Afvallen met fitness

Afvallen met fitness : 25 redenen waarom dit effectief is! In dit artikel noem ik een heleboel redenen waarom sport, beweging, fitness, gewoon tot je dagelijkse leven behoort. Niet een paar weken sporten om af te vallen en dan stoppen, nee sporten omdat je er van geniet, of om nog zoveel redenen.

 1. Bewegen: fietsen, wandelen, traplopen zijn allerdaagse bewegingen, de huidige maatschappij heeft allerlei technieken ontwikkeld om deze bewegingen te ontlopen, maar jij trekt je eigen pad en neemt de trap, de fiets en je wandelt een stukje extra van a naar b.

2. Sporten zoals fitness, hardlopen, dansen, crossen, kickboxen, zumba etc. (cardio) zijn sporten waar je hartslag sneller van gaat pompen, hierdoor maak je endorfine aan, en endorfine is een hormoon wat een instant happy feeling geeft. Sportieve mensen zijn gelukkiger zou je kunnen zeggen.

3. Hoe krom het mag klinken, sporten, fitness, dus energie verbruiken geeft je meer energie, en op de bank hangen wat natuurlijk soms ook heel fijn is, maakt je juist lui en moe. Get that energie kick and keep on moving.

4.Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die regelmatig sporten (minimaal 3x per week, of een half uur per dag) ouder worden,  en als je ouder wordt, dan kun je langer genieten van het leven en je kinderen (en kleinkinderen) langer zien opgroeien.

Afvallen met fitness

5. Het doen van krachttraining zorgt voor een grotere hoeveelheid spiermassa. Spiermassa houdt je stofwisseling in gang, het is namelijk zo dat spieren ook energie opnemen. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer energie je verbruikt, zelfs wanneer je gewoon op de bank zit te luieren. Work that muscle!

6.Hoe ouder je wordt, hoe meer de hoeveelheid spiermassa afneemt. Dat is natuurlijk zonde, behoudt spiermassa door krachttraining te doen zoals fitness, bodypump, gewicht heffen, lunges, squats, groepslessen zoals BBB, sportprogramma’s zoals Insanity en P90x, zelf aan de slag met gewichtjes etc.

7.Het is heel simpel, energie die we opnemen uit voeding dienen we te verbranden, doen we dit niet dan wordt het overtollige voedsel omgezet tot vetmassa, dan wordt je er dikker van. Als je meer sport en beweegt dan voorkom je dit proces. Zo kun je dus afvallen met fitness.

8.Door te doen aan fitness hoef je je ook minder schuldig te voelen om dat stukje taart op die verjaardag of dat schaaltje chips op zaterdagavond.

9.Door te doen aan fitness blijf je in vorm of zul je zelfs afvallen, dat merk je ook aan je kledingmaat. Wie voldoende beweegt en daarbij gezond eet zal slanker zijn en dat is makkelijk met winkelen, maar ook voel je je daardoor strakker in je vel.

10.Fitness is heel gezellig, zoek een leuke sportvriendin of een clubje vriendinnen en ga samen sporten, klets na afloop na met een gezellig kopje thee en je sociale contacten worden gelijk onderhouden.

11.Sporten heeft helemaal niet als doel om af te vallen, maar om in beweging te zijn en daarvan te genieten. Sporten mag een ritueel worden zoals tanden poetsen, eten en slapen.

12.Door sport te beoefenen kun je de ideale manier van ontspanning bereiken, na een drukke dag lekker je hoofd leeg maken en een beetje zweten, heerlijk en een bewezen middel om je concentratie vermogen door de dag heen te vergroten.

13.Het uitoefenen van sporten en lichaamsbeweging maakt je bewust van je eigen lichaam, wat voel je, welke spieren gebruik je en hoe voel ik me daarbij. Je bent bewust bezig met je zelf goed te verzorgen. Dit bewustzijn zorgt voor meer zelfvertrouwen wat je ook zal hebben bij het uitoefenen van andere werkzaamheden.

Afvallen met fitness

14.Een ander leuk voordeel, voldoende sporten vergroot je libido omdat je bewust met je lichaam bezig bent en je zelfvertrouwen toeneemt, het hormoon endorfine lijkt op het hormoon dat vrijkomt wanneer je een hoogtepunt hebt in bed, happy feelings everywhere.

15.Spieren houden je lichaam strak en helpen om straie en cellulite te voorkomen, spieren trekken je slappere huidje eigenlijk gewoon wat samen, ideaal.

16.De huidige consumptie maatschappij laat ons allen dagelijks meer eten dan men vroeger deed. Er zijn meer calorie rijke en vetrijke voedingsmiddelen beschikbaar en onbewust eten we meer als nodig is. Door voldoende te bewegen wordt je je daar bewuster van en voorkom je overgewicht. 

17.Door te sporten ga je zweten en hiermee verlies je afvalstoffen sneller, dat is alleen maar goed voor je, door regelmatig goed te zweten raak je dit dus sneller kwijt dan iemand die de hele dag stilzit bijvoorbeeld.

18.Sporten is een leuke smoes om even het huishouden te laten voor wat het is, of je huiswerk, het wassen van je auto, sporten is een belangrijke en gezonde bezigheid dus een goede smoes! (en een betere smoes als op de bank gaan zitten).

19.We zijn niet voor niets geboren met een lichaam vol spieren die kunnen ontwikkelen, ledematen die in beweging willen komen en gewrichten die tegen een stootje komen. Dit zijn geen vanzelfsprekende dingen en niet iedereen heeft deze dingen tot zijn beschikking, heb jij ze wel? maak er gebruik van.

20. Over het algemeen zijn mensen die niet sporten, zwaarder in omvang dan mensen die wel sporten.

21. Voldoende lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je bloed makkelijker en sneller kan stromen, dit helpt ook tegen het hebben van een hoog cholesterol en andere toekomstige hart- en vaatziekten. 

22. Voldoende sporten kan een bijdrage leveren aan het voorkomen van het krijgen van diabetes type 2 (niet te verwarren met diabetes type 1 die ik heb). Diabetes type 2 is de diabetes variant die het meeste voorkomt in Nederland en die veroorzaakt wordt door ouderdom of zwaarlijvigheid. Sporten in combinatie met gezond eten kan dit helpen voorkomen.

23. Bewegen zorgt ervoor dat je conditie goed blijft, en die goede conditie helpt je ook om minder snel ziek te worden, sneller van ziektes te genezen, maar ook om andere activiteiten beter vol te houden. Wil je niet als enige bekaf hijgend boven aan de trap komen?  Een goede conditie helpt hier aan mee. 

24. Sporten houdt je gewrichten en spieren soepeler, dit kan stijfheid en toekomstige problemen voorkomen, natuurlijk biedt het geen garantie.

Afvallen met fitness

25. Ik heb zojuist 24 belangrijke redenen bedoelt om te sporten, deze 25e reden is erbij gekomen gewoon omdat sporten zo leuk is, en omdat ik lang niet aan 25 redenen kan komen om niet te sporten!. Weet jij wel redenen om niet te sporten, laat het me weten in de comments. Heb ik een aantal belangrijke redenen niet benoemd? Laat het me ook weten in de comments.

Ik wil ook nog een apart artikel wijden aan sporten tijdens en na de zwangerschap. Dit komt er dus nog in de toekomst aan.

Zo dat was een opsomming van redenen die voor mij gelden om lekker in beweging te zien, te sporten en mezelf te motiveren waarom sporten zo fijn is maar ook zo goed voor me. Ik voel me heerlijk en fit, en ik mis het wanneer ik niet 3-4x per week train. Wat zijn jouw redenen om te sporten, ik ben benieuwd naar jullie reacties op dit blogje.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Disclaimer: Met dit artikel doel ik niet op mensen die door medische problemen last hebben van overgewicht, ook doel ik niet op mensen die door medische redenen niet kunnen sporten/bewegen. Ik wil met dit artikel niemand beledigen of de indruk geven dat je moet sporten, en ook wil ik mensen met overgewicht geen vervelend gevoel geven. Ik doel hiermee op mensen die gemotiveerd willen worden om lekker in beweging te komen en die samen met mij zich lekker fit willen voelen door sport uit te oefenen. 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

17 gedachten over “Afvallen met fitness: 25 redenen waarom dit effectief is!”

  1. Wat een fijn artikel! Ik ben op dit moment aan het bekijken wat voor beweging ik kan doen. Ik zit aan hardlopen te denken of lekker met fitness beginnen. Ben jij bekend met het concept van Curves? Ik ben wel benieuwd of mensen daar ervaring mee hebben en of dat bevalt?

  2. Wat een fijn motiverend artikel! Ik heb nu echt enorm veel zin om me hardloopschoenen aan te trekken. Toch nog even wachten tot de buien voorbij zijn hier.

  3. Ik merk dat het mij echt helpt om samen met iemand te sporten! Op die manier motiveer je elkaar, is het gezellig en de tijd vliegt voorbij!

  4. Nu houd ik niet echt van sporten, maar hardlopen doe ik wel. Gelukkig kan ik dat na de zwangerschap weer oppakken, tijdens de zwangerschap kan je ook hardlopen alleen was dat voor mij niet mogelijk helaas.

  5. Ik loop 2-3 keer per week hard en daarnaast fiets ik alles (behalve naar een andere stad ofzo). Ik beweeg ook elke dag zeker genoeg door trap te lopen, schoonmaken, wandelen, boodschappen doen en fietsen, maar meer doen of intensiever (zoals hardlopen) werkt natuurlijk altijd beter. Leuk en motiverend artikel!

  6. Ik had nooit verwacht dat ik echt gewoon blij werd van sporten, maar het is echt zo… En ja ook energie krijg je er van.

  7. Ik HAAT sporten, ik vind dat zo jammer! Ik houd juist niet van dat zweterige gevoel…
    Met vrienden vind ik sporten niet leuk, met muziek ook niet… Die standaard tips werken bij mij dus niet haha

  8. Al wil ik het wel heel graag ivm overgewicht… Ik kan mezelf gewoon niet zo pushen ):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.