Budget talk: Van leven in een gouden kooi naar besparen

image8-1

Vandaag heb ik de eerste Budget talk met een lezeres aan het woord voor mijn rubriek: ‘Budget Talk‘. Hierin ga ik met lezeressen een gesprekje aan over budget. Wat voor werk doe je? Heb je kinderen? Waar besteed je je inkomen zoal aan en wat voor bespaartips pas je toe?. Of je nu een single mom bent, docente, carrièretijger, thuisblijfmoeder of serveerster, de diversiteit is erg leuk om te lezen. Met enorm veel enthousiasme is de eerste editie ontvangen vorige keer met mijn verhaal en een kijkje in ons huishuidboekje, vandaag deel ik het verhaal van Diana. Zij ging van een leven in veel luxe in een ‘gouden kooi’ naar het tegenovergestelde waarin ze heel bewust met geld moet omgaan. Hoe dit eruit ziet, lees je vandaag.

Wie ben je en hoe ziet je gezinssamenstelling er uit? 
“Hoi! Ik ben Diana, moeder van dochter Jasmijn (9) en zoontje Mayson (3).
Met mijn ex leefde ik in een ‘gouden kooi’. Prachtig huis en mijn parttime salaris kon ik gebruiken voor leuke dingen. Ik shopte dan ook iedere week. Inmiddels zijn mijn ex en ik alweer een tijdje uit elkaar en ben ik al 5 jaar samen met mijn lieve vriend Sladjan. Wij verdienen beiden niet slecht maar ik moet nu wel goed nadenken over alle uitgaven. Iedere week shoppen zit er niet meer in maar dat maakt niet uit: geld maakt nou eenmaal niet gelukkig!”

image6

 Wat voor werk doen jij en je partner en hoeveeluur per week voeren jullie dit uit?
Ik werk 28 uur als schade- & klachtenbehandelaar bij Interpolis. Mijn vriend werkt als vertegenwoordiger voor een Belgisch bedrijf. Hij werkt fulltime.

 Welke vaste lasten hebben jullie per maand?
Wij hebben een vrij prijzig huurhuis, hieraan zijn we bijna €1000 per maand kwijt. Een andere grote kostenpost is de kinderopvang. Helaas hebben wij geen opa’s en oma’s meer zodat we onze zoon 3.5 dag naar de kinderopvang moeten brengen. Natuurlijk krijgen we een gedeelte terug van de belastingdienst maar dan blijft er toch nog een bedrag van ongeveer €350 over wat we zelf moeten betalen. Ziektekostenverzekeringen kost €140 per persoon. Verzekeringen €80, elektra en water €100. Benzinekosten €150 per maand. Onze telefoonrekeningen zijn bij elkaar ongeveer €150. Ik heb een sportabbonement van €40, mijn vriend een van €50. Verder kijken we natuurlijk Netflix en hebben we allemaal een Efteling abonnement. 

Geld sparen of alles opmaken en genieten in het moment?
We sparen iedere maand vast voor de kids. Vanwege de hoge vaste lasten wil het sparen voor ons eigen potje er nog weleens bij inschieten maar we proberen toch iedere maand iets opzij te zetten (al is het maar €100).

 Hoeveel besteed je gemiddeld per week aanboodschappen en waar koop je die?
We halen onze boodschappen voornamelijk bij LIDL, Jumbo en Albert Heijn. We zijn per week tussen de €100 en €120 kwijt. 

 Hoeveel besteed je per maand aan kleding?
Voor mezelf niet zoveel momenteel. Ik ben bezig om een fitmommy te worden en dus vind ik het zonde om er nu veel geld aan uit te geven. (Volg mijn afvalrace op Instagram ?? !)Voor de kids koop ik gemiddeld voor €50 per kind aan kleding, schoenen etc per maand. Ik koop veel bij Zara, Hema, H&M en Kids love sneakers. 

image3.PNG Wat zijn je ultieme bespaartips?
– Fruit en groente kopen op de markt. Vooral als je (net als ik) bezig bent met gezonde voeding kun je hier echt veel geld per week in besparen.
– Koopzegels sparen bij Albert Heijn. Een verkapte manier van sparen.
Voor de zomervakantie je boekjes inleveren en je hebt een leuk bedrag extra voor je vakantie.
– Laat je verzekeringspolis eens goed onder de loep nemen! Je kunt hier vaak, op veel punten, in besparen. Sommige dekkingen heb je misschien niet nodig of met een eigen risico krijg je vaak premiekorting.

– Ik verkoop vaak oude kleding en schoenen van mijn kids op Marktplaats. Ook ben ik zelf snel uitgekeken op kleding, schoenen en tassen en heb daarvoor een shopje via United Wardrobe. Hier kun je voor een leuk bedrag fashionitems van mij aanschaffen. 

 Volg Diana op Instagram via @Lucy.beau of op Facebook.

Dankjewel Diana voor het delen van je verhaal. Super interessant om te lezen. Wat slim om zegeltjes bij de Albert Heijn te sparen om zo op een verkapte manier te sparen. Hele handige bespaartips ook!
Ik ben benieuwd of anderen zich herkennen in het verhaal van Diana, laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

40 reacties

 • Patricia
  19 februari 2017

  Leuk om te lezen! Wij sparen ook zegels bij de Albert Heijn, dat levert meer rente op dan bij de bank. Ik zou het fijner vinden om de kosten onder elkaar te zien Kelly, dat lijkt mij overzichtelijker 🙂

 • doortjesblog
  19 februari 2017

  Leuk om te lezen! €150,- voor 2 telefoonabonnementen vind ik echt enorm hoog! Elke maand opnieuw, je kunt dan beter een smartphone los kopen en een sim online abonnement afsluiten 🙂
  doortjesblog onlangs geplaatst…Ons weekmenu; gourmet, pizza en snert 😉My Profile

 • marjonS
  19 februari 2017

  Leuk om te lezen. En om te vergelijken. Zo hebben wij weer geluk met de oma’s als oppas. Dat bespaart natuurlijk al geld.
  Ik kijk al uit naar volgende week, naar de nieuwe budget talk
  marjonS onlangs geplaatst…Onze top 5 & 3 voor verkleden! #winactieMy Profile

 • Mary-Lou
  19 februari 2017

  Zo stom dat sparen bijna niks meer oplevert tegenwoordig. Ik krijg maandelijks wel een mailtje dat de rente weer omlaag gaat. 🙁 Nog nooit koopzegels gespaard, misschien toch wel een ideetje om daar eens naar te kijken.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Ook het consultatiebureau gaat met de tijd mee!My Profile

 • Angela
  19 februari 2017

  Wellicht kun je ook kijken voor een gastouder, Diana, misschien is dit veelal goedkoper. Wel leuke bespaartips!
  Angela onlangs geplaatst…Wat je moet regelen voor de komst van een babyMy Profile

 • Femke
  19 februari 2017

  Wat een leuke rubriek is dit. Koopzegels sparen deed ik eerst ook, nu halen wij bijna al onze boodschappen bij Lidl en de rest bij Jumbo. De koopzegels bij AH doen wij dus niet meer. Ik leverde de boekjes ook altijd voor de vakantie in, dat was dan vaak weer zo’n 200 tot 300 euro en dat is mooi meegenomen :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Chit Chat on Sunday #5My Profile

 • Nicole
  19 februari 2017

  Wij sparen ook zegeltjes maar dan bij de jumbo. Alleen sparen we de boekjes niet op. Misschien toch maar doen!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #34 | zon, kraamvisite en mascotteMy Profile

 • Dita
  19 februari 2017

  Leuk om te lezen.
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Februari 2017 #1My Profile

 • lisette
  19 februari 2017

  Wat slim om koopzegels te doen en kleding te verkopen!
  lisette onlangs geplaatst…Lucas is geboren!My Profile

 • Karlien
  19 februari 2017

  Leuk om te lezen! Ja met de opvang dat gaat echt hard qua bedrag.
  Karlien onlangs geplaatst…15 Tips voor vliegen met kinderenMy Profile

 • Melanie
  19 februari 2017

  Zegels sparen heb ik nog nooit gedaan. Ik ga nooit naar de AH. Ik heb een Dirk van den broek die veel goedkoper is.
  Melanie onlangs geplaatst…Geef mij er 5. TV series.My Profile

 • Kelly
  19 februari 2017

  Ik spaar de koopzegels bij de plus! Ideaal!
  Kelly onlangs geplaatst…Kelly’s cup of tea #1 uitleg en meerMy Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  19 februari 2017

  De bedragen zijn deels herkenbaar. Op de huurprijs en de sportabonnementen na. Qua hypotheek betalen wij een stuk minder en sportabonnementen hebben we niet.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Audioblog: ben ik zwanger?My Profile

 • Jodi - liefthuis
  19 februari 2017

  Stiekem toch heerlijk om met iemand anders zo mee te kijken in de portemonnee.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Favorieten van onze spruit – Dreumes editieMy Profile

 • Annet
  19 februari 2017

  Mee eens 🙂

  En eigenlijk is het ook fijn om te weten wat de inkomsten zijn, dan kun je ook zien of de onkosten goed in verhouding zijn.

  Verder wel een erg leuke rubriek!

 • Romy
  19 februari 2017

  Echt een leuke rubriek! Ik vind het stiekem erg leuk om een kijkje te krijgen in iemands ‘kasboekje’. Wat goed dat je zegt dat geld niet gelukkig maakt. Dat is helemaal waar! Het klinkt alsof jullie goede oplossingen hebben gevonden om te sparen. Die spaarzegels bij Albert Heijn zijn echt een goede tip!
  Romy onlangs geplaatst…Mini Action shoplog: lichtjesslinger, houten letters en papierblokMy Profile

 • Inge
  19 februari 2017

  Ze hebben bij de Jumbo nu ook koopzegels! 🙂

 • Rafaella
  19 februari 2017

  Als ik heel eerlijk ben vind ik dat je het niet slecht hebt. Zo te lezen kun je alles wat nodig is nog betalen en zelfs sparen. Dat is best een luxe ? wel een leuke rubriek! Maar met de titel verwachte ik andere inkomsten zeg maar. (Pak het niet verkeerd op)
  Rafaella onlangs geplaatst…Mijn opleiding schoonheidsspecialisteMy Profile

 • Jessica
  19 februari 2017

  Ik beken, ik vind het heerlijk om eens in andermans kasboekje te kijken! De tips zijn echt nuttig, wij kopen niet zoveel bij de ah, maar die zegeltjes misschien toch maar eens doen. Jammer dat de Lidl niet zoiets heeft …

 • Diana
  19 februari 2017

  Daar heb je helemaal gelijk in! Mijn vriend heeft een duur abonnement met onbeperkt bellen in het buitenland (vanwege zijn werk). Dat is de grootste kostenpost. We gaan dan binnenkort ook over op sim-only. Groetjes Diana

 • Diana
  19 februari 2017

  Wij zijn ooit begonnen met een gastouder. Hier hebben we helaas een nare ervaring aan over gehouden waardoor we per direct zijn opgestapt. Mayson zit nu bij een kleinschalige kinderopvang die nog geen euro meer per uur vragen dan de gastouder. (Meeste kdv’s zijn wel prijziger ja) Deze kinderopvang gaat veel verder dan een gemiddeld kinderdagverblijf qua service en opvang en daarom zou ik er nooit weg willen. Groetjes Diana

 • Diana
  19 februari 2017

  Wist ik niet! Thx voor de tip!! Groetjes Diana

 • Diana
  19 februari 2017

  Dat vind ik nou ook!! Misschien moeten we het eens voorstellen ?! Groetjes Diana

 • Mya
  19 februari 2017

  Leuk om te lezen! Die 150 voor de telefoon abonnementen in totaal zijn wel erg duur! Wellicht een idee om daar nog eens naar te kijken (b.v. door middel van een los toestel en sim only abonnement, vaak is dat een stuk goedkoper!)
  Zegeltjes sparen bij de ah doe ik idd ook en gebruik ik ook voor vakantie (of andere extra’s). Net als bij de Vomar, daar spaar ik ook de kooppunten. Ik kom daar niet zo heel vaak, maar toch loopt het wel leuk op als je het gewoon laat staan en pas opneemt als je b.v. op vakantie gaat!
  Mya onlangs geplaatst…Puur GelukMy Profile

 • Dionne
  19 februari 2017

  Ik vind dit echt een leuke rubriek! Leuk om te lezen!
  Dionne onlangs geplaatst…Personal | Drie weken vrij, dit ga ik de komende weken doen:My Profile

 • Ans ivits
  19 februari 2017

  Wij sparen ook zegels van de ah en samen met mijn dochter van de jumbo daar gaan we dan een dagje weg eten en shoppen of 2 a 3 nachtjes weg en betalen het dan van de zegelkoekjes loopt aardig op.

 • Karin
  19 februari 2017

  Leuke rubriek! De boodschappen vallen altijd tegen, hoezeer ik ook op de aanbiedingen let. Vers en gezond eten is in verhouding duur, ervaar ik. De koopzegels spaar ik niet, daarvoor kom ik te weinig bij AH. Leuk om te zien wat je betaald. Ik spaar punten met Samen Gezond van Menzis, dan kan ik punten inleveren tegen korting op de premie.
  Karin onlangs geplaatst…Voedingsschema baby 7 maanden: onze ervaringMy Profile

 • Diana
  19 februari 2017

  Klopt dat vinden wij ook. Komt voornamelijk door het dure abbo wat mijn vriend heeft voor zijn werk (in het buitenland). Daar komt binnenkort verandering in want dan gaan we over op sim-only ☺️

 • cristel
  19 februari 2017

  super trots op mijn buurvrouw om dit te delen het zijn de dingen die iedereen heeft en van elkaar wil weten maar niet zo snel over praat goed gedaan diana

 • cristel
  19 februari 2017

  super trots op mijn buurvrouw om dit te delen het zijn de dingen die iedereen heeft en van elkaar wil weten maar niet zo snel over praat goed gedaan diana

 • Diana
  19 februari 2017

  ???? dankjewel lieve buuf!

 • Audrey
  19 februari 2017

  Ik vind dit echt een leuke rubriek! Tof om een kijkje te nemen in andermans leven en uitgaven.
  Audrey onlangs geplaatst…Een of andere Molblogger 2017: WIDM-recap aflevering 7My Profile

 • Manouk
  19 februari 2017

  Bij t-mobile hebben ze nu onbeperkt bellen en internet zowel in NL als de EU voor maar €35,00!

 • Kelly
  19 februari 2017

  Wat leuk een nieuwe rubriek. Ik zou alleen de inkomsten er ook graag bij willen zien . Op deze manier krijg je geen beeld of het in verhouding ligt ja of nee. Alhoewel ik het niet heel slecht vind als er 2 sport abbonementen zijn ( En vrij dure) en de efteling. Bedoel het niet aanvallend en hoor nergens geklaag maar de titel klinkt zo dramatische.

  Liefs
  Kelly onlangs geplaatst…5 redenen waarom ik aankomen haat.My Profile

 • Carla
  19 februari 2017

  Ja precies, dat vind ik ook. Ik vind het nog erg luxe wat de uitgaven allemaal zijn. Ze verdienen ontzettend goed dat dit allemaal kan, dus budget valt hier eigenlijk totaal niet onder.

 • Marije
  19 februari 2017

  Leuke rubriek hoor! Stiekem hou ik er wel van om een kijkje in het leven van een ander te krijgen haha. Goed idee trouwens, van die spaarzegels. Ik bedenk me nu dat mijn ouders dat vroeger ook deden, handige spaarpotjes!
  Marije onlangs geplaatst…Wat ik nóóit zou doen als ik moeder zou zijnMy Profile

 • rachel
  20 februari 2017

  leuk om te lezen en handige tips !!
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 18 feb. ’17….. 22 jaar samen, ziek zijn #zeikvlogMy Profile

 • Veve
  20 februari 2017

  Vind de term “van gouden kooi naar besparen” wel erg overdreven. Ik kom uit een gezin maar mijn ouders geen sportabbonement konden betalen voor zichzelf en 1x per jaar naar de Efteling kon zelfs soms niet dus een abbonent daar op klinkt voor mij als luxe.. 1000 per maand een huurhuis mijn god weet toevallig dat kosten bij ons in de buurt 600/700 euro per maand zijn gemiddeld. Niet dat ik het niet gun, maar echt besparen is het niet! Dat is als je moet bedenken welk vlees je pakt in de supermarkt omdat dat stukje van 2 euro meer een probleem gaat opleveren in de kosten.

 • Manou
  20 februari 2017

  Toch stiekem wel erg interessant om in iemand anders zijn portemonnee te kijken.
  Ik werk zelf parttime en het is toch elke maand wel goed opletten. Iets leuks doen zit er niet elke maand in.
  Ik kom wel elke week bij de AH voor boodschappen voor mezelf. Maar zou zegels/boekjes sparen echt ook deels een verschil maken?
  Ik heb nog nooit zegels gespaard maar ben wel benieuwd of dit zal werken.
  Manou onlangs geplaatst…Mijn doelen voor 2017My Profile

 • Liz
  22 februari 2017

  Wat een leuke rubriek zeg! Zegels van de ah brengen idd veel meer rente op als de bank.
  Liz onlangs geplaatst…Persoonlijk verhaal: het verlies van mijn dochtertjeMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.