Babyspullen voor de babyuitzet die ik niet ga gebruiken

babyspullen

Er zijn talloos veel baby-uitzetlijsten te vinden online, lijsten met babyspullen die je vertellen wat je echt nodig hebt voor de babyuitzet. Ik deelde al eens mijn versie op de budget baby uitzetlijst. Vandaag deel ik een lijst met de babyspullen waarvan ik uit ervaring al wel weet dat ik ze niet ga gebruiken. Dit is natuurlijk enorm persoonlijk, want waar de ene moeder helemaal weg is van het ene product, wil de ander er niets van weten. Maak voor jezelf de keuze wat jij prettig vindt in gebruik voor je baby. Maar er zijn een paar babyspullen die wij in ieder geval niet gaan gebruiken en die deel ik vandaag met jullie.

Babyspullen voor de babyuitzet die ik niet ga gebruiken deze babytijd

 • Een luieremmer: We hebben deze nooit aangeschaft dus we hebben er ook geen ervaring mee, maar we hebben zo’n speciale luieremmer (met refill zakken) nooit gemist. Dus ik vermoed ook niet dat ik dit keer mis. Wij doen de vieze luiers in een prullenbak bij de commode en die vuilniszak wordt dagelijks ververst. Dat werkt voor ons net zo prima.
 • Een flessenwarmer: Toen ik zwanger was van Lana leek me deze ideaal voor het opwarmen van flesjes, maar toen was ik nog niet ingesteld op dat ik borstvoeding zou geven, ik had er ook nog niet echt over nagedacht en zag de flessenwarmer als musthave op de babyuitzetlijsten staan. Inmiddels is onze ervaring dat gekolfde moedermelk prima au bain marie te verwarmen is en dat een flessenwarmer hier ongebruikt blijft.
 • Een aantal kruiken met kruikenzakken. Ondanks dat wij baby’s krijgen rondom de winterperiode, hebben we de kruik weinig gebruikt en bij het gebruik dat wij hadden, was één kruik voldoende. Ik overweeg dit keer voor zo’n versie te gaan die je in de magnetron kunt verwarmen en niet hoeft te vullen met warm water. Lijkt me een stuk prettiger in gebruik.
 • Babykleding met te veel tierelantijntjes zoals een capuchon, allerlei zakken, onhandige touwtjes en dergelijke schaf ik liever niet aan. Het ligt voor het kindje vaak niet zo lekker en ik zie er ook niet echt het nut van in (hoe schattig het ook kan zijn).
 • Nog een twijfelgeval voor mij: de babypakjes waar de voetjes aan zitten. Over het algemeen krijgen wij vollere baby’s maar zijn ze niet zo lang qua lengte. Goed passende broekjes of pakjes met de voetjes eraan vast zijn dan ook moeilijk te vinden. Omdat het vaak toch niet helemaal aansluit qua maat, schaf ik ze ook liever niet vooraf aan.
 • Een hele collectie mutsjes: Hoe schattig de mutsjes ook zijn, onze ervaring is dat baby’s ze maar kort aan hebben en dat je bij kou, aan een paar mutsjes wel voldoende hebt. Een collectie van 5 of meer mutsjes vinden wij niet nodig 😉

Dit waren een aantal items qua babyspullen die ik deze kraamtijd zeker niet denk te gaan gebruiken. Welke items vond jij overbodig op de bekende baby uitzetlijsten?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

19 reacties

 • Natasja
  18 september 2017

  Ik heb nog geen idee wat ik uiteindelijk overbodig ga vinden. Daar hoop ik binnen nu en 2 weken achter te mogen gaan komen. Wij hebben wel een luieremmer en ik snap dat dit luxe kan zijn. Toch vind ik het idee dat de luiers afgesloten zitten erg fijn idee. En die pakjes met voetjes lijken mij onhandig dus die heb ik ook niet gekocht.

 • Maaike
  18 september 2017

  Helemaal met je eens. Kleertjes met capuchon, grote rits of spijkerstof heb ik ook niet nodig gevonden voor een baby. En wij hadden genoeg aan drie mutsjes.

 • Lonneke
  18 september 2017

  Ik vond een flessenwarmer juist ideaal maar ik herken het probleem met de pakjes waar de voeten nog in zitten. Dit zag er nooit leuk uit bij James omdat hij daarvoor altijd te klein was en dan heb je zo’n loshangend lapje aan te onderkant. Een luiseremmer hebben wij ook nooit gehad. Deze nemen we gewoon mee naar beneden en doen het jn de container 😉

 • Nicole
  18 september 2017

  Oh zo herkenbaar van die kruiken! Zit je dan met 2 van die krengen! 1 is meer als genoeg. Die hebben we wel bij allebei de kindjes de eerste paar dagen intensief gebruik.. dat wel. Ze konden moeilijk op temperatuur blijven en bij Evy was dat mijn schuld :p ik beviel toen zo snel dat de kachel nog niet warm was.. 15 graden op de slaapkamer.. oeps!

 • Nathalie
  18 september 2017

  Hihi, wat grappig! Wij gebruiken een luieremmer en ‘pakjes waarbij de voetjes eraan zitten’ juist wel heel veel. Vanaf newborn omdat we het makkelijk vonden als pakje overdag en als pyjama (ik wilde haar niet de hele dag omkleden, want ze slapen nog zoveel) en nu ze maat 68 heeft wel als pyjamaatje ‘s nachts. Wat we helemaal niet gebruikt hebben? Kruikenzakken! Alle drie de kraamverzorgsters verboden het zo’n beetje en adviseerden om “ouderwets” een hydrofiele doek met knoop te gebruiken. Ach, uiteindelijk: wat je vergeet kun je altijd nog makkelijk bijhalen/bestellen (ik ging de eerste weken echt los bij de webwinkels, haha!) en wat je niet gebruikt, kun je later om lachen. Ik denk dat je, naarmate je meer kinderen krijgt, ervaringsdeskundiger wordt ;-).

 • Dita
  18 september 2017

  Herkenbaar, een luieremmer hebben wij ook nooit gehad en nooit gemist. We verschonen Mila ook vaak beneden en gooien de luiers gelijk in de container. Ook mutsjes heeft Mila niet vaak gedragen. Kruiken hebben we trouwens wel veel gebruikt. Mila was aan de koude kant vlak na de geboorte dus we moesten haar goed warm houden.

 • Essma
  18 september 2017

  Bijna het hele krasmpakket was bij mij eigenlijk nog ‘intact’ en die hele kleine maatjes zoals 50 zou ik iemand ook niet aanraden. Na een week zijn ze eruit gegroeid! Die luieremmer zou ik ook niet aanraden.

 • Frank
  18 september 2017

  Owja de flessenwarer… 1 x gebruikt duurde me te lang allemaal. Meerdere kruiken vind ik ook niet meer nodig.

 • Rachel
  18 september 2017

  Heel herkenbaar. Onze oudste is in een hittegolf geboren en dus de kruiken weinig nodig gehad. Bij de tweede hadden we hem wel nodig in de winterse maanden, maar ook maar kort. Gelukkig hebben we hem al door kunnen geven.

 • Jodi - liefthuis
  18 september 2017

  Met alles ben ik het helemaal eens behalve de luieremmer. Deze hebben wij wel aangeschaft en echt veel gebruikt en nu waarschijnlijk weer. Maar snap ook goed dat het gewoon gewenning is, dus geen MUST

 • rachel
  18 september 2017

  ik vond altijd de dingen belangrijk die ik veel gebruikten en de rest kocht ik geeneens. zie bij sommigen idd 20 stuk aan mutsjes ….en dan denk ik uhh why hahaha maar goed ieder zijn ding 😀 de basisdingen die belangrijk zijn zijn een must de rest is bijzaak

 • Vanessa
  18 september 2017

  Ik heb nog geen idee wat ik overbodig ga vinden, maar een luieremmer en flessenwarmer gaan wij ook niet kopen.

 • Joyce
  18 september 2017

  Op de kruiken na hebben wij dit ook allemaal niet gehad,
  Maat vind maat eens een lekker dik vest voor buiten zonder capuchon, drama was dat hier.
  In de Kinderwagenbak was het prima die capuchon, maar in de maxi cosi ?

 • Irene
  18 september 2017

  Nog geen ervaringsdeskundige hier, maar vanaf ergens in oktober wel haha.

  Ik heb maar iets van 3 mutsjes. Wel een hele toffe luieremmer. Wij hebben dan ook geen container buiten staan (wonen op een appartement), dus ik vind het wel belangrijk dat het hier een beetje fris blijft ruiken in huis 😉

  Dingen voor flesvoeding heb ik nog helemaal niet aangeschaft. Ik heb aan de kraamzorg gevraagd of dit aan te raden was, maar zij zei dat ik beter kon kijken hoe de borstvoeding zou gaan lopen. Niet aangeschaft: een kolf (was ook een tip om eerst wat ervaring op te doen met een huurkolf), flesjes en speentjes. Die dingen zijn tzt snel genoeg gekocht.

 • Roxanne
  18 september 2017

  De luieremmer hebben wij gekregen, maar niet zo’n hip geval maar meer een soort van prullenbak. Dus jullie optie klinkt helemaal prima.

  De flessenwarmer werd hier ook niet gebruikt. Pakjes met voetjes, of boxpakjes an sich, waren niet handig, want Marcel is super dun en heeft lange benen dus als het in de lengte past, heb je in de breedte ruimte voor 2/3 baby’s. En dat heb ik sowieso gemerkt, dat vooraf kleding kopen niet handig is, want een chubby of skinny baby draagt niet dezelfde kleding!

 • Dagmar
  18 september 2017

  Flessenwarmer vond ik ook een overbodig en duurde me te lang. Bij BV ook niet nodig en bij kunstvoeding later pakte ik de magnetron. Verder een supersonische dubbele borstkolf.. zonde van het geld. Ik deed toch steeds maar 1 kant, zodat ik mijn hand vrij had om even op mijn tel te kijken of wat te drinken. Luieremmer wel gebruikt, want gekregen. Weet niet of ik nu een nieuwe ga aanschaffen. Badthermometer ook nooit gehad en de tummytub gebruikt voor het badspeelgoed in op te bergen. En idd capuchons en grote ritsen werkt niet bij baby’s..

 • jolanda
  18 september 2017

  nou hier toch 4 weken maat 50 gedragen hoor. meisje was 3280 gram bij geboorte

 • Marjolein
  21 september 2017

  Wij hadden een mini baby (2315 gram) die zichzelf heel lang niet goed warm kon houden, dus kruiken en mutsjes zijn hier een aantal weken echt nodig geweest!
  De flessenwarmer heb ik wel gebruikt, maar alleen omdat ik hem gekocht had en het zonde vond om hem te laten staan…maar die is inderdaad niet nodig!
  Een luieremmer hebben wij ook niet, prullenbak werkt prima inderdaad!

 • M
  28 september 2017

  Wij gebruiken de luieremmer wel, maar dan wel voor wasbare luiers.

  Kleding met capuchon vind ik ook altijd erg onlogisch. Dat ligt toch niet lekker?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.