De car confessions: Over m’n eerste auto, botsingen en parkeermoeilijkheden

car confessions

Autorijden vind ik geweldig, maar ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Autorijden geeft me soms angsten en onzekerheid, maar autorijden is ook de manier voor het ervaren van vrijheid. Helaas heeft mijn gezondheid me hier en daar wat beperkingen gegeven die het autorijden wat minder soepel hebben gemaakt dan ik zou willen. Maar kunnen autorijden heeft me ook veel kansen gegeven. Zo kon ik mijn bedrijf Beautydream runnen door heel Brabant af te rijden in mijn auto, maar kom ik ook op allerlei leuke plekken met mijn kinderen, doordat ik met de auto veel kanten op kan. Ik vind reizen leuk, ik kom graag in nieuwe steden, op allerlei plekken en ik ben blij met de auto die ik rijd. Vandaag beantwoord ik allerlei ‘car confessions’ door deze tag te beantwoorden. Ik ben benieuwd wat jullie antwoorden zouden zijn op deze vragen.

Heb je een auto?

Ja, ik rijd een Seat Altea XL uit 2015.

Waarom heb je een auto?

Ik heb sinds ik mijn rijbewijs heb ook een auto en ervaar dit als een enorme luxe. Ik reed eerst een oude Daihatsu Charade uit 1998 waar ik heel wat jaartjes met plezier in gereden heb. Nu rijd ik dus een grotere gezinsauto die van alle gemakken voorzien is om mijn kinderen in te vervoeren van A naar B op een veilige manier. Ik heb een auto omdat ik daarmee de vrijheid heb te gaan en te staan waar ik wil, dagjes weg te ondernemen met de meisjes maar ook naar afspraken kan rijden voor mijn werk.

Wat was je eerste auto?

Mijn eerste auto was een bakbeestje uit 1998, zoals ik hierboven al benoemde de Daihatsu Charade. Een heel schattig koekblik noem ik het, die me heel wat rijervaring gegeven heeft. Super blij was ik met dit modelletje!

kell

Wat voor een kleur heeft je auto?

Mijn auto is een mengelmoes van blauw/groen en turquoise.

Heb je al eens een botsing gemaakt? Wat gebeurde er en hoe liep dat af?

Ja, maar dan enkel de kleine ‘veilige’ botsingen tegen een paaltje, muurtje of zo’n kliko op een supermarkt parkeerplaats. Dus niets gevaarlijks gelukkig *Klopt af*. Dit liep allemaal heel goed af, al zijn dat vaak dure grapjes qua blikschade.
Het is wel mijn angst om eens een flinke botsing/ongeluk te maken.

Heeft je auto een bijnaam?

Nee, vind ik wel heel tof als anderen wel een bijnaam hanteren. Hebben jullie een bijnaam voor je auto?

Heb je al eens een lekker band gehad? Hoe heb je het opgelost?

Ja, een paar keer. Twee keer met mijn oude auto en toen heb ik een keer het ‘thuiskamertje’ gebruikt (zo’n fel oranje dunne band die net veilig genoeg is om naar de garage te rijden) en hem laten repareren, en een keer dat ik nog een reservewiel had. Met deze auto reed ik eens heel akelig op een soort stoep waardoor mijn band geklapt was en ik allerlei schades had opgelopen aan de auto. Deze heb ik laten repareren bij de garage (auch voor de portemonnee).

In wat voor auto rijd je over 10 jaar?

Over 10 jaar ben ik 37 jaar, dan rijd ik vast een grote BMW X5 😉 nee grapje. Ik vermoed een nieuwer model van een mooie ruime gezinsauto. Ik vind auto’s belangrijk omdat ze me veiligheid geven op de weg en me van A naar B brengen. Ik vind degelijkheid en comfort erg belangrijk in een goede auto, maar ik heb geen auto goals wat betreft bepaalde type auto’s die ik heel graag wil aanschaffen.

Hoe vaak was je je auto?

Oops, te weinig. Ik denk dat ik hem eens per kwartaal door de wasstraat haal.

In welke auto reed je als je 20 jaar geleden leefde?

Geen idee, misschien zo’n schattige Eend?

Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?

Ik zou niet meer zonder mijn airco kunnen en het hebben van 5 deuren voor de kinderen. Maar ik rijd altijd al in een ‘schakelbak’ dus ik zou een automaat prima kunnen missen.

Automaat of versnelling?

Ik heb geen voorkeur, op vakantie heb ik in allerlei automaat auto’s gereden als huurauto, maar zelf rijd ik altijd al in een ‘schakelbak’ dus met versnellingen en dat vind ik heel goed te doen.

IMG_3179Heb je wel eens gelift?

Dat zou ik eigenlijk niet durven.

Wat kun je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef, keren op de weg?
Van deze opties ben ik nog het beste in keren op de weg. Ik heb een hekel aan file parkeren (die optie staat er ook niet tussen) maar daar zou ik het slechts in zijn. Ik vind de hellingproef ook helemaal niet zo prettig, dan voel ik me toch wat onzeker. Maar achteruit inparkeren heb ik zeker onder de knie gekregen, dus dat gaat me wel goed af.

Hoe lang heb je je rijbewijs al?

Al sinds mijn 18e, dus nu 9 jaar alweer.

Wat is je droom auto?

Als ik dan toch mag kiezen, dan is dat de BMW X5, die vind ik al mooi vanaf mijn puberteit. Stiekem eigenlijk omdat mijn popidool van toen (Jan Smit) er toen in reed en sindsdien vind ik dit de mooiste auto die er is haha. Dus als ik zomaar een auto kon kiezen, dan zou het die auto zijn. Maar ik zou hem zelf niet kopen als ik het geld ervoor had. Dat vind ik toch ‘zonde’ omdat zo’n auto enorm in waarde daalt.

Zing je wel eens in de auto?

Ja, bijna altijd wel haha! Ik vind het heerlijk, muziek hard aan en lekker mee zingen hardop.

Waar luister je naar in de auto?

Meestal naar Q-Music en Sky radio, afgewisseld met radio 538 en Slam FM.

Zou je de weg nog kunnen vinden met behulp van een ouderwetse wegenkaart?

Oops, nee. Heel slecht maar ik ben echt afhankelijk van mijn Tomtom of iPhone navigatie. Ik ben het zo gewend dat ik ook voor kleine ritjes de navigatie aanzet. Al is het alleen al omdat ik het zo praktisch vind dat je precies kunt zien hoelaat je ergens aan komt en zo echt niet verkeerd kan rijden. Better safe than sorry dus 😉

Dit waren mijn antwoorden op de Car Confession tag, een tag die ik gevonden heb op de blog van 2Wmn. Ik ben benieuwd wat jullie zouden antwoorden op deze vragen. Wat voor type auto was jouw eerste auto? En heb jij weleens een botsing gemaakt? En welke bijzondere manoeuvre zoals fileparkeren, hellingproef en achteruit inparkeren vind jij het moeilijkst? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.!

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

15 gedachten over “De car confessions: Over m’n eerste auto, botsingen en parkeermoeilijkheden”

 1. Leuke tag is dit! Mijn eerste autootje was een oude Volkswagen Polo, die ontzettend lekker reed! Ik heb wel eens een botsing gehad. Ik stond stil voor het stoplicht op een rondweg. Diegene die eraan kwam achter mij had niet gezien dat het rood was en klapte met dik 70 km. per uur achterop. Opzich niet zo veel schade, alleen wel pech dat mijn auto toevallig de avond ervoor kapot was gegaan en het mijn moeders auto was. Gelukkig had ze een trekhaak, waardoor de schade nog beperkt was tot de trekhaak en bumper. Ik had er wat nekklachten aan over gehouden, dus het viel allemaal mee. Het enige rotte was dat ik op dat moment net herstellende was van een hersenschudding, dus dat herstel liep toen weer wat minder soepel.

 2. Wat een leuke tag en leuk om je antwoorden te lezen! Rijden met een ouderwetse landkaart lijkt me ook echt niets. Ik vraag me toch af hoe mensen dat ooit deden zonder TomTom, haha.
  Ik heb nog geen eigen auto gehad, maar rijd altijd in de Toyota Corola Verso van mijn ouders. Ik heb één keer een botsing gehad met de uitlaat van een auto op een parkeerplaats (superslim!). Gelukkig bijna geen schade! Verder vind ik de hellingproef het moeilijkst. Daar kan ik echt bang van worden als ik op een klein hellinkje sta.

 3. Zo leuk om te lezen Kelly! Zelf heb ik na het behalen van mijn rijbewijs op mijn 19e een auto gekregen: Toyota Aygo. In dit leuke, fijne autootje rijd ik nu 3,5 jaar en nog steeds met veel plezier! Helaas laatst voor de eerste keer een flinke deuk gemaakt door tegen een paaltje aan te rijden, oeps..
  Liefs -X-
  Dana, Meisje op de dijk

 4. Wat een leuke tag. Ik was laat met mijn rijlessen, 27 jaar maar kreeg daarna wel meteen een mooie lease-auto bij mijn functie. Eigenlijk altijd gehad totdat ik ziek werd. Nu hebben we een fijne Volvo (2e hands) en dat is eigenlijk de fijnste auto. Vooral omdat hij lekker rijdt en van onszelf is. Ik heb ooit toen ik net mijn rijbewijs had een ritje in mijn moeder haar oude koekjesblik gemaakt. Het sneeuwde en ik crashte tegen de vangrail op een rotonde, dat maakte wel even indruk maar gelukkig vooral alleen koekjesblikschade 😉

 5. Wat een leuke tag. Ik was laat met mijn rijlessen, 27 jaar maar kreeg daarna wel meteen een mooie lease-auto bij mijn functie. Eigenlijk altijd gehad totdat ik ziek werd. Nu hebben we een fijne Volvo (2e hands) en dat is eigenlijk de fijnste auto. Vooral omdat hij lekker rijdt en van onszelf is. Ik heb ooit toen ik net mijn rijbewijs had een ritje in mijn moeder haar oude koekjesblik gemaakt. Het sneeuwde en ik crashte tegen de vangrail op een rotonde, dat maakte wel even indruk maar gelukkig vooral alleen koekjesblikschade 😉

 6. Mijn eerste autootje heb ik sinds augustus haha. Een seat arosa uit ’99. Super handig ding. Ik heb mijn rijbewijs pas sinds juli. Zo blij mee! Wel zo handig met 3 kindjes. Mijn man rijd een mercedes e klasse. Is mij veel te groot ?. Ik hou het voorlopig bij mijn eigen autootje.

 7. haha deze is leuk kel en ik neem hem over!! ik heb nu 21 jaar mijn rijbewijs en een paar kleine ongelukjes gehad maar geen. heftige. alleen die boetes he…. Hahah

 8. Mijn eerste auto was de auto samen met mijn vriend en deze hebben wij nog steeds. Het is een Peugeot 307 (5-deurs). Super fijne auto! Toen ik nog thuis woonde reed ik altijd in de auto van mijn ouders, dit was een Audi TT. Zo ook de eerste dag dat ik mijn rijbewijs had! Ik parkeerde mijn auto in de garage waar hele grote, niet te missen, pilaren in staan. En ik dacht: “Manouk, je kunt dit! Niet onzeker zijn”. Toch inschattingsfoutje, want in reed zo tegen de pilaar aan. Ik probeerde het ‘krasje’ nog weg te poetsen, maar helaas.. missie mislukt. Met lood in mijn schoenen tegen mijn ouders verteld haha.

 9. Wat een leuke tag! Mijn auto heeft wel een soort van bijnaam. Maar dat is gekomen omdat ik nog nooit een zwarte auto heb gehad. Dus heel verrassend heb ik hem Black Beauty genoemd 😛 .

 10. Nou wat toepasselijk vandaag….
  Ik heb sinds 2 dagen! ja 2 dagen een gloednieuwe auto, een Audi A4 S line. Yes… vandaag ging ik naar een vriendin toe… we hadden afgesproken bij een restaurantje om wat te drinken. Ik was natuurlijk als de dood om per ongeluk schade te rijden oid.. de eerste ritten zijn gewoon het spannends! Ik ging hem parkeren en was voornamelijk bezig met hem voorzichtig inparkeren en geen stoepranden te raak met de voorbumper (die is nogal laag) en dat ik niet te dicht op andere auto’s zou staat ivm deuren openen etc.. Het is nogal een grote en lange auto en ik heb altijd 3 deurs auto’s gereden! maarja, gezinsuitbreiding komt eraan. dus ja grote auto nu!
  Nou nu komt het.. netjes geparkeerd.. alles in orde! Parkeerkaart neergelegd. Ook nog halverwege onze thee afspraak heen en weer gelopen om de parkeerkaart bij te stellen.. Kom ik vervolgens in de middag terug bij mijn auto zie ik een wit briefje onder mn ruitenwissers.. ik denk oke wat is dit?? reclame ofzo? Nee het was een bekeuring… 380 euro , ja DRIE HONDERD TACHTIG EURO! NIET TE DOEN! ik denk wat heb ik in VREDESNAAM gedaan!! Snapte er niks van! mijn vriendin ook niet.. komen er voorbijgangers langs; die zeggen doodleuk; op een hele nare toon. JA ze staat geparkeerd op een invalide plek! OH MY!!!!!! ik heb dat hele bord NOOOOOOOIT gezien!!!! ik zou nooit bewust op zo’n plek parkeren!!! ik was in SHOCK!!! er waren nog 6 plekken vrij daar, ruimte zat!!! maar ik heb dat hele bord nooit gezien! echt ik moest zo hard huilen, serieus 2 dagen een nieuwe auto! 380 euro bekeuring direct…. nou dat was mijn verhaal met auto’s! Ik hoop dat dit alles is wat ik ooit met deze auto ga meemaken….
  ik had vandaag BLUE TUESDAY! ook al geloof ik er niet in! hahahaha

 11. Sorry paar typfouten zie ik nu… stoepranden te RAKEN en niet te dicht op andere auto’s zou STAAN ivm deuren openen.

 12. Leuke tag! Ik heb gelukkig ook nog nooit een echt ongeluk gehad of aanrijding. Wel een keer een paaltje gemist in de bocht, oeps….

  Heet zo’n reserve band niet een thuiskomertje? 🙂

 13. Leuke tag!
  Hihi ik rijd in een Fiat500 rond en ik noem haar Cora. Ooit eens gezegd voor de grap en nu weet iedereen waar ik het over heb als ik zeg Cora ;P

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.