FOOD LIFESTYLE RECEPT

Recept: Appeltaart cheesecake!

Recept voor Appeltaart cheesecake met kwarkvulling: Vandaag heb ik een onwijs lekker recept voor jullie, dit is geen gezond recept zoals vorige week, maar wel ontzettend lekker en prima om af en toe lekker van te smullen. Dit is een variant op appeltaart, appelcake en cheesecake. Het is er namelijk een combinatie van. Heel makkelijk, je hoeft je handen niet vies te maken door deeg uit te rollen en dergelijke maar je hebt wel de lekkere smaak van appeltaart. De vanille creamcheese zorgt voor een lekkere twist. Toefje slagroom erover heen en ik ben helemaal tevreden. Benieuwd naar dit lekkere recept? Lees dan verder.

Wat heb je nodig voor deze appeltaart cheesecake?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 2-3 eetlepels kaneel en eventueel ook koek/speculaas kruiden
  • Snufje zout
  • 100 gr Oerzoet (niet op bovenstaande foto) of 150 gram suiker
  • 3 appels
  • Twee handen vol rozijnen
  • 3 zakjes vanille suiker  (1 voor in de appelmix, en 2 voor in de creamcheese)
  • Eventueel ipv. vanille suiker kun je in de appelmix ook bruine basterdsuiker gebruiken.
  • 1,5 bakje roomkaas/zuivelspread light.
  • Citroensap (niet op de foto)

  • Het appeltaart deeg maak je door net zoals je cake bakt, de bakmeel, eieren, boter, melk, suiker of oerzoet, kaneel met elkaar te mixen tot een fijn beslag. Bij voorkeur mix je eerst de natte ingredienten (boter en ei, melk) en voeg je hier daarna een voor een de droge ingredienten bij mee. Mix tot je een fijn beslag hebt. Voeg het snufje zoet toe en eventueel de koek en speculaas kruiden en meng alles door elkaar.

  • Dan ga je het appelmengsel maken. De appels schil je tot kleine blokjes en doe je in een bak. Hier voeg je kaneel aan toe, een zakje vanille suiker of wat basterdsuiker en daarna de rozijntjes.

  • De appelmix voeg je toe aan je beslag. Dan is het beslag klaar om in een springvorm te gaan. Vet de springvorm in met wat boter zodat de taart straks gemakkelijk uit de springvorm te halen is.
  • Bak de appeltaart cake in een 175 graden voorverwarmde oven voor 60 minuten.

  • Mmm zo ziet de appeltaart cake er al heerlijk uit. Toch gaan we hem nog heerlijk versieren met vanille creamcheese. We laten de taart nu zo’n 15 minuten afkoelen. Ondertussen beginnen we aan de creamcheese.

  • We gaan de vanille creamcheese maken. In een beslag kom doe je 1,5 bakje zuivelspread, een scheutje citroensap en 2 zakjes vanille suiker. Dit klop je met de mixer op tot een zachte massa.
  • De creamcheese verspreid je uit over de taart met een mes of spatel. Bedenk zowel de bovenkant als zijkanten.
  • Vervolgens zet je de taart een half uur tot een uur in de koelkast zodat de creamcheese wat kan uitharden.

  • Dit is het eindresultaat. Wil je de taart mooi kunnen serveren dan zou je deze kunnen opfleuren met marcepijn vormpjes, slagroom toetjes, fondant, of bijvoorbeeld chocolade.

Een heerlijk succesrecept op een verjaardag of speciale gelegenheid, net een beetje anders dan hoe we appeltaart gewend zijn met het lekkere uit cheesecake eraan toegevoegd. De creamcheese gebruikte ik ook in mijn worteltaart recept video.

Wat vinden jullie van dit recept?

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

31 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.