saunaverslag

Ik ben dol op dagjes sauna en wellness. Voor mij voelt zo’n dagje weg als een minivakantie. Voor dat Lana er was gingen wij regelmatig. We bezochten toen maandelijks wel zo’n dagje uit samen, of ik ging met een vriendin of mijn schoonmoeder. Halverwege de zwangerschap stopte ik daarmee, en omdat ik lang borstvoeding gaf, zag ik het niet zitten om naar de sauna te gaan (om verder geen details te bespreken :P). Yannick en ik mochten op uitnodiging een dagje Omega Spa en Wellness proberen in Soesterberg en besloten daar ook wat behandelingen bij te boeken om er een complete dag van te maken. Bij Omega Spa en Wellness kun je kiezen uit de geklede Spa, en de ongeklede Wellness afdeling. Wij hebben geen moeite met naakt zijn, dus kozen wij voor het Wellness gedeelte. Vandaag deel ik een verslag met wat foto’s (voor zover ik er wat van kan laten zien).

Wat neem je mee naar zo’n dagje Wellness? Wij nemen altijd zelf onze badjassen mee, dan hoef je ze niet te huren (die kosten besteed ik dan liever aan eten/drinken haha) en dat is ook makkelijker terugvinden tussen alle badjassen die er hangen. Ook nemen we altijd zelf handdoeken, verzorgingsproducten etc. mee. Verder komt daar natuurlijk wat extra kleding, ondergoed en in mijn geval wat beautyproducten bij zoals dagcrème, haarborstel en deodorant.

Filtertje over de foto heen haha, lekker make-uploos vertrokken we richting Soesterberg. De hele dag make-uploos rondlopen vind ik zo op z’n tijd al heel fijn haha.

In een mooie bosrijke omgeving ligt Omega Spa en Wellness. Het gebouw ziet er al prachtig uit.

Klaar om naar binnen te gaan!

Bij de receptie zijn we ingecheckt, hebben we onze behandelingen geboekt en daarna was het tijd om om te kleden. Badjas aan, meer is niet nodig.
Voor je een sauna of zwembad ingaat is het belangrijk vooraf even te douchen, dat is wel zo fris. Na een saunagang ga je ook weer douchen voor je een zwembad of dompelbad in plonst, je zweet natuurlijk een heleboel en dan kan je dit er eerst afspoelen.

Wij kwamen rond lunchtijd binnen dus besloten eerst lekker te lunchen! Ik heb binnen geen foto’s gemaakt, de foto’s die je nu ziet zijn door een fotograaf op een ander moment gemaakt. Als lunch nam ik een tomatensoep met wat brood en dips erbij, Yannick nam een uitsmijter met ham en kaas. Als drankje had ik een groene smoothie met o.a gember, wortel, paprika, en Yannick een smoothie van Banaan en aardbei. Na de lunch konden we van de verschillende sauna’s genieten. Omdat ik zwanger ben, deed ik rustig aan en bleef ik max 5-10 minuten in de minder hete sauna’s zitten, maar genoot ik vooral van de zwembaden, voetenbadjes en de relaxte sfeer.

Fotografie: Chris van Beek.

Bij Omega Wellness heb je de keuze uit een Biosauna, Zoutkristalsauna, grote Panoramasauna, Finse sauna, Stoomcabine, binnen- en buitenzwembad, whirlpools en een unieke en prachtig gelegen zwemvijver. Ook zijn er mooie rustruimtes en afkoelplekken zoals dompelbaden  en douches. De sauna’s hebben allen een andere temperatuur waardoor je voor jezelf kunt bepalen wat je prettig vindt. Ook worden er opgiet sessies aangeboden in de groepssauna die buiten gelegen is.

Na een rondje sauna hadden we om half 3 allebei een uitgebreide massage geboekt staan. Ik koos voor een gehele lichaamsmassage met daarbij extra focus op mijn voeten, nek en hoofd (goddelijk, kan ik je vertellen!) en Yannick koos een ontspannende sportmassage met nadien een stevige voetmassage, daar hij nogal veel last heeft van zijn voeten de laatste tijd. We waren een uurtje zoet en daarna voelde het alsof ik een week geslapen had, zo relaxt dat ik was. Echt een aanrader om zo’n behandeling te boeken om je dag compleet te maken. Daarna dronken we een drankje en vervolgende we onze saunagang. We bezochten wat sauna’s, koelden tussendoor, gingen heerlijk ontspannen zwemmen, enzovoorts.
Daarna was het etenstijd en al was het plan om dan weer naar huis te gaan, besloten we toch het diner erbij te doen. Ik nam een heerlijke caprese salade en Yannick een (hoe kan het ook anders) Omega burger. Als toetje dronken we een kop thee met een stuk appelgebak. Na het diner gingen we douchen, maakten we gebruik van de scrubruimte en gingen we daarna met hele zachte huidjes ons weer aankleden om rond 19.00 weer richting huis te vertrekken. Het was echt een hele geslaagde dag. Dit moeten we gewoon vaker doen, nadien ga je naar huis met het gevoel alsof je een week vakantie achter de rug hebt.

Naar de sauna? Maar ben je dan naakt?
Zelf hebben wij, zoals ik in de intro al vertelde, geen moeite met het naakt zijn, toch krijg ik vaak vragen van vriendinnen of mensen om ons heen of dat ‘moeilijk’ of ongemakkelijk voelt. Dat is voor ieder aan zichzelf om te beoordelen. De eerste keren dat ik sauna’s bezocht moest ik echt even die drempel over. Als je die drempel overheen bent dan voelt het gewoon heel normaal en geef je je over aan de rust en de fijne atmosfeer. Heb je hier niets mee, kies dan gewoon voor een het spa gedeelte waar je met badkleding van een heerlijk dagje kunt genieten, iedere dag van de week. Voor meer informatie over Omega Spa en Wellness kun je op de website terecht.

Dat was ons verslag van deze heerlijke dag. Ik ben benieuwd of jullie ook weleens sauna’s of wellnessdagen doen en wat jouw favoriete locatie is. Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

39 gedachten over “KC Photoblog: Dagje sauna met mijn man”

 1. Wat fijn dat jullie zo’n heerlijke dag hebben gehad. Ik ben echt nog nooit bij een spa geweest, weet ook helemaal niet of ik dit nou zo lekker zou vinden.. Vast wel maar dan moet ik mezelf wel echt helemaal over gaan geven om ‘niks te doen’ en gewoon te ontspannen. We zullen zien of het er ooit van komt haha!
  Femke onlangs geplaatst…Recept: TomatensoepMy Profile

 2. Wat heerlijk genieten moet dit zijn geweest! Groot gelijk om gelijk maar een massage bij te boeken. Ik heb zelf ook geen moeite met in m’n blootje rondlopen zo’n dag, al moet ik wel zeggen dat ik nooit helemaal 100% op m’n gemak ben. Bedenk me altijd maar dat er altijd nog meer mensen zijn die er minder mooi uitzien dan mensen die er mooier uitzien haha! Wat ik wel een beetje mis in deze post is welke faciliteiten en soorten sauna’s deze wellness heeft. Nu kan ik niet goed beoordelen of hij voor mij de moeite waard is.
  Carlijn onlangs geplaatst…Plog 29 oktober – Etos x Hortus Botanicus eventMy Profile

 3. Naar de sauna gaan is zo fijn! Nu ik zwanger ben voel ik me er niet zo prettig bij maar ik wil volgend jaar zeker wel weer gaan. Wij gaan vaak in de wintermaanden ook wel zo’n 1x per 6 a 8 weken. Zo relaxt!
  Dita onlangs geplaatst…Collage/Moodboard: SlaapkamerMy Profile

 4. Klinkt als een fijne dag. Ik zelf ga niet naar de sauna wel in vakabtie huisjes of we boeken er wel is een op een park maar echt veel nee. Misschien toch is vaker proberen ik heb echt moeite met ontspannen zo slecht. Fijn weekend liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Project gangMy Profile

 5. Leuk om te lezen, want ik heb zelf een gratis entree voor deze sauna, dus hij staat al op mijn lijstje. De Veluwse Bron ga ik regelmatig naartoe. Die is heel groot en fijne daarvan is is dat het altijd rustig oogt, hoe druk het ook is. Mijn favoriet is Bussloo. Daar kan je vooral heerlijk gezellig zitten en eten en drinken en het personeel is top!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis – Herstel: 30 oktober Een bijzondere dagMy Profile

 6. Dankjewel voor de goede tip! Ik heb er gelijk wat informatie over bijgevoegd 🙂 Liefs Kelly

 7. Ik en mijn man gaan regelmatig, liefst naar de Veluwse bron of Zwaluwhoeve, zeker als er een leuke aanbieding is gaan we. Daarna voelen we ons weer helemaal herboren

 8. Ik was al benieuwd naar deze want ik woon er best wel dichtbij, ze zijn helemaal verbouwd en ik ben benieuwd hoe het er nu uitziet. Leuk om jullie ervaringen te lezen, heerlijk die massages, dat maakt zo’n dagje echt compleet

 9. Leuke plog! Zo’n welness dagje lijkt me heerlijk. Mijn vriend en ik zijn laatst nog naar de privé sauna geweest. Naakt rondlopen is niet ons ding, gelukkig heb je de keuze en kan je ook voor een gedeelte met badkleding kiezen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Yves Rocher kerstcollectie 2015My Profile

 10. Wat leuk om zo’n verslagje te lezen, ik ben een paar keer bij de zwaluwhoeve geweest, echt heerlijk vind ik het

 11. Hi Kelly en Yannick,

  Wat fijn dat jullie zo genoten hebben van de sauna. Ik weet hoe het is om naar de sauna te gaan ik ben zelf ook een naakte sauna ganger en heb totaal geen moeite met het naakt zijn. Immers ben ik daar helemaal niet mee bezig als ik in de sauna ben. Laat staan, ik let er niet eens op! Ik ben heerlijk aan het genieten van het feit dat ik met mezelf bezig ben en mijn lichaam aan het verwennen ben. Daarnaast vind ik badkleding (ja, in sommige sauna’s is het nog steeds verplicht om je badkleding aan te houden) maar vervelend. Het knelt ontzettend en ik wil mij gewoon optimaal kunnen ontspannen. Ik bof dag er bij mij een sauna om de hoek zit dus als ik de kans krijg ben ik daar te vinden.

  Fijn trouwens dat je met je zwangerschap nog de sauna in mag. Ik dacht dat dat helemaal niet meer mocht maar dus toch!

  Geniet lekker na! Groetjes Maartje
  Maartje onlangs geplaatst…How to Choose the Best Theme for Your Business WebsiteMy Profile

 12. Aaah heerlijk zo’n dagje! Mijn vriend en ik doen het ook geregeld. Wel altijd in badkleding, ik voel me niet zo fijn naakt tussen allemaal vreemde mensen. We hebben het wel een keer gedaan in Valkenburg omdat het daar verplicht was in het saunagedeelte en dat wisten we eerst niet, maar ik ga toch liever in badkledij 🙂 Krijg ook weer helemaal zin in zo’n dagje! 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Opgebruikte verzorgingsproducten (oktober 2015)My Profile

 13. Ik ga binnekort voor het eerst naar een openbare sauna toe, spannend! Mijn lijf is door al dat afvallen behoorlijk misvormd geraakt dus ik vind het wel echt even een dingetje. Ben benieuwd hoe ik het ga ervaren!
  Eline onlangs geplaatst…Shepherd’s pieMy Profile

 14. Wat heerlijk zeg! Ik ben ook van plan om tijdens mijn vakantie een avondje naar de plaatselijke spa te gaan (wel in badkleding overigens, zo preuts ben ik dan wel). Even niets, lekker ontspannen!
  Cindy onlangs geplaatst…Hello novemberMy Profile

 15. Wij gaan het liefst naar fort resort beemster of spa zuiver in Amsterdam.
  Beide echt heerlijke locaties!
  Als ik jullie zo zie dan moeten wij ook binnenkort weer een dagje prikken om te gaan, echt heerlijk genieten altijd!
  Sheela onlangs geplaatst…De maxi-cosi 2 way pearlMy Profile

 16. Een dagje sauna is echt heerlijk! Het liefst ga ik in het weekend om heerlijk te relaxen van mijn lange werkweek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.