Bakken met Kelly en Vera + Dr. Oetker

Vandaag een blogje, met heerlijke bakproducten van dr. Oetker. Ik kreeg een pakket opgestuurd van dr. Oetker, om uit te testen, maar natuurlijk wil ik dit. Vriendinnetje Vera is erg goed en fanatiek met het bakken van heerlijke cupcakes en taarten dus ik vroeg haar graag om assistentie. We hadden bij mij thuis afgesproken en we hebben geweldige cupcakes en een mini taartje gemaakt. En daarna natuurlijk uitgedeeld, en zelf van gesnoept!


Kijk mee met hoe wij deze bakproducten hebben omgetoverd tot heerlijke taartjes!
We hadden besloten om het biscuit mix op te delen om er kleine cupcakes van te maken, en een klein taartje. Voor het maken van deze mix heb je enkel het pak nodig, 4 eieren en 50 ml halfvolle melk. Dit klop je vervolgens op tot een luchtig deeg. Na ongeveer 5 minuten kloppen heb je een dik luchtig (en heerlijk) beslag.

De mix vulden we in mini cupcake houders van dr. Oetker. Super schattig!

De overige deegmix vulden we in een mini tulband en een mini wokpan, om kleine taartjes te maken. Ik had er ook voor kunnen kiezen om een springvorm te gebruiken om een grote taart te maken, maar ons leek het leuk om kleine taartjes te maken.

Na 25 min in de oven waren ze al klaar! Tijd om ze te versieren, ondertussen kunnen ze afkoelen. We maken een botercreme, en we gaan zowel witte als bruine chocolade dip gebruiken, mmm!

De botercreme maakten we met 30 gr. margarine, en 125 ml halfvolle melk. Eerst hebben we de boter losgeklopt en vervolgens de melk en de inhoud van het zakje toegevoegd, mmm wat een heerlijk resultaat kwam hieruit.

De grotere cake sneden we doormidden en deze vulden we met botercreme. De cupcakes smeerden we met een lepel in met botercreme.

Vervolgens hebben we de bakjes choco dip in de magnetron laten smelten zodat we heerlijke vloeibare chocolade hadden. Eerst hebben we de cupcakes en cakes met bruine chocolade besprenkeld, later ook met witte chocolade.

Op dit dienblad (waar allemaal stukjes gesmolten chocolade op kleven) zie je hier het eindresultaat. Dit waren gewoon heerlijke cupcake chocolade explosies.

Mmm cupcake!

We hebben er samen ontzettend veel plezier aan beleeft en het eindresultaat mag er zeker weten. Dat wordt smullen! Het was heel gemakkelijk om deze te maken en je kunt er je eigen creativiteit in stoppen. De volgende keer gaan we de cakepops van dr. Oetker bakken. Vriendinnetje Vera gaat ook mijn Gender Reveal cake bakken. Dat is een taart, die het geslacht van de baby in mijn buik zal onthullen. Volgende week hebben we namelijk een pretecho bekend staan waar als het goed is het geslacht bekend gemaakt zal worden, spannend!

Gebruiken jullie wel eens de bakproducten van dr. Oetker, zijn jullie er ook zo dol op? Ik vind het ideaal, je hebt vaak maar weinig ingredienten nodig om heerlijke baksels en hapjes te maken. De verpakking verteld in stappen precies wat de bedoeling is. Laat me je ervaringen hiermee weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 • Ashleey
  4 juni 2013

  Zo leuk! EN lekker <3

 • Suzanne
  4 juni 2013

  Wat een suiker! Jammer dat ik het niet mag op dit moment! Maar ik kijk er met veel plezier naar! Hihi

 • Nadia
  4 juni 2013

  Haha, de chocolade-explosie ziet er super uit!

 • martinaa89
  4 juni 2013

  Mmmmmmmm lekker!!

 • Anne Solveig
  4 juni 2013

  Ziet er lekker uit, maar het is net een calorieen bom! Ik sla over, haha!

 • Beautydagboek
  4 juni 2013

  Ik heb ook net cupcakes gemaakt van de week, heerlijk!

 • Jhemyla
  4 juni 2013

  Om de cupcakes een mooie vorm te geven kun je bij de action zo’n houder kopen! Kost denk 4 euro. Leuke blog heb je , had m nog nooit gezien. Ik ga je volgen op bloglovin.

 • Bo
  4 juni 2013

  Dat ziet er lekker uit zeg, echt een choco-explosie!

 • beamingbeauty
  4 juni 2013

  ziet er lekker uit!

 • Edith
  4 juni 2013

  Ziet er heerlijk uit!

 • Simone
  4 juni 2013

  Mjamm!! Dat ziet er lekker uit. Ik heb nu een huge ass oven, dus ik ga ook maar eens gauw een dr Oetker pakje meenemen uit de winkel.

 • Dionne
  4 juni 2013

  Ziet er heeerlijk uit!

 • Fleur
  4 juni 2013

  Dat ziet er lekker uit!

 • Gastblog vriendinnetje Vera | Kelly Caresse
  7 januari 2014

  […] bekend van een aantal vlogs en artikelen. (Shoppen bij de Primark vlog,  Oudjaarsavond vlog, bakken met Vera, de bakker van de gender reveal cake en bedenker van recepten onder andere de omelet muffins. […]

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.