Personal: De meisjeszwangerschap tag

meisjes

De de blog van Manon en Bibian kwam ik de meisjeszwangerschap tag tegen en aangezien ik voor de tweede keer zwanger ben van een meisje, mag deze tag ook op mijn blog niet onbeantwoord blijven. Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal, we only have girls haha, maar toch vind ik het leuk om hier vragen over te beantwoorden. Ik ben benieuwd of andere meisjesmama’s deze antwoorden herkennen, of juist niet dat kan ook. Ook ben ik benieuwd of jongensmama’s dit herkennen, want kloppen deze bakerpraatjes? Is een meisjeszwangerschap anders dan een jongenszwangerschap? Laten we de vragen gaan bekijken.

•Wanneer je je buik rondom draagt, dan krijg je een meisje.
Ik ben voor de tweede keer zwanger van een meisje en ik vind dat ik ook nu weer heel rond draag. Rond als in ‘chubby’. Lovehandles (om ze zo even lief te benoemen haha), dikkere armen, boller gezicht en een flinke ronde buik over de gehele breedte. Of ik een jongetje anders zou dragen? Geen idee haha. Toch dacht ik al snel dat ik weer een meisje droeg toen ik rond de 14 weken weer lekker rond en gezond eruit begon te zien 😉

•Veel last van ochtendmisselijkheid? Een meid!
Bij Lana was ik geen moment misselijk, deze zwangerschap ben ik tot 16 weken misselijk geweest. Ik denk dus niet dat dit iets is wat geslachtafhankelijk is, in mijn geval niet want dan had ik het bij Lana ook wel gehad denk ik. Het is en blijft natuurlijk een vervelend zwangerschapskwaaltje.

Hier was Lana 3 dagen oud <3

•Verwaarloos je jezelf tijdens de zwangerschap, dan krijg je een meisje.
Nee, ik vind het nog steeds heerlijk om mezelf uitgebreid op te maken, leuke kleding te kopen en te dragen en voldoende aandacht aan mijn uiterlijk te besteden, ik denk dat dit gewoon in mijn aard zit. Ik voel me een stuk lekkerder in mijn vel wanneer ik voldoende aandacht aan mijn uiterlijke verzorging besteed. Dit is denk ik niet afhankelijk van het geslacht van je kindje.

•Voel je de baby meer aan de onderkant schoppen? Zeker een meisje!
Ik voel haar eigenlijk over mijn hele buik wel. In het begin vooral onderaan, van die luchtbelletjes tegen mijn schaambeen (voelt zo apart!) en nu over de gehele buik heen. Onder, richting mijn ribben, in mijn zij, dit meisje neemt alle aandacht en neemt ieder moment om te laten blijken dat ze er is. Echt genieten vind ik dat!

•Heb je veel last van pukkeltjes op het gezicht, nek en decolleté? Je krijgt een dochter.
In het eerste trimester zag mijn huid er slechter uit, nu eigenlijk niet meer zo. Wel wat droogteplekjes (ik moet gewoon meer water drinken) maar geen hormonale pukkeltjes, gelukkig.

•Slaap je op je rechterzij, dan is het een meisje.
Ik slaap altijd al op mijn zij en wissel af tussen links en rechts, voor mij dus niet iets wat verandert is tijdens de zwangerschap. Ik ben al heel blij dat ik geen buikslaper ben, dat lijkt me zo vervelend als je dan door de groeiende buik ineens niet meer kan liggen in bed zoals je altijd graag ligt.

•Als je veel behoefte hebt aan slaap zal je zeker een meisje krijgen.
Jep, ik heb veel behoefte aan slaap haha, ik geloof niet dat dit geslachtsafhankelijk is. Ik ben sowieso sneller vermoeid doordat ik chronisch ziek ben en nu dus ook zwanger wat samen nogal wat vermoeidheid geeft. Zou wel heerlijk zijn als ik ooit een jongetje zou dragen, dat ik dan alle energie van de wereld zou hebben 😉 dat lijkt me echter een fabeltje.

•Veel trek in verse sinaasappelsap? Meisje!
Ja! Dat had ik in het eerste trimester heel erg, en nu weer. En bij Lana was dit ook precies zo. Heerlijk!

•Krijg je een dikker gezicht? Een meid!
Ja, de bolle toet is present! 😉

•Wordt je haar dunner, dan krijg je zeker weten een dochter.
Ik heb juist dikker en voller haar gekregen deze zwangerschap. Soms is het echt onhandelbaar pluizig en vol haha. Of dit komt omdat het een meisje is?

Dit waren mijn antwoorden op de meisjeszwangerschapstag. Ik ben benieuwd of andere mama’s zich herkennen in deze antwoorden, als ze terugkijken naar hun zwangerschap(pen). Welke fabeltjes zijn waar? En kreeg jij een jongen of meisje? (of allebei) . Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

52 reacties

 • Simpel, met een snufje liefde
  8 februari 2016

  Op die puistjes na heb ik alles gehad. En ik kreeg 2 jongens. Dus ik denk dat het fabeltjes zijn. Maar wel leuk om te lezen!
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…week 5, met een snufje liefdeMy Profile

 • MamaOnderneemt
  8 februari 2016

  Bij mijn eerste zwangerschap wist iedereen (inclusief wijzelf) dat ik een jongetje zou krijgen. We hebben toen zelfs jongensschoentjes cadeau gekregen van opa. Het rare was dat we toen alleen een meisjesnaam konden verzinnen. En wat werd het? Juist, een meisje! Bij de tweede dacht ik, we zullen wel weer een meisje krijgen. Nu hadden we alleen een jongensnaam en werd het een jongen. Het enige wat uitsluitsel kan geven is een echo en tot die tijd is het gissen……. (en misschien ook wel weddenschappen afsluiten haha!) Have fun!
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Schoonmaakroutine: in 2 uur een brandschone en vetvrije keukenMy Profile

 • MamaOnderneemt
  8 februari 2016

  Correctie: bij mijn eerste zwangerschap DACHT iedereen (ik ben nog niet helemaal wakkeer, haha!)
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Schoonmaakroutine: in 2 uur een brandschone en vetvrije keukenMy Profile

 • Femke
  8 februari 2016

  Wat een grappige tag en ik vind het altijd leuk om nou te horen of dingen volgens andere feiten of fabeltjes zijn. Ik ken best wat vrouwen die heilig van een aantal dingen zijn overtuigd zoals de buik rond dragen, op je rechterzij slapen en noem het maar op. Ik weet het niet zo goed haha.
  Femke onlangs geplaatst…Makeup Geek foiled eyeshadowsMy Profile

 • Marije
  8 februari 2016

  Ik slaap op mijn rechterzijde, heb een hoofd vol pukkels en kan liters verse jus drinken. Krijg ik nu een meisje? Ik ben benieuwd! 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Prénatal – ‘Home Sweet Home’ collectie van Sweet PetiteMy Profile

 • Lonneke
  8 februari 2016

  Wij kregen een jongetje en was tot de 20e week super misselijk en slapen deed ik het liefst de hele dag! Wel leuk om te gissen tot het moment zelf.. Je gaat zelf ook vergelijken met je vorige schap lijkt me. Ik denk dat het gewoon bij iedereen verschillend is ongeacht het geslacht!
  Lonneke onlangs geplaatst…Ervaring met een keizersnee!My Profile

 • demallemolenmoeder
  8 februari 2016

  Haha leuk al dat gissen en die fabeltjes. Iedereen wist zeker dat het een jongen zou worden. Ik droeg mijn buik namelijk naar voren, zag er mooier uit dan ooit en ik leek een pruik op te hebben gezet. Ik ging daarin mee, tot ik het gevoel kreeg dat er een meisje in mij groeide. En ja hoor, ik heb een meid gekregen. Iedereen was enorm verbaasd bij de geboorte aankondiging.

 • Marlotte
  8 februari 2016

  Haha, onwijs leuk dit soort tags met van die typische fabeltjes!
  Marlotte onlangs geplaatst…Mindfulness voor beginnersMy Profile

 • Dorien
  8 februari 2016

  Heerlijk al die clichés en fabeltjes. Iedereen wet het bij een ander ook altijd zo zeker. Ik doe er zelf ook altijd aan mee haha
  Dorien onlangs geplaatst…INTERIEUR TREND VOOR HET VOORJAAR 2016My Profile

 • lifestyle-boutique
  8 februari 2016

  Heel leuk al die weetjes maar ook bij mij kloppen ze niet, bijna allemaal niet trouwens haha en toch een dochtertje gekregen!
  lifestyle-boutique onlangs geplaatst…Wekelijkse boodschappenMy Profile

 • Lisanne
  8 februari 2016

  Hahahaha grappig of dit allemaal meisjes gerelateerd is? Ik denk het niet ik ken Vele vrouwen die ook gewoon jongetjes hebben gekregen met ronde buiken, veel misselijkheid enzovoort. Wel leuk om te lezen zo een tag het allerbelangrijkste is natuurlijk wel dat de beeb gezond is en ontzettend warm en knus terecht komt. Dat gaat bij jou wel goed komen fijne dag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…The three thing tagMy Profile

 • Elisabeth
  8 februari 2016

  Grappig, al die fabeltjes op een rijtje. Maar ze lijken toch echt fabeltjes…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Meest gelezen in januariMy Profile

 • Tamara
  8 februari 2016

  Haha grappig! Ik had bij Lauren ook een hele abdere zwangerschap dan bij de jobgens en bij mij klopten ook heel veel dingen hiervan! Maar of dat nou echt door het geslacht kont?
  Tamara onlangs geplaatst…Zo ontdek jij of je een jongen of meisje krijgt.My Profile

 • saskia
  8 februari 2016

  Leuk om bij jou terug te zien! Ik heb deze tag gemaakt toen ik zwanger was naar aanleiding van fabeltjes! Het zijn dus allemaal fabeltjes eigenlijk en door ze te beantwoorden keek ik in hoeverre deze waar waren. Leuk om je antwoorden te lezen!
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Sushi, paspoort & logerenMy Profile

 • Michelle
  8 februari 2016

  Hihi, dit is leuk en herkenbaar! Ik heb een dochter gekregen en herken bij alles wel ;-).
  Michelle onlangs geplaatst…Liebster awardMy Profile

 • Nicole
  8 februari 2016

  Tijdens mijn zwangerschap van een jongetje was ik niet misselijk inderdaad, behalve als ik broccoli rook. Maar ik geloof niet in al die fabeltjes, volgens is elke zwangerschap anders en ligt het niet aan welk geslacht er in je buik zit.
  Nicole onlangs geplaatst…Let’s talk about poep!My Profile

 • Marijke
  8 februari 2016

  Ik was er destijds van overtuigd dat we een jongen zouden krijgen, probleem was dat we alleen maar leuke meisjes namen konden verzinnen. Bij de 20 weken echo bleek dat we inderdaad een meisje kregen. Was helemaal verbaasd maar verklaarde wel waarom we alleen maar leuke meisjes namen konden verzinnen 🙂
  Marijke onlangs geplaatst…Valentijnsdag ontbijt receptenMy Profile

 • Dina
  8 februari 2016

  Leuk om te lezen! Sommige dingen herken ik juist wel, hoewel ik toch echt een jongetje draag. Grappig al die bakerpraatjes over het geslacht van je baby. Wij hadden in een tel dé jongensnaam bedacht, het bedenken van meisjesnamen ging wat moeizamer.
  Dina onlangs geplaatst…Het mooiste aan zwanger zijnMy Profile

 • Joyce
  8 februari 2016

  Haha leuk! Nee ik heb een zoon en ik ben heel erg lang misselijk geweest (tot 24 weken) en ik voelde hem meer aan de onderkant schoppen.
  Overigens droeg ik wel van voren. Aan de achterkant kon je echt niet zien dat ik zwanger was haha.
  Joyce onlangs geplaatst…In de luiertas van ValishaMy Profile

 • Dagmar
  8 februari 2016

  Hihi aah wat leuk om je antwoorden te lezen op deze tag! Superleuk gedaan 😀
  Dagmar onlangs geplaatst…3 X Blunders by Dagmar ValerieMy Profile

 • Rosanne
  8 februari 2016

  Grappig om te lezen! Ik geloof er niet in maar het is wel leuk om te kijken of de fabeltjes bij jou aanwezig zijn.
  Rosanne onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Miranda
  8 februari 2016

  Haha zo grappig al die bakerspraatjes. Toen ik zwanger was heb ik er ook eens een artikel over geschreven, voor de geslachtsbepaling dus ik wist het zelf ook nog niet. Toen was het zo’n beetje 50-50 dus ik geloof er niet echt in;) maar het blijft wel leuk om te lezen!
  Miranda onlangs geplaatst…Combinatierecept; (baby)pompoenstoofpotMy Profile

 • Corine
  8 februari 2016

  Ik ben nu in verwachting van ons derde meisje en alle drie de zwangerschappen zijn zo verschillend verlopen. Ik denk dus dat het echt fabeltjes zijn. 😉
  Corine onlangs geplaatst…9 makkelijke schminkvoorbeeldenMy Profile

 • Marion
  8 februari 2016

  Hoe komen ze er toch op dat soort dingen? Het blijft grappig hoe wij mensen het niet kunnen uitstaan dat we sommige dingen soms gewoon van tevoren niet weten. 😉
  Marion onlangs geplaatst…Hoe je minder meldingen krijgt op facebookMy Profile

 • Charlotte
  8 februari 2016

  Haha bij mij wees alles op dat ik een jongetje zou krijgen maar het was toch echt een meisje. Leuke fabeltjes maar niks van waar… 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Mijn haat – liefdeverhouding met carnavalMy Profile

 • Kelly
  8 februari 2016

  Leuk om te lezen! Ook dat het gewoon eigenlijk meer fabeltjes zijn dan wat anders
  Kelly onlangs geplaatst…The Dutch Notes| Week #5My Profile

 • karlien
  8 februari 2016

  Wat een leuke en eerlijke antwoorden. Bij mij werd mijn haar ook veel voller toen ik zwanger was van dochter!
  karlien onlangs geplaatst…Wandeling: HolyslootMy Profile

 • Drie
  8 februari 2016

  Leuk om zoiets in te vullen. Het klopt vaak voor geen meter maar toch blijft het grappig.
  Drie onlangs geplaatst…Hoe is het nu + terugblik januariMy Profile

 • Nicole
  8 februari 2016

  Lijken mij allemaal bakerpraatjes haha maar blijft wel geinig om ermee bezig te zijn!
  Ik droeg trouwens heel erg naar voren behalve de laatste weken!
  Nicole onlangs geplaatst…Valentijnscadeau tips voor hem + quizMy Profile

 • Milou
  8 februari 2016

  Nou volgens deze test had ik dan sowieso een meid moeten krijgen, maar het is toch écht een jongen. Haha!
  Milou onlangs geplaatst…Zaterdag 6 februariMy Profile

 • Frederique
  8 februari 2016

  Ik herken er aardig wat! Ik had ook een buikrondom, inclusief de lovehandles en een bolle toet. Heb lange tijd last gehad van ochtend misselijk. Maar mijn haar was juist ontzettend vol en mooi, sliep ik juist op m’n linkerzijde en had ik echt geen trek in sinaasappelsap, maar juist in chips en ijs haha
  Frederique onlangs geplaatst…Weekly Diary: 5My Profile

 • Malou
  8 februari 2016

  Die misselijkheid was bij mij precies andersom, bij een meisje niet en nu bij een jongen wel.
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #146; kleertjes verkopen, verjaardagscadeautje en naar de woonboulevardMy Profile

 • Lifesabout
  8 februari 2016

  Haha bijna alles was niet bij mij van toepassing en toch kreeg ik een meid. Alhoewel…ik vond slapen heel fijn (en nu nog steeds) en ik was in de ochtend af en toe misselijk.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Help mijn moeder zit in een dip. De invloed van depressie op je kind.My Profile

 • Leonie
  8 februari 2016

  Haha. Sommige vragen kan ik met ja beantwoorden… Ben heel benieuwd wat ons Ukkie is:) woensdag weten we ‘t!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zoektocht naar de ideale kinderwagenMy Profile

 • Cato
  8 februari 2016

  Wat leuk om te lezen! Zelf geloof ik niet zo in de bakerpraatjes. Bij mijn 1e zwangerschap (meisje) nergens last van gehad, tot 36 weken fulltime gewerkt, mooie huid, vol & dik haar en gigantische behoefte aan fruit eten (wat na de bevalling direct over was)! Bij mijn tweede zwangerschap (jongentje) de eerste 12 weken doodziek geweest, onzuivere huid, dunner haar en continu moe. Vroeg moeten stoppen met werken ivm bekkenklachten. Het zou toeval kunnen zijn dat ik bij ons meisje nergens last van had en onze zoon niet, maar ik geloof er nog steeds niet in. Bij beide zwangerschappen droeg ik naar voren en ben ik evenveel kilo’s aangekomen én evenrond in CM!
  De bevallingen waren wel een ander verhaal, maar dat zal niet aan het feit liggen dat het 1x een meisje of 1x een jongetje was 🙂

 • Jodi
  8 februari 2016

  Puistjes, moe, rond dragend en jus d orange check en toch een jongen. Het blijft leuk om die typische lijstjes te bekijken, maar of het klopt? Geen idee
  Jodi onlangs geplaatst…10 dingen die ik zelf maakte voor onze spruit…DIYMy Profile

 • Jessica
  8 februari 2016

  Wat leuk te lezen! haha ook dat je blij bent geen buikslaper te zijn, dit is een van mijn grootste “angsten” voor als ik straks zwanger ben, kan ik dan nog wel slapen? (want ja ik ben een buikslaper! )
  Jessica onlangs geplaatst…ValentijnsdagMy Profile

 • Dita
  8 februari 2016

  Grappig om te lezen. Bij mij kloppen heel veel niet. 😉
  Dita onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #10 Week 37 t/m 39My Profile

 • Susan
  8 februari 2016

  Wat een leuk artikel!

 • Manouk
  8 februari 2016

  ik heb wel vergelijkingsmateriaal haha. Heb een zoontje en ben nu zwanger van ons dochtertje. Ik moest wel lachen om de baby aan de onderkant voelen schoppen. Ze ligt ook echt al lang heel erg laag en nu ik haar meer voel bewegen voel ik haar ook echt over mijn blaas heen gaan. Natuurlijk voelde ik de schopjes van mijn zoontje in het begin ook voornamelijk onderin, maar dit is wel anders.

 • Frédérique
  8 februari 2016

  Haha fabels natuurlijk maar wel hartsikke leuk om te lezen en te vergelijken hihi 😉 Leuke blog!

 • Evelina
  8 februari 2016

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige dochter Aimy. ❤️

 • Anneleen
  8 februari 2016

  Ondertussen hebben jullie een prachtige meid op de wereld gezet! Een dikke proficiat met Aimy!
  Anneleen onlangs geplaatst…8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile

 • Lisanne
  8 februari 2016

  Kelly gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter ik vond het al zo verdacht stil op Snapchat. Heel veel geluk met de uitbreiding van je gezin liefs lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…The three thing tagMy Profile

 • Larissa
  8 februari 2016

  Hi Kelly,

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter! Wat een popje! Veel geluk met z’n vieren.

  Liefs,
  Larissa

 • Nathalie
  8 februari 2016

  Gefeliciteerd Kelly met de geboorte van jullie dochter! Ik had al zo’n vermoede toen ik vanochtend niks van je zag op snapchat.

 • Juliet
  8 februari 2016

  Ronde buik ja, voller gezicht ja. Enorm dol op vers fruit en shakes en indd ook verse sinaasappelsap. Geen pukkeltjes, geen misselijkheid en voel het vooral aan de bovenkant schoppen al hele lange tijd. Wat het geslacht wordt…dat weten jullie binnen een maandje. We houden het als verrassing!

 • MetMirjam
  8 februari 2016

  Grappige tag! Ik heb ook een meisje, maar herken weinig van deze punten haha
  MetMirjam onlangs geplaatst…Hoe voel ik me na de operatie?My Profile

 • Melanie
  8 februari 2016

  Ik keel nèt nog je 37 weken zwanger filmpje en toen zag ik opeens je foto’s op snapchat! Echt te leuk en lief ziet het er uit! Gefeliciteerd met je tweede dochtertje en veel geluk nu met zn viertjes. X Melanie

 • Simone
  8 februari 2016

  Heel herkenbaar. Ik heb deze tag ook ooit ingevuld. Hele leuke tag om te lezen. Ik kreeg ook juist veel voller haar tijdens mijn zwangerschap van mijn dochtertje Mirthe.
  Simone onlangs geplaatst…Plog#3 | Weekend in foto’sMy Profile

 • Marcella
  9 februari 2016

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie 2e dochter! Wat een schatje!! Mooie foto’s
  Marcella onlangs geplaatst…Week 5: Woensdag Hayden showt zijn outfitjesdag @ vrijdagMy Profile

 • felicia
  5 oktober 2016

  wij hebben 3 meisjes en de pukkeltjes in het gezicht of slechte huid herken ik niet
  ik en vooral mijn man vond mijn huid en gezicht juist mooier tijdens mijn zwangerschappen dus dat is wel grappig
  verder kwa misselijkheid verschillen ze alle drie
  bij de oudste was ik nooit misselijk maar duizelig in de ochtende daarna trok het weg zoute dropjes hielpen enorm daar tegen was ook een tip van de verloskundige
  en die duizeligheid begon pas bij 9 weken
  bij mijn tweede zwangerschap was ik al voor ik over tijd was erg duizelig ook in de ochtende maar het begon al toen ik pas 1 dag over tijd was en daarvoor
  en vreselijke honger aanvallen kort na gegeten te hebben
  bij mijn derde zwangerschap helemaal anders toen was ik vreselijk misselijk
  de hele dag door geen brood kunnen eten ook geen worst.
  dit was compleet nieuw voor mij deze ervaring.
  maar zoveel waard als ik nu zie wat een schattig en mooi prinsesje ze is.
  ze is nu 6 maanden ons jasmijntje.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.