Dia1

Alweer ruim 2 jaar geleden schreef ik een artikel waarin ik het had over mijn voorwaarden met betrekking tot bloggen en privacy. Sinds die tijd is mijn site enorm gegroeid, is mijn publiek heel veel groter geworden en ben ik ook op Youtube erg gegroeid. Ik krijg nog dagelijks de vraag waarom ik Lana online niet herkenbaar in beeld breng, of ik ons volgende kindje wel herkenbaar in beeld ga brengen, of ik niet een uitzondering kan maken en waarom ik deze keuze gemaakt heb. Omdat het vorige artikel alweer 2 jaar oud is, er een tweede kindje op komst is en omdat ik het tijd vond voor een update deel ik dit verhaal nu in video vorm met wat uitleg. Niet om onze keuze te verantwoorden, ook niet om te doen alsof wij heel ‘verstandig’ zijn, wel om duidelijkheid te geven waarom deze keuze voor onszelf het fijnste voelt.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Ik hoop dat deze video wat meer duidelijkheid geeft over onze persoonlijke overwegingen hierin. Nogmaals, iedereen mag voor zichzelf bepalen in hoeverre hij/zij privacy regels hanteert. Voor de een voelt datgeen wat ik online over ons leven al erg ‘too much’ en voor de ander gaat het veel verder en is het vanzelfsprekend om veel meer dan dit te delen. Niets is goed of fout, maar ik hoop op deze manier antwoord te geven op de vele vragen die ik hierover ontvang. Zo weten jullie ook dat je wel een eerste babyfoto van de baby kunt verwachten, net als we van Lana deelden, maar dat het daar in principe bij blijft. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor het respect dat jullie hiervoor hebben. Mochten er vragen zijn dan mag je die in de comments stellen of mocht je je eigen afwegingen daarover willen delen dan mag dit natuurlijk ook.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

58 gedachten over “Bloggen en privacy 2.0”

 1. Ik laat zelf niets van mijn kinderen zien, en als ik al een foto van hen deel, dan is het van de achterkant dus niet met het gezicht in beeld. Ik respecteer zelf ook de privacy van mijn kinderen, zij hebben er niet voor gekozen dat mama is gaan bloggen en hebben recht op een jeugd in anonimiteit. Daarnaast kunnen foto’s ook voor andere doeleinden misbruikt worden. Eigenlijk hebben wij dus hetzelfde standpunt. Toevallig heb ik er laatst een artikel over geschreven. Fijne dag vandaag!
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Pastasaus zonder pakje of zakje #3 – rode pestoMy Profile

 2. Ik vind dat iedereen zijn kind in beeld moet brengen zoals hij of zij dat prettig vind. Kindjes zijn natuurlijk hartstikke leuk om te zien, maar je moet jezelf hier als ouder wel gewoon goed bij voelen. Als Yannick en jij jezelf er fijn bij voelen om de twee kleine dames niet herkenbaar in beeld te brengen kan ik daar alleen maar begrip voor opbrengen.
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: Liebster awardMy Profile

 3. Ik heb hier laatst ook al over nagedacht en het is nog steeds iets wat me best wel bezig houd. Ik ben voor mezelf een beetje tot een compromis gekonen, ik deel wel foto’s, maar niet heel erg veel. En persoonlijke informatie over mijn kinderen deel ik ook niet.

  Gisteravond had je de eerste babyfoto online staan! Dus nogmaals gefeliciteerd!!
  Tamara onlangs geplaatst…Als zwanger raken niet vanzelf gaat.My Profile

 4. Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige dochtertje! Als het voor jullie goed voelt is het de beste keuze die er is ! Ik denk dat ik ongeveer hetzelfde zou doen.
  Kelly onlangs geplaatst…Overig| aanpassinkjeMy Profile

 5. Een keuze waar jullie helemaal achter staan is de beste keuze toch? Wij hebben samen gekozen om onze kinderen wel in beeld te brengen, mede ook omdat dit voor hun later waarschijnlijk heel normaal is. Wel denk ik goed na over wat ik plaats, geen plas/poep foto’s, naakte foto’s etc. Het zelfde geldt voor het bloggen ik schrijf niet over Aron zijn school periode, dingen die misschien wel moeilijk gaan. Dit om eventuele pestkoppen niet de kans te geven mijn kind op zijn zwakte te pakken 🙂

  MAar zoals ik al begon goed dat je een keuze hebt gemaakt waar jullie beide achterstaan.
  Joyce onlangs geplaatst…Fietsen met Sofie + WIN!My Profile

 6. Heel goed dat je hier over nadenkt en doet wat voor jullie goed voelt. Zelf heb ik ook de keuze gemaakt om dochterlief niet herkenbaar inbeeld te brengen. Allereerst heeft zij die keuze niet gemaakt om te bloggen en daarnaast weet je ook niet voor wat voor doeleinden de foto’s worden gebruikt. Dus ik vind het een prima keuze, Kelly!

 7. Gefeliciteerd met jullie kleine meisje!! Respect voor je keuze.. Ik had mezelf voorgenomen om James vanaf zijn eerste jaar niet meer herkenbaar in beeld te brengen.. We zullen wel zien hoe het loopt!
  Lonneke onlangs geplaatst…Huishouden en een babyMy Profile

 8. Ik snap jullie keuze heel goed! Iedereen moet hierin zijn eigen keuzes maken en ik twijfel vaak ook of ik niet te veel laat zien. Voor nu is het goed, maar het zou maar zo minder kunnen worden! Geniet nu maar lekker met zn 4en op jullie roze wolk!
  Dorien onlangs geplaatst…MIJN WEEK IN OUTFITS #9My Profile

 9. Wat een mooie naam, aimy!! Het past er heel mooi bij. Fijn je weer gezond te zien. Geniet van de kraamdagen. Ik kijk uit naar je verhalen en je filmpjes over de nieuwe baby.
  Heel veel gezondheid toegewenst.

 10. Goed dat je hier weer een keer over schrijft! Ik snap dat nieuwe lezers er vragen over stellen, dus goed dat ze nu weten hoe en wat. Ik breng mijn dochter vanaf haar 1e verjaardag niet meer herkenbaar in beeld. Ten eerste mdat ik niet wil dat anderen haar foto’s zouden kunnen gebruiken, maar ook omdat ik haar privacy moet kunnen bewaken mbt mijn bedrijf. Ik werk soms met een bijzondere doelgroep en ik wil haar kunnen beschermen zo goed als ik dat kan. Soms vind ik het heus lastig, wanr ik ben als moeder ook zooo trots op haar, of op een super mooie foto. Maar wij hebben dit besluit genomen en daar hou ik aan vast tot ze er zelf ooit een mening over kan hebben.
  Jessica onlangs geplaatst…MiskopenMy Profile

 11. Vind het echt goed hoe je er zo over nadenkt. Wij zijn ook niet van plan om onze zoon op internet te zetten. Alleen één foto na de geboorte en verder ‘onherkenbaar’. Nou ja, dit is zoals ik het nu zie… Misschien ben ik dan wel zó enthousiast en trots dat ik wel iets meer wil laten zien, maar alles gaat in overleg met mijn vriend en ik gooi niet alles te pas en te onpas op internet.
  Milou onlangs geplaatst…Interieurkaarten: horoscoopMy Profile

 12. Ben denk ik wel nog wat meer op de privacy van mn kids dan jij. Maar ben het met je eens dat er geen goed of fout is wat privacy betreft, iedereen heeft zijn eigen ideeën erover. Denk dat het belangrijk is dat je je bewust bent van je beslissingen hierover.
  karlien onlangs geplaatst…7x Bijzonder kamperen in NederlandMy Profile

 13. Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter. Wat een goed onderwerp. Denk dat ook niet-bloggers hier mee worstelen. Zelf plaats ik wel foto’s van mijn meiden. Met de oudste heb ik een goed gesprek gehad en eigenlijk vindt ze het alleen maar leuk. Ik plaats geen snelle iphone kiekjes. Vaak zijn het ook portfolio foto’s. Dus niets waar ze zich later voor hoeven schamen. Selfies posten is dan weer helemaal niet mijn ding. Respect voor iedereen die dat goed kan!
  Bedankt voor het delen en geniet van je kraamtijd. Liefs, Jeske
  Jeske onlangs geplaatst…Ordinary morning in AlmereMy Profile

 14. Het is goed zoals je het doet, omdat het jullie keus is. Ik vind het al prachtig dat we een babyfoto te zien krijgen… Zoals je weet delen wij foto’s, maar ben het wel minder gaan doen omdat ze als baby niet echt herkenbaar is, maar nu natuurlijk wel. We letten sowieso op wat voor een foto’s we plaatsen.
  Nicole onlangs geplaatst…5 dingen die ik elke dag met mijn peuter doeMy Profile

 15. Ik denk dat iedere keus waar je zelf goed over hebt nagedacht de juiste keus is! Er is wat mij betreft geen goed of fout. Ik ben zelf ook over het onderwerp aan het nadenken, maar vind het lastig op voorhand al een beslissing te nemen. Ik wacht even af hoe het is als ze er straks is, en hoe het dan voelt. Alles is voor mij nog nieuw 🙂 Geniet van je gezinnetje!
  Vivienne onlangs geplaatst…Van fit girl naar fat girl #2My Profile

 16. Ik vind het persoonlijk altijd stom uitzien als je alleen een achterkant bijvoorbeeld ziet. Zelf hebben we er gekozen om Luka wel volledig in beeld te doen maar alleen met leuke foto’s en dus niet poep/plas foto’s. Ook deel ik niet alles over Luka zijn ontwikkelingen e.t.c. op de blog. Dit zijn gewoon dingen die niet iedereen hoeft te weten. Anyhow, ik vind het toch heel goed van jullie dat jullie deze keuze gemaakt hebben! Je kiest voor je kindjes en hun veiligheid.
  Sanja onlangs geplaatst…Gratis leuke buiten-uitjes voor kinderen -OverijsselMy Profile

 17. Ik vind het wel knap dat jullie dit op deze manier volhouden. Wij zetten wel foto’s van onze kinderen online. We hebben het er zelfs nooit over gehad om het niet te doen!
  Priscilla onlangs geplaatst…Time OutMy Profile

 18. Ik had niet anders verwacht dan dat jullie hetzelfde zouden doen bij Aimy als bij Lana. En kan niet anders dan respect hebben voor jullie keuze en hoe consequent jullie dit doorvoeren. Ja, ik vind het wel eens jammer dat we Lana niet echt mogen zien maar uiteindelijk is dit jullie keuze en nemen jullie die uit liefde voor jullie kindjes.
  Rosanne onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 19. Eerst en vooral gefeliciteerd met jullie prachtige meisje. Geniet van elkaar! En verder heb ik zeker respect voor jullie keuze wat betreft privacy. Jullie moeten gewoon doen waar jullie je goed bij voelen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Hoera, wij hebben Netflix!My Profile

 20. Knap! Eerlijk gezegd heb ik er nooit bij stilgestaan. Ik zet heel veel foto’s van mijn zoontje online. Ik heb er ook geen problemen mee als dat deftige foto’s zijn. Ik ben ook meer kidsfashionblogger en heb zo een modelletje. Ik respecteer ieder zijn mening. Ook di evan jou dus. Vind het zelfs knap…
  Nathalie onlangs geplaatst…Netflix Nog 5 minuutjesMy Profile

 21. Ten eerste of course gefeliciteerd! En het is ook waar je je zelf het fijnst bij voelt. Mijn dochter was al 4 toen ik begon op internet, nu is ze 6 en maakt ze zelf met plezier video’s. Ik ben wel heel open om mijn kindjes qua gezicht te laten zien, ze vinden het zelf ook heel leuk om videos te maken. Het scheelt veel dat ik in een heel klein dorpje woon, wat toch al gauw veilig voelt. Iedereen weet ook wat ik doe qua werk, hier word ook altijd positief op gereageerd.

  Ik ben wel altijd heel voorzichtig met bv zwembad fotos enz, dat is iets waar ik wel bewust mee bezig ben.

  Gewoon doen wat voor jezelf fijn voelt en proberen te genieten! (Hoe cliche het ook klinkt)

  Xxx
  Chantal
  Chantal (craftmama) onlangs geplaatst…Favoriete cover van een liedje | Dag 5 van mijn Blog challengeMy Profile

 22. Eens. Mijn kids zijn het eerste jaar helemaal niet in beeld geweest nu af en toe van de achter of zijkant.
  Geen namen online (het is wel stukken moeilijker om niet persoonlijk te schrijven want dat tikt makkelijk weg)
  Je kan altijd nog meer delen. Maar wat je eenmaal hebt geplaatst gaat nooit meer weg.

  Daarom ben ik liever oudbollig en over protected maar mijn kids zullen iig nergens last van hebben
  Astrid onlangs geplaatst…Wijsneus Groningen, een super hippe shopMy Profile

 23. Heel goed dat je er zo bewust voor hebt gekozen en je gevoel achterna gaat. Wij delen wel foto’s, maar ik kijk wel wat ik plaats. Tegenwoordig gebruik ik ook bijna altijd een watermark door mijn foto’s omdat sommige mensen foto’s van mijn dochter gebruikten op hun social media alsof het hun kindje was…hoe eng is dat!
  Janske onlangs geplaatst…Things I Love #6 – I love sjaalsMy Profile

 24. De keuze die voor jullie goed voelt is de beste ! Het is al onwijs leuk dat we zo in jullie leventje mee mogen kijken. Geniet van jullie meisjes Lana en Aimy.
  jessica onlangs geplaatst…ValentijnsdagMy Profile

 25. ik kan het echt alleen maar waarderen dat jullie jullie twee meiden in hun privacy beschermen. Mijn vriend heeft 3 kids, zij zijn al wat ouder maar ik plaats nooit foto’s van hen. Ze hebben zelf ook Facebook en als zij daar foto’s willen plaatsen prima, maar mijn vriend en ik hebben er voor gekozen zelf geen foto’s van hen te plaatsen.

 26. Je moet altijd doen waar jij je goed bij voelt. Ik breng Olivia ook niet met haar gezicht in beeld, om verschillende redenen. O.a. omdat ik ook vindt dat ze die keuze later zelf moet maken. Ze is een eigen persoon en hoewel wij de regels stellen in huis, vindt ik niet dat ik degene ben die bepaald of zij met haar hoofd op internet gaat of niet.
  Sheela onlangs geplaatst…Plog: Olivia 2 jaar!My Profile

 27. Ik snap je keuze heel goed! Ik heb er zelf ook voor gekozen mijn dochter niet met haar gezichtje in beeld te brengen. Ik vind het wel eens jammer natuurlijk, want het liefst zou ik haar snoezige gezichtje met iedereen delen. Maar het voelde zo toch beter. Ik denk dat dat het ook is, iedereen moet doen wat voor zichzelf goed voelt, dat kan niemand de ander ook kwalijk nemen (zou je denken ?)!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Hoe voel ik me na de operatie?My Profile

 28. Eerlijk gezegd is t me nog nooit echt opgevallen dat je geen foto’s van Lana plaatste. Denk er niet echt bij na als het verhaal interessant is denk ik.

  Ik plaats weinig foto’s van Lotte, ze is nu 13 en ik zal nooit iets negatiefs over haar plaatsen of lelijke foto’s.

  Zelfde met de aankomende baby, er zullen alleen leuke foto’s op komen en geen gekke of gênante. Ook niet teveel info.
  Liess onlangs geplaatst…30 weken alweer!My Profile

 29. Gefeliciteerd met jullie kleine spruit! Wat betreft de privacy ik vind het erg lastig en ben zelf niet echt consequent op Instagram. Laatst was ik zo trots op mijn kleine man in zijn minihabibi truitje dat ik het toch gedeeld heb. Maar ik probeer het wel altijd. Vervelender vind ik het van familieleden die dan opeens openbaar foto’s gaan delen die ze via whatsapp hebben gekregen.
  Daniëlle onlangs geplaatst…Fit worden.. spierpijnMy Profile

 30. Altijd goed om gewoon duidelijk en eerlijk te zijn. Zelf sta ik er helemaal achter. Geniet nu maar van jullie lieve nieuwe meisje (en Lana natuurlijk!)

 31. Leuk om je uitleg in een video te zien! Ik vind privacy, zeker van kinderen, ook een belangrijk onderwerp als je gaat bloggen. Zelf heb ik ervoor gekozen om ons zoontje ook niet herkenbaar in beeld te brengen. Wel van de zijkant en foto’s als pasgeboren baby. Qua verhalen deel ik graag persoonlijke ervaringen en tips die nuttig zijn voor anderen, maar het mag niet te ver gaan qua details over ons prive, ik denk ook altijd: wil ik dat dit mijn collega’s en leidinggevende lezen? 🙂
  ALICIA onlangs geplaatst…A relaxing baby-holidayMy Profile

 32. Ieder moet het inderdaad op zijn manier doen. Ik sluit me helemaal bij jou aan (en schreef hier toevallig pas ook nog over). Ook wij zetten geen herkenbare foto’s op internet en op mijn blog weeg ik altijd af welke informatie ik wel geef een welke niet. Het levert wel een hoop nieuwsgierige mensen op natuurlijk 😉 Inmiddels de foto’s van jullie nieuwste gezinslid gezien, veel geluk met elkaar!
  Tessa onlangs geplaatst…Valentijn en je relatie naast het ouderschap.My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.