Gezonder ontbijten met deze simpele tips

AhcollageGezonder eten, een mooi voornemen voor het nieuwe jaar toch? Althans ik ga lekker met het cliché mee, nadat December een nogal bourgondische maand was (= understatement), is het nu weer tijd om de riem wat strakker te doen en gezonder te eten. Jep, ook hoogzwanger mag je daar op letten haha. Vandaag ga ik daarom mijn eigen favoriete ontbijt gezonder maken met wat simpele stappen. Een gezond ontbijt is de basis van een dag maar mijn gezonde ontbijt werd een stuk ongezonder toen ik er regelmatig cruesli, jam en honing aan toe ging voegen. Tijd voor verandering!

Gesponsord door Albert Heijn. Albert Heijn helpt je bij je goede voornemens en maakt samen met jou je favoriete recepten net iets gezonder. Je hoeft geen gekke crash diëten te volgen om gezonder te eten maar je kunt wel je huidige patroon gezonder maken met wat simpele stappen.

6 Goede Voornemens

Tip #1 – Geniet vaker van groente en fruit
Groente en fruit zitten vol goede voedingsstoffen. Voeg daarom aan je lunch of avondmaaltijd een extra groentesoort toe. Of fruit aan je ontbijt, dan begin je de dag goed.
Tip #2 – Goed idee: dagje zonder vlees
Wissel vlees eens af met andere eiwitten, zoals vis, ei, peulvruchten en vleesvervangers, zoals tofu.
Tip #3 – Voedingsvezels, superbelangrijk
Vezels zitten in groente, fruit, peulvruchten en volkoren graanproducten, zoals volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pasta. Ze zorgen ervoor dat je darmen optimaal werken en dat je minder snel trek krijgt.
Tip #4 – Ga voor goede vetten
Vette vis, zoals haring, zalm en makreel, maar ook avocado en noten zitten boordevol goede vetten die je lichaam goed kan gebruiken.
Tip #5 – Lekker variëren
Eet je vaak hetzelfde? Dan kan je lichaam belangrijke voedingsstoffen missen. Varieer wat vaker. Zo krijg je verschillende vitaminen en mineralen binnen.
Tip #6 – Kook wat vaker zelf
Gebruik hiervoor verse producten en kruiden en vermijd pakjes en zakjes.. Dit geeft extra smaak aan je maaltijd. Het is niet alleen lekker, maar ook verrassend makkelijk.

En een paar van deze tips heb ik eruit gehaald om mijn Griekse yoghurt ontbijtje gezonder te maken.

Ahcontbijt1

Ik ben tip 1 (geniet meer van groente en fruit), tip 3 (meer voedingsvezels) en tip 4 gaan toepassen (meer gezonde vetten), eigenlijk ook tip 5 want ik kan eindeloos variëren met dit ontbijt idee. Mijn Griekse yoghurt besloot ik aan te vullen met een handje havermout (ipv. suikerrijke cruesli), wat meer fruit dan enkel de dagelijkse banaan en een handje noten (amandelen en walnoten). Dit ziet er zo uit:

Ahontbit2

Een vleugje koek- en speculaaskruiden en de smaak was goed. Even roeren en je ontbijtje kan beginnen. Het is natuurlijk wat anders als cruesli, maar door de zoete smaak van het fruit eigenlijk net zo lekker.

Ahontgbijt3

Blij ochtendhoofd met m’n ontbijt (en een filtertje over de foto heen 😉 ). 

Ik zeg, missie geslaagd! Binnenkort ga ik een recept met jullie delen voor een lekker diner, een bestaand recept voor pasta wat ik normaliter altijd kook, maar dan op een gezondere manier, zonder potje pastasaus en wederom aangepast op basis van de goede voornemens van Albert Heijn. En hoe vaak ik ook zonder pakjes en zakjes probeer te koken, die pasta bleef ik toch met een pot saus doen, dus dit is een leuke challenge voor mij.

In de Ah Community kun je heel veel inspiratie opdoen voor gezondere maaltijden om je eetpatroon een healthy boost te geven. Je kunt er recepten vinden, fijne tips maar ook vragen stellen aan de voedingscoaches. Zelf ben ik ook lid van de community waar ik wat recepten zal delen om zo elkaar te motiveren deze gezondere toer vol te houden. Zo kun je op een makkelijke manier een stuk verantwoorder eten zonder je eetpatroon drastisch om te gooien. Meer informatie over de goede voornemens van Albert Heijn vind je via deze link.

En nu ben ik benieuwd welke van de goede voornemens jij al toepast in je dagelijkse eetpatroon of welke je als voornemen zou willen toepassen? Wat is jouw ultieme gezond eten tip? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

49 reacties

 • Kim_xazoe
  9 januari 2016

  Ik moet echt nog gaan beginnen met een goede start! Opzich eet ik niet heel erg ongezond maar die tussendoortjes…. Ze moeten echt wat gezonder bij mij! Meestal zijn mijn hoofdmaaltijden wel oke namelijk. Goed idee om wat meer te variëren, ik neig ook te vaak naar hetzelfde. Leuke tip is het ‘appeltaart-ontbijt’ uit het skinny six boek van Chicks love food. Lekker, makkelijk en weer eens wat anders.
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Waarom ben IK de stomste moeder?My Profile

 • Marlotte
  9 januari 2016

  Fijne tips Kelly! Ja, vooral die pakjes en zakjes bannen uit je huis is, wat mij betreft, heel belangrijk. Wat een nare ingrediënten zitten daar altijd in.
  Marlotte onlangs geplaatst…Homemade lijnzaadcrackersMy Profile

 • MamaOnderneemt
  9 januari 2016

  Dat ontbijtje ziet er lekker uit en ga ik zeker eens uitproberen. Ik kook regelmatig met pakjes en zakjes, maar pastasaus is juist iets wat ik helemaal zelf maak, dus zonder pakjes en zakjes.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Schoonmaakroutine: in 3 uur een schoon huisMy Profile

 • Channa
  9 januari 2016

  Lekker, ik ga meestal toch voor eenvoudig aangezien ik weinig tijd heb. Sinds kort maak ik ad en toe een mugcake met Griekse yoghurt, ook lekker! 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Primark ShoplogMy Profile

 • Anniek
  9 januari 2016

  Het belangrijkste bestandsdeel in mijn ontbijtje is eigenlijk altijd havermout. Ik eet praktisch elke ochtend havermoutpap, in allemaal lekkere, verschillende varianten. Echt een fijn begin van de dag! Jouw ontbijtje ziet er trouwens ook goed uit zeg, heerlijk! Goede tips geef je ook!

 • Dorien
  9 januari 2016

  Leuk artikel! Ik eet eigenlijk wel vrij gezond en gevarieerd. Mijn goede voornemen is wel om meer fruit te eten!
  Dorien onlangs geplaatst…10 SHOPTIPS VOOR HET WEEKEND: DEMOOISTEFAKEFURJASJESMy Profile

 • Dorien
  9 januari 2016

  Leuk artikel! Ik eet eigenlijk wel vrij gezond en gevarieerd. Mijn goede voornemen is wel om meer fruit te eten!
  Dorien onlangs geplaatst…10 SHOPTIPS VOOR HET WEEKEND: DEMOOISTEFAKEFURJASJESMy Profile

 • Femke
  9 januari 2016

  Goede tips. Zelf ben ik al een tijdje bewuster bezig met voeding. Al moet ik zeggen dat het de laatste tijd wat versloft is. Maandag ga ik een detox volgen, welke ik in augustus ook al gedaan heb ben daarna ga ik weer goed aan de slag. Wat voor mij vooral belangrijk is, is variëren met voornamelijk mijn ontbijt.
  Femke onlangs geplaatst…Beauty wishlist 2016!My Profile

 • Charlotte
  9 januari 2016

  Ik ben sinds deze week ook wat gezonder gaan eten. Zelfgemaakte granola elke ochtend, en is nog super lekker ook!
  Charlotte onlangs geplaatst…De favorieten van mama CharlotteMy Profile

 • Frederique
  9 januari 2016

  Ik ben sinds deze week ook weer begonnen met gezond eten en sporten. December was echt een eet maand haha. Je ontbijtje lijkt me erg lekker, binnenkort maar eens maken 🙂
  Frederique onlangs geplaatst…Ik ben boos als mama gaat werkenMy Profile

 • Sophie
  9 januari 2016

  Ah ik wil het ook zo graag maar ik blijk er enorm slecht in te zijn, letten op wat ik eet…
  Sophie onlangs geplaatst…9 feitjes over mij die jij nog niet wist!My Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  9 januari 2016

  Koken zonder pakjes en zakjes lijkt me zo lastig. Dan moet je volgens mij wel heel veel in huis hebben wat je bijna niet gebruikt… Maar misschien moet ik me er toch eens in verdiepen gaan.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Overdenking | In gesprek met jezelf en de anderMy Profile

 • Nesrin
  9 januari 2016

  Minder vlees en minder slechte koolhydraten zijn twee dingen die ik in 2016 wil volhouden. Havermout met rozijnen vind ik heerlijk na het hardlopen.

  Wij hebben standaard Griekse yoghurt en diepvries fruit in huis.

  Fijne tips.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn nieuwe vlog & fotocamera de Sony A5100My Profile

 • Josan
  9 januari 2016

  Ik ben begonnen met minder vlees eten. Dat is mij deze week 3 keer gelukt. Ook het eten van meer groentes en fruit.
  Josan onlangs geplaatst…7x wat we kunnen leren van AnoukMy Profile

 • Drie
  9 januari 2016

  Goed voornemen om wat beter op je eten te letten. Ik zou graag wat meer zonder pakjes/zakjes/potjes willen koken maar dat lijkt me enorm lastig. Ik heb namelijk geen idee welke ingrediënten goed bij elkaar passen.
  Drie onlangs geplaatst…Throwback: Favoriete televisieprogramma’s van vroegerMy Profile

 • Carlijn
  9 januari 2016

  Topidee om koek- en speculaaskruiden te gebruiken! Ik strooi altijd kaneel over mijn kwark en havermout, maar dat komt me de neus uit. Verslijt twee busjes kaneel per maand. Heb nog koek- en speculaaskruiden liggen, ga het zo gelijk gebruiken. Thanks voor die inspiratie.
  Carlijn onlangs geplaatst…Slechte nacht? Fris en fruitig in 15 snelle stappenMy Profile

 • Rosanne
  9 januari 2016

  Wat een goede tips!
  Vooral variatie is nog iets om aan te werken want ik eet vrijwel elke dag havermout of brinta. Fruit erin/erbij wissel is wel af en nootjes doe ik er ook al regelmatig in.
  Ben benieuwd naar het pasta recept!
  Rosanne onlangs geplaatst…Ik ben toch niet de enige..?My Profile

 • Kimmetjekims
  9 januari 2016

  Zo goed van je Kelly, en het ziet er allemaal lekker uit. Fruit vind ik ook heerlijk, maar over het algemeen zou ik wat gezonder moeten gaan eten. Jammer dat dit toch nog best wel lastig kan zijn, oepsie!

 • Vivienne
  9 januari 2016

  Goed bezig hoor. Ik eet zelf bijna nooit uit pakjes en zakjes en maak veel tussendoortjes en ook mijn muesli zelf. Scheelt heel veel onnodige suikers en andere onnodige toevoegingen. Sinds ik mijn eigen müsli maak wil ik die uit de supermarkt niet eens meer! Ik ga binnenkort maar wat ‘vooruit bakken’ en de vriezer lekker vol stoppen, want vraag me af of ik straks nog wel tijd heb voor al mijn baksels als de kleine mini-me geboren is… Ik verwacht de eerste maanden daar mijn handen voor mee te hebben 😉
  Vivienne onlangs geplaatst…Mijn zwangerschapsfotoshootMy Profile

 • Kelly
  9 januari 2016

  Dit is toch wel veel beter dan alle ontbijtjes met zoet beleg die ik heb.. Vanaf gisteren probeer ik havermoutpap uit, maar ik denk dat ik vanmiddag toch maar griekse yoghurt in ga slaan.. Dat is veel lekkerder!
  Kelly onlangs geplaatst…Saturday Media| KodiMy Profile

 • Saskia
  9 januari 2016

  Mijn tip is om ook lekker veel groente en fruit te eten. Zelf doe ik dat ook en bevalt me prima 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Mommy Wars Tag (borstvoeding, zindelijkheid, huilen)My Profile

 • Dita
  9 januari 2016

  Fijne tips! Die havermout ipv cruesli is wel een idee.
  Dita onlangs geplaatst…Mijn zwangerschapsboekMy Profile

 • Annemijn
  9 januari 2016

  Goede tips! Ik ga ze eens toepassen.
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn winterbucketlist! Welke uitdagingen ga ik dit seizoen aan?My Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  9 januari 2016

  Goede tips! Mijn tip is vooral die van het groente en fruit. Ik eet veel en vaak fruit. Fruit als toetje, fruit op rijstwafel, een smoothie. Lekker!
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…DIY: Make-Over week menu bord.My Profile

 • Nicole
  9 januari 2016

  Ik ontbijt met twee volkoren boterhammen. Lekker en gezond!
  Nicole onlangs geplaatst…Kan deze app je vertellen waarom je baby huilt?My Profile

 • Myrthe
  9 januari 2016

  Wat een leuk artikel! Dat kan iedereen deze maand vast goed gebruiken na december inderdaad.. Ik ook!
  Myrthe onlangs geplaatst…Gastblogger bij Chapter2My Profile

 • Milou
  9 januari 2016

  Ik ben maar weer terug gegaan naar de kwark ipv iedere ochtend stokbroodjes en croissantjes tijdens de feestdagen haha. Is leuk voor even, maar zo’n kwark ontbijtje voelt veel beter!
  Milou onlangs geplaatst…Random favouritesMy Profile

 • Lisanne
  9 januari 2016

  Ook ik ben minder gaan eten uit pakjes en zakjes sinds deze week. Inmiddels me voorraadkast opgeruimd en alle pakjes en zakjes die ik nog in huis had aan ma lief gegeven zo is de verleiding ook niet groot. Elke ochtend eet ik creusli met yoghurt misschien vandaag bij de boodschappen havermout kopen ipv creusli. Ben benieuwd naar meer van elkaar kunnen we leren liefs Lisanne fijn weekend
  Lisanne onlangs geplaatst…Receptje SpaghettiMy Profile

 • Malou
  9 januari 2016

  Handige tips, die Griekse yoghurt ziet er heel lekker uit 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Win een Baby Annabell popMy Profile

 • Cindy
  9 januari 2016

  Ik ben ook echt weer op mijn ontbijt gaan letten. Omdat ik niet zo goed sliep ‘s nachts, nam ik een beter drinkyoghurt als ontbijt en later kwark. Nu moet ik toch echt aan de yoghurt met muesli. Fruit krijg ik ‘s ochtends niet weg, dat neem ik liever ‘s middags.
  Cindy onlangs geplaatst…Moodboard: WinterMy Profile

 • Nicky
  9 januari 2016

  Goed bezig Kelly, kleine aanpassingen zorgen voor lange termijn resultaat! Juist als je zwanger bent is voeding ook belangrijk 🙂 ik ontbijt zelf vaak met een voedingsshake of havermout, yum!
  Nicky onlangs geplaatst…Review | Vifit Extra ProteineMy Profile

 • Michelle
  9 januari 2016

  Wat een goede tips! Ik ontbijt ook iedere ochtend met yoghurt; vind dat gewoon écht heel lekker. Uit pakjes en zakjes kook ik überhaupt nooit! Ben er niet eens zo principieel op tegen hoor, ben er zelf ook op groot geworden, maar toen we gingen samenwonen ben ik er gewoon niet mee begonnen en nu bevalt het prima zo!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#7: VRIJE VRIJDAGMy Profile

 • Doortje
  9 januari 2016

  Ik doe ook mee om iets gezonder te eten, gelukkig eet ik al redelijk gezond, de tips volg ik in ieder geval al, maar hier is chocolade vooral de boosdoener 😉 gewoon niet kopen is mijn motto nu… Ik ben benieuwd hoe lang ik dat volhou, haha
  Doortje onlangs geplaatst…ZwangerschapsdiscriminatieMy Profile

 • Susanne
  9 januari 2016

  Goede tips Kelly! Ik wil vooral monder uit pakjes en zakjes gaan koken en meer zelf maken. Vooral omdat pakjes en zakjes zo zout zijn!
  Susanne onlangs geplaatst…Weekoverzicht 2 – 8 JanMy Profile

 • Susanne
  9 januari 2016

  Goede tips Kelly! Ik wil vooral monder uit pakjes en zakjes gaan koken en meer zelf maken. Vooral omdat pakjes en zakjes zo zout zijn!
  Susanne onlangs geplaatst…Weekoverzicht 2 – 8 JanMy Profile

 • Lifesabout
  9 januari 2016

  Heel goed! Ik weet zeker dat je pasta veel lekkerder smaakt als je hem zelf gaat maken. Mocht je tips nodig hebben, vraag gerust!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 3 – 9 januariMy Profile

 • Karlien
  9 januari 2016

  Leuk!! Mijn ontbijt s echt altijd hetzelfde; brood. Terwijl voordat we kinderen hadden, aten we regelmatig andere dingen als ontbijt.
  Karlien onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #17My Profile

 • Elisabeth
  9 januari 2016

  Goede tips, fijn om te zien dat je je goede voornemens zo serieus neemt! 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Mijn favoriete mamamomentjesMy Profile

 • Vanessa
  9 januari 2016

  Met begeleiding van een diëtiste ben ik reeds 9 kilo afgevallen. De maand december was lastig met al die feestdagen, maar nu ga ik er weer mee verder. Eigenlijk is het heel simpel. Veel water drinken, veel fruit en groenten en zo min mogelijk snoepen. Daarnaast mag ik maar één keer pasta / rijst per week eten en voor de rest aardappelen. En als laatste zijn tussendoortjes en eten op vaste tijdstippen ook erg belangrijk. Ontbijten doe ik trouwens met twee volkoren / bruine boterhammen en light confituur of Balade choco.
  Vanessa onlangs geplaatst…Over bloggen, regels en nichesMy Profile

 • Wendy
  9 januari 2016

  Goede tips! Ik vind het soms best lastig om een goede balans te vinden maar gezond eten kan natuurlijk net zo lekker zijn als wat ongezonder eten.
  Fruit vind ik bijvoorbeeld super lekker! En nootjes zijn net zo lekker als chips vind ik dus ik ben al aardig op weg! :p
  Wendy onlangs geplaatst…Een cadeau voor mezelfMy Profile

 • Stien
  9 januari 2016

  Oh wat een fijn artikel! Ontbijt is super belangrijk, helemaal als het gezond is! Noten vind ik ook super lekker als ontbijt, en ik eet ook vaak banaan bij mijn muesli, dat smaakt mij in de ochtend gewoon het beste, omdat het zacht is ofzo denk ik…als tussendoortje pak ik dan wel iets anders van fruit dan banaan

 • Ashley
  9 januari 2016

  Ik wil straks ook mijn suikerrijke cruesli gaan vervangen door een gezondere variant. Even kijken nog wat bij mij past, dus dat wordt nog even goed proeven! Fruit er door is sowieso een goed idee en ik denk dat ik die speculaaskruiden ook maar eens moet gaan proberen.

 • Amy
  9 januari 2016

  Wat ik ook lekker vind is zelf muesli/granola te maken in de oven! Dan zit er geen suiker in en maakt het mijn ontbijtje toch heel lekker 🙂 Leuk artikel!
  Amy onlangs geplaatst…10 redenen om naar Londen te gaanMy Profile

 • Mariska
  9 januari 2016

  Wat een fijne tips! Fruit valt me toch elke keer weer mee, dan denk ik, best lekker, zou ik vaker moeten doen!
  Mariska onlangs geplaatst…MAC paint pot review & lookMy Profile

 • Marijke I easydailyfood
  9 januari 2016

  Leuk artikel en leuke tips. Eet zelf vrijwel altijd gezond maar houd natuurlijk ook wel van een koekje ofzo. Maar gezond ontbijten vind ik erg belangrijk!
  Marijke I easydailyfood onlangs geplaatst…Gezonde eiersaladeMy Profile

 • Maike
  10 januari 2016

  Leuk, ik mag ook wel wat gezonder gaan eten!
  Maike onlangs geplaatst…Met een bootje naar de ceremonie?My Profile

 • beautifulday4makeup
  10 januari 2016

  Ik moet zelf de dag voordien mijn voorbereidingen klaarmaken. Dan lukt het mij wel
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Balea douchegel in Cabana DreamMy Profile

 • Marloes
  11 januari 2016

  Zo belangrijk om je ochtend te beginnen met een gezond en goed ontbijt! Ik kan echt uitkijken naar dit moment van de dag. Leuk artikel!
  Marloes onlangs geplaatst…Outfit: Oversized SweaterMy Profile

 • Neys Rotan Lifestyle
  11 januari 2016

  Het is sowieso een goed idee om eens wat meer groente en fruit te eten. Wel moet je er op letten dat je dan alleen voor biologische produkten gaat, omdat er in Nederland veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Anders heb je er nog weinig aan. Bij 30% van de Nederlandse bevolking wordt een verhoogd percentage aan bestrijdingsmiddelen ontdekt in de urine.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.