Dingen die menzegt in je derdetrimester...#Zwanger

Update: Ik ben inmiddels bevallen van ons derde meisje, maar ik blik nog even terug op het derde trimester van mijn zwangerschap. Wat was mijn buik enorm en hij leek wel groter als bij de vorige zwangerschappen rond dit termijn. Dat merkte ik ook aan de mensen om me heen.  Ik kreeg veel bekende opmerkingen te horen die volgens mij bijna iedere zwangere vrouw in het laatste trimester te horen krijgt. Met een humoristische knipoog ga ik 10 dingen noemen, die mensen tegen je zeggen in je derde trimester.

10 dingen die mensen tegen je zeggen in het derde trimester van de zwangerschap

 1. ‘Hoelang moet je nog?’ Ik:  Bedoel je die taakstraf of hoelang de baby nog in me zit?’ Ik vind het anders erg gezellig hoor, die baby in mijn buik, maar nog X aantal weken’.
 2. Wauw, jij bent zwaar geworden, of ‘wat een enorme buik’. ‘Je weet zeker dat het er niet twee… ik: ‘Nee, het is er een mevrouw, weten we zeker’.
 3. Als je zegt dat het je derde zwangerschap is: ‘Huh, jij laat er ook geen gras over groeien zeg, dan ga je het wel heel druk krijgen’.
 4. Je houdt wel erg vocht vast, doet dat pijn?
 5. Wil je op de natuurlijke wijze bevallen? Ik: ‘Bedoel je vaginaal?’, “Uhm, nee ik heb er voor gekozen om de bevalling gewoon over te slaan, kan jij het niet voor me overnemen?”.
 6. Je gaat toch wel borstvoeding geven he? Of, borstvoeding of flesvoeding? Mijn kleine is prima groot geworden op de fles. ‘We zien wel hoe het loopt mevrouw‘.
 7. Aan de stand van je buik kan ik zien dat de bevalling niet lang meer gaat duren. ‘Ah dankjewel Dokter’.
 8. ‘Tja de laatste loodjes he, die wegen het zwaarst’.
 9. Als je aangeeft last van je bekken te hebben…. ‘Oh vervelend voor je, ik stond met 42 weken de muren nog te behangen, bleek ik al 2 dagen aan het bevallen te zijn’.
 10. ‘Je bent wel veel kilo aangekomen he, ik was er toen maar 4 aangekomen’.

Dit zijn dingen die ik weleens om me heen hoorde of wat ik van anderen zwangeren om mij heen hoor dat ze dit vaak te horen krijgen. Mensen bedoelen het uiteraard heel goed en hebben niet door dat sommige opmerkingen soms best kwetsend kunnen zijn, dus laat ze dan ook lekker gaan. Ik ben benieuwd of jullie deze opmerkingen herkennen van toen je zelf in het derde trimester zat, laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

32 gedachten over “10 dingen die mensen tegen je zeggen in het derde trimester”

 1. En nu ben je al bevallen! Je intro klopt niet meer, maar desalniettemin een herkenbaar stukje. Mensen leven vooral mee en zijn ook zo benieuwd naar de kleine die komen gaat, dat ik het wel snapte dat mensen met vragen zaten :). Wel grappig dat je je eigen reacties erbij hebt gezet!

 2. Zo die eeuwige borst / fles voeding word ik de laatste paar weken helemaal gestoord van! Ook het stukje vocht vasthouden word graag door vreemde even aangekaart, alsof die dikke worstenvingers en olifantenpoten mijzelf nog niet waren opgevallen.

 3. Heel herkenbaar! Of zoals nu met 41+2 weken: Er is er nog nooit één blijven zitten! Zucht… haha

 4. 37 weken zwanger nu en inderdaad, als dit een spelletje bingo was had ik mijn kaartje vol. Nog een paar die ik constant hoor “heb je alles al klaar? is de babykamer af?”, “Zoohooooo jij hoeft niet lang meer he!”

 5. Bij 20 weken zei men oh wat ben je al dik je moet zeker bijna bevallen! Bij 49 weken zei men oh wat een kleine buik, gaat alles wel goed? (Voldragen zwangerschap – zoon van 3,7kg) Waar benoeit men zich mee!

 6. Enorm herkenbaar! Vooral nummer 1 en 8.. kwamen elke dag wel 1 of meerdere keren voorbij. Het gekke is.. ik zeg ze af en toe zelf ook! ?

 7. Ahh snap dat het vervelend is! Ik zeg best wel vaak “succes met de laatste loodjes”. Want ik werk bij hr en spreek veel vrouwen vlak voordat ze op verlof gaan. En “Hoelang nog” zeg ik ook best vaak, maar bedoel ik dcht uit interesse!

 8. Haha heel herkenbaar! Ik hoorde ook vaak over het vocht vasthouden en hoe een vervelende zwangerschap ik wel niet had. Ja dat wist ik al wel!

 9. Eén opmerking vond ik echt hilarisch: van mijn broertje. De kleine was ontzettend druk en Mn buik ging echt alle kanten op en toen zei hij (net 18, een beetje verschrikt) de baby komt er toch niet zo opeens doorheen hè?! Heb me kapot gelachen en nee, ze kwam niet door de buikwand haha

 10. Gefeliciteerd met jullie mooie dochter & zusje!

  Heel herkenbaar, ik ben bevallen van een redelijk groot kindje (dik 9,5 pond) en had ook al vroeg een behoorlijke buik. Dingen als weet je zeker dat het geen tweeling is & hoelang moet je nog/dat duurt vast niet lang meer hoorde ik al in het tweede trimester

 11. Van de meeste reacties snap ik dat ze vervelend zijn. Maar 1 en 8 lijken mij meer interesse vragen. Of zie ik dat ver

 12. Bij 30 weken zeiden ze al ohh jij hoeft niet lang meer he? Aan de grote van mijn buik te zien. Nou uhh ik moet nog 10 weken mevrouw. Waren er 11 uiteindelijk!

 13. Inderdaad haha! En na de bevalling heb ik meerdere keren deze gehoord:

  Was je uitgescheurd?
  Ben je gehecht of hoeveel hechtingen heb je?

  Naar mijn idee zwaar ongepast en maar een kléin beetje persoonlijk.. 😛

 14. Ooooow jaaaa die nummer 9 ?? zooooo vaak hier. Fijn voor je…dacht ik altijd en ik stel me aan ?
  Ik kreeg ook vaak…So je gezicht…jij gaat ieder moment bevallen. Dat zie je aan je gezicht…helemaal opgezet (dit was met 36 weken in ondertussen ben ik 39,5)

 15. Herkenbaar! In augustus vroeg iemand hoe ver ik was, toen ik aangaf destijds ongeveer 30 weken te zijn kreeg ik te horen ‘oh ik dacht dat je al veel verder was vanwege je buik!’ oke.. bedankt? haha
  Nog 1 die bij mijn lijstje kan ‘oh maar die datum kan niet hoor, want dan ben ik al jarig’. Oké ik zal het doorgeven!

 16. Ho ging even iets mis vorige reactie^? Ik liep met de 2de 2 weken overtijd nu ik zwanger ben van de 3de daarom ook besloten alleen de maand bekent te maken en niet de datum, 2 weken berichtjes krijgen met: alles nog rustig? Is er niet iets mis gegaan met de termijn echo ben je niet gewoon verkeerd berekent? Ben je al gestript? Wanneer word je ingeleid? Voorkom deze vragen dit keer liever ?

 17. pfff ik heb bij dit soort dingen altijd een bla bla blaaaaa momentje. tuurlijk ze zullen het best goed bedoelen maar idd wat jezelf al schrijft sommige dingen….. ga toch weg hahah

 18. Sow! Ik had helemaal gemist dat je al bevallen bent 🙂
  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie meisje en wat een mooie naam! Geniet er van!

 19. Nogmaals gefeliciteerd met jullie prachtige derde dochtertje!

  Heel herkenbaar, ik had in de 20-30 weken een behoorlijke buikgroeispurt en mij werd zovaak gevraagd of het er wel 1 was…’ Ehm ja we hebben inmiddels 6 echo’s gehad dus zou wel heel bijzonder zijn willen ze dat verkeerd gezien hebben al die keren’.

  Maar ik moet ook zeggen dat ik heel veel complimenten heb gekregen, ook omdat ik de mazzel heb dat ik echt alleen een buik heb gekregen en erg naar voren ‘draag’. Geen striemen of iets dergelijks dus bij elke controle maar ook gewoon met kleding eroverheen krijg ik vaak wel lieve reacties dat ik zo’n mooie buik heb. Dus dat compenseert weer een beetje…

  Ik ben nu bijna 37 weken en merk om mij heen dat familie wel zenuwachtig wordt en de vragen of er al ‘beweging’ inzit steeds meer komen. Mensen pinnen zich toch vast op de uitgerekende datum. Zul je zien dat onze kleine pas met 42 weken komt…

 20. Mensen die net na je bevalling je aankijken en zeggen: zo te zien heb je het zwaar gehad…
  Ik wist niet dat het een wedstrijd was om z.s.m. je Make up en haren weer in de plooi en op je bakkes te krijgen was…
  De rest inderdaad allemaal voorbij horen komen.

 21. Heel erg herkenbaar. Wat ik een vervelende vond was dat mensen me de laatste weken sterkte wensen. Ik krijg een kind en dat is toch prachtig. Veel succes klinkt veel leuker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.