Aimy 3,5 jaar! Peuter update

Ons meisje Aimy is alweer 3,5 jaar. Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt. Ik herinner me nog zo goed dat ik haar in mijn armen had als klein baby’tje met een grote bos donkere haartjes. Ik vind het zo’n gek idee dat ze over een half jaar al naar de basisschool gaat. Ze is er enorm aan toe, maar toch vind ik het gek. Zo ‘groot’ zie ik haar nog niet als ik het vergelijk met Lana op die leeftijd. Hoe het nu met Aimy en haar ontwikkeling, slapen, de moeilijke momenten, eten etc. gaat deel ik vandaag in deze update. Dat is alweer een hele tijd geleden dat ik zo’n update met jullie deelde!

Aimy 3,5 jaar! Peuter update

Aimy is duidelijk het tweede kind. Ze is nergens bang voor en is ook echt een beetje de rebel van de drie. Ze stapt zo op mensen af en kan heel ondeugend kijken als ze iets doet waarvan ze weet dat het niet de bedoeling is ;). We kunnen ook enorm met haar lachen, ze heeft veel gevoel voor humor, maakt altijd leuke grapjes en lacht heel gezellig mee als iets grappig is. Ze weet altijd heel grappig uit de hoek te komen en verrast ons iedere keer weer. We genieten enorm van haar.

Aimy heeft een sterke eigen wil en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit soms best moeilijk vind om mee om te gaan. Ze kan enorm tegendraads doen of boos worden als het haar niet zint en ik merk dat ik het moeilijk vind om dan niet toe te geven. Ze haalt dan alles uit de kast om haar zin te krijgen en soms zit ik dan echt met mijn handen in het haar. Ik denk ook echt dat ze toe is aan school en meer uitdaging. Nu gaat ze elke week nog een ochtendje naar de kinderopvang samen met Feline waar zij in een klasje zit met peuters waarmee ze een speciaal peuterprogramma volgen. Ze speelt graag met andere kindje en laat de kaas niet van haar brood eten. Er zitten meerdere kindjes bij die dit ook echt niet doen waardoor ze goed aan elkaar gewaagd zijn.

Naast de moeilijke momenten (die deels temperament, maar voorall ook gewoon ontwikkelingsfase zijn) is het een heel gezellig en makkelijk meisje. Meestal eet ze heel goed (hier zijn we ook erg consequent in) en slapen doet ze ook heel goed. Ze slaapt het klokje rond en is van de meiden ook pas het laatst wakker. Ze heeft haar uren slaap duidelijk nodig. In de middag doet ze soms nog een slaapje, zeker wanneer ze terug komt van de opvang. Maar dit slaapje gaat er wel langzamerhand vanaf en slaan we dan ook regelmatig over. Soms slaapt ze dan even in de auto op de terugweg van een dagje weg bijvoorbeeld.

Aimy is sinds een maandje zindelijk wat ook een hele fijne ontwikkeling is. Dit ging eigenlijk heel makkelijk dus hier zal ik nog een update over delen later. Het is heel fijn dat Aimy nu ook op dat gebied zelfstandig is.

Aimy is een geweldige grote en kleine zus voor haar zussen en zorgt altijd voor veel gezelligheid en humor in huis. Ik ben enorm trots op dit mooie meisje en vind het stiekem toch wel heel spannend dat de schoolperiode voor haar steeds dichterbij aan het komen is. Ik ben benieuwd hoe jullie terugkijken op deze fase. Klets erover mee bij de comments of op social media.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 • Femke
  23 september 2019

  Wat fijn dat het zo goed gaat met haar! Fijne update. Heerlijk ook dat ze zindelijk is, weer een stuk zelfstandigheid. Zo knap :-).
  Femke onlangs geplaatst…Update brandwonden Maya: 3 weken verderMy Profile

 • Linda
  23 september 2019

  Fijn dat het goed gaat.. hier is nummer 2 eigenlijk niet anders.. ik heb dan 3 jongens, maar wat ik zo lees is heel herkenbaar. Van duidelijk laten merken wat ie wil (lees: driftbuien genoeg) tot de komiek in huis. Onze 2 gaat volgende week maar school! Bijzonder hoe dat voelt he. Ik had echt t idee dat de oudste al veel ouder was op dat moment. Maar goed neemt niet weg dat meneertje er mega aan toe is om naar school te gaan!

 • Tineke
  23 september 2019

  Die van mij is over drie weken ook 3,5 jaar. Voor mij is het alleen de oudste. Ik kijk er stiekem wel een beetje tegenop dat hij naar school gaat. Is wel een grote stap en dan heb je ze nooit meer even lekker voor jezelf.

 • rachel
  23 september 2019

  dat is fijn dat ze zindelijk is!! en fijne update meis en ik vind haar toch wel veel op jou lijken hoor kel 😀

 • Felicia
  23 september 2019

  leuk dat je hier over schrijft en mooie fotos van haar
  ons derde dochtertje jasmijn is 24 maart 3 geworden en is heel erg een mamas kindje zegt ook wel ontelbaar keer op een dag hoeveel ze van mij houdt zo lief 🙂
  ze is gevoelig soms ondeugend samen met haar broertje van 2 doet ze dan stiekeme dingen aan de aarde zitten van de plant en daar dan sogenaamd eten van maken op haar manier haha hij doet dan mee en samen hebben ze de grootste pret. ze weten dat ik het niet leuk vind en zegen dan alle twee tegelijk sorrry mama dan smelt ik weer en ruim het op zonder verder boos te worden.
  ze verteld mij dan ook mama ik ging soep voor jou maken ik leg haar dan rustig uit dat het heel lief is van haar maar niet de bedoeling met aarde van de plant.
  ze zegt ook heel vaak mama ik ga jou missen als ik naar de opvang ben ga jij mij ook missen?
  en vraagt dit ook aan haar zussen van 9 en 10 zo schattig.
  ze heeft geen erge buien wel als ze erg moe is dan woord ze wat slecht gehumeurd maar ik negeer dat altijd en merk meteen dat ze dan geholpen moet worden en gewoon moe is.
  ze slaat dan ook haar armen op een gegeven moment om mij heen en zoekt troost pakt haar fles en valt zo bij mij in slaap . hier geen tim-out geen straffen maar afleiden en praten met de kinderen.
  ze zal volgend jaar de derde week van februari van het kindrdagverblijf af gaan en voor het eerst naar groep 1 van de basisschool die klas zit in de school net naast het kinderdagverblijf lokaal waar ze nu zit.

 • Felicia
  23 september 2019

  leuk om zo te lezen en mooie foto van je dochter
  hier is ons derde dochtertje jasmijn 24 maart 3 geworden ze is een gevoelig meisje maar ook wel ondeugend samen met haar broertje van 2 dan zijn ze alle twee bijvoorbeeld met aarde van de plant aan het spelen en maken er zogenaamd soep van haha
  als ik dan aankom en vraag wat ze aan het doen zijn zegen ze alle twee sorry mama wel schattig ik ben dan ook niet boos of zo jasmijn zegt dan ook mama ik maak soep voor jou. ik leg dan kalm en vriendelijk uit aan haar dat het niet de bedoeling is om met aarde te spelen maar dat ik het wel heel lief vindt.
  ze zegt wel ontelbaar keer op een dag mama ik vindt jou lief ik houdt van jou dan smelt ik 🙂
  en in de ochtend voor ze naar het kinderdagverblijf wordt gebracht door mijn man en ik op het punt sta te vertrekken naar mijn werk dan zegt ze mama ik ga jou missen jij mij ook?
  dan breekt mijn hart een klein beetje
  ze vermaakt zich heel lang met you tube filmpjes kijken op mijn mobiel of spelen met de poppen
  en ze gaat super graag naar buiten is dan ook dolblij als haar zus van 10 ons oudste dochtertje haar meeneemt. ze heeft geen erge buien of zo ik straf ook nooit doe niet aan time-out maar leg alles rustig uit en praat met de kinders.
  wel heeft ze de laatste tijd wat moeilijk met aandacht van mij delen met haar broertje maar dan zijn ze alle twee even heel boos op elkaar maar dat hoort erbij.

 • Felicia
  23 september 2019

  zij gaat volgend jaar de derde week van februari voor het eerst naar groep 1 het lokaal zit naast het kinderdagverblijf lokaal waar ze nu zitten
  ik vindt het leuk vooral voor haar ze is r echt aan toe en ik kijk er dan ook naar uit.

 • Irene
  23 september 2019

  oh die tweede foto is echt zo schattig.

  Heerlijk dat ze zoveel mooie karaktereigenschappen heeft. Haar sterke wil brengt haar nog ver in haar leven. Maar voor de ouders kan dat inderdaad weleens vermoeiend zijn (ik herken mijn zoontje er in… ook regelmatig flink tegendraads)

  Geniet lekker van je drie prachtige dochters

 • Lieke
  24 september 2019

  Misschien is een ochtendje peuterklas wel wat te weinig voor haar… 😊

  En ze heeft precies jouw lach hoor!

  Leuk zo’n grappig meisje he. Mijn dochter is net zo. En haar broer heeft dat temperament wat jij zegt dat Aimy ook heeft🤔😊

 • Patricia
  25 september 2019

  Ik denk ook dat een ochtendje erg weinig is. Als ze het zo leuk vind waarom dan niet 2x. Mooie voorbereiding op school. Leuk meisje is Aimy

 • Rachel
  26 september 2019

  Mijn zoon is ook zo lekker temperamentvol en had rond de leeftijd van 3,5 jaar echt meer uitdaging nodig. Niet te houden die jongen, maar toen hij naar school ging werd hij snel rustiger (lees moe). Hij had gewoon meer uitdaging nodig. Ik heb er best veel moeite mee gehad om hem te handelen, maar gelukkig is alles een fase en is het nu weer een heerlijk ventje
  Rachel onlangs geplaatst…10x jezelf motiveren als je geen fut lijkt te hebbenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.