Een kindje krijg je niet vanzelfsprekend: Lesbisch en een kinderwens

zaaddonorgezocht

Lesbisch en een kinderwens: Als mamablogger vind ik het belangrijk om ook hier aandacht aan te besteden want een kindje krijgen is helemaal niet vanzelfsprekend. Ik schrijf met liefde over mijn leven als moeder en mijn bewuste keuze om jong moeder te zijn geworden maar zo vanzelfsprekend is dit helemaal niet. Een kindje krijgen is iets heel speciaals en helemaal niet vanzelfsprekend dat dit altijd mogelijk is.  Vandaag deel ik het verhaal van Joyce en Scarlet. Zij zijn een lesbisch koppel, dolgelukkig met elkaar en hun grote wens is om een kindje te krijgen samen. Ze bloggen over hun leven maar ook over hun kinderwens op ‘Ik vrouw van jou‘. Als lesbisch koppel heb je hulp nodig om een kindje te kunnen krijgen. Scarlet en Joyce zijn op zoek naar een zaaddonor om hun wens in vervulling te laten komen maar die zoektocht is best heel ingewikkeld. Benieuwd naar hun verhaal? Klik dan op lees meer.

Een kindje krijg je niet vanzelfsprekend, Lesbisch en een kinderwens: Ikvrouwvanjou deelt hun verhaal.

Scarlet: Vroeger, toen ikzelf nog kind was, dacht ik nooit aan kinderen krijgen. Klasgenootjes hadden het weleens over de wens om later moeder te worden. Ik was daar helemaal niet me bezig. Het leek me maar lastig en vooral veel gedoe zo’n kind. Ik hield me meer bezig met het bij mijn ouders smeken om een hond, dat leek me een stuk leuker. Ik heb me dus ook nooit zorgen gemaakt over of het wel mogelijk voor mij was om ooit zwanger te worden. Het kon me weinig schelen of ik ongesteld werd of niet, zelfs toen ik dit een flink aantal maanden achter elkaar niet werd, maakte ik me niet druk. Inmiddels, heel wat jaartjes verder, is dat wel anders. Mijn vriendin en ik zijn lesbisch, hebben een kinderwens, maar dat bleek allemaal toch minder eenvoudig dan ooit verwacht.

 Als je zwanger wilt worden heb je toch gewoon seks met een man en met een beetje geluk ben je dan binnen enkele maanden zwanger? In het beste geval ja, maar wat als je helemaal geen man hebt? Het bleek ineens een stuk minder makkelijk te zijn om een wens die ik eerder nooit had gehad, maar sinds ik samen met mijn vriendin Joyce ben, wel al een aantal jaar heb, te vervullen. Jeetje, waarom kunnen wij niet gewoon samen een kindje krijgen en waarom hebben we daar per se een man voor nodig? Ja, biologisch gezien snappen we dat natuurlijk prima, maar tegelijkertijd voelt het oneerlijk.

Nadat we er zeker van waren dat een kindje krijgen is wat we samen wilden, besloten we op onderzoek uit te gaan. Waar moeten we allemaal rekening mee houden als twee moeders een kindje willen opvoeden en hoe komen we eigenlijk aan een zaaddonor? Hele basale vragen, maar voor ons hele vreemde dingen om mee bezig te zijn. Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht ooit het woord zaaddonor hardop uit te spreken. Het voelt ongemakkelijk en wat schaamtevol om een man enkel te gebruiken voor zijn zaad. En moeten we dan een oproep plaatsen of is er misschien een goede vriend die ons wil helpen? Er bleek zelfs een grote zaaddonorbank te zitten in zweden. Daar kon je zaadjes kopen van studenten die er wat geld mee verdienen. In eerste instantie klonk dat best makkelijk, maar na wat denkwerk leek ons dat geen fijne optie voor het kind die wellicht in de toekomst ooit zijn of haar papa wilde ontmoeten.

Als je lesbisch bent en een kinderwens hebt, dan is dat niet zo eenvoudig. Vele vragen kwamen bij ons op en bij onze familie, die we dit alles natuurlijk ook moesten vertellen. Vragen als ‘Wat als het kind een jongetje is, is het dan niet erg dat hij niet opgroeit met een vaderfiguur?’, ‘Wie wordt er zwanger?’ en ‘Hoe zorg je ervoor dat je goede afspraken hebt met de eventuele zaaddonor?’ Het voelt soms oneerlijk en naar dat het voor ons allemaal extra moeilijk is om een kindje te krijgen. We zijn een tijd geleden het traject ingegaan van de vruchtbaarheidsklinieken en hadden bij de eerste instantie direct pech. Er werd slordig omgegaan met ons dossier en afspraken werden niet nagekomen. We stapten over naar een andere instantie, alwaar we nu zitten.

 scarletenjoyce

Het is een ingewikkeld en zwaar traject. Iets wat mooi en liefdevol zou moeten gaan, gaat bij ons zakelijk en ergens ook lelijk. Want iedere maand met je benen omhoog voor een onbekende gynaecoloog liggen, is niet mooi. Iedere maand weer tig dagen over een stripje moeten plassen en als het moment daar is hals over kop in de auto springen om je weer tijdens de spits door files te wurmen, is niet liefdevol. Het is moeilijk, maar we slaan ons erdoorheen, met ons doel voor ogen: een klein hummeltje.

Joyce en ik zijn nu ruim 7 jaar samen. We hebben een hond en een kat en werken op dit moment beiden fulltime. Daarnaast houden we als eerste lesbische koppel een blog en YouTube kanaal bij: ik Vrouw van jou. Op onze blog schrijven we iedere maandag over onze weg naar een kindje. Het is best spannend om zoiets persoonlijks met de wereld te delen, maar we vinden het ook mooi en bijzonder om hierover te kunnen schrijven. Wellicht dat het andere mensen wat herkenning biedt en ons wat begrip en steun.

Kelly: Dankjewel Scarlet en Joyce, voor het delen van jullie verhaal op mijn blog. Ik wil mijn bezoekers zeker uitnodigen om een kijkje te nemen op jullie blog en youtube kanaal. Jullie schrijven en maken video’s met een boodschap en kunnen hier zoveel mensen mee inspireren. Ik wil jullie ook heel veel geluk wensen voor de toekomst en ik hoop voor jullie dat jullie droom in vervulling mag raken. Ik ben benieuwd of er dames onder mijn bezoekers zijn die zich herkennen in hun verhaal of op een andere manier een heftig traject doormaken op weg naar die kinderwens. Laat het me weten als je wilt (mag anoniem) in de comments. Een kindje krijgen is niet vanzelfsprekend.

Meer in deze blogserie:
Marjolein is chronisch ziek en heeft een kinderwens.
Krista: Als zwanger worden niet vanzelfsprekend is.
Thea wil bewust alleenstaand moeder worden.
Een kinderwens na een eetstoornis.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

36 reacties

 • Marloes | Budgetproof.nl
  21 november 2014

  Wat goed dat je dit deelt. Heel mooi om te lezen trouwens en ik ga hun blog en YouTube kanaal zeker volgen.

 • Manon
  21 november 2014

  Goed dat hier aan aandacht aan wordt besteed! Ik wens jullie veel sterkte met het verdere traject
  Manon onlangs geplaatst…Gezichtsmasker van banaanMy Profile

 • Manon
  21 november 2014

  Goed dat hier aandacht aan wordt besteed! Ik wens jullie sterkte met het verdere traject
  Manon onlangs geplaatst…Gezichtsmasker van banaanMy Profile

 • Nelleke
  21 november 2014

  Ik volg hun blog al een tijdje. Twee dappere vrouwen!
  Nelleke onlangs geplaatst…De lange man die droomtMy Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  21 november 2014

  Kelly applaus, ik vind het zo mooi dat je van een knus woonkamer hoekje ook heel goed dit soort onderwerpen “meeneemt”.
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Confessions of Queen Bla Bla Bla #2My Profile

 • Linda
  21 november 2014

  Ik kan me voorstellen dat het heel oneerlijk voelt als je als lesbisch stel een kindje wilt en het een heel gedoe is om dat voor elkaar te krijgen. Kinderen krijgen is zeker niet vanzelfsprekend, goed dat je hier ook aandacht aan besteed Kelly! Ik heb wel bewondering gekregen voor Scarlet & Joyce!
  Linda onlangs geplaatst…Kleine dingetjes (die eigenlijk groot zijn) die mij blij maken.My Profile

 • Lauriëtte
  21 november 2014

  Wat een indrukwekkend verhaal. Het is natuurlijk idioot dat het allemaal zo zakelijk en lelijk moet gaan en dat mensen op zo’n gebied hun afspraken nu na komen. Ik ga hun blog zeker volgen, hoop dat de kinderwens snel vervult gaat worden 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Quote by Theodore RooseveltMy Profile

 • Diana Carlton
  21 november 2014

  Ik ben laatst per toeval op jullie site terecht gekomen. Ik vind het mooi dat jullie hier open en eerlijk over schrijven, over de hindernissen en de valkuilen. Ik hoop dat jullie grote wens ooit werkelijkheid mag worden! Kelly, goed dat je hier aandacht aan besteed op je site.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Een doodnormale dag uit het leven van een mamaMy Profile

 • Nicole
  21 november 2014

  Wauw wat een bijzonder verhaal. Ik denk wel eens na over mensen die inderdaad niet zwanger kunnen worden en hoe moeilijk dat moet zijn. Maar nooit nagedacht over hoe het met een lesbisch koppel moet. Goed dat je er aandacht aan besteed en ik ga zeker de twee (mooie) dames volgen!
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog Primark NovemberMy Profile

 • Vanessa
  21 november 2014

  Mooi om te lezen. Goed dat je dit deelt. Ik ga alvast een kijkje nemen op hun YouTube kanaal!
  Vanessa onlangs geplaatst…Perfecte make-up voor de feestdagenMy Profile

 • Dagmar
  21 november 2014

  Wauw wat een indrukwekkend verhaal en zo bijzonder om dit juist ook te delen, het maakt bewust dat het helemaal niet vanzelfsprekend is. En dat terwijl het jullie zo gegund is en met jullie zijn er nog zoveel anderen die dezelfde wens met zich meedragen en waarbij het een moeilijk traject is… Ik hoop van harte dat jullie ons binnenkort kunnen verblijden met prachtig nieuws, veel liefs!
  Dagmar onlangs geplaatst…In the bloglights – Marieke, Marloes, Amy & CelineMy Profile

 • Geertje
  21 november 2014

  Het lijkt inderdaad allemaal zo vanzelfsprekend….
  Mooi dat je dit deelt.
  Om eerlijk te zijn had ik er nooit zo over nagedacht (hoeft natuurlijk ook niet als je er niet mee te maken hebt) maar kan me voorstellen dat dit een heel zwaar traject is!
  Geertje onlangs geplaatst…Sinterklaas DIY – Wie zoet is krijgt lekkers!My Profile

 • Dita
  21 november 2014

  Erg goed dat je dit deelt! Ik ga eens een kijkje nemen op hun blog.
  Dita onlangs geplaatst…Plog #5 – Woensdag 19 november 2014My Profile

 • Eline
  21 november 2014

  Ik ga zeker eens op hun blog kijken!
  Eline onlangs geplaatst…Stoofperen zonder suikerMy Profile

 • Anoniem
  21 november 2014

  Heel herkenbaar. Al ben ik niet lesbisch, toch is voor ons kinderen krijgen niet vanzelfsprekend. Wij zijn al sinds 2012 bezig een kindje te krijgen en hebben inmiddels al meerdere iui en icsi behandelingen achter de rug. Helaas met nog steeds niet het gewenste resultaat. Soms is dit erg zwaar. Andere mensen om je heen worden met bosjes zwanger. Wij die al bijna drie jaar wachten op dit mooie moment mogen het nog steeds niet beleven. Natuurlijk gun ik het andere wel, begrijp me niet verkeerd

 • Arcadia
  21 november 2014

  Onze Ronja is ook niet vanzelf gekomen, voor haar hebben we een lange weg afgelegd door de MMM. Hopelijk krijgt dit mooie koppel binnenkort een prachtig gezond kindje!
  Arcadia onlangs geplaatst…Buikbaby update: history repeats itselfMy Profile

 • Marion
  21 november 2014

  Wat moeilijk voor jullie. Doet me best verdriet. Ik heb zelf geen kinderwens, maar het omgekeerde is zo immens moeilijk. Ik ken Scarlet als “de overwinnaar op” en ”de oprichtster van”. Deze kant is er dus ook. Nogmaals, doet me verdriet, want ik gun het jullie samen zo. Jullie zijn een sterk en mooi stel en ik hoop dat jullie heel gauw hele trotse ouders zijn van een klein wondertje. X
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #11My Profile

 • Angelique
  21 november 2014

  Heel goed dat hier aandacht aan word besteed, niet voor iedereen is het logisch dat je kinderwens uit komt en zeker niet in zo’n situatie

 • Suzanne
  21 november 2014

  Wauw, als eerst vind ik het super tof dat jullie dit met ons willen delen. Al helemaal in blog en YouTube vorm dus ik link zometeen direct door. Ik heb twee buurvrouwen met twee kids. Dezelfde donor en dezelfde mama. Maar inderdaad wat komt daar veel bij kijken en hoe onlogisch en oneerlijk sommige dingen geregeld zijn. Bizar! Ik ga nu gauw een kijkje nemen op jullie blog. You rock!

 • Miranda
  21 november 2014

  Ik vind het heel tof dat jullie zo open en eerlijk over schrijven, daar zullen veel andere mensen wat aan hebben. Mag ik ook even zeggen dat ik de titel van jullie blog heel goed gevonden vind:) echt heel leuk! Ik ga zo direct een kijkje nemen.
  Kelly wat mooi dat je dit onderwerp zo mooi bespreekbaar maakt want inderdaad: het krijgen van een kind is helemaal niet zo vanzelfsprekend!
  Miranda onlangs geplaatst…Nailart; tips voor beginnersMy Profile

 • Lisanne
  21 november 2014

  Heel herkenbaar! Ik volg de blogs van Joyce en Scarlet met veel interesse omdat wij inderdaad in het zelfde schuitje zitten/zaten. Wij mogen ons heel gelukkig prijzen met de gevonden donor, zodat wij niet het hele circus hoeven te doorlopen wat zij nu doormaken. Heel goed dat je hier aandacht aan besteed, een kindje krijgen is niet zo vanzelfsprekend. Mooi Kelly!
  Lisanne onlangs geplaatst…Nail art | Sints French Tips op By HelenaMy Profile

 • Petra
  21 november 2014

  Wat mooi dat je hier aandacht aan besteedt Kelly! Het lijkt me ook een heel moeilijk traject. Ik hoop natuurlijk dat de vruchtbaarheidsproblemen uitblijven in dit alles, maar ik moest wel denken aan een interview dat ik dit voorjaar heb gedaan voor ‘Uitgerekend Jij’ met een andere lesbische vrouw die graag een kindje zou krijgen. Misschien hebben Joyce en Scarlet er iets aan? http://uitgerekendjij.nl/lesbisch-en-vruchtbaarheidsproblemen/

  Meiden, ik wens jullie veel succes en hoop dat jullie toch een kindje mogen krijgen samen.
  Petra onlangs geplaatst…33 weken zwanger: groei maar buikje, groei…My Profile

 • Sylvia
  21 november 2014

  Jemig, wat een verhaal. Jullie zijn een prachtig stel, ik hoop van harte dat het niet lang meer duurt voordat jullie een kleintje in jullie armen houden. Ik weet zeker dat jullie voor anderen een steun en inspiratiebron zijn, zet ‘m op!
  Sylvia onlangs geplaatst…Compagnie Marie Chouinard – Henri Michaux: MouvementsMy Profile

 • Jessica
  21 november 2014

  Goed dat jullie hierover schrijven. Ik kan me goed voorstellen dat jullie daarnaast een inspiratiebron en steun voor anderen zijn.
  Hopelijk hebben jullie straks een kleintje in jullie armen.
  Jessica onlangs geplaatst…Studeren #1My Profile

 • Michelle
  21 november 2014

  Thanks voor het delen Kelly! Ik kende deze blog nog niet, maar dit vind ik superleuk. Ik ga jullie volgen dames :).
  Michelle onlangs geplaatst…Flashback friday: games #1My Profile

 • Lisan
  21 november 2014

  Wat een leuke vrouwen! Ik ga ze meteen volgen. Ze hebben humor en tegelijk een goed verhaal!
  Lisan onlangs geplaatst…ChocolademousseMy Profile

 • Anneleen
  21 november 2014

  Ik vind het fijn dat je hier aandacht aan besteedt Kelly! Een (gezond!) kindje krijgen is inderdaad helemaal niet evident…
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 • Janske
  21 november 2014

  Wat vervelend dat het zo’n moeilijk proces is. Dat kan toch sneller en makkelijker zou je denken. Ik ben erg benieuwd naar jullie blog en kom zeker even kijken.
  Hopelijk komt jullie kinderwens snel in vervulling 🙂
  Janske onlangs geplaatst…Tag: You ask, I tellMy Profile

 • Nadia
  21 november 2014

  Interessant, ik ga hun blog zeker bekijken!

 • Kim
  21 november 2014

  Leuk dat je hun verhaal deelt! Zeker één van mijn favoriete blogs 🙂
  Kim onlangs geplaatst…Chocolade kiwi lolly’sMy Profile

 • Miss Mags
  21 november 2014

  Dat kinderen krijgen niet vanzelfsprekend is heb ik ook ondervonden. Na 9 jaar vol behandelingen en onderzoeken ben ik nu eindelijk 22 weken zwanger van een tweeling via Icsi. Ook heb ik mee gedaan met moeders voor moeders.
  Miss Mags onlangs geplaatst…Baby WishlistMy Profile

 • Miss Mags
  21 november 2014

  Ohhh…. Ze kunnen informeren bij Nij Geertgen hun doen aan wederkerigheid en zo dus snel kans op een zaaddonor. Of ze dat nog doen weet ik niet maar dat deden ze wel. Heel veel lesbische koppels zijn zo via hun ook zwanger geraakt.
  Miss Mags onlangs geplaatst…Baby WishlistMy Profile

 • Kim
  21 november 2014

  Prachtig verhaal!
  Kim onlangs geplaatst…Bohemian Solo PhotoshootMy Profile

 • Lidewij
  21 november 2014

  Wat gaaf om jullie verhaal te lezen. Ik ben zelf zo’n kindje met een donor, en 25 jaar geleden was het ook geen makkelijke weg om af te leggen als lesbisch stel. Ik had gehoopt dat daar ondertussen een flinke slag zou zijn geslagen, maar helaas blijkt dat dus niet zo te zijn. Zo jammer! Ik ben zelf trouwens opgegroeid met twee moeders, zonder vaderfiguur, en heb daar tijdens mijn opgroeien niet echt ‘last’ van gehad – als je het al zo kunt noemen. Meer last had ik van het feit dat de band met mijn moeders niet zo goed was, en nu ik wat ouder word mis ik wel een fijne basis van familie, maar dat komt dus meer doordat de band met de ouders die ik wel heb niet zo goed is. Helaas kan ik niet achter de identiteit van mijn donor komen, doordat alle donaties in de tijd dat ik werd geboren verplicht anoniem waren en de gegevens na zeven jaar verloren zijn gegaan. Jullie kindje zal daar later wel achter kunnen komen, omdat het nu volgens mij allemaal juist verplicht bekend moet kunnen worden voor het kind. Ik hoop dat jullie wens kan worden vervuld en jullie gezegend zullen worden met een prachtig kindje. Wat voor ieder stel even gemakkelijk en liefdevol zou moeten kunnen zijn!
  Lidewij onlangs geplaatst…Video: Jewel Candle & Cadeautje voor Jou!My Profile

 • Eva
  21 november 2014

  Ik ben er even stil van. Wat goed dat ook dit soort verhalen gedeeld worden.

 • Britt
  24 januari 2015

  Ik heb sinds kort ikvrouwvanjou ontdekt en kom byij toeval op deze site. vind het echt heel leuk maar ook zeker interessant om jullie verhalen te lezen, vooral jullie weg naar een kindje. Mijn vriendin en ik willen na de aankoop van ons huis beginnen met de weg naar óns kindje. Wij gaan dit (als het mag lukken) gaan we dit doen dmv zelf inseminatie met een voor ons goed bekende donor. Mijn vriendin is dezege die zwanger zal gaan worden, la dat natuurlijk mag lukken. En mocht het bij haar niet lukken dan is het niet zo dat ikzelf zwanger zal gaan proberen te worden aangezien ik die wens (het zwanger zijn zelf )totaal niet heb. Mocht het dus niet lukken dan gaan we kijken naar andere opties bv. Pleegzorg.

  Ik wil Joyce en Scarlet in ieder geval heel veel succes wensen en ik hoop dat het jullie gaat lukken want het is jullie gegund!!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.