Throwback in de tijd, 2011 een weekendje Gent met vriendlief

Ik werd benaderd door Accor hotels of ik een leuk artikel met jullie wil delen over een leuke stedentrip die ik zelf gedaan heb en of ik hier tips en hotspots bij zou willen delen. Ik ben dol op stedentrips en ik heb er dan ook al heel veel gedaan dus dat leek mij een leuke samenwerking. Omdat ik zo dol ben op de mooie steden bij onze zuiderburen in België koos ik ervoor om mijn tips te delen van de heerlijke stad Gent. Ik ga vandaag daarom wat foto’s, hotspots en tips met jullie delen omdat een leuke stedentrip echt niet ver weg van ons eigen land hoeft te zijn. Voor mij voelt een dagje of weekendje België al aan als een mini vakantie, het is een heel ander soort land, andere cultuur maar zo lekker dichtbij. Gent is een hele oude stad die bekend staat om allerlei culturele hotspots. Zo heeft Gent veel soorten musea, de lekkerste restaurantjes, hele goede chocolaterie winkeltjes en de beste biersoorten te koop.

Gent is een echte sfeervolle cultuur stad met prachtige grachten. Ik ben nu twee keer in Gent geweest waarvan een keer met school voor een cultuur reisje en een keer samen met mijn vriend. Er zijn veel middeleeuwse gebouwen te vinden in Gent. Een echte aanrader is Kastel Gravensteen wat een museum is waarin je veel informatie en beelden van de middeleeuwen kunt vinden. Verder zijn er veel gebouwen die kasteel-rijke uitstraling hebben.

Winkelen in Gent

Winkelen kun je ook heel goed in Gent. Zo is het centrum geheel auto vrij en vind je er erg veel leuke bekende grote winkels maar ook allerlei schattige boetiekjes met unieke items en snuisterijen. Op culinair gebied kun je er ook goed shoppen want er zijn veel kookwinkeltjes waar je allerlei handige benodigdheden kunt shoppen voor een goede maaltijd. In Gent shopten wij de lekkerste Belgische bonbons, en voor de vaders kochten wij een Belgisch bier pakket.

Culinair in Gent

Er zijn allerlei lekkere goede restaurants te vinden in Gent zoals ‘Brasserie het pakhuis’, Restaurant ‘du Progres’ en voor een leuke cafe’s voor een snelle lunch, een warme chocomel met slagroom of een goede maaltijdsalade ga je naar Graslei-Korenlei of naar Overpoort. Wij lunchten bij Brasserie het pakhuis en ik weet nog goed dat ik daar een hele lekkere grote ‘tosti speciale’ gegeten had waarop bolognese saus en een lekkere salade bij geserveerd werd. Deze tosti was zo lekker dat ik hier vanmiddag een homemade receptje voor deel op deze site!

Overnachten in Gent

Toen ik met school overnacht heb tijdens het culturele reisje liepen wij in een hostel genaamd ‘Uppelink’. Dit is een van de oudste gebouwen van de stad met een mooi uitzicht op de torenrij. Dit is de goedkoopste manier van overnachten. Met vriendlief ben ik er geweest en toen sliepen we in een Bed en Breakfast, ontzettend schattig, en romantisch.

Gent is in mijn ogen absoluut een aanrader voor een stedentrip in de buurt van ons eigen land waar je heerlijk kunt shoppen, eten en cultuur kunt snuiven. Ideaal voor een romantisch weekendje weg of een cultureel uitstapje.

Ben jij wel eens in Gent geweest, en zo ja wat zijn jouw hotspots in Gent? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

sponsored

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

22 gedachten over “Een stedentrip naar Gent Hotspots”

 1. Klinkt als een hele leuke stad! Vaak zat langs/door gereden op weg naar Parijs/Toulouse maar nooit gestopt. Krijg honger van al die tips over leuke eetstekjes en chocolaterieen. Ben erg benieuwd naar je tosti recept vanmiddag!

 2. Gent is zeker een mooie plek om aan te doen, goede keus heb je gemaakt. Ik kan je ook zeker adviseren om in november / december te gaan, dan worden er op meerdere plaatsen een kerstmarkt georganiseerd. Echt een fijne sfeer hangt er dan. Het kasteel is ook wel bijzonder, daar tegenover in de oude visbank worden regelmatig evenementen georganiseerd die je gratis kan bezoeken. Toen wij er waren was er een soort restaurantweek in het klein met allerlei kraampjes waar je kan proeven inclusief Belgisch bier.

 3. Ja, mijn vriend en ik zijn een aantal jaren terug ook naar Gent geweest. Bij mij blijft Antwerpen favoriet, maar voor hem is Gent echt de nummer één stad. Niet specifiek één hotspot. Wij vonden vooral de sfeer op de terrasjes en in restaurants ontzettend tof!
  Marion onlangs geplaatst…Naar de kapper!My Profile

 4. Oh ja, Gent is zo leuk! Ik ben er met school twee x geweest en zou er nu best wel weer eens met mijn gezinnetje naartoe willen. Gezellig in een B&B 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Zo mama, zo papaMy Profile

 5. Gent is echt een mooie stad. Toen wij er waren, waren we goed verdwaald waardoor we een mooi park hebben ontdekt. Gelukkig was het mooi weer want we hebben zeker 2 uur gelopen.
  Whitney onlangs geplaatst…Sleeping like a babyMy Profile

 6. Grand hotel Reylof!
  Echt zon mooi, gerenoveerd gebouw, in het centrum en prachtige kamers. Als je daar blijft eten ben je wel 100,- kwijt (wij kregen dit) – maar verder is het het echt waard!
  Nem onlangs geplaatst…Mijn theeswap avontuurMy Profile

 7. Ah, ik houd van Gent! Deze stad heeft een speciaal plekje in mijn hart en ik geniet elke keer weer heel erg als ik er weer eens een keer ben!

 8. Ik hou toch zo van mijn stad 🙂
  (Geboren en getogen en woon nog steeds op dezelfde plek.)
  Dit artikel is maar een kleine greep uit het grote aanbod wat wij hebben!
  Gent wordt inderdaad vaak vergeten: de meste mensen gaan naar Brugge, Antwerpen of eventueel Brussel.
  Het is hier nog zo slecht niet hoor 😉
  Een aanrader is : Gentse Feesten.
  Dit jaar is dit van vrijdag 18 juli 2014 tot en met zondag 27 juli 2014.
  Tien dagen lang allerlei festiviteiten doorheen de stad voor jong en oud!

 9. Ik probeer mijn vriend al over te halen om meer weekendjes weg te gaan, Gent staat daarvoor inderdaad op de planning. Mja, hij wil nog niet. Zo vervelend..

 10. Ik ben fan van Gent! In december 2012 voor het eerst geweest en afgelopen september weer geweest, in combinatie met Brugge en wat is het toch een toffe stad. Veel bezienswaardigheden en leuke winkels. We zouden eigenlijk naar een oud jenevercafeetje gaan, waar twee oude mannen zelf nog jenever maken, maar dat hebben we niet meer gedaan, helaas. Ik wil er zeker nog een derde keer terug! Ik ben sowieso wel fan van België: Antwerpen, Brugge en Brussel zijn ook hele fijne steden. Gelukkig wonen wij vlakbij de Belgische grens, hoera!
  Cindy onlangs geplaatst…Shoplog: H&M, WE Fashion en HemaMy Profile

 11. Ik twijfel al langer over een tripje naar Gent, ik vraag me af of het Antwerpen kan toppen.. Straks als we een autootje hebben ga ik me er een weekendje aan wagen!

  X

 12. Oh, wat leuk om te lezen! Ik ben geboren en getogen in Gent en studeer hier ook. Nog een aantal aanraders:

  Mosquito Coast (supergezellig restaurant/café met een hele hoop tapas, erg multicultureel allemaal)
  Sleepstraat zit vol met lekkere Turkse restaurants waar je voor geen geld heerlijk kan eten (Gök is een aanrader!)
  De Geus van Gent is een supergezellig café met live jazzmuziek op woensdag
  De Brouwzaele is een café vlakbij de bioscoop waar je een massa aan bieren kan drinken (bananenbier anyone?) en simpel kan eten
  ‘t Patershol is een supergezellig klein wijkje midden in de stad waar je heerlijk kan eten en drinken

  Ik kan nog uren doorgaan.. 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.