een heleboel vrouwen.
  Marije onlangs geplaatst…Inner Soul Tuesday: Stop wishing, start doing!My Profile

 6. Wat een baantjes. Ik was wat dat betreft hetzelfde, ik deed heel veel en als ik daar nu op terug kijk denk ik ook ‘hoe dan’?

  Toen ik in groep 7/8 zacht heb ik met mijn broer een folderwijk gedaan. Op mijn 14e en 15e werkte ik in de zomer op de plaatselijke bloemkwekerij. Op mijn 15e bij de fruitsnijderij van mijn tante en op mijn 16e begon ik bij de supermarkt. Daar heb ik tot mijn 20e zoiets gewerkt. Ondertussen werkte ik ook 3,5 jaar bij een restaurant en toen ik daar wegging op de heldesk van een telecomprovider. Ik vond het daar zo leuk, dat ik na een half jaar daar gewerkt te hebben, stopte bij de supermarkt waar ik al die tijd ook had gewerkt. Vervolgens kwam na de telecomprovider mijn 1e echte fulltime baan bij Rabobank. Waar ik afgelopen april na 5 jaar ervoor heb gekozen mij op een andere sector te richten waar ik het nu ook goed naar mijn zin heb :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: de Food Lovers TagMy Profile

 7. Wat leuk dat je nog bij het land van ooit hebt gewerkt!!
  ik ben begonnen als oppas in de buurt en zat ieder weekend wel ergens op te passen. Daarnaast werkte ik op de zaterdagen in een boekwinkel!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…JuliMy Profile

 8. Wat leuk dat je nog bij het land van ooit hebt gewerkt!!
  ik ben begonnen als oppas in de buurt en zat ieder weekend wel ergens op te passen. Daarnaast werkte ik op de zaterdagen in een boekwinkel!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…JuliMy Profile

 9. Haha en ik ben dus nog nooit naar de Efteling geweest! Het baantje waar ik het meest van leerde was mijn baan als verkoper in een callcenter. Een door iedereen gehaat beroep, maar ik heb daar wel heel veel van opgestoken en het helpt me nog steeds als ik bijvoorbeeld mezelf moet verkopen tijdens een sollicitatiegesprek.
  Marije onlangs geplaatst…Resultaat zwangerschapsshoot met Simone NijssenMy Profile

 10. Wooow 7,5 jaar in de Efteling! Dat lijkt me echt leuk! Ik heb vroeger altijd in Disneyland Parijs willen werken maar voor de auditie moest ik al helemaal naar Londen dus heb ik er vanaf gezien.
  Grappig hoe je kan veranderen en hoe je (bij)baantjes je veranderen
  Raïsa onlangs geplaatst…Lang leve de zomerswap deel 2My Profile

 11. Wauw wat een werkervaring! Gaaf! Ik heb 2 jaar gewerkt als assemblagemedewerker, 7 dagen in de week. Na school tot half 6 en na het eten en in het weekend fulltime en ‘s avonds. Ik heb er heel veel van geleerd, en zou t achteraf nooit nog eens zo doen. Zeker niet vrijwillig zoals ik dat 1.5 jaar heb gedaan. Mijn laatste stageplaats op kantoor en in een magazijn zou ik daarentegen wel zo weer willen doen. Maar dat gaat deze zomer niet doordat we een huisje hebben gekocht.
  Kelly onlangs geplaatst…Kelly’s kookpot #1My Profile

 12. Leuk om te lezen! Tof dat je in de Efteling hebt gewerkt. Knap dat je op je 18e met je eerste onderneming bent begonnen. Heel begrijpelijk dat Beautydream niet meer te combineren is met je gezin en blog. Het is super dat je van je hobby je baan hebt kunnen maken en dit met veel plezier doet 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Besparen tijdens je online shoppingtripMy Profile

 13. Leuke bijbaantjes Kelly :), ik werk sinds mijn 15e nu dus 7 jaar bij een viswinkel op zaterdag. Daarnaast heb ik gastouder werk gedaan en tijdens mijn mbo kinderopvang veel stage gelopen in de kinderopvang. Daarna ben ik net als jou SPH gaan doen :). Ik liep stage op het speciaal basis onderwijs als intern begeleider waar ik kinderen begeleidde met problemen. En dit afgelopen jaar liep ik stage bij een medisch orthopedagogisch centrum voor kindjes van 2 tot 6 jaar die ik met mijn team behandelde voor verschillende problematieken. Super leuk werk! Nu werk ik bij een verpleegkundig kindercentrum voor kinderen van 0 tot 4 jaar naarst mij studie. En vanaf september ga ik beginnen aan mijn laatste jaar :)!

 14. Wat heb je een hoop dingen gedaan. Ik begon mijn werkend leven ook in de supermarkt. De c1000. Daar heb ik kassa, vleeswaren en kaas gedaan. Daarna ben ik de kappersopleiding gaan doen en heb ik 4 jaar in een kapsalon gewerkt. Daarna een aantal jaar als assistent filiaalmanager in de Schoenenreus. Toen ben ik pedagogiek gaan studeren en heb ik daarna 2 jaar in de kinderopvang gewerkt. Inmiddels net bevallen en ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nominatie LiebsterawardMy Profile

 15. Wow 7,5 jaar bij de Efteling wat een poos! Maar klinkt ook als een leuk baantje. Ik heb ook al aardig wat baantjes gehad van supermarkt, tot schoenenwinkel (helemaal niet handig want je salaris gaat zo weer op aan al die leuke schoenen), tot bejaardentehuis. Nu alweer een aantal jaar op ‘t laboratorium waar ik t helemaal naar m’n zin heb 🙂
  Nienke onlangs geplaatst…Weekoverzicht #9My Profile

 16. Mooie lijst met baantjes! Veel gedaan naast je opleiding steeds.
  Ik begon met zonnebloemen plukken toen ik 14 was. Daarna ben ik in een cafetaria gaan werken. Tijdens de havo / vwo had ik 2 baantjes; in de supermarkt op de brood- en kaasafdeling en in een eetcafe.
  Tijdens mijn studie heb ik zo’n 4 tot 5 jaar in een supermarkt gewerkt als cassiere en als hoofd van de brood / kaas. Dat laatste baantje was echt de leukste, met name door de collega’s.
  Yvon onlangs geplaatst…Leven in China #79: onderweg naar NederlandMy Profile

 17. Wat een bezig bijtje! Ik wist niet dat je zo lang bij de Efteling hebt gewerkt, leuk! Ik ben begonnen met het werken in het magazijn van een kledingwinkel (Benetton) daarna ging ik in een eetcafé werken (in het begin overdag en later de avond/nacht) en dat heb ik 8 jaar gedaan, zo leuk! Tussendoor heb ik ook nog in een andere kledingwinkel (WE) gewerkt. Nu ben ik leerkracht op een basisschool, werk ik mee in ons eigen bedrijf (toch ook weer een stukje horeca) en daarnaast blog ik ook 🙂
  Charlotte onlangs geplaatst…Nee mama niet werken!My Profile

 18. Hee Kelly 🙂 leuk om alle baantjes te lezen.

  Ik ben begonnen met poetsen bij ouderen. En tijdens mijn studie journalistiek had ik 3 bijbaantjes. Redacteur bij een website, blogger bij een organisatie en nog freelancer. Dat ging natuurlijk helemaal is. En ik werd ziek. Sinds 1 jaar ben ik mantelzorger voor mijn oma. En dat voelt ook als een baan. Maar het geeft me veel dankbaarheid. Ik ben daarnaast hbo-deeltijdstudent en tekstschrijver 🙂

 19. Ik heb eerst toen ik 15 was als schoonmaakster gewerkt, later in dat bedrijf fulltime als gordijnnaaister, daarna 3 jaar voor een overheidsinstantie als administratief medewerkster/webmaster gewerkt, toen over gegaan als koerier in het auto onderdelen wereld, en dat werd later vrachtwagen onderdelen, en vorig jaar juni gestopt daar en fulltime voor mijn dochter gaan zorgen en een onderneming gestart, nu blog ik en heb ik een Webdesign en marketing bureau, waar ik momenteel grootse plannen mee heb.
  Angela onlangs geplaatst…Hoe ik het moederschap en ondernemer zijn combineerMy Profile

 20. Ik werk al 9 jaar in dezelfde supermarkt. Hiervoor een jaartje in een andere supermarkt gewerkt als vakkenvuller. Soms doe ik schoonmaken of oppassen. Tegenwoordig hbe ik ook flexwerk in de kinderopvang/bso. Heel af en toe blog ik over van alles en nog wat.
  Vroeger veel stages gehad op kinderdagverblijven, peuterspeelzaal, ouderen en basisschool.

 21. Wat heb je veel leuke dingen gedaan zeg! Ik ben op mijn 15e begonnen met een bijbaantje bij de Hema, daar heb ik jaren gewerkt. Ik heb stage gelopen in het buitenland en nadat ik mijn diploma haalde heb ik in de administratie en catering gewerkt. Inmiddels heb ik alweer bijna 6 jaar mijn eigen bedrijf, ik vind het ondernemen echt geweldig leuk, dus ik hoop dit nog heel lang te mogen doen 🙂
  Doortje onlangs geplaatst…Onze week; op bezoek bij de brandweer en speelgoed schoonmaken voor school…My Profile

 22. Wat leuk om te lezen! Ik heb ook heel veel gewerkt en veel baantjes gehad. Inderdaad vanaf mijn 15e (en ook bij de AH, als kaasmeisje, haha). Het liefst wil ik dit ook aan mijn kinderen meegeven. Werken heb ik altijd leuk gevonden. Nieuwe mensen ontmoeten, bezig zijn, zelfs schoonmaken. Echt heel gaaf om te lezen hoe je uiteindelijk bent gekomen waar je nu bent!
  Kimberley onlangs geplaatst…Mijn derde bevallingMy Profile

 23. gaaf man van de efteling!! en ik heb niet echt bij baantjes gehad ook niet in een winkel gewerkt maar ben gelijk gaan werken op het ministerie van vrom zo heette dat toen weet niet of dat nog zo heet, en daarna bij de politie haaglanden…ja echt hahah niet als agent maar als telefoniste en nu heb ik 2 bedrijven, ons bouwbedrijf en mijn fotografie bedrijfje
  rachel onlangs geplaatst…Nieuwe shoesMy Profile

 24. Ik heb ook echt van alles gedaan. Begonnen met lelie koppen in de zomervakantie, de weekkrant bezorgen. Daarna een tijdje vooral veel gesport. Op mijn 18e begonnen bij de thuiszorg, erg dankbaar werk, eerst in de zomer en later ook bij particulieren. De gezinnen waren erg flexibel waardoor ik het goed met school kon combineren. Daarna begonnen in de ijsjes, bij drie bedrijven gewerkt. Waar ik ijsjes verkocht, in winkel, kraam en op festivals, ook hielp ik in de ijskeuken met de planning en met de schoonmaak. Precies zoals jij beschrijft in de slagerij. Ik vond het op een of andere manier ook wel ontspannend, muziek luid en gaan met grof geschut en tuinslang 😉

 25. Jeetje Kel, wat onwijs leuk om te lezen dit! Zo leuk lijkt me dat in de Efteling. Lekker bezig bijtje jij dus. Ik ben zo’n beetje hetzelfde opgevoed. Werken voor je centjes en ook al op mijn 13e geloof ik begonnen met het rondbrengen van reclamefolders. Ik vind het heel goed om kinderen al vroeg het besef van geld en het verdienen daarvan bij te brengen. Als je ergens (hard) voor moet werken, krijgt het meteen ook veel meer waarde.
  Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Overzicht is the new blackMy Profile

 26. Zo leuk om te lezen! Ik heb een week stage gelopen bij Crop een lunchbar middenin Utrecht daar heb ik zoveel leuke dingen mogen leren en een week bij van der valk maar dat vond ik wat minder want heel groot en massaal! En nu sinds een maand cassaire bij de Albert Heijn wat ik super leuk vind! En daarnaast al 3 jaar heel veel Oppassen wat ook super leuk is! (Dus nog niet super veel maar ben nog 16 jaar hihi)

 27. Ik heb ook van alles gedaan haha. Horeca, winkel, oppassen, schoonmaakster en een vriendin achter de schermen geholpen met haar webshop. Jep, done it all haha. Ik maak nog steeds schoon voor wat extra inkomen en zolang je maar geniet van wat je doet denk ik dat het verder niet uit maakt wat je doet 😀
  Jorien onlangs geplaatst…Recept: Kipburgers met Kaas VullingMy Profile

 28. Wat ontzettend leuke bij-baantjes heb je gehad! 🙂 Pretparken zijn zo leuk!
  fijne dag, doeggg

 29. Wat leuk om te lezen wat je allemaal gedaan hebt.
  Zelf heb ik ook redelijk wat baantjes gehad. Echt ook totaal verschillend van elkaar. Van post bezorgen tot magazijnmedewerkster tot werken in diverse winkels tot schoonmaakster tot data entry medewerkster.
  Mya onlangs geplaatst…Waarom een droger mijn huis niet in komtMy Profile

 30. Jeetje wat heb je veel gedaan! Super goed, want zo leer je omgaan met geld. Werktijden bij de Efteling verbazen me wel, wanneer werk je tot 03:00 uur? Ik zelf heb kranten gelopen, heb ik ook schoongemaakt in de slagerij waarna ik door gegroeid ben als verkoper. Door naar Blokker, naar een chocolaterie en nu aan het werk als credit analyst wat overigens geen bijbaan meer is, maar een echte volwassen mensen baan!
  Jessica onlangs geplaatst…Dairy – Verjaardag Jessica 25 jaar!My Profile

 31. Wat een leuk artikel! Heel leuk om de reacties te lezen ook.
  Ik ben op mijn 13e begonnen met een krantenwijk, mijn ouders hebben mij ook opgevoed om zelfstandig en onafhankelijk te worden; waar ik nu zeer veel profijt van heb!
  Vanaf mijn 14e tot 18e heb ik gewerkt bij onze plaatselijke groenteboer; achter de kassa, winkel bijvullen, bestellingen maken enz. Super naar mijn zin gehad!
  Tijdens mijn opleidingen persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg en verzorgende IG heb ik stage gelopen met verstandelijk beperkten en mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Hier ligt echt mijn passie en ik ben nu werkzaam met beide doelgroepen:)

 32. Wat een leuke baantjes! Vooral in de Efteling lijkt het me super leuk om te werken, haha! Ik ben op mijn 13e gestart met folders en oppassen. Ik herken me in jouw verhaal dat je vaak twee (of meer) banen tegelijk hebt gehad! Dat heb ik ook veel zomers gedaan! Van een kledingwinkel tot 6 jaar bij de plaatselijke supermarkt, tot 4 jaar in een bejaardentehuis en een zomer bij een waterskibaan.

 33. Wat leuk zeg! Ik begon bij V&D in Tilburg en werd na een paar weken weggekaapt door de eigenaar van de broodjeszaak ernaast, waar ik 3 jaar heb gewerkt. Later nog tientallen jobs in dr horeca gedaan, van keuken tot bediening, van kleine tot grote feesten. Inmiddels heb ik alweer 11 jaar ‘grotemensenbanen’ ?
  Bregje onlangs geplaatst…Hoe het noodlot me uit mijn comfortzone trokMy Profile

 34. Ik werk nu iets meer dan een jaar in de kassen bij de komkommers. Hier pak ik komkommers in en soms moet ik komkommers plukken. In de zomer verdient dit supergoed! Dit is mijn eerste baantje (ik ben nog maar 15) en ik wil er aankomende winter nog iets bij gaan zoeken omdat er in de winter geen werk is in de kassen. Mijn werk is leuk doordat ik altijd gezellig kan kletsen met collega’s, alleen het vroeg opstaan en het lange staan zijn soms vervelend..

 35. ik heb echt heel veel stage gelopen ; zorgboederij met dieren !,vomar en de alberthijen (was maatschappelijke stage )(suppermarkt),een bedruk bedrijf (voor t-shirts !), op me school heb ik nog kinderen gehopen met naailes met de opdrachten en naai machines maken vooral spoelen terug draaien ( noooit meer !) .

  ik heb ook nog schoonmaak werk gedaan in een pand van daar dat ik me zelf zo herkende in jou toen je schoon maakte bij de slager !,zo blij als het pand schoon was !.

  en nu doe ik gast vrouw werk in 2 totaal verschillende bedrijfen !,en dat vind ik toch t leukste als je de gasten blij kan maken met eten of n kop koffie of thee !

 36. Land van ooit klinkt super vet! Leuk om te lezen dit zeg.

  Ik ben nu 21 en heb nog steeds veel, maar heb ook al veel gedaan: oppassen, folders en kranten bezorgen (bij 3 bedrijven tegelijk, Thank God dat alles dezelfde straat had…), bessenplukken (walgelijk maar verdiende zo goed!), de Poiesz, Formido, schoonmaken bij het kinderdagverblijf, schoonmaken in een bejaardentehuis, bij de Aldi, en nu verdien ik nog geld met het maken van filmpjes (in opdracht) en fotograferen en oppassen!

 37. Wat leuk dat je bij de Efteling hebt gewerkt! 🙂 Ik heb vroeger krantjes bezorgd, bessen geplukt en een aantal zomers vakantiewerk gedaan in een ziekenhuis. Op de dialyse-afdeling, dus dat was ook wel heel bijzonder werk om te mogen doen!
  Audrey onlangs geplaatst…Update & zomerstop LimburgliefdeMy Profile

 38. Wat een leuk artikel om te lezen! En wat heb je al veel leuke dingen gedaan als bijbaantjes en stages voor je studie, ook mooi om te zien dat je nu je passie in dit werk hebt gevonden.
  Ik ben begonnen bij een plantenkwekerij toen ik een jaar of 13 was, daarnaast ben ik ook huis aan huis folders gaan bezorgen en op mijn 15e ben ik begonnen bij bakker bij mij in het dorpje. En daar werk ik nu al iets meer dan vijf jaar met heel veel plezier.
  Wat heel toevallig is, is dat ik jouw wel eens heb geholpen Kelly 😉 Je stond in de winkel en ik dacht meteen, hé dat is Kelly van Kelly Caresse haha.

 39. Wow, wat een leuke baantjes! Zeker die bij ‘het land van ooit’ en de ‘Efteling’! Ik ben begonnen met bessen plukken, dit heb ik twee zomervakanties lang gedaan. De 2e keer bessen plukken combineerde ik met het werken bij de jumbo als vakkenvuller. Dit heb ik 1 jaar gedaan. Daarna heb ik 2 jaar helaas niet kunnen werken, enkel problemen. Na die 2 jaar ben ik tijdens mijn mbo studie gaan werken bij de lidl als allrounder, dit heb ik een half jaar gedaan. Na dat half jaar ben ik bij de jumbo terug begonnen op de vleeswaren-/kaasafdeling en daar werk ik nu bijna 2 jaar. Helaas moet ik er binnenkort afscheid van gaan nemen. Heb ondertussen mijn diploma Assistent-Accountant gehaald, maar tot nu toe nog nooit echt in gewerkt als echte baan. Natuurlijk wel stage’s.
  Kaylee Joosten onlangs geplaatst…Mijn dagboekje #8My Profile

 40. Wauw, wat heb je altijd veel gewerkt! Hoedje af! Zo grappig die foto van jou in de Efteling met dat pakje, haha! Heel leuk en origineel artikel! Beautydream lijkt me echt zo leuk om te doen, zeker als je nog jong bent en meteen je eigen bedrijfje hebt! Zelf heb ik nooit door het jaar heen een bijbaantje gehad, alleen tijdens de grote vakantie. Van mijn vijftiende tot achttiende of zo ging ik elk jaar als poetsvrouw op de universiteit werken, nadien ben ik twee jaar administratief werk gaan doen op mijn mama haar werk en dan heb ik twee zomers bij het speelplein gewerkt, dat was het allerleukste!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Hoe ik ben veranderd met volwassen wordenMy Profile

 41. Mama van Jenthe

  Zo leuk om te lezen dit!! Ik kan me het nog herinneren in die tijd dat je met Beautydream begon kon ik jou al even daar voor en dat je bij Villa Pardoes naast de Efteling werkte. Jeetje wat ken ik jou dan alweer lang en zijn nu beide mama! Haha. Leuk artikel!!

 42. Wat leuk om te lezen dat ik niet de enige ben met zoveel bijbaantjes, haha. Ik denk dat de Efteling voor velen een droom bijbaan is. Hier in het Westland kan je al jong beginnen in de tuin (kassen). In de zomervakanties deed ik dit dan ook. Ik heb O.a. In de anjers, cyperussen en monstera’s gewerkt. Daarnaast werkte ik vanaf mijn 15e als bediening in de horeca ; 5 jaar op dezelfde plek, daarna 2 jaar op een vakantiepark. Tussendoor heb ik ook nog bij de fotoservice in Madurodam gewerkt. Dit baantje stopte toen Madurodam ging verbouwen. Ik ben, net als jij, heel verbaasd over hoe dit allemaal met school te combineren viel. Zeker met 24 uur stage (zorgkwekerij, zorgbakkerij en activiteitencentrum).. Nu werk ik al 3 jaar als flexmedewerker in de gehandicaptenzorg!

 43. Wat leuk dat je SPH hebt gedaan! Ik doe de opleiding nu en wil stage gaan lopen bij het revalidatiecentrum op de dagbesteding, dat lijkt me zo interessant. Of in het ziekenhuis op de kinderafdeling!
  Kim onlangs geplaatst…Challenge of the month #1My Profile

 44. Dat zijn veel verschillende baantjes. Mijn baantjes verleden is iets minder divers. Ik ben op mijn 14e begonnen in de Fresia’s. Een tijdje heb ik schoongemaakt bij oudere mensen. Hier te weten gekomen dat oudere zorg mij niet ligt en tijdens mijn opleiding stage gelopen in de gehandicaptenzorg. Hier werk ik nog steeds. Een lange tijd op een woongroep voor ouderwordende die veel begeleiding vereisen. Nu op een woongroep met jongeren die heel zelfstandig zijn. Dat is de diversheid die ik heb hihi.
  Rachel onlangs geplaatst…Een dag uit m’n leven #10. Een hele drukke dagMy Profile

 45. Wat leuk dat je in de Efteling hebt gewerkt! Een van mijn eerste bijbaantjes was in het atractiepark Duinrell in Wassenaar waar ik bij de Shops en Games werkte. Toen het seizoen daar stopte besloot ik om het daar bij één seizoen te houden en het jaar daarna begon ik (wat dichterbij huis) bij Familiepark Drievliet te werken. Hier was ik algemeen park medewerker. Ik begon bij ht bedienen van de kleine atracties, ik heb hier meerdere jaren gewerkt en mocht langzaam aan ook de grotere atracties en achtbanen bedienen. Ook stond ik hier vaak bij de ingangscontrolle om de bezoekers te ontvangen en werd ik een soort “vliegende keep” tussen de verschillende atracties.
  Tussendoor liep ik voor mijn studie stages bij verschillende vakantieparken en campings. Tijdens mijn laatste stage besloot ik om terug te keren naar Duinrell, hier deed ik een combi stage tussen het recreatie werk voor/met de gasten die op de camping/in de huisjes van Duinrell verbleven en deels werkte ik in het park zelf bij de atracties. Dat laatste vond ik maar niets omdat ik weer helemaal onderaan de trap moest beginnen bij de meest kleinste (en nutteloze) attracties en dat terwijl ik ondertussen nog steeds bij Drievliet werkte waar ik meer verantwoordelijkheden mocht dragen. Achteraf gezien was dat echt een bizar jaar. Zo werkte ik vaak van acht uur/ half negen in de ochtend tot vaak één uur in de middag bij Drievliet, om vervolgens even pauze te houden, om te kleden en naar Wassenaaar te scheuren om daar dan vervolgens van drie uur in de middag tot sluit te werken. Dit betekende vaak tot één soms twee uur te werken en pas rond twee uur/half drie in de nacht thuis te komen en dan de volgende ochtend weer gewoon bij Drievliet aan de slag ging.. 😅

  Daarna heb ik door de ziekte van Lyme (die ik al sinds mijn 13de bij mij mee droeg) niet meer kunnen werken voor geld. Sinds drie jaar ben ik begonnen met mijn blog, eerst vooral een blog over het leven met Lyme, maar na verloop van tijd steeds meer over een van de dingen die ik graag doe als dat lukt: het maken van leuke, lekkere en mooie recepten en inmiddels heb ik een echte foodblog met soms een serieuze twist.
  Andreas onlangs geplaatst…KrakelingenMy Profile

 46. Wow je was toen al een bezig bijtje. Wat knap.
  Ook super knap dat je op zo’n jonge leeftijd de make-up workshops op kinderfeestjes deed!
  Hihi en gewerkt als prinses. Kunnen niet veel mensen op hun cv zetten 😉

  Zelf heb ik niet zoveel bijbaantjes gehad. Ik ben blijven hangen bij mijn stages op de dierenartsenpraktijk, als assistente. Super leuk!!
  Verder toen ik weer in opleiding ging tot diëtiste heb ik 1 periode les gegeven aan de eerstejaars studenten en gewerkt als pgb hulp.

 47. Leuk! Ik begon ook in de supermarkt (vooral achter de kassa), heb in een bonbon zaak gewerkt (en ik hou niet van chocolade haha) een kledingwinkel (stage) Verder als thuiszorgmedewerker, en als klantenservicemedewerker voor Eneco, bol.com, Nuon en Lidl. Nu ben ik thuis werkzaam als socialmediabeheerder voor een bedrijf met natuurlijk producten en supplementen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.