AhcollageGezonder eten, een mooi voornemen voor het nieuwe jaar toch? Althans ik ga lekker met het cliché mee, nadat December een nogal bourgondische maand was (= understatement), is het nu weer tijd om de riem wat strakker te doen en gezonder te eten. Jep, ook hoogzwanger mag je daar op letten haha. Vandaag ga ik daarom mijn eigen favoriete ontbijt gezonder maken met wat simpele stappen. Een gezond ontbijt is de basis van een dag maar mijn gezonde ontbijt werd een stuk ongezonder toen ik er regelmatig cruesli, jam en honing aan toe ging voegen. Tijd voor verandering!

Gesponsord door Albert Heijn. Albert Heijn helpt je bij je goede voornemens en maakt samen met jou je favoriete recepten net iets gezonder. Je hoeft geen gekke crash diëten te volgen om gezonder te eten maar je kunt wel je huidige patroon gezonder maken met wat simpele stappen.

6 Goede Voornemens

Tip #1 – Geniet vaker van groente en fruit
Groente en fruit zitten vol goede voedingsstoffen. Voeg daarom aan je lunch of avondmaaltijd een extra groentesoort toe. Of fruit aan je ontbijt, dan begin je de dag goed.
Tip #2 – Goed idee: dagje zonder vlees
Wissel vlees eens af met andere eiwitten, zoals vis, ei, peulvruchten en vleesvervangers, zoals tofu.
Tip #3 – Voedingsvezels, superbelangrijk
Vezels zitten in groente, fruit, peulvruchten en volkoren graanproducten, zoals volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pasta. Ze zorgen ervoor dat je darmen optimaal werken en dat je minder snel trek krijgt.
Tip #4 – Ga voor goede vetten
Vette vis, zoals haring, zalm en makreel, maar ook avocado en noten zitten boordevol goede vetten die je lichaam goed kan gebruiken.
Tip #5 – Lekker variëren
Eet je vaak hetzelfde? Dan kan je lichaam belangrijke voedingsstoffen missen. Varieer wat vaker. Zo krijg je verschillende vitaminen en mineralen binnen.
Tip #6 – Kook wat vaker zelf
Gebruik hiervoor verse producten en kruiden en vermijd pakjes en zakjes.. Dit geeft extra smaak aan je maaltijd. Het is niet alleen lekker, maar ook verrassend makkelijk.

En een paar van deze tips heb ik eruit gehaald om mijn Griekse yoghurt ontbijtje gezonder te maken.

Ahcontbijt1

Ik ben tip 1 (geniet meer van groente en fruit), tip 3 (meer voedingsvezels) en tip 4 gaan toepassen (meer gezonde vetten), eigenlijk ook tip 5 want ik kan eindeloos variëren met dit ontbijt idee. Mijn Griekse yoghurt besloot ik aan te vullen met een handje havermout (ipv. suikerrijke cruesli), wat meer fruit dan enkel de dagelijkse banaan en een handje noten (amandelen en walnoten). Dit ziet er zo uit:

Ahontbit2

Een vleugje koek- en speculaaskruiden en de smaak was goed. Even roeren en je ontbijtje kan beginnen. Het is natuurlijk wat anders als cruesli, maar door de zoete smaak van het fruit eigenlijk net zo lekker.

Ahontgbijt3

Blij ochtendhoofd met m’n ontbijt (en een filtertje over de foto heen 😉 ). 

Ik zeg, missie geslaagd! Binnenkort ga ik een recept met jullie delen voor een lekker diner, een bestaand recept voor pasta wat ik normaliter altijd kook, maar dan op een gezondere manier, zonder potje pastasaus en wederom aangepast op basis van de goede voornemens van Albert Heijn. En hoe vaak ik ook zonder pakjes en zakjes probeer te koken, die pasta bleef ik toch met een pot saus doen, dus dit is een leuke challenge voor mij.

In de Ah Community kun je heel veel inspiratie opdoen voor gezondere maaltijden om je eetpatroon een healthy boost te geven. Je kunt er recepten vinden, fijne tips maar ook vragen stellen aan de voedingscoaches. Zelf ben ik ook lid van de community waar ik wat recepten zal delen om zo elkaar te motiveren deze gezondere toer vol te houden. Zo kun je op een makkelijke manier een stuk verantwoorder eten zonder je eetpatroon drastisch om te gooien. Meer informatie over de goede voornemens van Albert Heijn vind je via deze link.

En nu ben ik benieuwd welke van de goede voornemens jij al toepast in je dagelijkse eetpatroon of welke je als voornemen zou willen toepassen? Wat is jouw ultieme gezond eten tip? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

49 gedachten over “Gezonder ontbijten met deze simpele tips”

 1. Ik moet echt nog gaan beginnen met een goede start! Opzich eet ik niet heel erg ongezond maar die tussendoortjes…. Ze moeten echt wat gezonder bij mij! Meestal zijn mijn hoofdmaaltijden wel oke namelijk. Goed idee om wat meer te variëren, ik neig ook te vaak naar hetzelfde. Leuke tip is het ‘appeltaart-ontbijt’ uit het skinny six boek van Chicks love food. Lekker, makkelijk en weer eens wat anders.
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Waarom ben IK de stomste moeder?My Profile

 2. Lekker, ik ga meestal toch voor eenvoudig aangezien ik weinig tijd heb. Sinds kort maak ik ad en toe een mugcake met Griekse yoghurt, ook lekker! 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Primark ShoplogMy Profile

 3. Het belangrijkste bestandsdeel in mijn ontbijtje is eigenlijk altijd havermout. Ik eet praktisch elke ochtend havermoutpap, in allemaal lekkere, verschillende varianten. Echt een fijn begin van de dag! Jouw ontbijtje ziet er trouwens ook goed uit zeg, heerlijk! Goede tips geef je ook!

 4. Goede tips. Zelf ben ik al een tijdje bewuster bezig met voeding. Al moet ik zeggen dat het de laatste tijd wat versloft is. Maandag ga ik een detox volgen, welke ik in augustus ook al gedaan heb ben daarna ga ik weer goed aan de slag. Wat voor mij vooral belangrijk is, is variëren met voornamelijk mijn ontbijt.
  Femke onlangs geplaatst…Beauty wishlist 2016!My Profile

 5. Wat een goede tips!
  Vooral variatie is nog iets om aan te werken want ik eet vrijwel elke dag havermout of brinta. Fruit erin/erbij wissel is wel af en nootjes doe ik er ook al regelmatig in.
  Ben benieuwd naar het pasta recept!
  Rosanne onlangs geplaatst…Ik ben toch niet de enige..?My Profile

 6. Zo goed van je Kelly, en het ziet er allemaal lekker uit. Fruit vind ik ook heerlijk, maar over het algemeen zou ik wat gezonder moeten gaan eten. Jammer dat dit toch nog best wel lastig kan zijn, oepsie!

 7. Goed bezig hoor. Ik eet zelf bijna nooit uit pakjes en zakjes en maak veel tussendoortjes en ook mijn muesli zelf. Scheelt heel veel onnodige suikers en andere onnodige toevoegingen. Sinds ik mijn eigen müsli maak wil ik die uit de supermarkt niet eens meer! Ik ga binnenkort maar wat ‘vooruit bakken’ en de vriezer lekker vol stoppen, want vraag me af of ik straks nog wel tijd heb voor al mijn baksels als de kleine mini-me geboren is… Ik verwacht de eerste maanden daar mijn handen voor mee te hebben 😉
  Vivienne onlangs geplaatst…Mijn zwangerschapsfotoshootMy Profile

 8. Dit is toch wel veel beter dan alle ontbijtjes met zoet beleg die ik heb.. Vanaf gisteren probeer ik havermoutpap uit, maar ik denk dat ik vanmiddag toch maar griekse yoghurt in ga slaan.. Dat is veel lekkerder!
  Kelly onlangs geplaatst…Saturday Media| KodiMy Profile

 9. Ik ben maar weer terug gegaan naar de kwark ipv iedere ochtend stokbroodjes en croissantjes tijdens de feestdagen haha. Is leuk voor even, maar zo’n kwark ontbijtje voelt veel beter!
  Milou onlangs geplaatst…Random favouritesMy Profile

 10. Ook ik ben minder gaan eten uit pakjes en zakjes sinds deze week. Inmiddels me voorraadkast opgeruimd en alle pakjes en zakjes die ik nog in huis had aan ma lief gegeven zo is de verleiding ook niet groot. Elke ochtend eet ik creusli met yoghurt misschien vandaag bij de boodschappen havermout kopen ipv creusli. Ben benieuwd naar meer van elkaar kunnen we leren liefs Lisanne fijn weekend
  Lisanne onlangs geplaatst…Receptje SpaghettiMy Profile

 11. Ik ben ook echt weer op mijn ontbijt gaan letten. Omdat ik niet zo goed sliep ‘s nachts, nam ik een beter drinkyoghurt als ontbijt en later kwark. Nu moet ik toch echt aan de yoghurt met muesli. Fruit krijg ik ‘s ochtends niet weg, dat neem ik liever ‘s middags.
  Cindy onlangs geplaatst…Moodboard: WinterMy Profile

 12. Wat een goede tips! Ik ontbijt ook iedere ochtend met yoghurt; vind dat gewoon écht heel lekker. Uit pakjes en zakjes kook ik überhaupt nooit! Ben er niet eens zo principieel op tegen hoor, ben er zelf ook op groot geworden, maar toen we gingen samenwonen ben ik er gewoon niet mee begonnen en nu bevalt het prima zo!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#7: VRIJE VRIJDAGMy Profile

 13. Ik doe ook mee om iets gezonder te eten, gelukkig eet ik al redelijk gezond, de tips volg ik in ieder geval al, maar hier is chocolade vooral de boosdoener 😉 gewoon niet kopen is mijn motto nu… Ik ben benieuwd hoe lang ik dat volhou, haha
  Doortje onlangs geplaatst…ZwangerschapsdiscriminatieMy Profile

 14. Met begeleiding van een diëtiste ben ik reeds 9 kilo afgevallen. De maand december was lastig met al die feestdagen, maar nu ga ik er weer mee verder. Eigenlijk is het heel simpel. Veel water drinken, veel fruit en groenten en zo min mogelijk snoepen. Daarnaast mag ik maar één keer pasta / rijst per week eten en voor de rest aardappelen. En als laatste zijn tussendoortjes en eten op vaste tijdstippen ook erg belangrijk. Ontbijten doe ik trouwens met twee volkoren / bruine boterhammen en light confituur of Balade choco.
  Vanessa onlangs geplaatst…Over bloggen, regels en nichesMy Profile

 15. Goede tips! Ik vind het soms best lastig om een goede balans te vinden maar gezond eten kan natuurlijk net zo lekker zijn als wat ongezonder eten.
  Fruit vind ik bijvoorbeeld super lekker! En nootjes zijn net zo lekker als chips vind ik dus ik ben al aardig op weg! :p
  Wendy onlangs geplaatst…Een cadeau voor mezelfMy Profile

 16. Oh wat een fijn artikel! Ontbijt is super belangrijk, helemaal als het gezond is! Noten vind ik ook super lekker als ontbijt, en ik eet ook vaak banaan bij mijn muesli, dat smaakt mij in de ochtend gewoon het beste, omdat het zacht is ofzo denk ik…als tussendoortje pak ik dan wel iets anders van fruit dan banaan

 17. Ik wil straks ook mijn suikerrijke cruesli gaan vervangen door een gezondere variant. Even kijken nog wat bij mij past, dus dat wordt nog even goed proeven! Fruit er door is sowieso een goed idee en ik denk dat ik die speculaaskruiden ook maar eens moet gaan proberen.

 18. Het is sowieso een goed idee om eens wat meer groente en fruit te eten. Wel moet je er op letten dat je dan alleen voor biologische produkten gaat, omdat er in Nederland veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Anders heb je er nog weinig aan. Bij 30% van de Nederlandse bevolking wordt een verhoogd percentage aan bestrijdingsmiddelen ontdekt in de urine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.