Wauw, onze baby is alweer 4 maanden oud en daarmee is de newborn fase helaas toch echt voorbij. Ze is inmiddels al best een grote baby en daar verbaas ik me iedere keer weer over, vooral wanneer ik haar bij iemand anders in de armen zie. Vandaag legde ik haar heel even in het ledikantje van Aimy, zodat ik ondertussen Aimy kon verschonen en toen viel het me ook weer op hoe groot ze al is, dat ze bijna haar eigen wiegje uitgroeit. Hoe gaat het nu met haar? Hoe ziet haar dagritme eruit, hoe gaat het met de borstvoeding, het slapen en hoe ziet ze er qua uiterlijk uit ten opzichte van haar grote zussen? Ik klets je vandaag weer helemaal bij in deze baby update.

Baby 4 maanden update: Hoe is het met Feline?
Slapen

Over haar slaapritme kan ik heel kort zijn, Feline slaapt al heel lang in de nacht door. Mijn geheugen laat me nogal eens in de steek (en ik houd het niet allemaal keurig in boekjes bij) maar volgens mij slaapt ze al door sinds ze ongeveer 8 weken oud is. Dat is een enorme luxe, Lana en Aimy deden dit ook al heel snel en dat is gewoon voor ons als ouders heel fijn. Ik vind het echt geen must, ik vind nachtvoedingen ook helemaal niet vervelend maar de nachtrust die we hierdoor zelf krijgen, doet me heel goed. Het leven als mama van drie kindjes is overdag al druk genoeg, dus die nachten zijn dan ook enorm waardevol. Qua slapen overdag hebben we niet echt een ritme. Dat komt denk ik ook omdat ze ons derde kindje is en ze daardoor al automatisch mee gaat in de flow van de oudste twee meisjes. Al had ik dit toen bij Aimy eigenlijk ook wel, die bewoog vanaf het begin mee in het ritme van haar grote zus Lana. Ik ben geen ritme mama die vaste slaaptijden en dergelijke hanteert, dus de slaapjes overdag van Feline gebeuren bijvoorbeeld in de box, kinderwagen of in haar bedje, net hoe het uitkomt. Het lijkt voor Feline in ieder geval geen verschil te maken, ze slaapt makkelijk met omgevingsgeluiden om haar heen dus voor ons werkt dit heel goed.

Geen ritme is ook ritme is dan ook een beetje ons motto.

Ritme
Het ritme van Feline is heel wisselend. Er is geen vast ritme en wij voelen ons daar goed bij. Zoals ik net al aangaf gaan alledrie de meisjes mee in de flow van de dag. Op een paar uitzonderingen natuurlijk want Lana gaat naar school dus haar schooltijden zijn heel leidend voor ons weekschema. Op de dagen dat Yannick werkt, betekent dit dat ik alledrie de meisjes al vroeg klaar moet hebben zodat Lana om 8.30 netjes op school staat. Op de andere dagen volg ik meer het natuurlijke ritme van Aimy en Feline. En dan brengt Yannick of ik Lana naar school terwijl de jongste meisjes thuisblijven.

Borstvoeding
Feline krijgt vanaf haar geboorte volledig borstvoeding en dit geef ik op verzoek, net zoals ik dit ook bij Lana en Aimy altijd gedaan heb. Ze drinkt met veel plezier en dit gaat heel erg goed. We hebben een keer ‘spruw’ meegemaakt die we moesten behandelen (zowel mijn borsten met een zalf als in het mondje van Feline) maar dat is dan ook de enige ‘tegenslag’. Ik ben heel blij dat de borstvoeding weer net zo goed gaat en dat we hier samen zo van genieten. Bij 6 maanden gaan we beginnen met het aanbieden van bijvoeding zoals het groentehapje en fruithapje.

Makkelijke baby
Het voelt altijd een beetje als opscheppen als ik vertel hoe makkelijk alledrie mijn kinderen zijn (met de normale moeilijke fases die ze allemaal doormaken) maar ook Feline is een hele makkelijke baby. Dat is ook het eerste wat ik van mensen hoor die bij ons thuis komen of Feline even meemaken. Ze laat enkel van zich horen als ze honger heeft of verschoond moet worden, maar anders hoor je haar niet en kijkt ze vrolijk en alert rond. Ze houdt alles goed in de gaten en zit het liefst er gezellig bij. Ze glimlacht van oor tot oor wanneer je tegen haar kletst en ze brabbelt al een beetje met schattige babygeluidjes. Ze is heel sterk in haar lijfje en wil het liefst rechtop zitten bij je op schoot, op haar buikje oefenen met ‘tummy time’ en probeert af en toe om te rollen. Het is een geweldig lief meisje, ik ben enorm trots op haar en we hebben het heel erg met haar getroffen. Ze is gewoon heel erg vrolijk en tevreden en een geweldige aanvulling in ons gezin.

Uiterlijk
Omdat wij ervoor gekozen hebben onze kinderen online wat privacy te gunnen, weten jullie niet hoe onze kinderen er exact uit zien qua gezichtjes, oogkleur en mimiek. Mensen die onze kinderen voor het eerst in het echt zien en ons van de vlogs kennen, zijn ook heel erg verbaasd. We horen vaak dat ze de meisjes totaal anders hadden voorgesteld. Ik vind het wel leuk daar wat meer over te vertellen. Lana is echt als twee druppels water een meisjes-versie van Yannick. Aimy lijkt daar enorm op, maar heeft net wat meer de bolle wangetjes en grote ogen van mij. Maar Lana en Aimy lijken veel op elkaar qua donkere haarkleur, bruine ogen, huidskleur en mimiek. Feline daarentegen is een heel ander meisje, dat is erg leuk om te zien. Feline lijkt enorm op mij, ze heeft ook veel minder (en lichter) haar, heeft nog blauwe ogen (benieuwd hoe dit zich ontwikkelt!) en lijkt qua gezicht en mimiek erg op mij en hoe ik er als baby uitzag. Je ziet echt wel goed dat het een zusje is van Lana en Aimy (ze lijkt dan nog het meest op Lana), maar ze heeft wel een ander uiterlijk. Leuk om die verschillen van de meisjes onderling te ontdekken.

Het gaat dus heel goed met ons kleinste meisje Feline. Een baby van 4 maanden alweer, wat is deze periode tot nu toe snel gegaan en tegelijkertijd kan ik me niet meer voorstellen dat ze eerst nog niet bij ons was. Ze hoort zo bij ons gezin en is zo’n geweldige aanvulling. We zijn enorm trots op haar. Ik ben benieuwd hoe jullie de eerste fase met baby ervaren hebben. Laat je reactie achter bij de comments.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

17 gedachten over “Baby 4 maanden update: Hoe is het met Feline?”

 1. Wat fijn om te lezen dat het allemaal zo goed gaat. Heerlijk dat ze lekker doorslaapt en zo’n makkelijke baby is. Leuk dat je wat meer verteld over hoe de meisjes op elkaar en op wie lijken.

 2. Wat fijn om te lezen dat het allemaal zo goed gaat. Heerlijk dat ze lekker doorslaapt en zo’n makkelijke baby is. Leuk dat je wat meer verteld over hoe de meisjes op elkaar en op wie lijken.

 3. Hoi Kelly, wat leuk om deze update op zoveel verschillende punten te lezen! En je mag wel spreken van een luxe hoor, echte slaapkindjes. Heerlijk lijkt me dat! Ik ben benieuwd naar het verdere verloop, maar dat lezen we vast wel een keertje weer :).

 4. Ook Siem is nu 4 maanden (zelfde geboortedatum) maar dat is helaas een heel ander verhaal als Feline. Begin oktober kwamen we, na alles proberen, erachter dat Siem allergisch is voor mijn borstvoeding. Mijn mannetje werd dus ziek door dat wat het beste voor hem had moeten zijn. Heb toen met heel veel liefde alle gekolfde melk (dat was nogal een hoeveelheid) door de gootsteen gespoeld. En dus aan de flesvoeding waardoor er al veel problemen gelijk weg waren. Alleen het spugen bleef. Veel een constant en hij had pijn. Ons mannetje heeft dus net als zijn grote broer reflux compleet met de adem stops en de krijs buien van de pijn wanneer er weer maagzuur naar boven komt. Inmiddels na wat tripjes naar de kinderarts aan medicatie nummer twee en Siem lijkt iets minder pijn te hebben. De adem stops blijven helaas. Om rollen zit er voorlopig nog niet in omdat Siem niet plat kan liggen en het dus ook niet kan oefenen. Het hele verhaal slapen is ook lastig dus deze mamma heeft een chronisch tekort opgebouwd.

 5. Wat leuk om te lezen! Het is alsof ik over mijn eigen dochtertje lees! Zij is nu ook 4 maanden, en ontwikkelt zich precies zo. Behalve het doorslapen dan, want zij komt nog 2x per nacht ?
  En wat leuk om te lezen over het uiterlijk van je meisjes. Omdat je hun uiterlijk privé houdt, is het extra bijzonder dat je er woorden aan wijdt ?

 6. Heel fijn dat ze ook snel ging doorslapen in de nachten….
  Spruw is niet leuk.
  Mijn dochter had het ook gehad.
  Leuk om over julliue meisjes te lezen op wie ze lijken…

  Xoxo

 7. Leuk om zo te lezen dat alles goed gaat! Met zo’n druk leven lijkt het me inderdaad een warm welkom als je baby zich zo goed kan aanpassen aan het dagelijkse reilen en zeilen in jullie gezin! Bij ons heeft Aiden echt mijn haartype maar papa’s kleur en onze dochter het haar van papa en mijn kleur. Dat horen we daarom ook vaak van mensen…?

 8. ik geniet hiervan he mop 😀 en ik had ook het idee dat lana en aimy echt op yannick lijken en feline op jou hihi dat zie je ook aan de haartjes al 😉 . en niks opscheppen hoor haahha juist heerlijk toch om rustige kids te hebben en ja dat komt ook door de ouders. want als de ouders chaoten zijn dan zijn de kids dat ook 😉 en jullie zijn dat totaal niet!!! Xxxx

 9. Wat leuk om te lezen! En ik moet zeggen dat het fijn is om te lezen dat jullie geen vast ritme hebben met Feline. Ik ben zelf net 2 maandjes moeder en iedereen blijft maar vragen of we al een ritme hebben maar elke dag is gewoon heel anders en er zit dus geen ritme in qua tijden. Doordat mensen dit maar blijven vragen kreeg ik het gevoel dat we een ritme ‘moeten’ hebben en dat maakte me best onzeker. Eigenlijk vind ik het wel prima zo en ik ga jullie motto gewoon hanteren 🙂
  Liefs Amanda

 10. Wat leuk om te lezen! Ook grappig om te zien wat een groot verschil met mijn zoontje (die is van 8 oktober). Hij is heel erg een ritme kind, anders slaapt hij de hele dag niet en dan is het de hele dag huilen omdat hij oververmoeid is. Lekker genieten van jullie drie meisjes 🙂

 11. Wat gaat het hard he! Maar zo fijn dat ze goed slaapt en dat alle drie jullie meiden zo makkelijk zijn is heerlijk <3

 12. Heel leuk om te lezen! Sowieso vind ik het leuk om een geschreven blogpost te lezen naast de video’s 🙂 wat heerlijk dat je zulke goeie slapers hebt en dat de borstvoeding zo goed gaat! Als je nog eens wat meer tips hebt wat dat betreft zou ik ze graag lezen.

 13. Haha ik weet nog zo goed dat je ergens in een filmpje zei: ‘maar al mijn kinderen worden geboren met veel haar.’. Zo leuk dat Feline dan toch weer net anders is en daarin zo zichzelf.
  En wat heerlijk voor jullie dat de meiden relatief makkelijk zijn! Geniet daar vooral van (:

 14. Leuk, deze update! Onze dochter is 4,5 maand en ik herken veel. Helaas niet het doorslapen (hier ook nog 2x per nacht feest, soms 3x haha) maar wel het alert zijn en rechtop willen zitten en proberen te rollen 🙂 Veel geluk!

 15. Leuk om te lezen! Hier een ritme dametje. Slapen gaat al een heel stuk beter. Morgens alleen erg vroeg dus nog kiijken of we dat iets kunnen verleggen. Ze brabbelt al heel wat af in haar eigen taaltje. Ze is aan het oefenen met achteruit lachen haha. Morgen alweer 5 maandjes bij ons

  X

 16. Wat leuk om te lezen dat het zo goed gaat met jullie als gezin! Hoe meer kindjes je hebt hoe sneller de tijd gaat, dat hebben wij ook ervaren! Wij genieten dan ook to the Max van elkaar! Mijn oudste meisje is alweer 6 jaar! Ik word er soms verdrietig van hoe snel de tijd is gegaan!

  Groetjes Anouk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.