Bloggen combineren met het moederschap

bloggenmoederschap

Bloggen combineren met het moederschap, hoe doe ik dat? Die vraag krijg ik regelmatig gesteld en die ga ik vandaag beantwoorden. En daarmee bedoel ik vooral, hoe doe ik dit nu? Nu ik doordeweeks (overdag) de zorg alleen heb voor twee kinderen. Dat ga ik vandaag vertellen. Want werken terwijl er twee kinderen de aandacht vragen kan niet tegelijkertijd is mijn ervaring.

Wanneer ik alleen ben met de kinderen dan kan ik simpelweg niet werken. Als Lana rondloopt of speelt dan kan ik niet met mijn laptop aan het werk gaan. Als ik er voor Lana en Aimy ben dan wil ik er ook echt voor ze zijn. Ik kan niet ondertussen m’n eigen ding doen. Ik doe tussendoor wel wat huishoudelijke klusjes, maar vaak laat ik Lana dan helpen door haar hierbij te betrekken. Op andere momenten ben ik met haar aan het spelen, aan het knutselen, bouwen met de blokken, kijken we een filmpje, gaan we een eindje wandelen, lezen we boekjes, gaan we even naar het dorp enzovoorts. Ook gaan we graag op visite bij vriendinnen met kinderen en dan kan Lana met andere kinderen spelen. Tussendoor heb ik natuurlijk ook de zorg voor Aimy en dat houdt voeden, verschonen, knuffelen enzovoorts in. Ik richt me momenteel daardoor vrijwel fulltime op het moederschap en dat vind ik heel erg fijn.

Wanneer Lana er niet is omdat ze bijvoorbeeld bij de gastouder is dan kan ik tijdens de slaapjes van Aimy wat werk doen. Een artikel schrijven, wat mails beantwoorden of een video bewerken. Ook lukt het soms om in de avond een uurtje te schrijven wanneer Aimy tussendoor slaapt. In het weekend is Yannick er, dan kruip ik wat meer achter de laptop om wat te schrijven of andere blog dingen te doen. Deze blog typ ik bijvoorbeeld op een zondagavond, de meisjes liggen te slapen dus ik kan even de laptop erbij pakken. Ook ben ik weleens zo vroeg wakker dat ik nog voor de meisjes wakker worden al even een blogje typ of wat mails beantwoord. Voor mij voelt dit eigenlijk niet als werken, het voelt meer als een hobby, een momentje voor mezelf. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en ik zou het missen als ik het niet zou doen.

Ik ben momenteel nog met zwangerschapsverlof. Ik had voor ruim 8 weken vooruit geschreven, maar momenteel schrijf ik al wel wat artikelen tussendoor om zo weer andere artikelen door te schuiven. Zo heb ik het wat langer heel rustig en werk ik alleen wanneer dit mij uitkomt. Ik pak mijn laptop erbij wanneer ik er tijd voor heb en wanneer ik zin heb om wat te schrijven, ik ben met verlof dus alles wat ik doe is extra en dat voelt heel relaxed. Ik denk dat ik op deze manier langzamerhand ontdek wanneer ik meer tijd heb tussendoor om te werken en zo ook mijn werk kan opbouwen tot het einde van mijn verlof. Ik leer steeds meer hoe ik ritme en balans kan vinden in de zorg van de kinderen en tijd voor mezelf, tijd voor mijn man, ik wil het sporten weer gaan oppakken enzovoorts.

Echt fulltime bloggen (als in, zoveel uren maken) is niet meer haalbaar. Dat hoeft voor mij ook niet meer. Ik vind het heel belangrijk om zoveel tijd voor mijn kinderen te hebben en ik geniet van iedere minuut die ik er voor hen kan zijn. Voordat Aimy er was deed Lana nog middagdutjes en die benutte ik dan ook om extra te kunnen werken. Als zij in de middag bijvoorbeeld 2-3 uur sliep, dan leverde mij dat op een week heel veel meer werktijd op. Lana slaapt niet meer tussendoor en ik merk ook dat ik in de avonden vaak nog druk ben met Aimy. Er zijn daardoor veel uurtjes weggevallen. Ook zal ik voorlopig vrijwel niet meer naar events of afspraken in Amsterdam gaan, en eerder kijken hoe ik dit bijvoorbeeld telefonisch kan oplossen of enkel de events bezoeken die meer prioriteit hebben.

Het is jullie misschien al opgevallen dat er minder blogs per week online komen dan bijvoorbeeld een half jaar geleden. De tijd heb ik simpelweg niet meer om dagelijks soms wel 2 blogs online te zetten en wekelijks 2 video’s. Die lat heb ik voor mezelf verlaagd en daardoor heb ik de mogelijkheid om minder te werken en meer tijd aan mijn gezin te besteden. Ik merk aan jullie reacties en de statistieken dat dit goed ontvangen wordt dus daar ben ik erg blij mee.

Bloggen combineren met het moederschap vind ik goed te doen en ik vind het een hele fijne combinatie. Dit is hoe ik dit nu indeel, maar wie weet verandert dat nog in de toekomst. Ik ben heel erg dankbaar om zoveel tijd met mijn kinderen thuis door te brengen en ik geniet daar heel erg van. Daarnaast haal ik veel plezier uit mijn werk als blogger. Het voelt echt als een luxe dat ik dit zo kan combineren.

Ik ben benieuwd hoe andere bloggers het bloggen combineren met het moederschap of hoe andere moeders hun werk of hobby’s combineren met het moederschap. Hoe houd je hier een balans in? Laat het me zeker weten bij de comments!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

75 reacties

 • Simpel, met een snufje liefde
  21 maart 2016

  Fijn dat je een goede weg hebt gevonden, ik vind het nog steeds een beetje zoeken. Ik werk ook vaak voordat de jongens wakker worden en als ze op school zitten. Verder schrijf ik s’avonds als ze weer in bed liggen. Ze zijn bij mij wel al groter dus ik heb vaker de mogelijkheid omdat ze zichtzelf kunnen vermaken.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…30 dagen opruim challenge #4 / Mijn weg naar minder spullen.My Profile

 • MamaOnderneemt
  21 maart 2016

  Hoi Kelly een heel leuk en herkebaar artikel. Ik moet helaas wel soms thuiswerken met de kinderen erbij. Niet voor mijn blog, maar voor mijn eigen bedrijf. Soms is het niet anders en moet ik klusjes doen waar mijn kinderen bij zijn. Efficiënt is het niet, maar het lukt wel. Doordat ik het nu erg druk heb met mijn bedrijf kan ik nu wat minder tijd besteden aan mijn blog. Toevallig heb ik daar vorige week een artikel over geschreven. Het blijft tijd lastig om als moeder al je taken te doen en ook nog voldoende aandacht te geven aan je kinderen. Dat is ook een kwestie van prioriteiten stellen. Een middag naar de speeltuin met mijn kinderen vind ik belangrijker dan het huishouden. Dan maar een volle wasmand. Ik ben helaas geen superwoman.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Mijn leven als moeder met een eigen bedrijf #2My Profile

 • Elisabeth
  21 maart 2016

  Ik vind het knap hoor, hoe je het doet. Ik zelf blog ook alleen maar als mn zoontje slaapt of op de opvang is. Enne dan moet ik meestal gewoon werken natuurlijk. Voor mij is bloggen echt een hobby. Echt super dat dat voor jou ook nog steeds zo voelt!
  Elisabeth onlangs geplaatst…“Oei ik groei!”-fotokaartenMy Profile

 • demallemolenmoeder
  21 maart 2016

  Heel erg knap dat jij voor jezelf de lat lager hebt weten te leggen. Dat je kiest voor jouw gezin en nu zelfs balans hebt gevonden. Ik blog natuurlijk nog niet lang en dat is heel anders dan jouw blog. Overdag beantwoord ik mails, zit ik op FB en Instagram maar ‘s avonds dan schrijf ik en ben ik echt bezig met bloggen. Als dochterlief slaapt. Een goede balans al merk ik wel dat er daardoor weinig tijd voor mezelf overblijft.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Dé discussie; Telefoons en bierMy Profile

 • Saskia
  21 maart 2016

  Ik doe het eigenlijk hetzelfde zoals jij beschrijft. Als de kindjes wakker zijn ben ik er voor hen en als ze er niet zijn of slapen kan ik even wat voor mezelf doen aka bloggen 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Cheekathon & BabybloggerMy Profile

 • Josan
  21 maart 2016

  Fijn om te lezen hoe relaxed jij daar mee on gaat. Toen ik weet met werken begon moest ik de lat ook lager leggen. Gelukkig stop ik over 2 weken. Ik dacht zeeën van tijd over te houden voor bloggen maar in de praktijk heb ik ook nog 3 kinderen. Aandacht voor hen vind ik net iets belangrijk dan mijn blog.
  Josan onlangs geplaatst…7x Waarom je Reign op Netflix moet kijkenMy Profile

 • Channa
  21 maart 2016

  Fijn de balans is heel belangrijk! Hier gaat het moederschap ook echt voor, daarnaast werk ik en blog ik vaak in de avonduren of tijdens een middagdutje. Soms ook gewoon even tussendoor. Soms best druk maar vaak prima te combineren.
  Channa onlangs geplaatst…Verschilt een dreumes veel van een peuter? (Jamie vs. Fenna)My Profile

 • Shirley
  21 maart 2016

  Ik blog op de dagen dat Skyler naar het kinderdagverblijf is, maar blog ook zeker gewoon als hij thuis is. Ik ben van mening dat hij ook zichzelf gewoon moet kunnen vermaken. Niet de hele dag maar af en toe. Op andere momenten kunnen we dan weer samen wat leuks doen 🙂 het is lastig met twee blogs die voor het inkomen zorgen, maar heb er nu aardig een ritme in 🙂
  Shirley onlangs geplaatst…Leeftijdsverschil van twee jaar de ‘norm’?My Profile

 • Wilmaaa
  21 maart 2016

  Best lastig soms om tijd te hebben om eraan te werken als je zo bezig bent met je kindjes, knap dat je het toch zo goed voor elkaar krijgt! Ik schrijf ooi vaak als Yarah slaapt en ben benieuwd hoe dit zou gaan als er een tweede kindje zou komen.
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Wat ik leerde toen Michiel 6 dagen weg wasMy Profile

 • Lisanne
  21 maart 2016

  Vind het heel knap dat je dit zo allemaal weet te combineren. Je hebt hekemaal gelijk dat je er voor je kleinetjes moet zijn als ze wakker zijn. Je wilt toch dat ze later kunnen zeggen mijn moeder was er altijd! Hoe ga je dat zo met je 2e bedrijfje doen? Daar hoor ik je niet meer zoveel over ook… Fijne dag liefs lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…SieradenMy Profile

 • Tamara
  21 maart 2016

  Ik vind het knap hoe je het doet! Bij mij gaat de laatste tijd een knop om het bloggen niet ‘moet’. Ik had de lat een beetje te hoog gelegd en raakte daardoor wat in een dip.

  Ik schrijf vaak in de avond of als de jongens buiten / op school zijn en Lauren slaapt.
  Tamara onlangs geplaatst…Wanneer gaan borstvoedingsfoto’s op social media te ver?My Profile

 • Kelly
  21 maart 2016

  Bloggen combineren met het moederschap lijkt mij zo lastig! Je doet het echt heel erg goed! Ik vind bloggen soms als lastig te combineren met parttime werken, laat staan als ik nog moeder zou zijn ook! Ik vind het heel erg leuk om hier wat meer over te lezen en wat je ritme nu een beetje is!
  Kelly onlangs geplaatst…Photodiary #162 Tegels weer mooi & koperen kledinghangersMy Profile

 • Femke
  21 maart 2016

  Ik vind het helemaal niet erg dat er minder blogs en video’s online komen. Ook vind ik het mooi en knap hoe je het bloggen nu al combineert terwijl je nog in je verlof zit.
  Femke onlangs geplaatst…Review: IsaDora twist-up matt lips – 51 BohemianMy Profile

 • Marijke I easydailyfood
  21 maart 2016

  Knap hoe je het combineerd met twee kids. Ik werk s ochtends meestal een uurtje als mn dochtertje speelt en ze is twee daen naar de opvang dus probeer zoveel mogelijk dan af te krijgen!
  Marijke I easydailyfood onlangs geplaatst…Menu van de week #3My Profile

 • Carlijn
  21 maart 2016

  Naar dit artikel was ik heel erg nieuwsgierig! Heb het met aandacht gelezen. Ik had het niet eens gemerkt dat er minder online komt dan voorheen. Ik lees je blog voornamelijk in de ochtend en dan is één artikel per dag echt voldoende. Vind het super hoe je zo’n balans hebt gevonden tussen bloggen, er voor Lana en Aimy zijn en het huishouden. Mijn blog is een hobby, niet mijn werk, dus dan ligt het anders. Merk wel dat ik het lastig combineren vind met een tweeling, een eigen bedrijf en het huishouden. En dan ga ik over twee weken ook nog eens parttime in loondienst werken. Ben bang dat mijn blog geen stand houdt, in ieder geval niet in de vorm waarin ik ‘m nu bijhoud.
  Carlijn onlangs geplaatst…Ik kan niet wachten tot ik mag opvoedenMy Profile

 • MetMirjam
  21 maart 2016

  Fijn dat je nu zo kunt doen met 2 kinderen. Geniet vooral nog even van je deze ‘rustigere’ blogtijd! Ik vind het soms ook lastig combineren, al is bloggen voor mij echt een hobby. Ik blog ook vooral in de avonduren en soms tijdens Fienes slaapje.
  MetMirjam onlangs geplaatst…Zeeman Shoplog – peuter zomeritemsMy Profile

 • Leonie
  21 maart 2016

  Knap hoor, een gezin runnen en een blog updaten! Ik vind het volkomen logisch dat er minder artikelen online komen per week en dat js helemaal niet erg.
  Ik blog ook echt voor de leuk, een hobby. Daarnaast werk ik gewoon en is het voor mij nu haalbaar om +- 3 artikelen online te zetten. Helaas niet elke dag, maar het moet leuk blijven en niet voelen als een verplichting. Zeker met een kindje op komst;)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Wennen aan het zwangere lichaamMy Profile

 • Leonie van Mil
  21 maart 2016

  Heel knap hoe je dit allemaal kan combineren. Ik ben dan (nog) geen full-time blogger, maar mijn eerste kleine hoop ik over een niet al te lange tijd te mogen verwelkomen. Ik ben benieuwd of ik daar net zo’n fijne draai in kan vinden, als dat jij dat hebt gevonden.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Een jaar na mijn miskraamMy Profile

 • Marlotte
  21 maart 2016

  Ah, ik vind het echt onwijs knap hoe je je gezinsleven en je blog zo goed kan combineren!
  Marlotte onlangs geplaatst…Verwarmende Thaise curry maaltijdsoepMy Profile

 • Sandra
  21 maart 2016

  Vind het erg knap dat je het zo goed kan combineren!
  Sandra onlangs geplaatst…INSPIRATION: INTERIORMy Profile

 • Manon
  21 maart 2016

  Lekker je eigen ding doen hoor qua blog! Ik vind je artikelen nog steeds leuk en de frequentie waarin je publiceert ook helemaal goed.
  Nilo slaapt nog 2x een uur op een dag dus die tijd blog ik meestal. Ook niet altijd. Hij gaat 1 dag in de week naar het kdv en 1x in de maand hebben Bibian en ik dan een blogdagje. Vaak gebruik ik die kdv dag ook zelf als blogdag/ochtend
  Manon onlangs geplaatst…Kletspraatje #2: Weekend!My Profile

 • Desiree | Sweet Happinez
  21 maart 2016

  Heel knap hoe je dit combineert met twee kinderen en fijn dat je het bloggen meer ziet als hobby dan als werk
  Desiree | Sweet Happinez onlangs geplaatst…RECEPT | ROCKY ROAD FUDGE MET GEDROOGDE CRANBERRY’S EN PISTACHENOTENMy Profile

 • Nicole
  21 maart 2016

  Het lijkt me inderdaad een vrij zware combi! Zelf werk ik 32 uur, ben mama en ik blog. Ook bijna niet vol te houden. Wat knap dat je trouwens 8 weken vooruit had geblogd!
  Nicole onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een designer spaarpot naar keuze!My Profile

 • marie-louise
  21 maart 2016

  Prima dat je het zo kan doen. Het is toch weer aanpassen en kijken wat het beste werkt voor het gezin.

  Wij hebben het geluk dat zowel ik als mijn man thuis kunnen ‘werken’ en goed kunnen rond komen. Mijn man runt heel veel sites en stuurt zijn personeel vanuit huis aan. En ik blog met 2 a 3 artikelen online per week. Voor ons is het goed te doen. Vaak moet mijn man ‘s avonds nog wel doorwerken als de kleine die dag heel druk was en hij teveel afgeleid was. Maar ook dat is geen ramp. Ben benieuwd hoe dat straks zal gaan met twee kindjes.
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 29My Profile

 • Ilse
  21 maart 2016

  Fijn dat het bij jou zo goed lukt!
  Ilse onlangs geplaatst…Waarom Pasen zo leuk is: 10 redenenMy Profile

 • Lifesabout
  21 maart 2016

  Knap dat je de lat wat lager hebt gelegd voor jezelf. Desondanks nog steeds petje af hoe je nu alles combineert. En de tijd zal het leren hoe dat straks gaat, maar jou kennende komt het allemaal goed!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wereldgerechten zonder pakje of zakje #12. Thaise kip SiamMy Profile

 • Laura
  21 maart 2016

  Dat zeg je goed! Kies je prioriteiten. Als het kan, kies ik voor James. Op werkdagen focus ik op werk en die was… Die komt wel een andere keer ? hoe zeggen ze dat ook alweer: good moms have sticky floors, laundry piles and happy kids.
  Laura onlangs geplaatst…5x verrassend duurzaam op vakantieMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  21 maart 2016

  Lijkt me niet makkelijk te combineren, zeker als je blog toch wel je fulltime job was. Anderzijds wel fijn dat je je werktijden zelf kan bepalen en zelf kan bepalen hoeveel je doet voor je blog, zodat je ook veel tijd voor je meisjes hebt.

 • Marije
  21 maart 2016

  Knap hoor, dit zo combineren. Het is ook mijn doel om thuis te gaan werken als mijn zoon eenmaal is geboren. Ik hoop dat dat gaat lukken!
  Marije onlangs geplaatst…Inhoud De Blije DoosMy Profile

 • Charlotte
  21 maart 2016

  Je hebt je tijd mooi ingedeeld zo hoor. Super goed dat je de lat wat lager hebt gelegd en zo meer tijd voor je kindjes hebt. Ik blog zelf ook bijna alleen ‘s avonds, als mijn dochtertje in bed ligt. Om dezelfde reden als jij 🙂
  Charlotte onlangs geplaatst…Wat doe ik liever…? (would you rather tag-mommy style)My Profile

 • Sophie
  21 maart 2016

  Hele goede keuze kelly! Je gezin is zoveel belangrijker dan je blog. Knap dat je de lat voor jezelf hebt weten te verleggen. Jij weet zelf wat het beste voor jou en je gezin is!
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #36 – Zon, vakantie, pizza en weinig concentratieMy Profile

 • Lonneke
  21 maart 2016

  Wat een goed artikel, daar dat ik met vele bloggers met mij op te wachten. Knap dat je het nog zo goed kunt combineren en heel goed dat jezelf de lat wat lager hebt gelegd.
  Ik zorg ook voor een kleine voorraad, het liefst van een weekje ongeveer zodat ik niet altijd MOET bloggen. Het moet natuurlijk ook leuk blijven!
  Lonneke onlangs geplaatst…Zoekresultaten op mijn blog!My Profile

 • Malou
  21 maart 2016

  Interessant om te lezen! Ik blog vooral als Nomi ‘s avonds in bed ligt, en soms ook tijdens haar middagslaapje.
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #152; kiesjes, huilen en shoppenMy Profile

 • Sandra
  21 maart 2016

  Knap hoor dat je het zo goed kunt combineren en ook goed dat je de kat wat lager legt! Klinkt cliché maar de kindjes zijn zo snel groot. Dus lekker genieten! Als ik nu terug kijk wilde ik echt een super mama zijn en moest mijn huis ook altijd spik en span zijn, en ook nog werken. Nu zitten beide kids op de basisschool en mis ik de babytijd soms best wel. Dus lekker genieten van je meisjes! En hee, je trouwe volgers blijven toch wel komen! Voor mij maakt een artikel meer of minder niet uit!
  Sandra onlangs geplaatst…Blogger zoekt bloggersMy Profile

 • Vanessa
  21 maart 2016

  Knap dat je het bloggen en moederschap zo goed kan combineren. Het is fijn dat je hier zo’n goede weg hebt in gevonden. Ik denk dat het inderdaad helpt dat je bloggen ziet als een hobby, iets wat je leuk vind, en niet zozeer als werk.
  Vanessa onlangs geplaatst…Unboxing Happy Blue Box – maart 2016My Profile

 • Rosanne
  21 maart 2016

  Ik vind het knap hoe jij het bloggen en je gezin weet te combineren. En ik begrijp volkomen dat je er gewoon wilt kunnen zijn voor je kindjes en je man, zij zijn immers ook het belangrijkst. En eerlijk gezegd vind ik je ‘nieuwe’ blogschema ook wel prettig.
  Ik heb nog geen gezinnetje maar een blog combineren met een fulltime studie is soms ook een puzzel (vooral tijdens de tentamen weken).
  Maar het belangrijkst is dat je doet wat je leuk vindt en daar twijfel ik bij jou niet aan!
  Rosanne onlangs geplaatst…Mijn leven als student #3My Profile

 • Nicole
  21 maart 2016

  Ik doe veel op momenten dat mijn dochter slaapt, bij oma is of op de psz. En ook in de avonden als papa er is, dan kan hij met haar spelen en dergelijke en kan ik nog even een artikel typen bijvoorbeeld. Lijkt me wel lastiger als er geen slaapjes meer zijn of als er een tweede is!
  Nicole onlangs geplaatst…Keelamandelen verwijderd + herstelMy Profile

 • Charlotte
  21 maart 2016

  Wat goed dat je de lat lager hebt gelegd voor jezelf. Het is iets wat veel mensen niet inzien, tot het te laat is.

  Ik heb vrij veel “vrije tijd” omdat mijn zoon naar school gaat. Daarnaast doe ik ook wel het huishouden, maar het is allemaal prima te combineren. Ik voel me ook echt heel bevoorrecht om het zo te kunnen doen. Mijn blog is wel mijn hobby en geen werk, dus dat scheelt natuurlijk ook!

  Maar ik merk wel, als ik werk, dat het lastiger te combineren is en dat ik soms ‘s avonds nog lang bezig ben of een dagje oversla.

  Knap van je dat je het weet te combineren en een goede balans hebt gevonden!

  Liefs!
  Charlotte onlangs geplaatst…Maandag video | Beauty ShoplogMy Profile

 • MamaOnderneemt
  21 maart 2016

  Inderdaad ☺
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Mijn leven als moeder met een eigen bedrijf #2My Profile

 • karlien
  21 maart 2016

  Leuk om te lezen hoe jij dat doet!
  Bloggen is voor mij voor ‘erbij’ maar ik vind het wel erg leuk. Als de kinderen wakker zijn schrijf ik soms wel een artikel als ze zelf aan het spelen zijn. Maar dat komt weinig voor. In de avond heb ik de meeste tijd voor bloggen!
  karlien onlangs geplaatst…Recept: homemade vegaburgersMy Profile

 • Dita
  21 maart 2016

  Wat leuk om te lezen hoe je dit combineert. Ik blog als Mila ligt te slapen of als mijn vriend bij haar is. Het is voor mij natuurlijk puur hobby matig dus er zit geen druk achter.
  Dita onlangs geplaatst…My little babygirl ♥My Profile

 • Lindsey Beljaars
  21 maart 2016

  Interessant om te lezen. Ben zelf geen moeder en vind het heel erg knap hoe je dit allemaal combineert!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…De Lente TAGMy Profile

 • rachel
  21 maart 2016

  prioriteiten stellen is hier makkelijk, gezin op 1 de rest op 2. ik ben dan wel geen fulltime blogger maar vind het heerlijk om te doen en ga het ook steeds vaker doen, de meiden zijn dan een heel stuk ouder maar heb nog wel 2 eigen bedrijven die ook gerund moeten worden :D, dus hier is het meiden en manlief, dan de bedrijven en daarnaast het bloggen en dat kan ik redelijk indelen zo.
  je krijgt steeds meer ritme let maar op :d
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 20 maart 2016My Profile

 • Jodi
  21 maart 2016

  Knap hoor, nu al zon mooie planning. Heerlijk dat je zo vooruit hebt kunnen schrijven.
  Jodi onlangs geplaatst…Een miskraam…..en dan verder…My Profile

 • Dorien
  21 maart 2016

  Ik vind het soms ook lastig om een ritme te vinden en heb dit gelukkig ook los gelaten. Te streng zijn heeft geen zin en het moet leuk blijven. Goed om te lezen hoe jij dit aanpakt!
  Dorien onlangs geplaatst…4 REDENEN WAAROM IK MET GEWICHTEN TRAINMy Profile

 • Annick
  21 maart 2016

  Ik vind het echt knap hoe jij je blog en het moederschap combineert! Ik reageer nooit en volg je al wel een hele tijd, maar ik vind de content zoals ze nu online komt heel fijn! Twee artikelen per dag is leuk, maar ik merk dat ik zelf dan niet eens alle artikelen (even goed) lees omdat ik meerdere blogs lees en nu eenmaal niet 4 keer per dag blogs bezoek. In ieder geval, je artikel komt helemaal niet over als een verontschuldiging of wat dan ook, maar ik wilde toch even zeggen dat ik je blog nu juist helemaal top vind!

 • Angela - Mama met passie
  21 maart 2016

  Ik lees jouw blog in de ochtend, dus één artikel is helemaal prima voor mij 🙂 Voor mij is mijn blog een hobby. Ik probeer ook vaak vooruit te werken en ik schrijf wanneer ik inspiratie en tijd heb. Ik heb één dochter en op mijn vrije dagen blog ik als zij slaapt en soms ook in de avond. Het is maar net hoe het uit komt! Voor mij is bloggen ontspanning, dus dat heb ik ook echt nodig 🙂 Maar mijn dochter gaat ten alle tijde voor! Ik blog 4 keer per week en door mijn nieuwe rubriek, is dat 3 keer per week omdat andere mama’s dan aan het woord zijn.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Ode aan mijn moederMy Profile

 • Doortje
  21 maart 2016

  Ik blog en werk vooral als de meisjes slapen. Thijs gaat inmiddels naar school dus dat geeft mooi wat extra tijd! De meisjes gaan hier wel 2 dagen per week naar het kdv, omdat ik ook nog een eigen bedrijf heb, maar op de dagen plan ik ook wat tijd in voor mijn blog. S’avonds werken en schrijven doe ik nauwelijks meer, dat is voor mij het enige momentje me-time… dus die pak ik graag 🙂
  Doortje onlangs geplaatst…Bewust leven; Zonder wattenschijfjes?!My Profile

 • S
  21 maart 2016

  Ik vind het goed van je dat je kiest voor je gezin! Ze zijn maar zo kort klein en hebben hun mama nu nodig. Ook wil ik zeggen dat ik in een comment van jou las dat je zei dat je. Niet eens e en weekend zonder je kinderen kan. Ik wou even zeggen dat je dat helemaal niet raar hoeft te vinden. Je mag er juist trots op zijn dat je de traditionele rol vervult en daar van geniet. Tegenwoordig moeten alle kinderen al als baby of dreumes al logeren,dat is toch niet natuurlijk?!

 • Joyce
  21 maart 2016

  Ik blog alleen als de kinderen niet thuis zijn of als ze slapen. Af en toe maak ik wel iets af als Aron aan het spelen is, want hij is natuurlijk al een stuk zelfstandiger.
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of joy #19 My Profile

 • Debby
  21 maart 2016

  Ik vind het knap hoor, hoe je het allemaal doet! Heb nu nog geen kindje en kom amper aan blogs schrijven toe, laat staan 8 weken vooruit schrijven voor tijdens m’n verlof, jeetje, I wish!!! Je mag de lat ook best wat lager leggen joh, je mooie meisjes verdienen je aandacht 🙂 hartstikke leuk dat je ook echt zo betrokken bij ze bent!
  Debby onlangs geplaatst…GIVEAWAY // CHUCKFAMILY memberMy Profile

 • Celine
  21 maart 2016

  Ik vind het erg knap hoe jij dit allemaal doet! Ik ben net mama van 1 kleintje en ik vind het al moeilijk om tijd te vinden om iets voor mijzelf te doen. Maar ik zal gewoon even mijn weg moeten vinden.
  Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…Zwangerschap: Gekke, grappige en ongepaste opmerkingen tijdens mijn zwangerschapMy Profile

 • Hanna @ eenbezigbijtje
  21 maart 2016

  Fijn dat je zelf steeds meer een ritme gaat vinden en dat je af en toe lekker een uurtje typt. Groot gelijk dat je het grootste gedeelte aan je meiden (en Yannick) besteed.
  Hanna @ eenbezigbijtje onlangs geplaatst…Afscheid nemen..My Profile

 • Diana
  21 maart 2016

  Wat fijn dat je balans hebt gevonden in het moederschap en het bloggen. Ik geniet elke dag weer van je verhalen op je blog! 🙂
  Diana onlangs geplaatst…Strippen, weeën-opwekkers, ruggenprik en een keizersnedeMy Profile

 • Jessica
  21 maart 2016

  Wat fijn dat je al veel voor uitgeschreven hebt waardoor je het nu rustig aan kan doen en heerlijk kan genieten van je meiden. Dat is immers het belangrijkste wat er is.
  Jessica onlangs geplaatst…Schoenen collectie (voorjaar 2016)My Profile

 • Yneke
  21 maart 2016

  Interessant om te lezen hoe je alles combineert en je bent ook heel realistisch denk ik. Knap dat je die lat lager hebt gelegd! Ik heb ‘t idee dat jij vaak ook heel goed naar je gevoel luistert en als je dat even vergeet, je snel genoeg aan de rem trekt. Die man en kindjes van je mogen volgens mij in hun handjes knijpen met jou!
  Yneke onlangs geplaatst…Het leven als kersverse mamaMy Profile

 • Ellen
  21 maart 2016

  Ik blog niet nog zo lang en doe het eigenlijk meer om even een uitlaatklep te hebben. Ik ben net als jij moeder van 2 kleine meisjes (7 weken en 18 maanden) en herken veel van wat je schrijft. Leuk om zulke herkenbare dingen te lezen. Geniet van de mooie momenten met je 2 lieve meisjes!
  Ellen onlangs geplaatst…Top 5 baby productenMy Profile

 • Cindy
  21 maart 2016

  Ik blog nu een beetje vooruit, maar ik zie wel hoe ik het ga doen met mijn blog als ik moeder ben. Nu is het voor mij alleen maar een hobby. Als ik straks aan het werk ben, dan ben ik buitenshuis aan het werk, er is geen optie om thuis te werken en ergens vind ik dat jammer, maar het is ook wel prima zo. Ik kan mijn werk echt op mijn werk achter laten en thuis ben ik gewoon lekker thuis. En of ik dan door ga met bloggen en hoe, dat is iets voor later.
  Cindy onlangs geplaatst…Review: De MelkfabriekMy Profile

 • Audrey
  21 maart 2016

  Echt knap dat je nog zoveel energie over hebt voor het bloggen! Lijkt me (ik ben nog geen moeder) best heavy om zo weinig tijd voor jezelf over te hebben. Wel fijn dat bloggen dan niet als werk voelt en dat je er nog steeds van geniet 🙂
  Audrey onlangs geplaatst…Stomme productenMy Profile

 • Lilian
  21 maart 2016

  Hoi Kelly,

  Ik heb geen blog maar ik ben wel jong moeder, vrouw van, huisvrouw en student. Momenteel loop ik mn laatste stage en dit in de zorg sector. Dit houdt in om 7 uur beginnen. Dus om 6 uur van huis. S ‘ ochtends zie ik mn dochter dan niet want mijn man brengt haar altijd naar de gastouder. Als ik thuis kom ben ik 100% moeder en ben ik er volledig voor onze dochter en daarnaast de huishoudelijke taken die ik dan samen met haar doe (ze is 2) s’avonds focus ik me op me opdrachten en op mn mannetje natuurlijk.
  Zo heb ik alles verdeeld. ?
  Op de dagen dat ik vrij ben of in t weekend dan probeer ik Lynthe wat meer aandacht te geven en leuke dingen te ondernemen. Het huishouden blijft dan soms even liggen haha.

 • Evelien
  21 maart 2016

  Goede keuze Kelly, de kindjes zijn nu nog klein en hebben alle aandacht nodig. Ook zullen ze nooit meer zo klein zijn als ze nu zijn. Bij mijn oudste heb ik 32 uur per week gewerkt en volgde ik een opleiding. Ik heb zoveel gemist van hem! Wat voelde ik mij schuldig! Nu is m’n jongste 4 maanden, werk ik 16 uurtjes per week en dan alleen korte dagen. Op die manier ben ik er voor mijn oudste tussen de middag en de rest van de dag voor mijn jongste. Vind het heerlijk!

 • Astrid
  21 maart 2016

  Hier al heel lang twee kinderen , en straks nog een derde kleine spruit erbij… Maar ik blog s avonds of als de jongste slaapt (wat misschien twee keer in de maans gebeurd ) en de oudste op school is.
  Ben bang dat er van het bloggen straks haast niks meer terecht komt met ook nog een newborn erbij. Maar dat zien we dan wel
  Astrid onlangs geplaatst…Happy lunches voor healthy kids – Foodie FridayMy Profile

 • Britt
  21 maart 2016

  Ik blog ook meestal wanneer mijn dochtertje s avonds slapen is, maar ook af en toe wanneer ze mooi zelf aan het spelen is, dan kan ze helemaal in haar eigen fantasie spel opgaan en merkt ze ook helemaal niet dat ik aan de laptop zit 🙂
  Britt onlangs geplaatst…Writer’s block…My Profile

 • Maike
  21 maart 2016

  Logisch dat je nu wat minder tijd hebt. Het is al heel fijn dat je nog gewoon door kunt gaan met dit werk naast de twee kinderen die je hebt!
  Maike onlangs geplaatst…Top 10 huwelijksreis bestemmingenMy Profile

 • Mama van Dijk
  21 maart 2016

  aww, tof! Eerlijk en oprecht! Een echte mama die zich niet laat afleiden door een te hoog gelegde lat! Goed bezig kelly! Respect!
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Een ode aan de hard werkende (chauffeur) vader.My Profile

 • Romy
  21 maart 2016

  Knap hoor, hoe je het moederschap met het bloggen combineert! Ik heb 1 dochter, een hele energieke peuter die geen middagdutjes meer doet en heb momenteel geen werk. In de ochtend doe ik mijn mail en schrijf ik soms iets voor de blog, dan zit zij te tekenen of filmpjes te kijken. Verder gaat ze 2 keer per week naar de opvang en dat zijn mijn blogjaren. Mocht dit ooit veranderen, dan ga ik de frequentie omlaag brengen of in de avonduren bloggen.
  Romy onlangs geplaatst…Waarom moeders goede werknemers zijnMy Profile

 • Susanne
  21 maart 2016

  Heel logisch dat je voor je kinderen kiest! Knap dat je hier zo open over kunt zijn. Je blog blijft super leuk om te volgen ondanks dat je nu misschien wat minder vaak een artikel plaatst!
  Susanne onlangs geplaatst…Op ontdekking!My Profile

 • Anna
  21 maart 2016

  Goed artikel! Ook ik vind het heel knap hoe je het doet.
  Mijn zoontje is 7 maanden oud, ik schrijf artikels als hij slaapt en doe veel in het weekend. Vind het goed te doen maar bloggen is mijn hobby 🙂 dus als ik een keer geen tijd/zin heb dan komt er maar geen artikel online!
  Anna onlangs geplaatst…Aluminium in zuigelingenvoedingMy Profile

 • Danique Krol
  21 maart 2016

  Ik vind dat je het echt heel erg knap doet!
  Danique Krol onlangs geplaatst…Mijn 3 favoriete Netflix seriesMy Profile

 • Kelly
  21 maart 2016

  Heel goed dat je de tijd die je hebt zoveel mogelijk aan je 2 dametjes besteed ! De tijd gaat veel te snel, dus geniet er dubbel en dwars van 🙂 Dan maar wat meer Kelly op snapchat dan online ! Helemaal niet erg 😉
  Kelly onlangs geplaatst…Lifestyle| Verveeltips zonder internetMy Profile

 • MamaOnderneemt
  21 maart 2016

  Ik heb precies hetzelfde. Ook altijd hard gewerkt en hierdoor het gevoel dat ik toch iets gemist heb van de jongere jaren van mijn kinderen. De tijd kun je helaas niet terugdraaien.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Mijn leven als moeder met een eigen bedrijf #2My Profile

 • Nicky
  22 maart 2016

  Knap hoe je het combineert! Ik vind het ook heel erg leuk om te lezen hoe je dit doet en het was mij ook nog niet opgevallen dat er minder online komt.
  Nicky onlangs geplaatst…Vanja’s trainingsschema (spieropbouw)My Profile

 • Simone
  23 maart 2016

  Leuk om te lezen hoe jij dat doet. Ik blog voor mijn hobby, niet voor mijn werk. Ik werk 32 uur en ik ban mama van een meisje van 9 maanden. Ik probeer dagelijks een artikel te plaatsen, maar dat lukt niet altijd. Maar goed, dat is ook niet erg. Ik vind de frequentie van je blogs hoog genoeg hoor. Er is altijd iets nieuws te vinden als ik een kijkje kom nemen!

 • Valerie Michelle
  27 maart 2016

  Jeetje wat knap zeg dat je 8 weken vooruit hebt geschreven! Er veel respect voor hoe je alles doet. X
  Valerie Michelle onlangs geplaatst…Afvallen: waarom 13 kg en HOE? Mijn verhaalMy Profile

 • Zus
  5 april 2016

  Leuk om te lezen en ik ben blij voor je dat je zoveel tijd met je meiden hebt. Super! Bij mij is het anders en ik ben dan ook dagelijks in strijd met mezelf en prioriteiten. Ik ben moeder van twee jonge kinderen (3 en 1,5 jaar). Het feit is dat ik mijn eigen bedrijf heb (nee, niet mijn blog). Ik ben freelance User Experience Designer en dat houdt zoveel in als dat ik gebruikersvriendelijke webapplicaties ontwerp. Op dit moment werk ik 32 uur per week op locatie in Den Haag (ik woon in Hilversum) en ik reis het hele land door om gebruikers van de applicaties te spreken en tests uit te voeren. Hiernaast heb ik mijn blog (hobby), ik probeer wanneer ik kan een artikel te plaatsen en in ieder geval een keer per week een Youtube video. De video neem ik in het weekend op of ‘s avonds / ‘s nachts. Editten doe ik ook ‘s nachts. Ook het schrijven van artikelen doe ik vrijwel altijd ‘s nachts. Nee, het is verre van ideaal, ik ben altijd doodmoe en ik heb vaak gedacht dat ik met mijn blog wil stoppen maar ik vind het zo zonde van alle tijd die ik er al in heb gestoken en ik doe het zo graag. Laatst heb ik wel besloten om het “moeten” te elimineren. Ik kijk niet meer naar aantallen of abonnees. Wie wil lezen of kijken is meer dan welkom en ik ben daar dankbaar voor. Wat betreft tijd met de kinderen? Die zie ik helaas minder vaak dan ik zou willen ivm met mijn bedrijf. In ons geval is het zo dat manlief en ik beide moeten werken om onze dromen waar te maken en vooral die van de kinderen later (alsin spaargeld/studiegeld/etc).

  xx
  Zus onlangs geplaatst…Vlog – Trots Markt HilversumMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.