Budget talk #1 : Kelly trapt af..

budget-talk-2

Vorige week plaatste ik een oproepje voor de nieuwe rubriek: Budget talk. Hierin ga ik met lezeressen een gesprekje aan over budget. Wat voor werk doe je? Heb je kinderen? Waar besteed je je inkomen zoal aan en wat voor handige tips om te bezuinigen zou je geven. Iedere situatie is anders en daarom verzamel ik allerlei verschillende verhalen. Of je nu een single mom bent, docente, carrièretijger, thuisblijfmoeder of serveerster, ieder verhaal is anders en dat maakt het denk ik zo mooi om te lezen. Om deze rubriek een aftrap te geven, begin ik vandaag door zelf ‘met de billen bloot’ te gaan. Wat voor werk doen wij, hoe besteden wij onze vaste lasten en uitgaven enzovoorts. Lees je mee?

outfiy-2

Wie ben je en hoe ziet je gezinssamenstelling eruit? 
Mijn naam is Kelly, jullie kennen mij natuurlijk, en ik ben 26 jaar. Ik ben getrouwd met mijn man Yannick (30 jaar) en samen hebben wij 2 dochters, Lana van ruim 3 jaar en Aimy van bijna 1 jaar.  (Omdat jullie mij al kennen ga ik hier verder niet op in haha, maar bij een nieuwe aflevering met een inzending van jullie wel).

Wat voor werk doen jij en je partner en hoeveel uur per week voeren jullie dit uit?
Ik werk als blogger en vlogger, het aantal uren dat ik hiervoor werk verschilt heel erg, de ene week ben ik er 60+ uur mee kwijt, de andere week maar net 24 uur. Meestal werk ik op maandag- dinsdag en woensdag en in het weekend een paar uurtjes. Verder houd ik mij dagelijks bezig met social media, campagnes, mailbox enzovoorts. Ook vlog ik mijn dagelijkse bezigheden dus eigenlijk ben ik iedere dag met veel plezier bezig met mijn werk. Mijn man Yannick is brandweerman bij de luchtmacht en werkt op een vliegbasis. Hij werkt hier met lange diensten (24 uur) en is na iedere dienst weer 2 dagen vrij. Hij werkt fulltime.

kerstwens

Welke vaste lasten hebben jullie per maand?
We hebben een huurhuis waar we dus maandelijks huur voor betalen, binnenkort komt daar een stukje hypotheek bij als dubbele last voor ons nieuwe huis. Dan zijn wij de gebruikelijke woonlasten kwijt zoals water, gas, licht, verzekeringen en telefoonabonnementen. Dan heb ik een abonnement op de sportschool, Netflix, de Efteling en kortingsabonnement op openbaar vervoer en Yannick heeft een abonnement op de Efteling, RKC voetbal en een voetbalabonnement op televisie. Dan komen daar natuurlijk nog de boodschappen en overige uitgaven bij.

Geld sparen of alles opmaken en genieten in het moment?
Wij zijn echte spaarders, we sparen dus iedere maand een vast bedrag en wanneer mogelijk wat meer. Het voelt fijn om een buffer op de bank te hebben staan. Ook sparen we voor de kinderen een vast bedrag per maand. We houden er ook van om leuke dingen te doen zoals vakanties, uit eten en dergelijke dus hier sparen we ook voor.

Hoeveel besteed je gemiddeld per week aan boodschappen en waar koop je die?
Wij wisselen dit af, de ene keer halen we onze boodschappen bij Lidl, de andere keer de Aldi. Ook bestellen we af en toe de boodschappen bij Albert Heijn, dit vinden we vooral in drukkere periodes ideaal. Gemiddeld zijn we tussen de €70-€85 per week kwijt aan boodschappen, dit is inclusief wasmiddel, lichaamsverzorging, shampoo etc. Inmiddels is Lana zindelijk, maar we zijn daarbij nog maandelijks ongeveer 40 euro kwijt aan luiers, verzorgingsproducten en billendoekjes.

Hoeveel besteed je per maand aan kleding?
We zijn op dit gebied redelijk zuinig, zo gaat veel kleding van Lana door naar Aimy en koop ik de kleding voor Lana vaak in de sale of bij winkels zoals H&M, Zara, Zeeman, Primark en af en toe een kopen we kleding met een merkje. Ook hebben wij veel kleding tweedehands gekregen en geven wij zelf ook weer kleding door. Voor hen samen zijn we gemiddeld denk ik €50 per maand kwijt aan kleding. Zelf koop ik af en toe kleding, soms ineens heel veel, de andere keer een tijd niets. Ik koop het liefst bij H&M, Primark, Zara en online webshops. Ik denk dat ik gemiddeld genomen maandelijks €50,00 besteed aan kleding. Al kan ik soms wat uitspattingen doen qua kleding en accessoires en die noem ik dan ‘investeringen’ :P. Yannick minder, die koopt zo’n 3 x per jaar een aantal setjes kleding bij bijv. Shoeby, WE en H&M/Primark en is dan in een keer een wat groter bedrag kwijt.

schermafbeelding-2016-12-10-om-20-29-06

Wat zijn je ultieme bespaartips?
Tweedehands kopen via Marktplaats of kleding ruilen met vriendinnen. Dit kan met kinderkleding maar ook met volwassen kleding. Ook zet ik af en toe een heleboel op Marktplaats om zo op te ruimen en een extra zakcentje te verdienen. Door 1x per week maar boodschappen te doen aan de hand van een weekmenu besparen we ook een heleboel, ook via deze (tips kun je besparen op boodschappen ) en soms is online boodschappen bestellen goedkoper omdat je dan in de winkel niet verleid wordt tot impulsaankopen. Ook besparen we op etentjes en dagjes weg, door deze via ‘deal’ sites te kopen zoals social deal. Zo kun je hele leuke uitjes doen, maar bespaar je een heleboel.

Dankjewel allemaal voor de vele mailtjes die ik van jullie mocht ontvangen. Je kunt je voorlopig niet meer aanmelden omdat ik voldoende verhalen ontvangen heb. Super mooie en inspirerende verhalen gaan er aan komen. Dus to be continued. De rubriek zal om de week op zondag online staan om 06.00.

Ik ben benieuwd wat jullie van de aftrap van deze nieuwe rubriek vonden en of jullie zelf nog hele handige bespaartips hebben om hier te delen, laat je reactie achter bij de comments.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

44 reacties

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  5 februari 2017

  Heel leuk deze nieuwe rubriek! Ik ben benieuwd naar de verhalen van de anderen ook. Gezien mijn blognaam zal dat je ook niet verbazen 🙂
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…ZZP’er Zaterdag met Yvette Wouters van Zoete MoedMy Profile

 • mama van dijk
  5 februari 2017

  leuke rubriek kelly! -x- Mama van Dijk

 • marjonS
  5 februari 2017

  Leuke rubriek. Altijd interessant om te zien waar het geld naar toe gaat en zeker hoe je kan besparen.
  marjonS onlangs geplaatst…Kaboutertjes, ja die heb ik , hele lieve!My Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  5 februari 2017

  Wij hebben ook niet echt heel gekke uitgaven. Wanneer ik kleding koop, koop ik meestal gelijk een grote tas vol. En soms koop ik een maand niers.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Blogtips: wel of geen tags gebruiken op je blog? En hoe gebruik je tags?My Profile

 • Lisette
  5 februari 2017

  Super leuke rubriek. Ik vind het altijd erg leuk om te lezen hoe anderen met geld omgaan. Ik ben dol op reizen dus daar gaan wel flink wat centjes naar toe. Vind het ontzettend leuk en waardevol om als gezin herinneringen te maken.
  Lisette onlangs geplaatst…5 favoriete basis kleding stukkenMy Profile

 • Anne
  5 februari 2017

  Leuke rubriek, Kelly! Helemaal gemist dat dit eraan zit te komen. Heel interessant om dit van jullie gezin, maar zeker ook van anderen te lezen. Inspirerend en handig! Wie weet wat voor bespaartips er allemaal voorbij komen 😉

  XXX Anne

 • Wilmaaa
  5 februari 2017

  Leuk deze nieuwe rubriek! Ik kijk ook vaak of er iets tweedehands nog mooi is om over te nemen i.p.v. direct nieuw kopen. Kleding daarentegen koop ik niet vaak tweedehands.
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Kraamtijd volgen op instagramMy Profile

 • Stefanie
  5 februari 2017

  Leuke rubriek! Leuk om te lezen hoe andere met hun geld omgaan.
  Stefanie onlangs geplaatst…Mama, Ik ben verliefd! Deel 2My Profile

 • Dita
  5 februari 2017

  Erg leuk om te lezen. Wij huren het huis van mijn schoonouders en delen veel kosten (zij wonen op het zelfde erf). Erg fijn! Verder hebben we alleen een abonnement op de Flair en Fox sports. Qua boodschappen geven we ook zo’n 70euro per week uit.
  Dita onlangs geplaatst…Mila 1 jaar!My Profile

 • Suzanne
  5 februari 2017

  Leuke rubriek, het is altijd interessant om in iemand portemonnee mee te kijken 😉 Ik ben eigenlijk nog wel benieuwd naar huisdieren en bijbehorende kosten. Jullie hebben Patrick, maar misschien heeft iemand wel een verzorgpony of een zout water aquarium of nog gekker haha!

 • Sylvia
  5 februari 2017

  Heel erg leuk om te lezen. Ik lees ook altijd waar doet ze het van uit de flair. Altijd interessant om te lezen hoe andere mensen hun inkomen besteden. Meestal zitter er ook handige tips bij. Tweedehands doen wij hier ook veel. Dit komt omdat wel maar van een salaris leven.
  Sylvia onlangs geplaatst…Muis moet afvallen..My Profile

 • Marije
  5 februari 2017

  Leuk om te lezen! Ik zou eigenlijk ook eens weer een goed lijstje moeten maken van de inkomsten en uitgaven. Altijd handig om te kijken waar er nog op bespaard kan worden.
  Marije onlangs geplaatst…Plaatjes kijken #11 Flesjes tijdens het rijden en katten aaienMy Profile

 • Dewi
  5 februari 2017

  Erg leuke rubriek. Interessant altijd om te lezen hoe andere dit doen. Zo kan het ook en werkt vaak inspirerend.
  Dewi onlangs geplaatst…Blogstress…My Profile

 • Annemijn
  5 februari 2017

  Leuk om te zien, Kelly! Ik ben ook echt iemand die veel met geld bezig is en graag spaart 🙂 dan is dit altijd interessant.
  Annemijn onlangs geplaatst…Drie weken veganistisch – hoe gaat het tot nu toe?My Profile

 • Romy
  5 februari 2017

  Heel leuk om zo een kijkje te krijgen in jullie ‘huishoudboekje’ 🙂 Ik koop ook vaak, net als jij, kleding bij goedkopere winkels om geld te besparen. Verder leg ik ook elke maand wat opzij voor als ik straks een eigen huis wil kopen. Mijn ultieme bespaartip is om vooral goed over je aankopen na te denken. Heb ik dit echt nodig? Ga ik dit vaker dragen? Dat helpt mij om niet alles wat los en vast zit te kopen 😉
  Romy onlangs geplaatst…Zo stel je haalbare doelen op voor jezelf!My Profile

 • lisette
  5 februari 2017

  Dit is wat ik ga volgen, ik vind het altijd leuk om te lezen hoe anderen dat dat aanpakken. Sparen probeer ik ook te doen, maar heb een zwak voor kinderkleding;-)
  lisette onlangs geplaatst…Week Van Het Vergeten KindMy Profile

 • Eline
  5 februari 2017

  Super leuke rubriek ! Ik mis wel de cijfers een beetje, dat geeft meer waarde aan de rubriek. Dus een tabel met “ins” en “uits”. In ieder geval een overzicht aan het einde van het artikel. Misschien dat je dat bij de volgende artikelen wel doet, bij jezelf is dat natuurlijk anders omdat jij veel minder anoniem bent dan de mensen die hun verhaal inzenden. Ik snap wel dat je voor jezelf dat dan even privé wil houden

 • Kelly Caresse
  5 februari 2017

  Dankjewel voor de feedback, ik wil de deelnemers die vrijheid geven om dat wel of niet anoniem te delen. Ik kan er niet voor kiezen om zelf anoniem te blijven vandaar dat ik het niet deel, maar sommige deelnemers doen dit wel?

 • Sandra
  5 februari 2017

  Echt heel erg leuk om te lezen! Ik ben benieuwd naar de antwoorden van anderen 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…NIEUWE CAMERA: CANON EOS 80DMy Profile

 • Karlien
  5 februari 2017

  Wat leuk om te lezen! Ik vind het altijd fijn om bespaartips te lezen, als gezin gaat het geld toch altijd harder!
  Karlien onlangs geplaatst…Vuurtoren Texel bezoeken met kinderen!My Profile

 • Dionne
  5 februari 2017

  Super leuk om je eerste artikel te lezen. Sparen vind ik ook erg belangrijk, want het is een fijn gevoel om een beetje iets achter de hand te hebben
  Dionne onlangs geplaatst…Happy Moments | Datenight, bezoek aan de kapper & housewarmingMy Profile

 • Ingrid
  5 februari 2017

  Leuke nieuwe rubriek! Ik vind het altijd erg boeiend en inspiratie om dit van andere mensen te lezen. Ik dacht dat jullie een auto hadden, maar dat is dus niet meer zo? Ik heb er zelf geen, maar ik dacht altijd dat mensen met een of meer auto’s daar super veel geld aan kwijt zijn, dus ik ben daar wel benieuwd naar voor een volgende aflevering. Wij hebben zelf 2 ov vrij abbo’s, waarvan die van mijn vriend door de baas betaald wordt. Ik vind het wel indrukwekkend hoe je voor een gezin voor minder dan 100 euro per week boodschappen kan doen. Ik weet zelf niet precies hoeveel ik uit geef, maar wij gaan regelmatig uit eten, bestellen wat of kopen iets op het werk of station, dus ik verwacht een stuk meer!

 • Leonie van Mil
  5 februari 2017

  Leuk om te lezen. Ik ben heel benieuwd naar de overige verhalen
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Het leven van een werkende moederMy Profile

 • Femke
  5 februari 2017

  Hele leuke rubriek. Ik ben benieuwd naar alle komende verhalen :-). Mijn grootse tip is ook boodschappen doen aan de hand van een menu. Zo bespaar je zeker geld en zorg je er meteen voor dat je niet zo veel hoeft weg te gooien!
  Femke onlangs geplaatst…Chit Chat on Sunday #4My Profile

 • Tineke
  5 februari 2017

  Leuke rubriek! Ik zou het alleen wel nog leuker vinden als er echt een lijstje is van inkomsten uitgaven met de daadwerkelijke kosten. Maar snap ook dat niet iedereen dat zo uitgebreid wil delen dus dit kan ook. Leuk!

 • Sophie
  5 februari 2017

  Haha dat sparen, dat moet er denk ik toch echt inzitten. Ik ben er ook zo eentje!
  Sophie onlangs geplaatst…VLOG | Bezoek in IJsland en naar een concert in Harpa!My Profile

 • Sanne
  5 februari 2017

  Leuke rubriek! Ik heb in het verleden al veel aan jou weekmenutip gehad. Ik probeer tegenwoordig 1 keer per week boodschappen te doen. Dat scheelt een hoop geld!
  Sanne onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: 22 weken zwangerMy Profile

 • Gabrielle
  5 februari 2017

  Ontzettend leuk! Ik kijk uit naar de komende verhalen.

 • Saskia
  5 februari 2017

  Leuke rubriek!!! Ben heel benieuwd naar alle tips die gaan komen. Zelf struin ik altijd eerst het hele internet af voor ik iets koop om te zien of er ergens nog korting is. Wij doen ook per week boodschappen, scheelt een hoop.

 • Ingrid
  5 februari 2017

  Leuk! Sinds mijn ongeluk heb ik 800 euro per maand moeten inleveren. Dat was even slikken, nu hebben we onze weg redelijk gevonden, stapjes terug terug wordt dan een echte uitdaging.
  Wij bezuinigen bij de boodschapoen op bijv de kipfilet in de aanbieding 3 pakken te kopen en thuis in de vriezer vast te verdelen in porties en evt gesneden porties (stuk goedkoper dan voorgesneden blokjes), restjes wijn vriezen we in in ijsblokjesbakje, ideaal als er wat in een recept moet, eind vd week belandt de overgebleven groente in de pan soep.
  Verder loont het de moeite om Robijn wasmiddel in de actie van 3 voor 10 euro (vaak bij Dirk) te komen, Hema heeft trouwens ook prima wasmiddel voor 2,50 per fles en hun vaatwastabletten zijn perfect en in verhouding nog goedkopet dan Lidl.
  Wanneer Wilco 24 uurs dienst heeft kook ik gewone portie en vries er 1 in, altijd handig op dagen dat ik alleen eet en geen zin heb om te koken.
  Kleding koop ik meestal in de Sale. Vooral op Uggs scheelt dat een berg (wist je dat de kindermaten daar 2 maten groter vallen, dus met mijn maatje 37 pas ik kindermaat 35, dat bespaart al 100 euro per paar)
  Ach zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂

 • Mya
  5 februari 2017

  Leuk om te lezen! Ik heb meer een verdientip dan een bespaartip en dat is oude spullen verkopen! Dan bedoel ik niet dat je op een rommelmarkt moet gaan staan, maar tegenwoordig heb je daar winkels voor. Dan kun je je eigen ‘marktkraam’ inrichten, je prijst je artikelen en volgt via een app hoeveel dingen je verkocht hebt. ‘Jouw marktkraam’ is zo’n concept. Dan staan er gewoon mensen in de winkel en aan de hand van de stickers op jouw artikelen zien ze dat het van jou is en wordt het geld automatisch in je account bijgeschreven en dat kun je laten uitbetalen wanneer jij wilt (maar dat moet je dan wel even laten weten aan de winkel). Echt ideaal, zo heb ik vorig jaar bijna 300 euro verdient omdat ik 5 maanden een kraam had daar. Je kunt kiezen voor óf een kraam huren. Of Samsam, in dit laatste geval betaal je niks en deel je gewoon alle opbrengsten van de verkoop 50/50.
  Mya onlangs geplaatst…Op pad!My Profile

 • Annelot
  5 februari 2017

  Wat een leuke rubriek!

 • Lisa
  5 februari 2017

  Toch wel een van je leukste rubrieken denk ik! Ik vind het zo leuk om te lezen hoe anderen leven. Ik ben eigenlijk helemaal een beetje verbaasd dat je zo weinig uit hoeft te geven met twee kinderen :’)
  Lisa onlangs geplaatst…Review: Rimmel Super Gel nagellakMy Profile

 • doortjesblog
  5 februari 2017

  Leuk eerste artikel, ik hoop dat de rubriek een succes wordt en ik nog aan de beurt kom 😉 jullie doen het goed Kelly!
  doortjesblog onlangs geplaatst…Weekmenu; van hamburgers tot stamppot!My Profile

 • Bertine
  5 februari 2017

  wat een leuke rubriek! leuk om te zien dat jullie aardig zuinig zijn met kleding kopen, ik geef daar echt veel aan uit. Terwijl wij voor de boodschappen weer veel minder uitgeven…
  Bertine onlangs geplaatst…Inspiratie voor een Valentijns cadeauMy Profile

 • Bertine
  5 februari 2017

  wat een leuke rubriek! leuk om te zien dat jullie aardig zuinig zijn met kleding kopen, ik geef daar echt veel aan uit. Terwijl wij voor de boodschappen weer veel minder uitgeven…
  Bertine onlangs geplaatst…Inspiratie voor een Valentijns cadeauMy Profile

 • Eline
  5 februari 2017

  Oh je had er al over nagedacht, dat is inderdaad een hele goede oplossing ! Dankje voor je antwoord 🙂

 • Kelly
  5 februari 2017

  Echt een heel leuk idee en interessant om te lezen 🙂 Ben benieuwd naar de verhalen die je binnen hebt gekregen!
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #67 Chinese gezelligheidMy Profile

 • Nicole
  5 februari 2017

  Leuke serie! Ik vind het interessant om te lezen hoe dit bij anderen is. Ben benieuwd naar de volgende artikelen! 🙂

 • Angela
  5 februari 2017

  Er zit behoorlijk structuur bij jullie in de financiële zaken. Leuk om te lezen!
  Angela onlangs geplaatst…Voor het eerst op stap met een peuter en babyMy Profile

 • rachel
  6 februari 2017

  helemaal top meis deze serie!
  rachel onlangs geplaatst…Suprise bag!My Profile

 • Laura
  6 februari 2017

  Wat ontzettend leuk en inspirerend om te lezen, ik ga deze rubriek zeker volgen!!

 • Yvon
  7 februari 2017

  Toffe rubriek! Was mijn favo rubriek in de tijdschriften.
  Je schrijft over jullie kleding dat je gokt; houden jullie je uitgaven exact bij of niet?

  Jammer dat je rubriek vol zit, het had je leuk geleken om te vertellen over de kosten van het leven hier in Peking.☺
  Yvon onlangs geplaatst…Met deze reisbenodigdheden checklist ga je goed voorbereid op reis!My Profile

 • Madelief
  2 augustus 2017

  Wij doen eigenlijk beide, wij doen onze oude kleren verkopen op marktplaats en halen dan met uitverkoop nieuwe kleren die afgestemd zijn om wat er nog in de kast hangt 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.