Baby ABC

Op de website van Shirley,    Mommy to be, waar ik ook artikelen voor ga schrijven, ontdekte ik de baby ABC tag en die vond ik zo leuk dat ik deze zelf ook graag met jullie wil delen. Een alfabet vol mama en babypraat, i love it! De bedoeling van deze Tag is dat ik alle letters van het alfabet naloop en bij iedere letter een baby-gerelateerd woord benoem met de beschrijving erbij. Het moet het woord zijn wat het eerste in me opkomt om het lekker spontaan te houden. I am in dus wil je mijn ABC-Tag lezen? Lees dan verder.

A: Achtbaan: Moeder worden en moeder zijn is een soort achtbaan van allemaal emoties. Emoties van vreugde, liefde, blijfschap en spanning maar ook emoties van je kwetsbaar voelen, bang zijn dat er iets met je dierbare kleintje gebeurt enzovoorts. De positieve emoties overheersen want het is geweldig om mama te zijn maar de hormonen die spelen met je haha.

B: Blijdschap: Hoeveel blijdschap een kindje aan je geeft, iedere ochtend als ik wakker wordt en haar uit haar bedje haalt en ze me met een grote glimlach aankijkt. Hoe Lana me stevig vasthoud tijdens het knuffelen of wanneer ik haar draag, dat geeft zo’n fijn mama-gevoel! De blijdschap en trots die ik voel voor haar, samen met mijn vriend is niet te beschrijven/

C: Couveuse, Lana heeft namelijk 1,5 dag in de couveuse gelegen door haar vroeggeboorte, wat was ik blij toen ze in een normaal bedje naast mij mocht verblijven. Hoe goed zo’n couveuse ook is voor een kindje, je ziet je kindje liever niet in dat soort medische apparatuur.

D: Dolle boel: Sinds ik mama ben ben ik nog gekker geworden dan ik al was. Ik zing gekke liedjes ‘Lana, Lana is m’n meisje, Lana Lana, mijn meisje voor altijd’ Lana, Lana is zo lief ze is mijn vriendinnetje en mijn hartedief’. Sinds ik moeder ben zet ik gekke baby-stemmetjes op, doe ik gek en maak ik zo mijn kindje blij.

E: Eten: Lana krijgt nu al ruim 3 maanden borstvoeding waar ik heel trots op ben door de vele opstartproblemen. Ik weet dat borstvoeding niet voor iedere mama mogelijk is terwijl ik het geluk en het mooie gevoel van borstvoeding iedere mama zou gunnen. Het is geweldig om Lana zo dicht bij me, huid-op-huid te kunnen voeden en na de voeding lekker te knuffelen samen. Lana kijkt me met verliefde ogen aan wanneer ze weer aan de borst mag.

F: Fietsen: Ik fietste altijd zoveel en in mijn zwangerschap heb ik veel gefietst omdat dat heel ontspannen voor mijn buik was doordat mijn buik dan rust had. Sinds Lana geboren is fiets ik eigenlijk nooit meer omdat ik Lana nog niet op de fiets kan meenemen en ze bijna altijd bij mij is. Ik kijk ernaar uit als ze op een fietsstoeltje lekker mee tochtjes kan maken op de fiets.

G: Gezelligheid: De gezelligheid die Lana ons extra geeft in huis, haar geluidjes, lachjes en hoe we zo van haar genieten en hoe zij zichtbaar van ons geniet, dat is prachtig.

H: Huilen: baby’s kunnen nog niet zo goed communiceren en voor hun is huilen de manier om te laten merken dat ze hongerig zijn, willen slapen, een schone broek nodig hebben of niet lekker in hun vel zitten. Lana laat het duidelijk weten wanneer ze honger heeft, zich niet lekker voelt, een schone broek nodig heeft of wat dan ook.

I: Indrukken: Lana doet ontzettend veel indrukken op een dag op en het lijkt of ze steeds meer elementen en dingen herkend. Ze volgt ons helemaal mee met haar ogen en ontdekt nu ook wat speelgoed in de box. Ze glimlacht inmiddels niet alleen naar ons maar ook naar haar oma’s en opa’s en ze leert iedere dag bij. We zien haar letterlijk iedere dag ontwikkelen.

J: Jasje : Lana heeft een heel leuk jasje van BabyMexx cadeau gehad van haar overgroot opa en oma, wat onwijs schattig staat dit haar en wat is dit jasje ideaal voor in de kinderwagen en maxi cosi.

K: Krachtig: Lana is een hele sterke meid, als ze je vinger beet gepakt heeft dan laat ze niet meer los. Lana wil zichzelf al een beetje voortbewegen, wanneer ik haar op haar buikje leg dan doet ze haar elleboogjes in de grond (bank of kussen) en dan probeert ze naar voren te komen, je hoort haar dan echt kracht zetten en geluidjes maken. Zo schattig.

L: Lachen: Lachen dat doet Lana al heel schattig, het zijn nog grote glimlachen die af en toe op komen zetten of wanneer we heel gek met haar doen maar haar lachjes die zijn er en wat genieten we daar van!

M: Mama: Dat ben ik, en het voelt geweldig om mama te mogen zijn.

N: Nederland: Ik wist eerlijk gezegd niets te bedenken voor de N, en ja we zijn Nederlands, en al krijgen we wel eens de vraag of mijn vriend dit niet is door zijn donkere haren en donkerder gelaat maar dit is niet zo, we zijn alle drie hartstikke Nederlands.

O: Oppas: Als Yannick en ik een avondje voor onszelf willen of wanneer ik opdrachten heb voor Beautydream, of weer ga werken parttime bij mijn horeca baan dan zal Lana naar oppas gaan. Gelukkig hebben we opa’s en oma’s die dit heel graag doen.

P: Papa: goh, lekker origineel ben ik haha. Mijn vriend Yannick is de trotse papa van Lana en deze rol oefent hij uit met trots, zo mooi hoe hij zijn vaderrol in vult. Hij wilt haar dingen leren, haar beschermen en troosten, het is genieten om mijn lieverd te zijn als papa van onze dochter.

Q: Een woord met de Q? Dan zeg ik toch ook quotes, de woordjes die Lana uiteindelijk zal gaan uitspreken, als ze op mij lijkt zal het een echte klets-majoor worden haha. Nu brabbelt ze al wat rond dus ik laat me helemaal verrassen.

R: Rust, regelmaat en reinheid, met deze 3 R’en ben ik wel doodgegooid in mijn studie Sociaal pedagogische hulpverlening. Ik vind het belangrijk als Lana voldoende rust op een dag krijgt en ik probeer een regelmaat aan te houden maar dit is door de borstvoeding (ik voed haar op verzoek dus wanneer zij er om vraagt, dit is de meest natuurlijke wijze) lukt dit niet in een regelmatig ritme en eigenlijk vind ik dat prima want Lana geeft alles zelf aan en ik denk dat dit heel goed is voor haar ontwikkeling. RRR doen wij dus op op onze eigen manier.

S: Spelen: Spelenderwijs wordt men groot zegt men altijd. En dat is helemaal want middels spel leren kinderen ( grote mensen haha) alledaagse situaties te ontdekken, beoefenen en te leren uitvoeren. Lana heeft al veel speelgoed maar ze kijkt maar naar een paar dingen echt om. Zo vind ze de rammelaar heel interessant die bij mijn ouders ligt, en we hebben een witte beer die rammelt, en dat vind ze ook leuk. Ik kan niet wachten tot ze straks met allerlei speelgoed zoals lego, poppen enzo gaat spelen, dan komt het kind in mij naar boven denk ik haha.

T: Trots: Dat is hoe ik me voel over Lana, hoe ze zo mooi ontwikkeld en ondanks de vroeggeboorte van 6 weken eerder toch een grote inhaalslag gemaakt heeft. Ze mag ontwikkelen op haar eigen tempo en dat doet ze ook en dat maakt mij een trotse mama.

U: Uitzet voor de baby, er bestaan onwijs veel lijsten voor de babyuitzet. Ik maakte hier al eens een filmpje over waarin ik uitlegde wat ik wel en niet in de baby uitzet lijst gebruikte, een heleboel wat er op staat heb ik in de praktijk niet nodig gehad.

V: Vrijheid, men vraagt mij wel eens, vind je het niet zonde dat je nu al je vrijheid kwijt bent omdat je zo jong moeder werd. Mijn antwoord is , nee ik ben mijn vrijheid niet kwijt en nee ik vind het niet zonde. Het krijgen van een kindje geeft je een hele verantwoordelijke taak maar we doen nog zoveel leuke dingen, we zijn al op vakantie naar Lyon geweest, we gaan nog steeds dagjes weg naar een stad, af en toe een avondje uit met ons tweetjes, we zijn onze vrijheid niet kwijt en hebben er zoveel moois bij gekregen.

W: wandelen: De kinderwagen van Joolz is ideaal voor het maken van wandelingen, ook gebruiken we hier nog wel eens de draagzak voor. Ik zou eigenlijk willen voornemen nog meer wandelingen te willen maken want het is zo lekker om buiten met ons kindje te wandelen en frisse lucht op de doen.

X: Wat voor woord hoort bij de x? Dan ga ik ook voor XL want Lana is gigantisch gegroeit. Ze is geboren met 2515 gram en weegt nu een ruime 5 kg, ze heeft zichzelf dus al verdubbelt in 3 maanden tijd.

Y: Yannick, mijn vriend en de papa van Lana, ik had me geen lievere en betere papa kunnen wensen voor Lana en ook heeft Yannick mij onwijs goed bijgestaan in de zwangerschap, de bevalling (hier kun je zijn verhaal lezen) en nu in het ouderschap.

Z: Zacht, want Lana heeft net als alle baby’s een heerlijk zacht babyhuidje!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

26 gedachten over “Baby ABC”

  1. Wat leuk om jou ABC te lezen! Wat schrijf je superlieve dingen over Lana en je vriend! Toevallig heb ik de mijne ook vandaag gepost om mijn blog 🙂 vond het echt leuk om overna te denken.

  2. Wat heb je hem leuk ingevuld. Ik herken heel veel van je antwoorden.. Mijne komt binnenkort ook op de blog. En ja het fietsen, dat zou ik ook graag willen, hoe lekker zou dat zijn, straks met dat mooie warme weer ( hoop ik ) dan kunnen wij lekker fietsen met onze kids! Liefs
    Bibian onlangs geplaatst…Een dag uit het leven van… River #1My Profile

  3. Wat heb je deze tag liefdevol en mooi ingevuld zeg 🙂 de trots druipt er vanaf, heerlijk om te lezen!

  4. Kelly, ik volg je blog al een tijdje en heb net (pas) je bevallingsverhaal geschreven door je vriend gelezen. Pff wat een mooi en heftig verhaal, ik zat met tranen in mijn ogen.

    Ik vind het altijd erg lastig om bevallingsverhalen te horen/zien, hoewel ik zelf twee vrij makkelijke bevallingen heb gehad, is het toch zo emotioneel!

    Heel leuk om ook is het verhaal vanuit een man’s oogpunt te lezen en heel leuk om te zien dat hij jouw steun en toeverlaat is! Jullie hebben een heel lief dochtertje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.