Beveilig je huis tegen inbraak : 10 tips

Beveilig je huis tegen inbraak : 10 tips

Beveilig je huis tegen inbraak, met deze 10 tips moet dat zeker lukken. Wist je dat tijdens de feestdagen het aantal inbraken veel hoger ligt dan door de rest van het jaar heen? Per dag vinden er in Nederland gemiddeld 200 inbraken plaats. De feestdagen, evenals de zomervakanties laten een piek zien in het aantal inbraken. Mensen zijn gezellig op pad en zoeken elkaar op waardoor veel huizen ook leeg staan. In samenwerking met Ministerie van Veiligheid en justitie mag ik jullie tien tips geven om inbraak te voorkomen. Zeker de moeite waard om toe te passen zodat ook jij met een gerust hart een feestje kan vieren bij familie.

Beveilig je huis tegen inbraak : 10 tips

10 tips om je huis beter te beveiligen tegen inbraak

1. Draai de deur goed op slot als je weg gaat.
Wanneer je alleen de deur dichttrekt, dan kan deze met een creditcard of hard stuk plastic gemakkelijk worden opengemaakt.

2. Plaats goed hang- en sluitwerk in stevige kozijnen.
Als er geen ruimte is voor een hard stuk plastic, een koevoet of schroevendraaier is de kans klein dat een raam of deur wordt opengebroken.

3. Plaats een beveiligingsstrip.
Met een beveiligingsstrip kunnen inbrekers flipperen wat ze willen, maar zal de deur niet open gaan.

4. Zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt.
Ruim je huis niet op voor je op vakantie gaat en haal geen planten weg bij het raam. Dit vind ik echt een hele handige tip!

5. Leg geen dure spullen in het zicht.
Zorg dat inbrekers niet in de verleiding komen en dus geen reden hebben tot inbraak. Je ipad, macbook of videocamera verstop je liever boven of in een kastje.

6. Zorg voor goede verlichting in en rondom het huis.
Als het donker is gaat een inbreker ervan uit dat er niemand thuis is en dat hij ongezien zijn gang kan gaan. Zo’n lampje met sensor dat automatisch aangaat voor buiten is dan heel handig of binnen een klein lampje aanzetten dat door de gordijnen heen schijnt laat een bewoonde indruk achter.

Beveilig je huis tegen inbraak : 10 tips

7. Sluit alle ramen als je weg gaat, ook dak- en wc raampjes.
Als een insluiper via een open raam je woning binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om je spullen mee te nemen.

8. Maak afspraken met de buren om een oogje in het zeil te houden.
Jij en je buren kennen je wijk het beste en hebben daarom ook sneller door als er iets niet klopt. Op deze manier kunnen je buren alarm slaan wanneer je zelf niet thuis bent.

9. Zet uw kliko niet in het zicht en zorg dat er geen ladder in de buurt ligt.
Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Haal daarom alles weg wat een inbreker kan helpen om omhoog te klimmen.

 10. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deuren of ramen zitten.
Een inbreker hoeft dan maar een raampje in te slaan en de deur zo van het slot draaien.

Zijn deze tips tegen inbraak in huis bekend voor jou? Welke voer je zelf uit om de veiligheid in huis te bevorderen? En welke tip is nieuw voor jou? Ook ben ik benieuwd naar jouw gouden tip om inbraak te voorkomen. Laat het me zeker weten in de comments van dit artikel.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

17 reacties

 • Vanessa
  20 november 2014

  Goede tips! De meeste dingen doe ik al, zoals alle ramen dicht doen voor vertrek, ook al is het maar om even boodschappen te gaan doen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Het blogboek van Kelly DeriemaekerMy Profile

 • Diana Carlton
  20 november 2014

  Als ik ergens panisch voor ben, dan is het wel voor inbrekers. Een paar jaar terug was er bij ons in de straat ingebroken. Vervolgens kwam er een wijkagent langs om te vragen of wij iets hadden gezien, maar hij had gelijk ook nagekeken of wij “inbraakproof” waren. Voorheen was ik niet zo alert om het dichtdraaien van de deur, maar tegenwoordig des te meer.

 • Eline
  20 november 2014

  Dit zijn dingen die ik standaard doe 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Stoofperen zonder suikerMy Profile

 • Simone
  20 november 2014

  Goede tips! Zowel thuis als in mijn studentenhuis doen we gelukkig alles. Ik heb helemaal niet zo’n dure spullen maar het idee dat er iemand in je huis is geweest lijkt me echt vreselijk.
  Simone onlangs geplaatst…Mega wishlist: CostesMy Profile

 • lifesabout
  20 november 2014

  Handig artikel!
  Ik heb nog wat aanvullende tips. Neem een hele grote hond die erg waakzaam is…;) Geen mens durft hier binnen te komen door onze Bordeauxdog van 60 kilo haha.
  En als je op vakantie gaat, laat dan al je post , folders en kranten regelmatig van de deurmat halen door buren of familie/vrienden. Want ook dit kan opvallen en inbrekers attenderen dat je er niet bent. Verder is het handig niet op Social media te delen dat je op vakantie gaat (klinkt logisch, maar toch doen veel mensen dit nog).

 • Manon
  20 november 2014

  Zijn echt goede tips! De meeste volgen wij al standaard op eigenlijk 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Happy Healthy You: JoyceMy Profile

 • Dinja
  20 november 2014

  Handige tips! Ik laat meestal wel wat lampen aan als ik wegga, en als ik op vakantie ga passen mijn schoonouders op de plantjes en de post (dus die komen regelmatig binnen).
  Dinja onlangs geplaatst…Review Dr. van der Hoog maskerMy Profile

 • Marloes | Budgetproof.nl
  20 november 2014

  Wow zag net een gigantische reclame hierover op je site en nu een artikel :). Goede tips. Ik heb gelukkig dubbele voordeuren. Dat voelt veiliger.

 • Eilish
  20 november 2014

  Omhoog klimmen gaat niet lukken bij onze woning (Drive-inn) haha. Handige tips!
  Eilish onlangs geplaatst…Personal ♥ Q&A | Ask me everythingMy Profile

 • Kaboutertuin
  20 november 2014

  Goede tips! Hier wordt eigenlijk ook alles standaard gedaan. Maar wel goed om weer even alert te zijn.
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Sinterklaas tafel en versieringMy Profile

 • Deisy
  20 november 2014

  Wat een goede tips zeg. Tip 4 doe ik sowieso altijd: lichten aanlaten, dat heb ik van huis uit meegekregen. Wat ook handig dan is, is om een tijdschakelaar te kopen voor je lampen: zo gaan ze altijd aan ondanks dat je er niet bent .
  Deisy onlangs geplaatst…En dan realiseer jij je: ik word “oud”My Profile

 • Els
  21 november 2014

  Het zijn opzich goeie tips, maar ik ben bang dat als je met vakantie bent dat toch echt wel opvalt.Hier valt gelukkig niks te halen haha
  Els onlangs geplaatst…Day zero projectMy Profile

 • Kim
  17 december 2015

  Bij ons is er helaas tijdens een weekendje weg met kerst ook ingebroken, met veel schade.. Er is ook veel gestolen toen die tijd.. Tip die wij kregen van de politie was, zet kopjes op de tafel en bordjes, en instaleer tijdschakelaars op de lampen.. Helaas hebben ze afgelopen week nog 2inbraken in de straat gepleegd..

 • Eva
  29 december 2015

  Goede tips en wat goed dat hier aandacht aan wordt besteedt. Let ook goed op de beveiliging tijdens komend oud en nieuw, want dan gaat het inbrekersgilde ook op pad omdat ze weten dat veel mensen dit feest bij vrienden of familie vieren en dus niet thuis zijn.

 • Dee
  2 januari 2017

  Bedankt voor de info en leuke tip!

 • Jaggs
  25 oktober 2018

  Dankje voor de handige tips!

 • Cyclops Security
  11 december 2020

  Handig artikel!
  Cyclops Security onlangs geplaatst…Teamleider (Technische) OperatieMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.