Personal: Brief aan mijn zorgverzekering …

img_6077

Beste zorgverzekering. Al lang loop ik met het idee dat ik jullie een brief wil sturen. Als ik met jullie bel omdat ik wat klachten heb over de vergoedingen die jullie doen, dan word ik doorverwezen naar de klachtencommissie. Of ik schriftelijk dit bij jullie wil neerleggen. Ik klaag niet graag, maar er zit iets me niet lekker…

Ik begrijp dat jullie niet alles zomaar kunnen vergoeden. En ik begrijp ook dat ik geen goedkope klant ben. Voor jullie is het fijner als klanten geen vergoedingen nodig hebben en gewoon keurig hun premie betalen. Ik ben zo’n dure klant waar wel veel zorgkosten naar toe gaan. En dat gevoel krijg ik ook iedere keer een deur in mijn gezicht gegooid wanneer ik mijn medicijnen wil bestellen. Het voelt dan alsof ik die medicijnen voor de lol bestel en alsof het in jullie ogen overbodig is.

Ik zal even wat meer over deze situatie vertellen. Ik ben Kelly Donders, maar voor jullie bekend als 02-08-1990. Dat nummertje. Ik heb diabetes type 1 en om dit onder controle te houden moet ik mijn bloedsuiker meten en aan de hand van die waarde insuline toedienen. Dien ik teveel insuline toe, dan raak ik in een hypo, dat voorkomen we liever, bovendien is een ambulance of ziekenhuisopname een duur grapje voor de zorgverzekering. Dien ik te weinig insuline toe, dan kom ik te hoog te zitten wat ook tot ziekenhuisopnames kan leiden. Volgens mij zijn jullie er dus gebaad bij als ik mijn bloedsuikers goed kan meten. Maar blijkbaar willen jullie dit maar beperkt vergoeden. Mag ik mijn bloedsuiker maar 4x per dag meten. Vooruit, omdat ik borstvoeding geef, mag het vaker. Want daar beschermt de overheid me in. En in tijden van zwangerschap mag het ook. Elke keer als ik mijn leverancier voor medicatie (waaronder teststrips) bel, krijg ik iemand aan de telefoon die het me niet wil toesturen, want de zorgverzekering vergoedt niet meer. Het is niet de eerste keer geweest dat ik huilend van onmacht aan de telefoon heb gezeten. Ik ben moeder van 2 kleine kindjes, ik wil niet dat zij ooit moeten meemaken dat ik flauw val, dat er een ambulance mama moet ophalen. En nog meer van dat soort taferelen.

weightwatchers1

Ik heb zitten rekenen en met de hoeveelheid testrips die ik nu nog heb, weet ik niet of ik het jaar nog kan afmaken. Daarna ben ik bang voor een ziekenhuisopname omdat ik dan de middelen niet meer heb om het zelf te doen. Hopelijk hebben jullie geen moeite met de rekening die daar uit zal rollen.

Begrijpt u dat dit heel erg krom is? Het liefst hoef ik helemaal geen medicijnen te bestellen en ben ik een goedkope klant die netjes haar premie en eigen risico betaalt. Dat willen we allemaal wel, maar jullie zijn er toch juist ook voor de mensen die wat meer kosten moeten maken? Ik begrijp dat jullie de pedicure voor mij niet meer vergoeden en allerlei andere producten. Maar als er net wat meer gekeken kan worden naar mijn persoonlijke behoeften, dan zal ik beloven dat dit jullie nog meer kosten zal besparen dan jullie nu denken te doen. Zo ben ik nu bezig met het testen van een systeem dat het meten van mijn bloedsuikers mogelijk maakt via een scan apparaat. Deze methode kost me ongeveer €1800 per jaar die ik zelf dien te betalen. Als dit vergoed zou worden, dan bespaart dit uiteindelijk heel veel teststrips en zal dit ook andere medische kosten voorkomen door een betere instelling van mijn diabetes. Allemaal voordelen dacht ik zo. Ik overweeg dan ook rond te kijken om over te stappen naar een andere zorgverzekering, maar of het gras elders groener is?

Het is december, dat betekent dat ik deze maand nog de tijd heb om eens rustig na te zoeken welke zorgverzekering wel voldoet aan de wensen die ik heb voor de zorg die ik nodig heb. *Gelukkig bestaat er zorgwijzer.nl, de site om eens goed na te zoeken welke zorg je per specifieke situatie nodig hebt. Van plan om volgend jaar zwanger te worden of ga je bevallen? Let er op dat je die specifieke zorg mee verzekert, dat kan je een hoop kosten besparen. Overstappen kan in 5 minuten en Zorgwijzer regelt alles voor je. Je kunt op deze site reviews lezen van anderen en op die manier de juiste keuze maken voor jou en je gezin. Ik ga er een kopje thee bij zetten en eens opzoeken wat voor mij de beste optie is.

Wat voor brief zou jij naar je zorgverzekering willen sturen? Waar loop jij tegenaan in de vergoeding van zorg?  Ik ben benieuwd naar jullie reacties en ervaringen.

*#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • Josan
  19 december 2016

  Dank je wel voor de tip. 1800 per jaar zelf vergoeden is ook een behoorlijk bedrag. Ik ben redelijk goed verzekerd, maar overweeg dit jaar om over te stappen naar de verzekering van mijn man. Zodat we allemaal 1 verzekeringsmaatschappij hebben. Dat is momenteel nog niet zo. Over 1 jaar moet oudste dochter een beugel dus ik vermoed dat ik dan wel meer kwijt ben.
  Josan onlangs geplaatst…Wat ik mijn schoonmaakster als kerstcadeautje gafMy Profile

 • Ellen
  19 december 2016

  Wat rot voor je! Dat zijn flinke bedragen. Ik liep er tijdens mijn zwangerschap ook tegenaan ivm zwangerschapsdiabetes. De arts heeft het uiteindelijk opgelost met een extra briefje. Maar die strips zijn dure dingen!
  Ellen onlangs geplaatst…Mooie gerechten voor KerstMy Profile

 • Lifeaholic.nl
  19 december 2016

  Mooie brief heb je geschreven en helaas o zo herkenbaar… Toevallig vorige week nog tegenaan gelopen met de omnipods ?
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Onze kerstdecoratie in huis!My Profile

 • Tamara TS
  19 december 2016

  Wat heb je dat goed geschreven! De medicatie die ik nu per infuus krijg eens in de 8 weken, die krijg ik helemaal niet vergoed van het ziekenfonds, want te duur. Schijnbaar zijn de operaties, antibiotica, gaasjes en de hele rest van de heisa die niet werkt fijner om te betalen door de zorgverzekeraar. Gelukkig betaalt het ziekenhuis mijn medicatie uit het ziekenhuisbudget, voor mij en nog 1!!! andere HS-patiënte uit de regio. Al die andere patiënten komen automatisch niet in aanmerking. Sinds ik eerst de spuiten (samen met 5 anderen) en nu deze infusen krijg, kan ik weer zitten, staan en lopen i.p.v. hele dagen met pijn liggen en dat zou iedere patiënt gegund moeten worden.
  Tamara TS onlangs geplaatst…Tag: Wat maakt het nou voor jou een echte kerst?My Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  19 december 2016

  Helaas is dat inderdaad zoals het werkt bij de zorg. Ik heb gelukkig niet zoveel zorg nodig.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Waarom het stil was op mijn blog…..My Profile

 • Malou
  19 december 2016

  Dat zijn flinke bedragen ja! Ik vind dat dit soort dingen hier sowieso slecht geregeld zijn..
  Malou onlangs geplaatst…Onze ervaring met baby- en peuterzwemmenMy Profile

 • Patricia
  19 december 2016

  Oh het is alsof ik het zelf geschreven zou kunnen hebben! Ik heb net twee weken de Libre mogen uitproberen en wat is dat toch fijn na 17 jaar prikken. Nu gaan we maar eens kijken of we dit zelf kunnen betalen. Ik voelde me echt bijna zorgeloos de afgelopen twee weken. Wat een stom gedoe hè 🙁

 • Lindsay | lindsayvallen.nl
  19 december 2016

  Heel herkenbaar. Ook hier een dure patiënt in huis, en dit jaar hebben we ruim 5.000 euro uit eigen zak voorgeschoten, waarbij een hoop gedoe nodig was voor de daadwerkelijke vergoeding. Het jaar daarvoor waren we ook dure klant, samen een dikke 5 maanden in het ziekenhuis resulteerde in een half miljoen zorgkosten. Die zaten gelukkig in de basisverzekering, maar als je die bedragen ziet, moet je flink ademhalen. Het is fijn dat onze zorg er is en vaak zeer goed geregeld is, maar als je chronisch iets hebt, herken ik je emoties en frustraties wel.
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…(*) WIN Een Emma matras 90 x 200 cmMy Profile

 • Joyce
  19 december 2016

  We mogen blij zijn dat de zorg in Nederland goed geregeld is, maar de regels omtrent het zelf betalen van deze zorg zijn enorm krom. Ik heb vreemde rekeningen gehad door mijn zeer medische zwangerschap en ben heel druk met uitzoeken of het wel of niet vergoed is allemaal. Want de zorgverzekeraar schuift alles makkelijk door, maar dat klopt niet altijd.

  Voor mijn gevoel is een nieuwe zorgverzekeraar kiezen een soort Russisch roulette en ik kom er dan ook maar moeilijk uit ieder jaar. Hopelijk maak ik nu een goede beslissing…
  Joyce onlangs geplaatst…Babyritme met 2 maandenMy Profile

 • Saskia
  19 december 2016

  Hier ook vaak veel gedoe met de zorgverzekering, word er ook niet echt blij van.
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Bijzonder pakketje en brandweerman sam!My Profile

 • Jodi - liefthuis
  19 december 2016

  Wat een dubbel gevoel en wat lastig van die dekking. Natuurlijk ben je graag de goedkope klant.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Webshoptip: Huisje Dors…+ Ik mag iets gaafs weggeven…My Profile

 • Loes Johanna
  19 december 2016

  Wat lijkt het me ontzettend vervelend om je daar elke keer mee bezig te moeten houden. Trouwens ook even een goede reminder dat ik nog naar mijn zorgverzekering voor komend jaar moet kijken..
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 9: een heel rustig weekendMy Profile

 • Nicole
  19 december 2016

  Dat is wel rot ja! Hier gelukkig geen soortgelijke negatieve ervaringen of andere dingen.
  Nicole onlangs geplaatst…Is een tweede kindje minder belangrijk voor de omgeving?My Profile

 • karlien
  19 december 2016

  Yep zo’n gedoe altijd met de verzekering…
  karlien onlangs geplaatst…Malta met kids, een ervaring in beeld!My Profile

 • Liset - Beautydagboek
  19 december 2016

  Ik snap je heel goed Kelly! Het is ieder jaar goed kijken of alles nog wel vergoed wordt voor ons als chronisch zieke. Ik ben op dit moment heel tevreden met mijn zorgeverzekering, dus ik zie gelukkig (nog) geen reden om over te stappen. Ook al maak ik veel kosten. Gelukkig heb ik een fijne, maar het kost met wel gigantisch veel geld per jaar (aanvullend verzekerd). Een nadeeltje als je iedere dag medicijnen nodig hebt. Maar ik ben blij dat het verder goed geregeld is!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…De nieuwe Beautydagboek site is live!My Profile

 • Femke
  19 december 2016

  Ik weet dat er veel over zorgverzekeringen kan worden geklaagd, maar dat iemand met diabetes tegen deze problemen aan loopt wist ik niet. Ik ging er misschien gewoon ‘vanuit’ dat dit allemaal goed geregeld is. Bizar dat dit niet zo is.
  Femke onlangs geplaatst…Mijn wens gaat in vervulling ♡My Profile

 • Lonneke
  19 december 2016

  Ik snap je helemaal. Gelukkig heb ik zelf een top zorgverzekering en ben bijna tegen alles wat ik heb en moet gebruiken verzekerd. Natuurlijk eigen risico maar dat heeft iedereen.. en ik mankeer nogal wat qua medicijnen en opnames onderzoeken en behandelingen. Heb zelf National Academic. Duurste pakket mja dan heb je ook wat!
  Lonneke onlangs geplaatst…Liegen tegen je kind over Sinterklaas en kerstman is slecht?My Profile

 • rachel
  19 december 2016

  hier nog zoon gevalletje. ik ben aan het rond kijken voor een andere maatschappij in ieder geval
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 17 december ’16, kapper en verjaardagMy Profile

 • Patricia
  19 december 2016

  Mijn dochter Lize van 5.5 maand heeft reflux heeft de eerste 8 weken van haar leven gegild. Ik moest 7x naar de huisarts voor ik geloofd werd. Mijn dochter kreegveen aanval in de wachtkamer en gilde zo hard. Zelfs nu klinkt ze niet meer zo hard als nu. Huilen hoort erbij mevrouw, het is zeker de eerste? Uiteindelijk bij de kinderarts gekomen. Mevr ze heeft een gebrek aan ritme en regelmaat. Hoe kun je regelmaat inbouwen als een kind 18 van de 24 uur krijst. Op mijn arm, in bed, de draagzak. Uiteindelijk had ze een bloedende slokdarm van de irritatie en werd er gestart met reflux medicatie toen ze als huilbaby in het ziekenhuis werd opgenomen. Terwijl ik al weken riep dat ze reflux had. Mijn oudste had het ook en spuugde. Lize slilt alles weer in als hdt omhoog komt. De medicatie die zij nodig heeft wordt pas vergoed als het chronisch is. Zuurremmers zijn voor de 1e verstrekking uit de basisverzekering gehaald. Mijn dochter kreeg ranitidine 65 euro bij de apotheek en toen Nexium moest ik het weer betalen. 49 euro. Inmiddels wordt het vergoed als chronisch. Je moet direct betalen bij de apotheek. Je zal maar in de bijstand zitten Nog gedoe gehad dat de nexium niet op de lijst stond alleen tabletten. Uhm mevrouw mijn dochter is 9 weken?? Inmiddels een vrolijke meid. Dus alles is goed gekomen.

 • Sandra
  19 december 2016

  Wat naar zeg, het gaat ook echt om grote bedragen. Ik heb, gelukkig, vrij weinig te maken met mijn zorgverzekering.
  Sandra onlangs geplaatst…LIGHT CONTROL TIGHTS MATT – SHAPING PANTY HEMAMy Profile

 • Anne
  19 december 2016

  Jeetje Kelly! Zo herkenbaar. Als mijn man spullen moet bestellen (pods bijvoorbeeld) is er inderdaad ALTIJD gedoe. Want je mag maar zoveel keer per jaar etcetera… heel krom inderdaad. Alsof je er voor kiest en voor je plezier alles besteld. Hier ook veel boze telefoontjes gepleegd, maar het blijft een dingetje…

  Liefs,
  Anne

 • Angela - Mama met passie
  19 december 2016

  Zo gigantisch krom. Mijn beste vriendin heeft ook diabetes en een collega ook, zij lopen tegen hetzelfde aan als jij. Ze mogen wel eens goed bij zichzelf te rade gaan, die zorgverzekeraars….
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Als een ster aan de hemelMy Profile

 • Diana
  19 december 2016

  Wat frustrerend!!!! En wat krom…! Tijdens mijn zwangerschap had ik suiker en ik heb daarvoor juist veel en veel te veel spullen voor gekregen die vergoed werden… Nu is mijn vader suikerpatiënt dus heb ik gelukkig al mijn spullen na de zwangerschap aan hem kunnen geven… Wat ook heel krom was dat wanneer mijn vader hier kwam logeren en hij helaas wel eens te weinig medicatie ed mee nam en ik dat dat hier bij de apotheek kon halen hij hier niet hoefde te betalen terwijl hij dat bij zijn eigen apotheek wel moest….

 • Gerdi
  19 december 2016

  Erg dat het zo moet gaan in de zorg! Ik snap heel goed je frustraties.. Hopelijk word het snel vergoed en hoef je niet zoveel meer te prikken.
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Gerdi #9 | Tentamen, klussen en verjaardag!My Profile

 • Simone
  19 december 2016

  Herkenbaar, maar wel op een ander vlak. De medicatie die ik nu nog gebruik wordt geen van allen vergoed. Álles wat ik heb moet ik alsnog zelf betalen. Helaas maakt het ook weinig uit waar ik verzeker, overal hetzelfde probleem. Gelukkig heb ik nog maar zelden wat nodig. Maar het gaat wel om het principe. Is dit nou zorgverzekering?
  Simone onlangs geplaatst…Tja, dat solliciteren hé…My Profile

 • Ina
  19 december 2016

  Ik ben ook chronisch ziek en heb veel medicatie dus liep ik hier ook tegenaan ben toen aan de apotheker gaan vragen waarom er geen vergoeding meer voor was. Werd mije verteld dat de wgm-code vanuit de overheid niet meer vergoed werd! Dus ik heel bijdehand gevraagd welke code wordt dan wel vergoed vanuit de overheid en heeft de zelfde werkzame stof kreeg een andere merk en naam dus ik mijn behandelaar opgebeld om te vragen of idd wel zo wasnel wat de apotheker zei en het klopte dus hij schreef het voor en vervolgens kreeg het wel vergoed. Ik heb ook huilend met mij zorgverzekering diverse malen aan de telefoon gezeten en kwamen er niet uit! Nu krijg ik wel al mijn medicatie vergoed uit mijn zorgverzekering! Wat ik met mij verhaal wil zeggen is dat ete verschillende merken zijn van de dezelfde medicatie of strippen de ene wordt vergoed de andere weer niet! Dit word niet juist gecommuniceerd naar de patiënt. Artsen weten vaak ook niet welke door de overheid opgesteld codes vergoed worden en niet omdat het verschild per situatie en zorgverzekeringen. Er is een site waar je dit kan achterhalen al die codes. En hiermee moete je zorgverzekering mee akkoord gaan met de vergoeding. Omdat dit wettelijke vastgestelde bedragen waar ze niet omheen kunnen. Vaak zie je dat er veel te veel wordt gevraagd voor medicatie voor de farmaceutische fabrikanten

 • michelle
  19 december 2016

  een beugel kost een hoop geld ja
  2 a 3 duizend euro ik ben zelf 22 jaar en krijg bij ze 250 euro vergoed per jaar de rest mag ik zelf betaalen

 • Angela
  19 december 2016

  Dit is zo ontzettend herkenbaar! Veel van mijn medicijnen word ook niet vergoed, of ik moet opeens wisselen van medicijnen omdat VGZ ‘nee’ zegt tegen wat ik normaal gebruik. En wisselen van zorgverzekering heeft volgens mij inderdaad niet zo heel veel zin..

 • Carla Zieleman
  19 december 2016

  Ik moet een kliksysteem hebben voor mijn bovengebit kan ik overstappen op een andere zorgverzekeraar

 • jolien
  19 december 2016

  Ik zou het liefst zo’n zelfde brief sturen.
  Ik betaal mijn medicijnen al 8 jaar zelf.

  We hebben alles al geprobeerd, maar het helpt niet. Ik betaal het nu zelf want het is van levensbelang.

  Sterkte!
  En alvast fijne feestdagen

 • Maike
  19 december 2016

  Ik heb zelf het geluk dat ik nauwelijks zorgkosten heb, maar ik begrijp goed dat dit erg frustrerend is!
  Maike onlangs geplaatst…Bruiloft in pastelkleurenMy Profile

 • Mira
  19 december 2016

  You go, girl!
  Mira onlangs geplaatst…De eerste afspraak in het fertiliteitscentrumMy Profile

 • Manja
  19 december 2016

  Na jaren dezelfde zorgverzekering ga ik nu eindelijk overstappen. Tot 2014 was ik een goedkope klant. Nooit problemen en betaalde netjes mijn premie. En toen werd ik (chronisch) ziek. Inderdaad alsof ik daarvoor kies…. als ik baat heb bij osteopathie wordt het niet vergoed (omdat het alternatief is) en mag ik 65 euro per behandeling zelf betalen. Als ik dan medicijnen nodig heb (a 180 euro per maand) mag ik die ook zelf betalen (lijkt me niet alternatief dus ik snap er niks meer van). Ik ben een klaar mee.. hopelijk is het gras idd groener aan de andere kant want ik ga bij mijn nieuwe zorgverzekering wel ruim 150 euro premie per maand betalen :-(.

 • Ilse
  26 december 2016

  Ik ben gelukkig relatief makkelijk: als er fysio, steunzolen en brillenvergoeding in zit ben ik al snel blij. Wel bijzonder dat als ik op een genoemde site mijn vergoedingen invul hij aangeeft dat dit bij mijn huidige verzekeraar niet zou kunnen, terwijl ik die vergoedingen toch echt zo heb. Ook geeft ie prijzen aan bij andere verzekeraars waar ik nogal van schrik… Vraag me af of die site wel helemaal accuraat is? Ik blijf zitten waar ik zit 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.