De Happy challenge week 6: Goede gewoontes

Week 6 van de happy challenge is aangebroken! We gaan ons focussen op wie we zijn, en waar we trots op zijn. We gaan ons focussen op dingen die we doen, waar we misschien niet eens zo bewust van zijn. Die typische karaktertrekjes die bij jou horen, jouw (goede) gewoontes die maken wie jij bent. Wat zijn je goede gewoontes, en welke gewoontes zou je willen af leren? Ik vond dit een moeilijke opdracht en ik heb dan ook wat vriendinnen en mijn vriend om hulp gevraagd om te bekijken welke gewoontes zo bij mij horen. Het is best moeilijk om te bedenken wat je nou als gewoonte hebt, want ze zijn niet voor niets ‘gewoon’ voor je, sta daar maar eens bij stil. Ben je benieuwd naar mijn goede gewoontes? En de gewoontes die ik zou willen toevoegen aan mijn leven? Lees dan verder.

Mijn goede gewoontes, die me blij maken en maken wie ik ben:

 • Zorgzaam zijn, ik vind het fijn om voor anderen te zorgen en iets voor een ander te kunnen betekenen. De studie tot hulpverlener is dan ook een slimme keuze geweest. 
 • Goed kunnen luisteren, naar iemands verhaal en reageren op het moment dat ik voel dat dit nodig is. Vooral in serieuze gesprekken kan ik goed luisteren.
 • Vastberaden zijn, als ik ergens aan begin dan maak ik het af. Ik ga ergens volledig voor en zorg dat het goed wordt uitgevoerd. Een mooi voorbeeld is mijn vastberadenheid om borstvoeding te geven, nog zo dankbaar dat ik het heb doorgezet, het is echt ons geniet moment samen.
 • Thee drinken, met vriendinnen thee drinken om bij te kletsen, thee drinken tijdens het voeden van Lana, thee drinken als ontspan momentje op de bank of thee drinken tijdens het werken. Voor mij is dat een manier om te ontspannen.
 • Veel zelfinzicht hebben, durven toegeven als het niet goed gaat en daarin mezelf mogen zijn. Door mijn SPH opleiding leerde ik veel zelfinzicht. Eerst naar jezelf kijken voor je een ander beoordeelt.
 • Creativiteit, ik ben creatief op verschillende gebieden. Ik heb een rijke fantasie en vind het interessant om nieuwe projecten aan te gaan.

Gewoontes die ik graag zou willen toevoegen aan het leven:

 • Minder perfectionistisch zijn, is dat ergens te leren? Soms meer leren accepteren dat goed al goed is, en dat het niet beter hoeft. Accepteren hoe dingen verlopen.
 • Meer geduld krijgen in situaties. Ik kan impulsief zijn dat als ik iets wil, het liefst zo snel mogelijk het wil uitvoeren terwijl sommigen dingen meer tijd nodig hebben.
 • Niet voor een ander denken, soms kan ik al voor een ander indenken wat iemand van me zal denken of vinden. Accepteren wie ik ben, en wat een ander mag vinden, het is niet belangrijk.
 • Nog meer accepteren wie ik ben!

spread de happy challenge love!

 • Twitter en Instagram mee via  de hashtag:  #Dehappychallenge
 • Voeg jezelf toe aan de happiness challenge facebook
 • Volg Lisanne en Marieke ook via hun super toffe blogs.
 • Deel je blogpost hierover ook via de sociale media zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden van elkaars artikelen. Ook mag je deze achterlaten in de comments van onze blogs.

Sta jij wel eens stil bij je goede gewoontes? Wat zijn jouw goede gewoontes en welke gewoontes zou je jezelf willen ‘aanleren’? Wat vind je van mijn gewoontes? Laat me je reacties weten in de comments. Heel veel succes aan de mede happy challengers met deze opdracht! Keep up the good work.

Ps. Vanmiddag heb ik voor jullie een leuke vlog online!

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

17 reacties

 • Nicole
  21 februari 2014

  Ooh dit is weer een lastige!! Ik zou overigens al jouw gewoontes die je wilt toevoegen OOK willen toevoegen haha.. Vooral het ‘niet voor een ander denken’ en ‘accepteren wie ik ben’!!
  Nicole onlangs geplaatst…Wat ik NIET ga missen aan de zwangerschapMy Profile

 • Hannah
  21 februari 2014

  Oooh dit is er een om goed over na te denken…
  Hannah onlangs geplaatst…Het leed dat bikini’s kopen heet..My Profile

 • Happy Lioness
  21 februari 2014

  Ik zou jouw lijstje zo kunnen overnemen. Aan het rijtje welke gewoontes zou je toevoegen zou ik alleen neerzetten ‘iets impulsiever zijn’ Ik heb nog al de neiging om vooraf veel dingen over te analyseren. Erg vermoeiend, soms totaal niet nodig en je kunt zo soms minder lang genieten van dingen.
  Happy Lioness onlangs geplaatst…PraatjesmakersMy Profile

 • WeHeartFit
  21 februari 2014

  Jezelf meer accepteren vind ik zeker nr. 1!
  WeHeartFit onlangs geplaatst…Mijn afslankreis is afgelopen!My Profile

 • Marieke
  21 februari 2014

  Lástig was het, hè? Nu ik dit lees, zie ik dat ik er zelf een aantal vergeten ben. Nou ja, jammer dan. Ik heb ‘m gisterenavond geschreven en Geert was niet thuis, anders had ik hem ook zeker om hulp gevraagd! 😉
  Marieke onlangs geplaatst…HAPPY CHALLENGE #6 | Positieve gewoontenMy Profile

 • Barbara
  21 februari 2014

  Ik zou mezelf wel willen aanleren om nog meer door te zetten én te kiezen. Ideeën genoeg, maar zó veel dat ik alles een beetje doe en niets echt af komt
  Barbara onlangs geplaatst…Inspiratie: ZARA Mini LookbookMy Profile

 • Bibian
  21 februari 2014

  Mooi lijstje heb je gemaakt! Ik moet soms wat meer proberen positief te denken en niet gelijk al in de negatieve sferen! Maar dat gaat al steeds beter! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Weight Watchers update #11My Profile

 • Manon
  21 februari 2014

  Mooi stukje weer 🙂 Ik heb het laatste jaar al gewerkt aan goede gewoontes, vooral goede keuzes maken qua eten, elke week sporten, tijd voor mezelf inplannen.
  Manon onlangs geplaatst…Weight Watchers update #11My Profile

 • Whitney
  21 februari 2014

  Rillingen! Terwijl ik de opdracht lees schieten er een aantal gewone typisch Whitney dingen door me heen. Zorgzaam en dat stukje perfectionisme guilty! Deze opdracht sluit goed aan op mij en me herontdekking van mezelf zeg maar. Hihi klinkt zo super vaag.
  Whitney onlangs geplaatst…Happy Challenge week #5: Just do it!My Profile

 • Hester
  21 februari 2014

  Moor invulling! Ik herken mijzelf bijna in je hele lijstje!
  Hester onlangs geplaatst…De hel die intervaltraining heetMy Profile

 • Jennn
  21 februari 2014

  Mooie opdracht, en je hebt herkenbare dingen opgeschreven!
  Jennn onlangs geplaatst…De Happychallenge, just do it!My Profile

 • Tamara
  21 februari 2014

  ik loop wat weekjes achter door de bevalling maar deze vind ik weer een erg mooie om te maken. Mooie eigenschappen heb je, kan mij vinden in de creatieve en het zorgzame (niet voor niks ook verpleegkundige hihi)

 • Cindy
  21 februari 2014

  Leuke opdracht weer, ik doe weer mee! Ik zal donderdag, zoals gewoonlijk, mijn opdracht weer op mijn blog posten.. Donderdag Happy Challenge Day! Ik ga het straks nog missen na die 10 weken 🙁
  Cindy onlangs geplaatst…Mijn favoriete liedjes van dit momentMy Profile

 • Christiaan
  21 februari 2014

  Heel herkenbare gewoontes! Mooie gewoontes, die mij aan het denken zetten!

 • Patricia Schmitz-Heres
  21 februari 2014

  Goed om over na te denken!!! Ik ga er weer mee bezig komende week!!!
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…DIARY: Bijna weekendMy Profile

 • Happy Challenge week #6: Positieve gewoontes | Whtny's World
  28 februari 2014

  […] gewoontes. Wat is nou typisch mij? En wat zou ik graag nog willen toevoegen? Bij het lezen van Kelly’s uitwerking zag ik een hoop overeenkomsten. Heb opdracht 7 nog maar niet gelezen, eerst deze opdracht […]

 • Happy challenge opdracht 6! | Life is a gift...
  21 maart 2014

  […] die ik graag wil afleren – Net als Kelly, heb ik de gewoonte om voor een ander te denken. Net als haar vul ik dan al voor mezelf in wat een […]

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.