De happy challenge week 4: Be the change you want to be!

De happy challenge, week 4 alweer. We gaan goed, want we zijn al voor de vierde week bezig op weg naar een gelukkiger en positievere toekomst. We kijken al vier weken intensief naar onze eigen doelen, dromen en wensen en zijn ons bewust geworden van wat we graag willen bereiken. We hebben onze dromen durven bloot geven en deze gevisualiseerd en nu gaan we een stukje dieper ‘reflecteren’. Ik ben afgestudeerd sociaal pedagogisch hulpverlener en ik heb die vier jaren studie aan de hogeschool bijna niets anders gedaan dan reflecteren, naar mezelf kijken en bewust zijn van mijn gedrag, doelen en hoe ik dit kan verbeteren.

Om te kunnen veranderen moet je je wel bewust zijn van wat je wilt veranderen. Hoe zou je willen dat deze verandering eruit ziet en wat moet je daar allemaal voor doen? Vandaag deel ik voor deze opdracht een aantal veranderingen die ik wil bereiken. Ook noem ik drie dingen die ik graag zou willen toevoegen aan mijn leven, en drie dingen die ik minder energie wil geven. Be the change you want to be!

Wat wil ik veranderen en wat ga ik doen om hieraan te werken zodat ik mijn doel kan behalen?

Het thema waar mijn verandering over gaat is: Plannen! Ik wil effectiever en productiever te werk gaan door beter te plannen. 

Ik ben een chaotisch typetje en heb veel behoefte aan lijstjes, planningen enzovoorts. Ik heb een tig aantal notitieboekjes en houdt onwijs veel to-do lijstjes bij. Toch slaag ik er soms niet in om effectief te plannen. Vergeet ik in mijn agenda te kijken of vergeet ik me voor te bereiden voor afspraken. Vooral op zakelijk gebied zou ik beter kunnen gaan plannen om mijn doel beter na te streven om mijn droom uit te laten komen.

Thuiswerken betekend consequent zijn en effectief een planning nastreven om zo productief te werk te gaan. Als ik niet goed plan merk ik dat ik snel ben afgeleid door huishoud klusjes die ik ‘ff’ tussendoor doe, een gezellig bezoekje van een  vriendin voor een kop thee, etcetera. Allemaal heel leuk en belangrijk maar ik moet duidelijker zijn naar mezelf. Wanneer werk ik , wanneer doe ik mijn huishoudelijke taken en wanneer is het tijd voor vrije tijd, sociale gezellige afspraken etc. Als ik dit namelijk niet doe raak ik in de knoop, kom ik op alle drie de vlakken tekort doordat het huishouden niet af komt, mijn blogplanning in de knoei raakt en mijn hoofd nog chaotischer wordt. Als ik effectiever mijn tijd zou plannen zou ik minder tijd hoeven steken in allerlei werkzaamheden en ook tijdens het werken meer concentratie hebben. 

Filofax planning

Om aan deze verandering te werken heb ik een overzichtelijke A5 (BIG!) Filofax besteld met tabbladen om alles in te plannen. Het wordt dus voor mij een echte Lifeplanner. Ik had al de Filofax in personal size maar die is voor mij te klein om alles overzichtelijk in te plannen.  Gebruikte ik eerst een honderdtal notitieboekjes, rondslingerende post-its en andere papiertjes, ga ik dit nu allemaal in de Filofax A5 doen. Overzicht in mijn planning is overzicht in mijn hoofd. Met de filofax kan ik gelijk mijn doel om meer met creativiteit te doen aanpakken want mijn Filofax ga ik natuurlijk helemaal opfleuren met washi-tape, leuke sticky notes, stickers en andere happy stuff. Door tabbladen in mijn organizer te doen kan ik allerlei aspecten indelen en los van elkaar plannen. Zo wil ik tabbladen gaan maken met: blog ideetjes, blog planning, boodschappenlijstjes met meal planner voor de hele week, to do lijstjes, verjaardagen (zodat ik die never kan vergeten) en meer. Ik ben klaar voor mijn nieuwe organizer om productiever en effectiever te werken.  Hopelijk krijg ik mijn Filofax A5 (deze) snel binnen en kan ik aan mijn doel gaan werken.

Het tweede deel van de opdracht van deze week is kijken naar jezelf en de dingen die je doet. Wat zou je willen toevoegen om meer te genieten van het leven en te werken aan het behalen van je dromen. En welke dingen zou je liever minder energie geven om je te richten op het positieve wat je wilt bereiken.

Drie dingen die ik graag wil toevoegen aan mijn leven:

 1. Een betere planning en ordening zoals ik hierboven al aangaf. Zo krijg ik meer rust in mijn hoofd en zal ik voor mijn gevoel minder chaotisch zijn.
 2. Meer doen met creativiteit, scrapbooken etc. omdat ik hier echt van kan genieten maar te weinig tijd voor pak.
 3. Ik wil vasthouden aan mijn optimisme en genieten van alles wat er in mijn leven gebeurt, dit doe ik al maar als reminder wil ik dit extra ‘toevoegen’. Believe in yourself, live your dreams!

Drie dingen die ik graag wat minder energie wil geven:

 1. Negativiteit, ik wil meer op mezelf vertrouwen en niet teveel luisteren naar negatieve comments, opmerkingen of wat dan ook. I can do it, en opbouwende feedback is heel welkom maar kwetsende opmerkingen mag ik meer naast me neerleggen. Niet dat ik die heel vaak krijg maar ik merk dat het me raakt wanneer ik iets hoor en dat mag ik meer naast me neerleggen.
 2. Veel minder nadenken over ‘wat zal men van mij vinden’ . Dit puntje lijkt erg op puntje 1 maar is toch wel anders. Ik mag meer op mezelf vertrouwen en geloven dat ik het kan, don’t care what people say, just follow your own way. Voorbeeld: Een filmpje opnemen? Niet bang zijn wat men ervan zal vinden, gewoon doen wat ik wil.
 3. Balen als iets niet lukt, of balen als ik dingen niet ‘af’  krijg, morgen is er weer een dag, ik ga werken aan een goede planning maar goed is goed. De lat minder hoog leggen voor mezelf.

Dit was ook weer zo’n opdracht waarin ik veel van mezelf bloot gaf. Echt diep naar mezelf gekeken heb en naar wat ik zou willen veranderen. Ook heb ik gekeken naar wat ik graag wil toevoegen of vasthouden in het leven. Ik geef hiermee wel veel bloot zo online aan alle lieve mensen die dit willen lezen maar het helpt mij om het van me af te schrijven en me er aan te blijven herinneren. Be the change you want to be. Veranderen begint bij jezelf, je kunt anderen willen veranderen omdat je er zelf beter van denkt te worden, je kunt je bijvoorbeeld  storen aan het gedrag van een ander maar eigenlijk bereik je daar niets mee. Kijk naar jezelf, bekijk je eigen doelen en wat je wilt veranderen om je daar niet meer aan te hoeven storen. Ik hoop op deze manier jullie te inspireren om ook mee te doen en naar jezelf te kijken voor een gelukkiger leven.

Spread de happy challenge love!

 • Twitter en Instagram mee via  de hashtag:  #Dehappychallenge
 • Voeg jezelf toe aan de happiness challenge facebook
 • Volg Lisanne en Marieke ook via hun super toffe blogs.
 • Deel je blogpost hierover ook via de sociale media zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden van elkaars artikelen. Ook mag je deze achterlaten in de comments van onze blogs.

Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie van mijn invulling van deze opdracht vonden. Ook ben ik heel benieuwd naar jullie uitwerkingen, resultaten en visie op deze opdracht. Deel een linkje van jouw blogpost over #dehappychallenge in de comments of deel jouw doel  en de dingen die je wilt veranderen in de comments. Wat wil je veranderen en hoe wil je dit bereiken?

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

23 gedachten over “De happy challenge week 4: Be the change you want to be!”

 1. Wat een super goed en leuk initiatief! Leuk om te lezen welke 3 dingen jij absoluut wil gaan toevoegen in je leven (en daar al bepaalde stappen voor hebt gezet) en welke je graag wil verbannen. De drie die je wilt verbannen zijn behoorlijk herkenbaar. Misschien niet in blogopzicht maar wel in “het normale leven”. Goed om hier af en toe bij stil te staan en te bedenken dat je goed bent zoals je bent, jij je best doet voor je blog en mensen te laten denken wat zij willen denken zonder dat het je al te lang bezig blijft houden. Ach, zo gek is het niet. Vrouwen (en al helemaal mama’s (in spé)) zijn nu eenmaal wat gevoeliger.
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Altijd een kind tekortMy Profile

 2. Mooi stukje! Het is inderdaad wel iets om een keer echt wat te DOEN met plannen die je hebt. Ik wil ook iets minder “offline” zijn. ‘s Avonds in plaats van uren struinen op Pinterest etc, gewoon lekker lezen of scrappen/knutselen.
  Manon onlangs geplaatst…Weight Watchers update #9My Profile

 3. Ai lastige, veel dingen waar ik me vroeger aan stoorde heb ik al deels veranderd. Mja, komt goed 🙂 Volgens mijn planning heb ik tot maandagavond om iets te schrijven. Moet lukken 🙂
  Carina onlangs geplaatst…ScrubsMy Profile

 4. Wat een super leuke opdracht! Ik ga hier ook eens over nadenken. Bedenken is trouwens één ding maar uitvoeren is wel wat anders! Ik hoop dat het zo ver komt. Ik herken trouwens heel erg ‘Veel minder nadenken over ‘wat zal men van mij vinden’ ‘ Zou ik ook moeten doen. Ik heb dat al eigenlijk zo lang ik me kan herinneren en nu heb ik het nog steeds. Eigenlijk gewoon verspilde tijd maar zie dat er maar eens uit te krijgen!
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Malse kipfilet uit de ovenMy Profile

 5. Ik doe dan wel niet mee maar het is zeker goed om hier eens over na te denken. Ik zou eigenlijk ook iets moeten doen aan mijn chaotisme (is dat eigenlijk een woord haha?). Goed dat je negatieve dingen naast je neer probeert te leggen. Volgens mij kost dat heel veel energie allemaal.
  Jess onlangs geplaatst…Liebster blog awardMy Profile

 6. Wat een een leuke opdracht! Echt goed om hier zo bewust overna te denken, het is inderdaad wel heel persoonlijk maar dat maakt het ook zo mooi. Echt onwijs inspirerend om te lezen. En dat plannen komt bij mij ook heel erg naar voren, kan nog veel beter!
  MijnNotitieboek onlangs geplaatst…Tip: AdressenboekjeMy Profile

 7. Pingback: Happychallenge #4: wat wil je veranderen? | The Miracle of Life.

 8. Pingback: T.G.I.F. Happychallenge Opdracht 4 – Wat wil je veranderen? |

 9. Weer een mooie opdracht en mooie antwoorden. Ik vind het zo leuk dat ik in ieders opdracht iemands persoonlijkheid een beetje herken, zo ook bij jou. Ik wens je succes bij het behalen van deze puntjes. Leg negativiteit echt naast je neer want je doet het geweldig en volgens mij ben je ook al lekker op weg met je planning 🙂
  Hester onlangs geplaatst…De Happy Challenge: Wat wil ik veranderen?My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.