De Gewoon Nederlands tag!

Toen ik de ‘Gewoon Nederlands’ tag tegenkwam op de blog van Manon en Bibian wist ik gelijk dat ik deze ook wilde gaan overnemen voor mijn blog. Als echte Hollander en liefhebber van Nederlandse gewoontes, voeding en gebruiken kan ik deze vragen met veel liefde beantwoorden. Ik ben dol op stamppot, dol op Hollandse kost, stroopwafels en hagelslag en ik voel me helemaal thuis in ons koude kikkerlandje. Na een vakantie is het zo fijn om weer de borden met Welkom in Nederland te zien! Daarom beantwoord ik vandaag voor jullie deze tag over allerlei typisch Nederlandse gebruiken en mijn favorieten daarin. Ik ben volgens mij wel een oerhollandse dame dus dat komt goed uit voor deze tag.

Één of meer koekjes bij de thee?
Het liefst natuurlijk meer koekjes bij de thee, heerlijk die bastogne koekjes, typische thee biscuitjes of stroopwafels, ik ben er dol op! Toch houd ik het altijd bij een en haal ik ze zelf niet in huis omdat ik mezelf maar al te goed ken  want dan kan ik soms geen limiet houden, niet in huis halen betekend niet opeten maar als ik ergens op visite ben en mij wordt gevraagd of ik een tweede koekje wil dan zeg ik gelijk ja! 

Wat is je favoriete stamppot?
Ik ben dol op stamppot en je kunt me er serieus echt voor wakker maken, boerenkoolstamppot, hutspot, zuurkool, andijvie stamp, rucola stamppot, come to me! Mijn favoriete stamppot is op zijn Brabants : ‘Peenstamp meej ajuin en peen’ oftewel hutspot /wortelstamppot, heerlijk! Mijn vader hield hier totaal niet van maar ik en mijn moeder wel dus als papa niet mee at dan aten we dit standaard, heerlijk!

Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?
Nu ik moeder ben zeg ik Sinterklaas omdat ik het heel leuk vind om dit allemaal voor kindjes te organiseren en het geheimzinnig te houden, zeker als Lana wat groter zal zijn. Ik vond toen ik jonger was koninginnedag de leukste feestdag omdat ik het toen veel grootster vierden met een hoop feest er omheen, maar nu vier ik koningsdag niet meer zo uitbundig  en heb ik niet zoveel met deze feestdag.

Blond Amsterdam en beschuitjes met aardbeien, allebei heel erg Nederlands, denk ik zo


Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Dat vind ik een goede vraag waar ik niet zomaar een antwoord op heb. Ik vind Oud-Heusden vesting een heel mooi authentiek stadje, ik ben dol op de Drunense duinen waar ik aardig bij in de buurt woon en de Efteling blijft een hele mooie plek in Nederland, ik heb niet een specifieke plek in Nederland die ik het mooiste zou noemen.

Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.
Dan zou ik deze tag op video moeten gedaan hebben om dit na te doen, ik spreek zelf Brabants en kan ook platter praten als ik zou willen maar dat vind ik niet zo zeer mijn favoriete accent. 

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
‘Gewoon’ wat ik veel als een soort stopwoord gebruik en ‘gezellig’ natuurlijk uitgesproken met een zachte G, echte woorden die ik niet zo kan vertalen of uitleggen in het Engels. Het is ‘gewoon’ ‘gezellig’. Zou je in het Engels niet zeggen zeggen als : casually cosy? nee, dat klinkt gewoon niet haha.

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Een ‘bakje koffie’ drinken bij een vriendin en sinterklaas vieren terwijl we drie weken later ook nog kerstmis vieren met een ‘santa claus’ . Apart dat wij voor de naam santa claus gekozen hebben voor onze sinterklaas die bij een heel ander verhaal hoort haha. 

Wie is er niet dol en trots op de Efteling?


Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens, en daarmee ben ik het eens met wat Manon en Bibian ook aangaven, dat huismutserige is heel Hollands denk ik en dat kan ik helemaal beamen. Als je thuis niet happy bent, en je blijft ervan weglopen hoe kun je ergens anders wel gelukkig zijn? De basis ligt thuis en daar voel ik me ook het fijnst.

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
Echt Hema en de Albert Heijn. Ik doe er graag boodschappen, bij de Hema verkopen ze werkelijk alles en bij de Albert Heijn is het assortiment ook heel groot en is het ‘gezellig’ om te winkelen, dat zijn denk ik mijn favoriete Nederlandse winkels. Ik wilde eerst de Action zeggen maar volgens mij is deze winkel niet van Nederlandse bodem.

Wie vind jij de leukste BN’er?
Jan Kooijman, ik hoef denk ik aan de dames niet uit te leggen waarom haha.

Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?
Ik vind Nederlandstalige muziek op zijn tijd erg leuk, zo vind ik de muziek van Marco Borsato heel mooi, en heel cliché noem ik dan ‘dochters’ van Marco Borsato op.

Haring? Ja of nee?
Ja, lekker! En toevallig ook nog heel gezond! 

Ik vond het een hele leuke tag om in te vullen! Ik ben ook heel erg benieuwd naar jullie antwoorden! Voor deze tag wil ik graag de volgende bloggers taggen: Dagmar (bydagmarvalerie) , Gonny (Cherryfizz), Lisanne (lisanneleeft) en Elise Joanne (Elisejoanne) Ook ben ik benieuwd wat jullie nu echt typisch Nederlands vinden! En welk accent spreek je zelf? Ben je blij met dit accent? Laat je reactie achter in de comments van dit artikel.
Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram of Facebook

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

35 reacties

 • Marion
  27 september 2014

  Ik heb deze tag nu al een paar keer voorbij zien komen en eigenlijk lees je best veel dezelfde antwoorden. Nederland heeft dus echt wel zijn eigen dingetjes die bij veel mensen ook favoriet zijn. Vooral dat huiselijke. Leuk om te lezen! Ik woon in dezelfde omgeving als Bibian en Manon en inderdaad, hier kappen wij vooral woorden af hahaha!
  Marion onlangs geplaatst…Advies: Welke smartphone kopen?My Profile

 • Petra
  27 september 2014

  Ik had hem bijna hetzelfde kunnen invullen. Ik ben alleen niet zo’n stampotliefhebber. Boerenkool is nog wel lekker. En een favoriet liedje kiezen is moeilijk maar ik zou voor een nummer van Guus gaan.
  Petra onlangs geplaatst…Als een vis in het waterMy Profile

 • Yudeska
  27 september 2014

  Leuke tag! Voor mijn multiculti leven zou ik hem zelf niet goed genoeg kunnen invullen, maar jij hebt het zeer leuk gedaan! 🙂
  Yudeska onlangs geplaatst…Herfst Winactie ♥ Catrice check & Tweed Quattro Baked Eyeshadow & Hello Autumn Multi Colour PowderMy Profile

 • Dita
  27 september 2014

  Heel leuk deze tag, ik ga deze komende week ook even doen denk ik 😉
  Dita onlangs geplaatst…My Life – September 2014 #2My Profile

 • Manon
  27 september 2014

  Leuk om te lezen! Ik ben zelf ook weg van stamppot, toevallig gister weer voor het eerst dit jaar gegeten 😀
  Manon onlangs geplaatst…Jezelf belonenMy Profile

 • Anne-Marie
  27 september 2014

  Leuke tag! Wat je zegt over Santa Claus klopt overigens niet. Die naam is namelijk afgeleid van de Hollandse Sinterklaas en niet andersom!

 • Manon
  27 september 2014

  Wat een leuke tag om te lezen!
  Manon onlangs geplaatst…26 weken zwanger!My Profile

 • Saskia
  27 september 2014

  Onwijs leuke tag om te lezen! Ik ben ook echt dol op stamppot, zou het elke dag wel willen eten 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Voor wiens hart kom jij in actie?My Profile

 • Milou
  27 september 2014

  Leuk om te lezen! Zelf houd ik totaal niet van stamppot, wat dat betreft ben ik niet echt Nederlands. Geef mij maar een lekkere pasta!
  Milou onlangs geplaatst…What About My Week? #2 Beurzen, Etos en vriendinnenMy Profile

 • Bente
  27 september 2014

  Leuke tag! Deze kende ik nog niet 🙂 Ik ben ook dol op ons kikkerlandje en zou niet willen emigreren!
  Bente onlangs geplaatst…New York, New York!My Profile

 • Manon
  27 september 2014

  Kelly de stamppot liefhebber haha. Leuk ingevuld! Ook zo’n lekkere typische Hollandse huismus hahaha 😀
  Manon onlangs geplaatst…20 facts about me & RiverMy Profile

 • Mar
  27 september 2014

  Wat een leuke tag!
  Vooral leuk om te lezen dat jij Oud-Heusden vesing zo mooi vind. Mijn oma woonde daar, dus kwam er vaak. Toen ik iets met mijn man kreeg zei hij ook dat hij het daar zo mooi vond, maar mij was het eigenlijk nooit opgevallen, omdat ik er al van kinds af aan kom, hihi.

 • Linda
  27 september 2014

  Haha leuke tag! Voor mij is deze helemaal nieuw, leuk om te lezen 🙂
  Misschien neem ik deze wel over 🙂
  Linda onlangs geplaatst…Dagje Gouda.My Profile

 • Malou
  27 september 2014

  Dit vind ik echt een hele leuke tag 🙂
  Malou onlangs geplaatst…HUISDIEREN EN VAKANTIEMy Profile

 • Miranda
  27 september 2014

  Oh ja. Ik was deze tag alweer bijna vergeten! Hij is zo leuk, ik wil hem binnenkort ook eens doen, ik zag hem ook al bij Manon en Bibian voorbij komen:)
  Leuk om je antwoorden te lezen!
  Miranda onlangs geplaatst…Budgetmaaltijd recept; heerlijke soep!My Profile

 • Dionne
  27 september 2014

  Gewoon Nederlands. Top! Leuke tag!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Dress you like an real womanMy Profile

 • Sophie
  27 september 2014

  Wat een ontzettend leuke TAG! Ik ben dol op stamppot en de rucola variant moet ik toch echt eens proberen als stamppot liefhebber!
  Sophie onlangs geplaatst…MAC Naked PigmentMy Profile

 • Nesrin
  27 september 2014

  Ik spreek Turks met een Nederlands accent. Goeie hè.

  Hier geboren en getogen een echt Arnhems meisje maar wel met een buitenlands achtergrond en cultuur.

  Leuke tag ik kende de tag niet.
  Nesrin onlangs geplaatst…Oei! Ik groei! (30 something woman)My Profile

 • Corinne
  27 september 2014

  Leuk! Stiekem gek op boerenkool en stroopwafels. Heb een ietwat Utrechts accent en ben daar niet specifiek heel trots op, eigenlijk helemaal niet, vind Brabants daarentegen wel erg gezellig klinken.

 • Dagmar
  27 september 2014

  Aah wat heb je het ontzettend leuk ingevuld! Superleuk om te lezen en wat lief dat je mij hebt getagd, ik ga het zeker overnemen dankjewel <333
  Dagmar onlangs geplaatst…LOOkX trendcollectie fall/winter 2014My Profile

 • Amy
  27 september 2014

  Wat een ontzettend leuke tag en bijbehorende antwoorden! Maar wat hier boven al gezegd werd: Santa Claus is een verbastering van Sinterklaas, niet andersom 🙂
  Amy onlangs geplaatst…Sunshine blogger awardMy Profile

 • Eilish
  27 september 2014

  Bah bah stamppot! Leuk ingevuld!
  Eilish onlangs geplaatst…Fashion ♥ Loavies wishlistMy Profile

 • Cindy
  27 september 2014

  Hij is leuk! Ik was ook getagd door Marieke, waarvan Manon en Bibian hun tag hebben. Door vakantie helemaal vergeten. Efteling en Loonse en Drunense Duinen zijn inderdaad fijne plaatsen, net als Heusden. Echt oer-Hollands gevoel krijg ik daarbij.
  Cindy onlangs geplaatst…Fotoverslag: Griekenland – deel 3My Profile

 • Kim | Kimsbloglife ♥
  27 september 2014

  Mmmmm Jan Kooijman!! 😀
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Onlangs gezien #3: Het Vonnis , Divergent & If I Stay ♥My Profile

 • Anna
  27 september 2014

  efteling LOVE!!!!!

 • Anneleen
  27 september 2014

  Ik kom uit België dus ik vind dit erg boeiend om te lezen, haha! 🙂 ik vind boodschappen doen bij jullie in Nederland ook erg gezellig! Op een bepaalde manier “huiselijker” dan bij ons.

 • Joyce
  27 september 2014

  Leuk om te lezen, hoewel ik eigenlijk helemaal niet een typische Nederlander ben haha
  Joyce onlangs geplaatst…New In: Nike Pegasus 31My Profile

 • Simone
  27 september 2014

  Wat een super leuke tag! Ik ga hem in elk geval in mijn concepten zetten 😀
  Simone onlangs geplaatst…Hobby onder de Loep – Sharon is gek op mode!My Profile

 • Mariël
  28 september 2014

  Wat een leuke tag Kelly! Ik ga hem ook doen. Ondanks dat ik het liefst op reis ben, al enkele jaren in het buitenland heb gewoond en dat het liefst weer doe, ben ik natuurlijk een echte kaaskop.
  Mariël onlangs geplaatst…De 5 leukste uitjes voor de herfstvakantie 2014 in FlevolandMy Profile

 • Annemijn
  28 september 2014

  Action is zeker weten van Nederlandse bodem 🙂 leuke tag!

 • Kaboutertuin
  28 september 2014

  Wat een leuke tag! Ik ben dol op NL dus ik ga hem binnenkort ook eens maken!
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…HerfsttafelMy Profile

 • Marieke
  29 september 2014

  Ey Kelly,

  Wat ontzettend leuk om te lezen dat je ook mijn tag hebt geplaatst. Leuke antwoorden ook. Bedankt voor het invullen van de tag.

  Groetjes Marieke
  Marieke onlangs geplaatst…HEMA BlijmakersMy Profile

 • rachel
  29 september 2014

  leuke tag!! en idd de appie en de hema zijn DE winkels 😀 en jaaaa stampotten!!! maar dan ipv aardappels knolserderij goed :D, lekkerder en gezonder en die haring mag je me ook voor wakker maken en ze zeggen dat ik toch echt een haags accent heb hihi
  rachel onlangs geplaatst…Fotolog – weekoverzichtMy Profile

 • Roxanne
  5 oktober 2014

  Wat een leuke tag! Enne, het wortel stamppot verhaal herken ik maar al te goed, hetzelfde gebeurde vroeger hier thuis! Pap eet niet mee? Hoera, wortelstamppot!
  Roxanne onlangs geplaatst…Wat ging er mee in mijn toilettas op vakantie? + mini reviewsMy Profile

 • Stephanie
  6 oktober 2014

  Erg leuke tag! 🙂 Tof dat je uit Brabant komt, ik vind de Drunense Duinen ook altijd geweldig :). Heerlijk om in Waalwijk e.o. te zijn!
  Stephanie onlangs geplaatst…Persoonlijk | Favorieten #1 – Augustus & SeptemberMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.