Allereerst, wat is het lang dat ik in de blog pen geklommen ben maar ik wil het weer meer oppakken. Over die plannen later meer, ik trap af met een blog over de slechte horrorfilm waarin we zijn beland. De Corona crisis. Wat een paar weken geleden voor de meesten nog leek als een griepje, legt massaal het land stil. Scholen, restaurants, sportclubs, bijna alles is gesloten. Dit heeft enorme gevolgen en ik durf niet eens na te denken hoe dit komende weken zal zijn. Ook wij zitten komende 3 weken thuis met de kinderen en daarom deel ik ons ‘plan’, hoe wij houvast en structuur houden en er toch het beste van maken, in tijden van volle onzekerheid en angst.

Corona: 3 weken thuis met de kinderen, onze plannen

Het Corona virus heeft op iedereen impact. Zodra je dagelijkse activiteiten zoals werk, hobby’s, afspraken buiten de deur wegvallen ziet je leven er totaal anders uit, zeker met al die (terechte) maatregelen. Ook heeft het enorme financiële gevolgen voor heel veel bedrijven, zzp-ers, ondernemers en organisaties. Hoe we hier uitkomen is nog onzeker. Zelf ben ik ook ondernemer en natuurlijk vind ik het ook spannend, ondanks dat we een goede buffer hebben opgebouwd en ik grotendeels online kan werken, het heeft hoe dan ook consequenties op opdrachten die niet of later doorgaan, bedrijven die het moeilijk hebben, enzovoorts. Voor iedereen zal het consequenties hebben en hoe die eruit gaan zien over een tijd is onzeker. Maar gezondheid staat nu voorop en hier werken we met z’n allen massaal aan om dit prioriteit 1 tegen. Om te zorgen dat kwetsbare groepen beschermd blijven. Ook om de zorg niet te overbelasten en om te hopen dat deze nachtmerrie snel wat rustiger wordt. Ik wens iedereen die dit leest veel kracht en geluk toe en dat we hier vooral sterker uit mogen komen met z’n allen.

Onze Amerika reis plannen
Ik krijg ook veel vragen of onze reis naar Amerika nog doorgaat. Ik snap die vragen heel goed en voor ons is het net zo onzeker. Voor nu lijkt het nog door te gaan, maar dat kan binnen no time wijzigen. En ja natuurlijk mag ik daar van balen, net als al die anderen die nu niet meer hun reisplannen kunnen maken. Maar ik sta er heel rustig in. Het is maar een vakantie, als dat het enige is wat ons wordt afgenomen door een virus als Corona, dan komen we er mega goed mee weg. Gezondheid gaat voor, en die reis komt er echt nog wel een keer. Ik blijf positief en ga nu niet enorm balen want dat lost niets op. Er zijn nu ergere problemen gaande in de wereld, en onze reis is slechts een luxeprobleem.

Ons Quarantaine Stay Home Plan
Dan onze plannen. Zowel Yannick als ik zijn thuis. Yannick is door zijn werkgever (defensie) verzocht thuis te blijven, net als de meeste van zijn collega’s. Dus samen doen we de zorg voor de kinderen en samen zorgen we ook dat er structuur is en dat we op doordeweekse dagen aan thuisonderwijs doen. Aangezien ik diabetes type 1 heb en officieel bij de ‘risicogroep’ hoor, is Yannick de gene die noodzakelijke boodschappen doet. Ik en de kinderen blijven thuis, al maken we af en toe een wandeling buiten of een fietstocht, zonder daar mensen bij te spreken of in de buurt te hebben om zo het virus geen kans te geven.

Ik besef me al te goed dat er nog heel veel mensen zijn die wel moeten werken. Mensen in de zorg die enorm hard werken, ziekenhuispersoneel, transport, winkelmedewerkers, kinderopvang, leerkrachten. Ik heb enorm veel respect voor hen en ben enorm dankbaar voor hun harde werk. Helden noem ik ze!


Hoe zien komende weken er voor ons uit? Qua ritme proberen we dus met een dagritme te werken waarbij doordeweekse dagen eruit zien zoals je hierboven ziet en in de weekenden slapen we een beetje uit en skippen we het thuisonderwijs gedeelte. In plaats daarvan kunnen we wat vaker een filmpje kijken, iPad tijd inlassen of een wandeling maken. Deze structuur is geen must, maar voor ons echt heel fijn. Zelf houd ik enorm van structuur (en dat terwijl ik chaotisch kan zijn) maar ook onze kinderen gedijen er het beste op. Op die manier weet je waar je aan toe bent met z’n allen en voelt het niet alsof we 3 weken in een soort luie zondag modus verkeren wat ons alleen maar meer vermoeid, snel geïrriteerd maakt en een enorm onproductief gevoel geeft. De kinderen hebben hun beweging, spel en educatie nodig om uitgedaagd te blijven en te blijven ontwikkelen, net als dat ik het fijn vind om te kunnen blijven werken vanuit huis, het doen van mijn opleiding, het sporten vanuit huis enzovoort. Met dit ritme krijgen we allemaal voldoende slaap, me-time en is er voldoende afwisseling.

Het thuisonderwijs doen we met het lesmateriaal wat onze school gegeven heeft. Dit is een speciale app waarop je als leerling kunt inloggen. Ook houd ik ze bezig met voorlezen, knutselen, spelletjes doen, buiten spelen en dat soort dingen. Natuurlijk is het heel anders als op school en echt niet zo makkelijk als het nu zo even overkomt. Er wordt nog steeds ruzie gemaakt, ze luisteren niet altijd evengoed en ook voor hen is het enorm wennen. Maar dat is helemaal oke. We maken er het beste van met ons vijven en het gaat ons best goed af en dat is wat telt, het hoeft niet perfect.

En hoe enorm eng deze periode ook is vol onzekerheid, probeer ik het wel positief te benaderen. Zo pak ik nu klusjes op die ik al jaren uitstelde (zoals het opruimen van ons huis, kledingklasten uitruimen, mee doen met de gratis KC Opruimchallenge, wil ik de fotoalbums van de kinderen weer bijwerken, en ik probeer meer rust te pakken. Ook is het fijn om even volle Quality time met elkaar te hebben, echt even op elkaar te zijn aangewezen en zoveel tijd met de kinderen te hebben. Ik denk dat we hier allemaal zo onze lessen uithalen.

Ik ben enorm benieuwd hoe het met jullie gaat! Klets erover mee bij de comments. Wat is jouw quarantaine plan?

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

4 gedachten over “Corona: 3 weken thuis met de kinderen, onze plannen”

  1. Heel veel succes en sterkte en plezier de komende weken. Ikzelf behoor ook tot een risicogroep, ik heb congenitale sferocytose (zeflzame bloedziekte) milt is er uit dus mijn immuunsysteem is heel laag… Evenals die van mijn jongste dochter want zij heeft deze ziekte ook. Daarbij komt kijken dat ik ook nog eens zwangerschapssuiker heb (afspraak morgen ZH gaat door en hoor ik meer daarover) dus de combi zwanger, suiker en sferocytose is een dingetje. Mijn man is officieel niet vrij, hij moet gewoon werken want hij onderhoud id bijvoorbeeld noodstroomgeneratoren van ziekenhuizen. Hij is t/m morgen vrij, zit nu ook thuis vanwege een hoesje wat hij al weken heeft. Dus morgen moet hij meer laten weten aan zijn werk. Hij doet nu zoveel mogelijk buiten de deur voor ons, boodschappen, spullen voor de babykamer etc want ja, die moet ook ergen af. Dus ik zit thuis met de Kids.. Natuurlijk komen wij ook gewoon buiten voor een wandeling enzo, we hebben ook nog een hond namelijk 😅

  2. Bedankt om even je schema te delen . Wij proberen hier ook een draai te vinden in alles . Al extra activiteit schrijven we brieven naar opa, oma of andere mensen . En we bellen en skypen veel. Hou jullie sterk !

  3. Sterkte. Ik werk in een verpleeghuis dus mag gewoon doorgaan. Door mijn vitale beroep heb ik nog steeds opvang voor mijn dochter wat Ik erg dankbaar vind. Take Care

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.