De dreumes tag: Over mijn lieve dreumes Lana

de dreumestaggLana is nu 17 maanden oud en dus een echte dreumes! Toen ze een jaar geworden was moest ik gedag zeggen tegen het baby tijdperk en was het tijdperk van de dreumes eraan gekomen. Inmiddels is Lana in mijn ogen al een hele grote meid geworden. Ik kwam de dreumes tag op verschillende blogs tegen en vond het heel leuk om deze te beantwoorden. Vragen over Lana’s dagritme, favoriete eten en drinken, spelletjes, wat haar zo leuk maakt, enzovoorts! Zoetsappig mommy artikel dus haha. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan zeker even mee.

Wat is haar leeftijd?
Lana is op 14 maart 17 maanden geworden. Het voelt als de dag van gisteren dat er een mini baby in mijn armen gelegd werd, hoe cliché dit ook klinkt, het voelt echt zo.

Wat is haar favoriete eten?
Lana is werkelijk helemaal verzot op spaghetti! Zelfs in fases dat ze slecht eet (door ziekte of opstandig dreumes gedrag ) wil ze spaghetti alsnog hebben! Het liefst de spaghetti die Yannick voor haar klaarmaakt, daar kan geen andere maaltijd tegenop. Ook ontdekte we afgelopen week dat ze dol op is rode kool, liefst rode kool stampot met rookworst en dat verbaasde ons omdat ze de laatste tijd wat minder goed at wanneer we stampot aten.

Het meest favoriete tussendoortje?
Lana is dol op fruit, mandarijntjes, of bananen of druiven en snoept graag met rozijnen of een soepstengel.

Wat is haar favoriete drinken?
Als het aan Lana zou liggen dan kleed ze me uit op momenten dat ze niet mag drinken bij mij (borstvoeding) dus dat is toch echt haar favoriete drinken, de voedingsmomentjes : na wakker worden en voor het slapen gaan, zijn dan ook heel belangrijk voor haar. Daarnaast drinkt ze ook heel graag vers geperste sinaasappelsap (liefst van haar oma) en diksap aangemaakt met water. Sinds kort drinkt ze zelfs water, wat een hele tijd niet interessant genoeg voor haar was.

Favoriete televisieprogramma?
Lana kijkt graag naar filmpjes waar veel muziek in voorkomt of gedanst wordt zoals Bumba, Kabouter Plop en het Zandkasteel. Ze swingt dan op haar eigen manier mee met de liedjes.

Favoriete boek?
Als ik Lana een boek in haar handen geeft dan gaat ze het kapot scheuren, wel lees ik voor uit boeken zoals Dikkie Dik, Nijntje en boekjes waar veel kleuren en vormen in voorkomen, dat vind ze volgens mij wel leuk!

Favoriete speelgoed?
Duplo, daar speelt ze het liefst mee en met mandjes waar ze dingen in kan doen, zoals boodschappenmandjes en daarbij wat ‘boodschapjes’. Als ik dat soort speelgoed voor haar klaarleg dan gaat ze daar gelijk mee aan de slag. Het liefst sjouwt ze er dan de hele kamer mee rond en vind ik in de avond op de meest gekke plekken allemaal ‘boodschapjes’ en duplo blokjes.

Favoriete kleur?
Geen idee, dat vertelt ze me nooit 😉

Wat maakt haar verdrietig?
Als ze iets niet mag wat ze graag wil zoals de afstandsbediening, mobiele eenheid (telefoons, tablets), of als Lana valt dan schrikt ze en heeft ze verdiet.

Hoe noemt zij papa en mama?
Mij noemt ze niet echt  naam, soms mamamamamma of mapa of pama, haha en papa is heel de dag overduidelijk Papa, papapapap haha.

Hoe noemt zij opa en oma?
Dat kan ze nog niet benoemen. Wel is ze dol op haar opa’s en oma’s en dat is geweldig om te zien.

Wat is haar favoriete knuffel?
Knuffie, een knuffeltje van Lief Lifestyle, we hebben inmiddels al een back up gekocht voor de zekerheid. Met dit beertje slaapt ze en sleept ze het liefst het hele huis mee rond, daarom houd ik deze vooral voor bij het slapen. Bij mijn ouders heeft ze ook een favoriete knuffel, als ze bij hen slaapt dan slaapt ze daar altijd met dat knuffeltje en dat is mijn lievelingsknuffel van vroeger geweest, zo schattig!

Een favoriete activiteit?
Eten! Soms heeft ze er echt geen zin in maar ontbijt, lunch en tussendoortjes eet Lana als een bouwvakker, daar lijkt ze echt van te genieten. Avondeten vormt veel vaker een strijd. Verder vind Lana het heel leuk om verstoppertje te spelen, grapjes te maken en met haar duplo te spelen. Het liefst is ze dan vooral bezig met de blokjes in de ton te doen, eruit te halen en weer erin te stoppen.

Wanneer slaapt ze?
Over het algemeen in de avond rond 20.00- 20.30 tot 07.00 ongeveer. Dan overdag nog een slaapje, of in de ochtend rond 11.00 tot 12.30, en anders in de middag tussen 13.00 en 14.30.

Wat maakt haar druk?
Als ze moe is kan Lana heel druk worden, dan gaat ze als een clown heel gek doen en de hele kamer door kruipen, zingen, roepen enzovoorts. Als ze het dan vervolgens beu is gaat ze jengelen en moeten we haar echt in bedje leggen, anders wordt ze heel lastig (wat ook niet gek is).

Wat maakt haar geweldig?
Alles! Ze is het allerleukste, mooiste, liefste en schattigste kind van de hele wereld, ik overdrijf niet! (Knipoog, natuurlijk vind ik dat van mijn eigen kind haha).

Wat vonden jullie van mijn antwoorden op deze tag? Ik ben benieuwd naar jullie reacties, laat ze me weten bij de comments. Ook ben ik benieuwd of de antwoorden herkenbaar zijn voor andere moeders die een dreumes hebben of de dreumes fase nog goed kunnen herinneren.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

35 reacties

 • Wendy
  21 februari 2015

  Aah wat een superleuke (en schattige!) tag!
  Favoriete kleur? – “Geen idee, dat vertelt ze me nooit” haha!
  Wendy onlangs geplaatst…Muziek van Royal TailorMy Profile

 • tessa grace
  21 februari 2015

  Super leuke tag. Ik denk alleen dat je zij bedoelt ipv hij bij sommige vragen. De beelden en verhalen over lana die wij mee krijgen geeft mij ook het beeld dat zij een super lief en leuk kindje is. liefs
  tessa grace onlangs geplaatst…Boeken of een e-reader. De plus en min punten op een rij.My Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  21 maart 2015

  Wat een leuke tag! Bjarne is bijna 13 maanden maar je antwoorden zijn zo herkenbaar! Leuk om te lezen! Ik ga deze tag zeker overnemen.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Overdenking | Wat wil ik zaaien?My Profile

 • Manon
  21 maart 2015

  Leuk om te lezen hoor! 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Sport- en eetdagboek week 12My Profile

 • Marion
  21 maart 2015

  Heel erg leuk om te lezen. Ik ben zo dol op kleine Lana en vind het echt leuk om dit soort details te horen. Te gek dat ze zo dol is op spaghetti!! Pluspunten voor Lana 😉 Wat leuk dat ze bij opa en oma met jouw lievelingsknuffel slaapt.
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Vrijdag 20/3My Profile

 • Jess
  21 maart 2015

  Ik voel de liefde voor je kind bij het lezen van dit artikel. Lijkt me een heerlijk kind <3
  Jess onlangs geplaatst…The lost diaries #6 – What happened in December stays in DecemberMy Profile

 • Tamara
  21 maart 2015

  Hele herkenbare blog! Nu ik inmiddels een peuter en een kleuter heb herken ik sommige dingen nog wel! Vooral dat eten als een bouwvakker! Ongelovelijk wat die kleintjes kunnen eten!
  Tamara onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate! Week 29!My Profile

 • Noraly
  21 maart 2015

  Lana is een schatje! Wat kun je verliefd zijn op alles wat zo’n kleine dame kan en hoe snel het gaat hè… Soms zijn zoetsappige mamma-artikelen het leukst! (net mezelf er ook weer op 1 betrapt, het zal in de lucht zitten 😉

 • Dita
  21 maart 2015

  Heel leuk om te lezen. Ik werk zelf met kinderen van 0 t/m 12 jaar dus zie veel verschillen en vind je kindgerelateerde artikeken dan ook altijd heel leuk!
  Dita onlangs geplaatst…Ik hou van het voorjaar! ♥My Profile

 • Lifesabout
  21 maart 2015

  Leuke antwoorden over lieve Lana! Wat wordt ze toch snel groot…
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 15-21 maartMy Profile

 • Xaviera
  21 maart 2015

  Wat leuk om te lezen! Lief dat ze met jouw knuffel van vroeger bij haar opa en oma slaapt. 🙂 Gezellig dat ze zo lekker mee swingt met de liedjes van Kabouter Plop en dergelijke!
  Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #12 – IntuïtieMy Profile

 • José @ ENJOY! The Good Life
  21 maart 2015

  Wat een leuke tag! Wat een schatje, die kleine dreumes van jullie. Enne…. goede smaak. Spaghetti is heerlijk en kun je ook fijn mee kliederen 🙂 Gezellig weekend!
  José @ ENJOY! The Good Life onlangs geplaatst…Internationale Dag van het gelukMy Profile

 • Nicky
  21 maart 2015

  Super leuke TAG! Bij mij komen de moedergevoelens ook al naar boven als ik dit lees, maar ik wil eerst mijn studie afmaken en dan kijken we wel verder! haha. Maar volgens mij heb je echt een geweldige dochter als ik het zo lees, super lief!
  Nicky onlangs geplaatst…Rimmel London Rita Ora ♥ 878 Roll In The GrassMy Profile

 • Jana
  21 maart 2015

  Wat een superleuke tag! Lana is echt een schatje, die kleine dreumes van jullie. 😉 Super lief meisje! Heel erg leuk om te lezen over Lana!

 • Anneleen
  21 maart 2015

  Wat mooi om te lezen! Wat is Lana toch een mooi meisje!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 5My Profile

 • beautifulday4makeup
  21 maart 2015

  Wat leuk om te lezen.
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Elvea Passie Voor Tomaat Recepten DVDMy Profile

 • Vanessa
  21 maart 2015

  Leuk om te lezen. Lana is zo’n lief meisje!
  Vanessa onlangs geplaatst…Nieuw: Burkin bag van ComegetfashionMy Profile

 • Saskia
  21 maart 2015

  Deze tag is inderdaad erg leuk! Ik heb hem ook voor mijn zoontje ingevuld. Leuk om de antwoorden van Lana te lezen. Kapotscheuren van boeken deed mijn zoontje ook op die leeftijd 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Estée Lauder Pure Color Envy #230 InfamousMy Profile

 • Anne b
  21 maart 2015

  Wat een super leuke tag om te lezen!

 • Lianne
  21 maart 2015

  Ahh ik smelt, wat vertel je toch altijd zo lief over Lana, volgens mij is het echt een heel lief meisje!

 • Lianne
  21 maart 2015

  hihi ja mijn dreumes eet ook als een bouwvakker haha, zo grappig!

 • Kelly Caresse
  21 maart 2015

  oops ik pas het even aan, thanks voor je tip! 🙂

 • Kelly Caresse
  21 maart 2015

  ahh dankjewel!

 • Kelly Caresse
  21 maart 2015

  hihi dankjewel!

 • Kelly Caresse
  21 maart 2015

  Ah dankjewel, wat een leuke comment! Succes met je studie , Lana is geweldig idd 😛

 • Eline
  21 maart 2015

  Ahhh <3 de liefde spat er van af!
  Eline onlangs geplaatst…Win een Fit en Health goodiebag!My Profile

 • Nesrin
  21 maart 2015

  Wat een lieve tag en Koning Koos, Sassa en Toto vergeet ik nooit meer. Ik snap de gezinssituatie daar nog steeds niet eigenlijk hahaha.
  Nesrin onlangs geplaatst…Overspelwebsites of SGP?My Profile

 • Wendy
  21 maart 2015

  Ik ben even in de war, sommige vragen komen me bekend voor en ik zie mijn eigen reactie van 21 februari bij de reactie’s staan. Heb je deze tag niet al eens op je site geplaatst? :p
  Het is wel een hele leuke tag!
  Wendy onlangs geplaatst…Mijn leven in foto’s – 14 t/m 20 maartMy Profile

 • Kelly Caresse
  21 maart 2015

  Volgens mij had ik hem toen per ongeluk een maand te vroeg gepland en offline gedaan :p

 • Jacintha
  21 maart 2015

  Ik weet het nog goed toen mijn boys in de dreumes fase zaten, heel schattig en ook heel eigenwijs, al werd dat eigenwijze alleen maar erger haha, leuk om te lezen!

 • Ingeborg
  21 maart 2015

  Dat knuffeltje van Lief is zo cute, wat schattig dat het haar lievelingsknuffeltje geworden is!

 • Sheela
  21 maart 2015

  Zooo lief 🙂 Je merkt ook aan de vlogs dat lana makkelijk eet, ze weigert precies nooit.
  Sheela onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • angelique
  22 maart 2015

  Super leuk om te lezen! Volgens mij is Lana echt een super makkelijk kind
  angelique onlangs geplaatst…Tag | Tea TagMy Profile

 • Wendy
  22 maart 2015

  Ooh vandaar! Ik dacht al ‘ben ik nou gek?’. Ik had toen ook al een reactie achtergelaten en die zag ik staan, ik raakte helemaal in de war haha.
  Wendy onlangs geplaatst…Video: Als het stormt in je levenMy Profile

 • Georgie
  24 maart 2015

  Wat herkenbaar! Onze meisje is nu ook 17 maanden. Ontbijt en lunch gaan er altijd in maar avond eten is de laatste weken wat minder. Soms eet ze helemaal niks. Wij maken er geen drama van en laten haar lekker dan merk je toch dat ze stiekum wel gaat happen.

  Leuke tag!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.