Mijn deelname aan Moeders voor Moeders

mvmMijn ervaringen met deelname aan Moeders voor Moeders. Ik ben op dit moment 23,5 week zwanger, dat wil zeggen dat het alweer 7,5 week geleden is dat ik mijn laatste kratje urine ingeleverd heb voor Moeders voor Moeders. In de zwangerschap van Lana heb ik ook trouw meegedaan en ik wilde dit ook deze zwangerschap weer doen. Vandaag deel ik mijn ervaringen, waarom ik meedoe en hoe ik het ervaren heb. Ik bereik met mijn blog onwijs veel vrouwen die misschien helemaal geen weet hebben van deze organisatie dus misschien kan ik er anderen mee inspireren. Natuurlijk bepaal je voor jezelf of je ook mee wilt doen zodra je zwanger bent. Zelf heb ik het ‘geluk’ gehad dat ik beide zwangerschappen heel snel zwanger werd. Bij mij begonnen de ‘moeilijkheden’ pas zodra ik zwanger was, omdat dit door mijn chronische ziekte nogal wat complicaties geeft. Voor anderen is zwanger worden al niet vanzelfsprekend en is dit met hulp van het ziekenhuis soms wel mogelijk. Ik deel vandaag mijn ervaringen met mijn deelname aan Moeders voor Moeders.

1 op de 6 stellen ervaart problemen met zwanger worden, een taboe waar niet altijd open over gesproken wordt. Gelukkig zijn er op medisch gebied veel ontwikkelingen geweest, waardoor het voor steeds meer stellen wel mogelijk is om hun kinderwens in vervulling te laten gaan.

Moeders voor Moeders is een doel dat daarbij kan helpen. Wij zwangere vrouwen, kunnen andere vrouwen helpen door het zwangerschapshormoon uit onze urine, te laten gebruiken voor medicatie die bij een aantal  vruchtbaarheidsbehandelingen gegeven wordt. Dit zwangerschapshormoon (HCG) is het sterkste tot je 16 weken zwanger bent. In totaal kun je 10 weken meedoen aan Moeders voor Moeders en daarmee anderen helpen. Deelname aan Moeders voor Moeders is vrijwillig, het vergt wel wat handelingen en moeite. Op deze manier kun je jouw zwangerschapsgeluk delen met anderen.

Waarom doe ik mee aan Moeders voor moeders?
De reden dat ik meedoe is omdat ik zelf dolblij ben dat mijn kinderwens in vervulling mocht raken. Ik ben in verwachting van ons tweede kindje en ik heb zelf mogen ervaren hoe bijzonder het moederschap is. Ik heb ook ervaren dat het helemaal niet vanzelfsprekend is om moeder te worden door de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn eerst bevalling. Ik heb ervaren hoeveel rijker ik me voel nu ik moeder ben. Als ik, met inlevering van wat urine, een ander daarmee kan helpen, dan doe ik dit graag. Mijn moeder deed vroeger ook al mee aan MvM en het voelde voor mij als iets vanzelfsprekend om dit ook te doen. Helaas zie ik bij mensen in mijn omgeving, dat zwanger worden helemaal niet zo vanzelfsprekend is en het lijkt me heel verdrietig als je dit moet meemaken.

Hoe werkt Moeders voor moeders?
Vanaf 4 weken zwangerschap kun je je aanmelden via de website of telefonisch. Je maakt dan een afspraak en er komt vervolgens een informatrice langs van Moeders voor Moeders om je alle informatie te geven. Samen doe je nogmaals een zwangerschapstest en krijg je alle voorlichting die je kunt gebruiken tijdens deze weken van deelname. Dan kan het meedoen beginnen. Plassen moet je toch (en nog veel ook in een zwangerschap) en deze urine ga je opvangen. Je vangt (wanneer dit haalbaar is) je urine op in een maatbeker op de wc en giet dit over in de bekende blauwe flessen van Moeders voor Moeders. In de flessen zit een speciaal middel wat geurtjes tegengaat en de urine langer goed houdt. Nee, heel lekker ruikt dit niet, maar het hoort er bij. Een keer per week werden de kratten met mijn volle flessen opgehaald door een chauffeur van Moeders voor Moeders.

Je hoeft niet mee te doen op je werk en als er visite komt verstop je die flessen gewoon zodat niemand al hoeft te weten dat jij zwanger bent. Ik sprak een discrete plek af met de chauffeur van moeders voor moeders waar hij de flessen kon ophalen. Ik koos voor de schuur zodat hij het kon ophalen zonder dat iemand het doorhad. Is verstoppen geen optie? Dan kun je ze zelf nog wegbrengen op een locatie in de buurt. Ik vind het zelf dus weinig moeite om mee te doen, maar dit kan voor iedereen anders zijn.

Ik hoor wel eens tegengeluiden, dat het HCG hormoon ook op verkeerde plekken terecht zou komen en dat er een hele handel door ontstaan is. Ik weet daar het fijne niet van, maar ik houd in mijn achterhoofd, al kan ik er maar 1 stel mee helpen om hun kinderwens in vervulling te laten gaan, dan doe ik het graag. Maar nogmaals, of je mee wilt doen aan Moeders voor Moeders is helemaal aan jou, dat is een persoonlijke afweging.

Ik wilde er graag mijn ervaringen erover delen en ik ben benieuwd of jullie er ook ervaring mee hebben. Heb jij meegedaan of wil jij meedoen zodra je zwanger bent? Of andersom, ben jij zwanger geworden door het medicijn dat voortkomt uit de hulp van Moeders voor Moeders? Ik ben benieuwd naar jullie  ervaringen, laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

47 reacties

 • Marion
  1 november 2015

  Geen idee waar ik het ooit gehoord heb, maar ik ken Moeders voor Moeders al sinds ik jong was. Er zal vast een tante of vriendin van mijn moeder aan meegedaan hebben of zo. Ik vind het een prachtig iets om te doen en ben het helemaal met je eens: ook al help je maar één stel om zwanger te raken, dan is het al voldoende. We moeten ons niet gek laten maken door ieder negatief nieuwsbericht. Trots op je dat je dit doet, meis! X
  Marion onlangs geplaatst…Share Some Happiness: NovemberMy Profile

 • PinkFairy
  1 november 2015

  Ik heb er ook aan meegedaan. Het is wel even een gedoetje, maar voelde toch wel fijn dat het voor zo’n doel was. Anders zou alle plas toch door de wc gaan.
  PinkFairy onlangs geplaatst…Extra verzorging / hulpmiddeltjes tijdens de zwangerschapMy Profile

 • Channa
  1 november 2015

  Tof dat je hebt meegedaan! Heb ik ook gedaan en hoewel ik het best irritant vond was het natuurlijk voor een heel belangrijk doel! 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge – Uniek project van 9 blogstersMy Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  1 november 2015

  Ik heb het niet gedaan… Na twee miskramen wilde ik even nog niet te veel bezig zijn met dat soort dingen, uit angst dat het weer mis zou gaan en ik alles weer af zou moeten blazen…. maar respect voor vrouwen die het wel doen!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Recept voor BroodpuddingMy Profile

 • Miranda
  1 november 2015

  Mijn eerste zwangerschap heb ik er aan mee gedaan tot ik een miskraam kreeg met 10 weken.
  Ik belde mvm om te vertellen van de miskraam en kreeg een heel lief kleinigheidje van ze thuis gestuurd. De twee volgende zwangerschappen was ik redelijk bang en wilde er de eerste weken zo min mogelijk aan denken, daarom toen niet mee gedaan. Omdat die blauwe flessen je natuurlijk de hele dag herinneren aan de zwangerschap, haha! Mocht ik ooit weer zwanger raken, dan doe ik weer mee.
  Miranda onlangs geplaatst…Een paar dagen Center ParcsMy Profile

 • Tamara
  1 november 2015

  Supergoed dat je hebt meegedaan! Ik heb de tweede keer braaf meegedaan ( eerste keer wist ik het niet) en ik heb het de derde keer overwogen, maar door mijn constante publiek in de wc en de vreselijke misselijkheid toch maar niet gedaan. Achteraf best jammer!
  Tamara onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge!My Profile

 • Joyce
  1 november 2015

  Ik heb bij Aron niet meegedaan omdat ik er pas met 25 weken achter kwam dat ik zwanger was. En bij Sofie was ik alleen maar aan het spugen dus die combi was ook niet handig. Misschien bij 3.0
  Joyce onlangs geplaatst…Joyful missions: NovemberMy Profile

 • Saskia
  1 november 2015

  Het was mijn voornemen ook beiden zwangerschappen om mee te doen maar door omstandigheden helaas niet gelukt.
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn dochter & ikMy Profile

 • iris
  1 november 2015

  Ik heb bij de eerste meegedaan, maar omdat hij te vroeg en stil geboren werd, vond ik het bij de tweede te moeilijk om mee te doen. Mocht het ons gegeven zijn nog een keer zwanger te raken, zou ik zonder twijfel me weer opgeven

 • Dita
  1 november 2015

  Ik heb er niet aan meegedaan. Kwam er pas later achter dat het kon. Een eventuele volgende zwangerschap zou ik denk ik wel meedoen.
  Dita onlangs geplaatst…Collage/Moodboard: SlaapkamerMy Profile

 • marie-louise
  1 november 2015

  Ik doe deze zwangerschap ook mee aan Moeders voor Moeders en inderdaad, juist, omdat ik nu veel meer besef wat een rijkdom het hebben van een kindje is. Dit gun ik ieder ander stel. Een mooi doel is het en zoveel moeite is het niet. Plassen moet je toch 😉

 • Charlotte
  1 november 2015

  Wat goed dat je hebt meegedaan! Ik wist er tien niet van dus heb helaas niet meegedaan…
  Charlotte onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge – Uniek project van 9 blogstersMy Profile

 • Femke
  1 november 2015

  Ik heb mezelf voorgenomen dat als ik ooit zwanger zal zijn hier zeker aan mee ga doen. Zo mooi dat je anderen kunt helpen om hun droom te verwezenlijken. Het lijkt me af en toe wel irritant, maarja.. Als dat het is ;-)!
  Femke onlangs geplaatst…Spam je blog #2My Profile

 • Rafaëlla
  1 november 2015

  Wat goed dat je dit doet Kelly! Ik behoor helaas zelf tot de vrouwen die op het ziekenhuis aangewezen is. Dankzij moeders voor moeders lukt het ons hopenlijk ook om ooit zwanger te worden ?
  Er mag inderdaad best wat openlijker over gesproken worden, want je kunt er andere mensen ontzettend mee helpen.
  Rafaëlla onlangs geplaatst…Badkamer verbouwingMy Profile

 • Lonneke
  1 november 2015

  Ik zit zelf al enige tijd in de medische molen om zwanger te worden.

  Ik ben daarom ook heel blij dat jullie mee doen aan moeders voor moeders, anders zou ik nu de juiste medicatie niet hebben.
  Die is echt belangrijk. Zonder medicatie zit zwanger worden er voor mij niet in…

  Mocht ik zwanger raken doe ik zelf uiteraard ook mee!

 • Kelly
  1 november 2015

  Ik wis niet dat het bestond, wel heel mooi! Mocht ik ooit zwanger worden en de omstandigheden werken mee zou ik het wel overwegen
  Kelly onlangs geplaatst…TAG: Smile and the world will smile backMy Profile

 • IJlien
  1 november 2015

  Goed dat je twee keer hebt meegedaan! Ik heb het bij mijn eerste zwangerschap gedaan, maar dat ging helaas mis. De tweede keer kon ik het niet opbrengen, deed me te veel aan toen denken 🙁 ik had toen wel hele hoge concentraties HCG i.v.m. partiële mola in mijn bloed dus ik hoop dat mijn ellende in elk geval veel vrouwen heeft kunnen helpen.
  IJlien onlangs geplaatst…Mason’s 5 tegenstrijdige vaardighedenMy Profile

 • Karlien
  1 november 2015

  Goed dat je hier op je blog uitgebreid aandacht aan geeft!!
  Karlien onlangs geplaatst…Recept: champignonrisottoMy Profile

 • Nesrin
  1 november 2015

  Ik vind het knap dat je twee keer hebt meegedaan. Ik heb heel bewust destijds niet meegedaan omdat ik het niet fijn vond dat een deel van dit niet alleen voor moeders is maar ook wordt gebruikt voor de afvalindustrie.
  Ik wil niet zeggen dat het nu nog zo is maar ik weet dat er toen in die tijd in de kleine letters stond dat er deel van urine werd gebruikt voor het HCG dieet.

  Nogmaals, dit is geen aanval en ik weet ook niet of het nu nog zo is maar destijds las ik daar een stuk over en dit weerhield mij ervan om mee te doen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Blog wishlist Olympus Pen E-PL7My Profile

 • Lotte
  1 november 2015

  Ook ik heb beide zwangerschappen mee gedaan. Soms was ik het best zat om in die flessen te plassen, maar ach het is maar tijdelijk en je kan er iemand dolgelukkig mee maken! Zo het zo weer doen!
  Lotte onlangs geplaatst…Welkom bij Lottie’s life!My Profile

 • marilla
  1 november 2015

  Ik vind het ook erg knap dat je dit doet en heb echt respect voor mensen die dit doen. Daardoor help je andere vrouwen (zoals mij) ook hun grootste droom te verwezenlijken. En dat is echt heel veel waard! Ik ben helaas op de medische sector aan gewezen, ik heb pcos en heb maar 2 keer per jaar een eisprong. Mijn kans op natuurlijk zwanger worden is dus heel erg klein..
  Bedankt dus dat jij de moeite neemt om het voor anderen mogelijk te maken om moeder te worden!

 • Lifesabout
  1 november 2015

  Jaa heel goed! Ik heb ook meegedaan. Zonder twijfel en de vieze geuren uit de flessen voor lief gehad. Het was een kleine moeite voor een heel groot en mooi doel!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge . Uniek project van 9 bloggers.My Profile

 • Sophie
  1 november 2015

  Ik heb nog nooit van deze organisatie gehoord. Top dat je anderen wilt helpen!
  Sophie onlangs geplaatst…Things that made me happy in Oktober!My Profile

 • priscilla
  1 november 2015

  Ik ben zo enorm blij dat vrouwen zoals jij dit doen! Zelf kon ik alleen zwanger worden met medicijnen, dus bedenk je dan maar dat je vrouwen zoals mij nu helpt! Helaas mocht ik het zelf niet doen.. maar mag ik ooit nog de kans krijgen dan help ik met alle liefde. Respect, overigens ook voor alle andere vrouwen in de reacties! <3
  priscilla onlangs geplaatst…Q&A – De laatste loodjes & de bevallingMy Profile

 • Vanessa
  1 november 2015

  Ik heb er nog nooit van gehoord. Mooi initiatief en goed dat je dit hebt gedaan!
  Vanessa onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Leonie
  1 november 2015

  Wauw, super goed dat jij hieraan meedoet! Enorm goed project. Als ik zwanger mag worden, zal ik hier zeker ook aan denken. Nu maar hopen dat t zwanger worden uberhaupt zelf gaat lukken…
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwanger willen worden, update!My Profile

 • Petra
  1 november 2015

  Toen mijn moeder zwanger was van mijn broer en mij heeft ze al meegedaan en ik wil zelf ook ooit mee doen als ik zwanger ben! Heel mooi initiatief.

 • martina
  1 november 2015

  ik heb er ook aan meegedaan. inderdaad, als ik maar 1 stel kan helpen is het helemaal de moeite waard geweest!
  martina onlangs geplaatst…28 Oktober 2015 – quality time met m’n mannen en veel lekkers!My Profile

 • Nancy
  1 november 2015

  Super dat je hebt mee gedaan! Bij ons was zwanger worden niet vanzelf sprekend…We hebben door o.a het hcg hormoon van andere zwangere vrouwen nu een dochtertje rond lopen van 1,5 jaar! Een mooier doel bestaat er niet dan meehelpen een kinderwens van vele stellen te vervullen!

 • Channah
  1 november 2015

  Super goed dat je dit hebt gedaan, ik vind dat iedere zwangere vrouw, die in de mogelijkheid is, dit zou moeten doen!
  Channah onlangs geplaatst…Life After Baby #1My Profile

 • Madelaine
  1 november 2015

  Ik heb er ook aan meegedaan maar zal het een volgende keer niet doen. Niet omdat ik iemand niet wil helpen, mijn moeder is met behulp van het medicijn dat ze ervan maken nl ook zwanger geworden (en voila here I am). Maar ik vond het zo’n gehannes en gedoe, het stonk, vond het onpraktisch met wegzetten en het ging vaak fout met ophalen. We woonden toen nog in een appartement, misschien dat het ‘voor de deur’ ophalen makkelijker gaat dan in een portiek? Geen idee, voor mij was het niet weggelegd.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – Hallo November!My Profile

 • Saskia
  1 november 2015

  Wat een goed initiatief! Ik vind het super van je dat je meedoet.
  Saskia onlangs geplaatst…Recensie: Sebastian Fitzek – Passagier 23My Profile

 • Saskia
  1 november 2015

  Wat goed dat je hierover schrijft! Ik had er nog nooit van gehoord namelijk. Voorlopig ben ik nog niet zwanger (ik ben pas zestien haha), maar als ik later ooit zwanger raak, ga ik hier denk ik wel aan meedoen!

 • Lisanne
  1 november 2015

  Ik kende het doel al en mijn moeder heeft toen ze van mij zwanger was er ook aan meegedaan. Weet niet of ze dit ook met mijn zusje heeft gedaan, denk niet anders had ik het me denk wel herrinerd. Zelf zal ik er zeker aan mee doen het is voor jou een kleine moeite, inderdaad zoals je schrijft plassen moet je toch. Dus ach om het dan die 10 weken op te vangen en in een fles te gieten. Zeker ook ik zal me aanmelden hiervoor. Goed dat je hierover schrijft want wellicht weten veel nog niet van dit doel. Fijn weekend liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Disneyland Paris #2My Profile

 • Amelie
  1 november 2015

  Ik vind dit echt een heel goed doel! Mocht ik ooit zwanger raken zou ik zeker mee willen helpen!
  Amelie onlangs geplaatst…Review: Catrice FALLosophy Gradation Powder BlushMy Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  1 november 2015

  Mijn eerste zwangerschap heb ik meegedaan. Die eindigde helaas in een miskraam. De tweede zwangerschap heb ik niet meegedaan. Ik vond het toch allemaal niet zo prettig en hygiënisch om je plas op te vangen, dan daarmee door het huis te lopen naar die enorm stinkende flessen. Was niet helemaal voor mij.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge – Uniek project van 9 blogstersMy Profile

 • Eline
  1 november 2015

  Een vriendin van mij heeft meegedaan en vertelde dat ze op een gegeven moment echt niet meer tegen de geur kon die uit die flessen kwam, herken je dat?
  Eline onlangs geplaatst…Shepherd’s pieMy Profile

 • Cindy
  1 november 2015

  Ook ik heb mee gedaan, maar ik heb niet elke dag urine op gevangen en op mijn werk ging het ook al niet. Op een gegeven moment kwam het ook wel een beetje mijn neus uit, maar ik deed het toch, voor al die vrouwen die hulp nodig hebben om zwanger te worden. De laatste drie weken deed ik echter niet meer, omdat ik toen vakantie had.
  Cindy onlangs geplaatst…Hello novemberMy Profile

 • Lilian
  1 november 2015

  Wat goed dat je hier over schrijft! Ik heb er ook aan meegedaan, maar ik lees er echt bijna nooit iets over. Ga er binnenkort ook wat over schrijven, maar jij bereikt veel meer mensen 😉

  Ik had een nichtje die niet natuurlijk zwanger kon worden en die had ik als motivatie om mee te doen met Moeders voor Moeders. Gelukkig raakte zij (na jaren) nét voor mij zwanger 🙂
  Lilian onlangs geplaatst…3x waarom ik Stichting Vluchteling zo belangrijk vindMy Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  1 november 2015

  Ik wou altijd mee doen, ik kwam alleen al vroeg in het ziekenhuis te liggen door een HG zwangerschap. Mijn plas werd dus opgevangen, maar niet voor moeders voor moeders.
  Mocht het lukken om ooit nog zwanger te worden dan ga ik zeker ( proberen) mee te doen. Ik ervaar nu zelf dat zwanger worden langer kan duren en wens dat geen een ander echtpaar toe.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Halloween & the day after.My Profile

 • Miss Mags
  2 november 2015

  Tijdens mijn zwangerschap heb ik ook meegedaan aan moeders voor moeders. Zonder er ook maar een seconde over na hoeven te denken….
  Ik heb jaren deze hormonen moeten spuiten en veel behandelingen moeten ondergaan om eindelijk zwanger te mogen worden. Na 8 jaar is het gelukt en heb nu een hele lieve mooie tweeling van 8 maanden. Zonder moeders voor moeders w as dat nooit gebeurd. Ben ze zo dankbaar, er zijn geen woorden voor.

 • Neelke
  2 november 2015

  Ik kende moeders voor moeders al heel lang, ik geloof dat er vroeger al een poster van hing in de wachtkamer bij de huisarts. Toen ik zwanger werd wilde ik ook heel graag meedoen, ik heb genoeg hartverscheurende verhalen gehoord van vrouwen die niet zwanger konden worden. Ik wilde ook echt mijn steentje bijdragen.
  Helaas en ook gelukkig heeft Moeders voor moeders, net als de Bloedbank, hele hoge eisen, en mocht ik niet meedoen omdat ik ooit een aantal bloedtransfusies heb gehad. Dat vond ik best wel jammer. En wel heel streng ook, ik heb die bloedtransfusies gehad toen ik 12-14 maanden oud was, dat is inmiddels ruim 30 jaar geleden. Hetzelfde geld dus ook voor de Bloedbank, ik zou nu graag bloed willen doneren, juist omdat ik zelf ook bloed heb gekregen toen ik het nodig had. Maar ik mag niet :(.

  Ik vind het echt heel knap als vrouwen mee doen aan moeders voor moeders, je hebt al genoeg sores vaak in die eerste weken zwangerschap en dan mag je ook nog eens met die stinkflessen in de weer. Petje af voor jullie dames!
  Neelke onlangs geplaatst…Hallo november – doelen voor deze maandMy Profile

 • Anoniem
  2 november 2015

  Ik ben zo blij met alle vrouwen die meedoen aan MvM! Helaas is het ons ook niet gegund om “gewoon” zwanger te raken. Dus dank je wel iedereen die ons indirect toch helpt!

 • Paola
  3 november 2015

  Heel goed dat je mee hebt gedaan! Ik heb voor deze zwangerschap een miskraam gehad en misschien vreemd, maar wou er niet nog meer gedoe bij hebben tijdens de eerste 12 weken. Ik vond het nu al spannend genoeg, want was bang dat het weer mis zou gaan. Daarom besloten om niet mee te doen! Bij een volgende zwangerschap wil ik wel meedoen.
  Paola onlangs geplaatst…Zwangerschap week 31 Foto’s maken en maagzuurMy Profile

 • Yvonne
  3 november 2015

  Bij de eerste meegedaan aan Moeders voor Moeders en nu bij de tweede ook.

  Zelf heb ik het ook bijna nodig gehad mij de eerste dus ik weet hoe belangrijk het kan zijn.

  Ohja… En anders gaat het toch maar door de wc dus kun je beter iemand helpen ?

  Super dat je dit deelt op je blog!

 • Corine
  3 november 2015

  Ik heb twee keer meegedaan en wie weet kan ik er nog wel ooit een derde keer aan meedoen! 😉 Ik vind het een kleine moeite en het kan zo veel betekenen voor een ander.
  Corine onlangs geplaatst…De kerstshows zijn er weer!My Profile

 • haia
  20 februari 2016

  Ik kende het niet tot nu. Bestaat dit ook in belgie? Had ik geweten en het bestondt hier had ik het wel gedaan. Heel mooi is dit.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.