Zwangerschap eerste trimester van begin tot nu (14 weken)

Zwangerschap eerste trimester

In dit artikel wil ik mijn eerste ervaringen delen met het zwanger zijn, want zwanger zijn is iets heel bijzonders, iets ingrijpends, en het aparte is, je weet wat er gaat gebeuren, maar zelf is het me nooit eerder overkomen, dus alles voelt nieuw en als een verrassing. Ik ben het type meisje, dat op google gaat zoeken naar symptomen, en die er van alles over wil lezen, en dat heb ik dan ook zeker gedaan. Om wat meer over de afgelopen weken te vertellen ga ik terug in de tijd.

Maandag 11 februari 2013, Ik ging op kraamvisite bij een vriendinnetje die net bevallen was, wauw wat was het mooi. Het leek me altijd al geweldig om moeder te worden, en al helemaal om jong moeder te worden. Als je diabetes hebt is het belangrijk dit bespreekbaar te maken met je behandelend arts, en dus ging ik naar mijn internist. Mijn vriend en ik hebben het er regelmatig over gehad, wat leek het ons heerlijk, en omdat dit verder heel persoonlijk is, deel ik hier niet teveel over, maar het besluit was genomen, we wilden gaan voor een kindje.

Donderdag 15 maart, de dag die ons leven wel veranderde, ik was 4 dagen over tijd, we besloten een test te doen, hoe spannend is dat!. Om 5.00 in de ochtend, want ik was al wakker van de hyperactiviteit haha. En ja hoor, een dikke positief. Zwanger 1-2 werd er aan gegeven door MR. Clear Blue. En dan staat je leven even op zijn kop, wauw, wat een geluk, wauw!. Wat dan, ik heb de dag erna contact opgenomen met mijn diabetes behandelteam, en die maandag ging ik naar de huisarts.

Vervolgens leefde ik in een roes, ongeloof, onzekerheid, zal het allemaal wel goed gaan, maar ook het normale leven ging door. Ik was bezig met afstuderen en het was een geheimpje, het mooie geheim van mij en vriendlief. Ook dat was prima, dat voelde heel speciaal. De mevrouw van moeders voor moeders kwam langs (hier zal ik later iets over schrijven), en dat maakte het allemaal wat echter. En bij 8,5 week had ik mijn eerste echo, wat was dat spannend zeg. Gelukkig klopte het hartje van mini mooi, en konden we met een gerust hart verder. Hoe voelde ik me? Eigenlijk best goed, ik ben geen moment misselijk geweest. Wel veel last van vermoeidheid gehad, rond 14.00 ging ik het liefste al slapen, en sommige dagen was het minder erg, andere dagen leken heel lang te duren. Het effect van de zwangerschap op mijn diabetes daar zal ik nog een ander artikel over schrijven. Naast deze kwaaltjes, heb ik best veel last gehad van een groot hongergevoel, alsof mijn lichaam wilde sprokkelen voor die ronde vormen hihi. Ik heb dit zoveel mogelijk met gezonde voeding op gelost. Dit waren wel de belangrijkste ‘kwaaltjes’ maar ik neem ze voor lief, want een wondertje in je eigen lichaam dat is zo bijzonder.

Dan komt het moment dat we het langzaam mensen zijn gaan vertellen, eerst onze ouders, later onze (schoon)broers/zussen. Heel mooi en bijzonder al die reacties. Vervolgens een paar hele goede vrienden, en zo breidde dat zich uit. Dinsdag 21 mei was het moment dat we het ook online hebben verteld op facebook, iedereen mag het weten, wij zijn ontzettend trots.

Dat was mijn eerste zwangerschapsverhaaltje op mijn blog. Ik ben benieuwd of jullie dit graag lezen, ik ben bang dat er lezers af gaan haken door de baby verhalen maar ik probeer dit zo veel mogelijk af te wisselen in de blogjes. Als jullie vragen hebben mogen jullie die natuurlijk ook altijd stellen. Ik ben natuurlijk benieuwd naar jullie reacties, laat het me weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Zwangerschap eerste trimester van begin tot nu (14 weken)”

 1. Afhaken? Nee joh, ik denk juist dat je er meer lezers bij krijgt 😉 Welke vrouw houdt nou niet van spieken bij en meeleven met een andere vrouw die al heeft wat jij (later) ook graag wilt! 😉 Of eh… spreek ik hier voor mezelf? Anyway, voor mij geldt: hoe meer hoe beter!

 2. Ik ben het ook helemaal met Willemijn eens! Lekker over bloggen, ik als mama weet hoe bijzonder het is en vind het het leuk om te lezen bij een ander.

 3. Ik vind het juist heel erg mooi om te lezen! Ook al wil ik zelf nog lang geen kindjes, het is echt iets bijzonders! Dus ik kijk al uit naar je volgende blogje!

 4. Knap dat je erover wilt vertellen met je diabetes. Ik ben inderdaad wel benieuwd wat er anders is bij zo’n zwangerschap. Veel sterkte met je kwaaltjes! Ik ben ook erg moe en misselijk geweest tijdens mijn zwangerschap, gelukkig ging dat na een paar maand over.

 5. Ik vind het zo leuk voor je! Ik denk trouwens juist dat je er meer lezers bij krijgt als je blogt over zwangerschap (of trouwen, doet het ook goed).

 6. Ik vind het erg interessant, je schrijft ook erg boeiend! Ik hoop meer te lezen over je zwangerschap+ diabetes, dit omdat ik zelf ook diabetes heb en benieuwd ben hoe een zwangerschap hiermee verloopt 🙂

 7. Zo leuk om te lezen! 15 maart een dag om nooit te vergeten, ik kreeg kippenvel bij het lezen van diedatum. ik testte van hayley positief op 15 maart. je bent dus in november uitgerekend. ik ben nu al benieuwd naar je volgende blogje!

 8. Ik heb ook totaal nog niets met kinderen en al zeker zelf geen kinderwens maar toch is het bijzonder en leuk om te lezen hoe een ander alles beleeft 🙂

 9. Ik vind het juist leuk om te lezen! Ik vind je schrijfstijl ook fijn om te lezen.

 10. Zwanger zijn is bijzonder. Dat vind ik ook. Ik ben blij dat ik deze ervaring mag hebben. Van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder alvast!

 11. Lieve Lieve Kelly! Ik denk dat veel lezers dit juist bijzonder vinden! Ik lees het in ieder geval met veel liefde! Dikke kus van Blog tante Suus!

 12. Dit vind ik zo leuk om te lezen! Je schrijft er zo ontzettend lief over. Ik kan me echt niet voorstellen dat er lezers afhaken hoor, in tegendeel, ik vind het juist super leuk om zo een beetje met jullie mee te leven! 🙂

 13. Gefeliciteerd!! Zo bijzonder!! Enne, ik vind het hartstikke leuk om erover te lezen hoor!!

 14. Ik ben wel benieuwd hoe je zwangerschap gaat verlopen in combinatie met je diabetes. Ik hoop natuurlijk dat het allemaal mee valt en dat je net zoals elke mama in ‘spe’ heel erg kan genieten van je zwangerschap.

 15. Wat leuk dat je dit met ons deelt, wat lijkt het me bijzonder om zwanger te zijn… Gefeliciteerd meid.

 16. Gefeliciteerd! En blijf je hart volgen waar je over wilt schrijven (wie weet trek je ook weer nieuwe lezeressen met deze verhalen)! Ik vind het in elk geval erg leuk en interessant om over te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.