8 musthaves voor iedere mama (niet kind-gerelateerd)

kusthavens voor mamaMoeder zijn is prachtig, maar het gaat gewoon niet altijd over rozen. Wij moeders hebben soms wat dingen nodig die het moederschap wat aangenamer kunnen maken. Die de ‘Het-is-een-fase’ momenten wat makkelijker maken. Als we van die ‘dingen’ gebruik maken dan kunnen we bijtanken en dus ook leukere moeders zijn. Ik *klopt af* heb het geluk dat ik een dochter heb die al heel lang goed slaapt, waardoor ik overdag wat meer waard ben, toch kan ze als eigenwijze dreumes mij een korter lontje geven waardoor ik niet meer zoveel geduld heb. Dan grijp ik naar wat musthaves die ik iedere mama zou aanbevelen! Benieuwd welke ik bedoel? Lees dan mee.

1. Ik heb hem al vaker genoemd, mijn beste vriend in huis: Het koffiezetapparaat. Of je nu een Senseo apparaat hebt of een ultra luxe latte machiato-met-verse-bonen-koffiemachine, als mama kun je heel erg dankbaar zijn voor dat kopje koffie ( Of twee, of drie). Net na dat moment dat je dreumes een flinke ‘puberbui’ heeft gehad of na een gebroken nacht. Ik ben blij dat ik dol ben op koffie!

2. De ‘Moeke-hopelijk-gaat-de-deurbel-niet‘ outfit. Zo’n heerlijke chill outfit waar je liever niet in gezien wil worden. Mijn postbezorger kent mij inmiddels heel erg goed, dus ook in die ene outfit, maar verder wordt ik er liever niet in gezien. Zo’n heerlijke te hoge loungebroek die je aantrekt nadat je moe thuis komt na een lange dag met daarbij foute pantoffels, een XXL trui waarin je ongegeneerd een zak chips in weg kunt eten en noem maar op. De meeste moeders zullen begrijpen welke outfit ik bedoel. Het maakt dan ineens niet meer uit als je kindje met spinazie-vingers graag wil knuffelen.

3. Het haarelastiekje doet wonderen. Je haar in een hoge knot en je hebt er geen last meer van, of je haar in een staart zodat je kindje niet meer aan je haren kan trekken. Na een dag op pad geweest te zijn doe ik als eerst mijn haar in een staart of knot en vervolgens mijn chill outfit aan. Het ‘relaxen’ kan beginnen (maar pas zodra je kindje op bed ligt).

4. Een tablet of ander apparaat waar je bijvoorbeeld uitzending gemist/ Netflix of iets dergelijks op kunt kijken. Dat kan vaak pas wanneer je kindje op bed ligt, maar wat is het heerlijk om dan even bij te komen. Even niets-zeggende series of programma’s kijken, verstand op nul en bijkomen. Liefst programma’s als ‘Dubbeltje op zijn kant’, Boer zoekt vrouw of iets anders waar je niet echt bij na hoeft te denken.

5. Een goed bed : Van slaap kan ik je met deze musthaves niet verzekeren, een goed bed is wel heel erg prettig. Ook wanneer je weinig uren maakt rust je op een kwalitatief bed beter uit als op een simpel matras. Wij hebben een boksspring bed en dat vind ik toch wel heel erg prettig! Smaken verschillen natuurlijk!

6. Een hulplijn : Liefst je eigen moeder of een schoonmoeder, een goede vriendin, een tante of iemand anders die je kunt bellen zodra je echt met je handen in het haar zit. Voor als je het even niet meer weet. Als je kindje gekke ziekteverschijnselen vertoont of gewoon onhandelbaar is. De hulplijn is goud waard!

7. Zon – Vitamine D – buitenlucht : Als je een dag thuis bent met je kindje dan is het voor mij echt een must-do om even naar buiten te gaan en wat zonlicht op te vangen. Ik kan anders echt chagrijnig worden. Vitamine D van de zon doet dan echt wonderen, ook voor je kindje!

8. Me-time : Hoeveel uurtjes je het liefst ook zou willen besteden met je kindje, momenten van me-time vind ik toch echt goud waard. Ik vind mezelf een gezelligere en leukere moeder als er ook momentjes zijn dat ik dat even niet hoef te zijn. Dat ik met vriendinnen een filmpje pak, een wijntje (of twee, of drie) drink of iets anders gezelligs ga doen. Ook me-time alleen met partner is heel fijn, lekker samen uit eten, een hotelovernachting, een fijne avondwandeling, dat doet wonderen! Schakel de hulplijn van nr. 6 in en je me-time is geregeld!

Dit waren een aantal allerhande musthaves die ik iedere mama zou aanbevelen! Welke musthaves zijn voor jou goud waard? Ik ben benieuwd naar jullie ideetjes! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

40 reacties

 • Annemiekish
  23 februari 2015

  Wat een leuke musthaves, ook voor niet-mama’s! Een lekker bed kijk ik ook naar uit, wij gaan waarschijnlijk deze week verhuizen maar moeten helaas nog 4 tot 6 weken op ons nieuwe bed wachten 🙁
  Annemiekish onlangs geplaatst…Removing the moustache. Pijnloos.My Profile

 • Manon
  23 februari 2015

  Wat grappig, ik ben geen moeder maar kan me voorstellen dat deze items soms héél erg van pas komen!
  Manon onlangs geplaatst…3x Suikervrij snackenMy Profile

 • Marion
  23 februari 2015

  Wat een leuk artikel. Ik vind die telefoon trouwens wel erg cool. Die zou ik in het echt wel willen hebben. Gaaf zo’n oud ding!
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 29My Profile

 • naomi
  23 februari 2015

  Huh ligt het aan mij of staan er 8 tips? Aangezien er 10 staat in de titel haha

 • Kelly Caresse
  23 februari 2015

  Hahahah o my! Ja! Thanks, ga ik even aanpassen, oops!

 • angelique
  23 februari 2015

  Je hebt zooooo gelijk!
  angelique onlangs geplaatst…Diary | My weekly life #3My Profile

 • Tessa
  23 februari 2015

  Heel erg herkenbaar :). Ik zou alleen willen dan mijn chilloutfit zo fab was als op de foto, haha. Ik merk ook echt dat me-time af en toe gewoon hoognodig is om weer even op te laden.
  Tessa onlangs geplaatst…De Liebster AwardMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  23 februari 2015

  Haha, leuk om te lezen! Ik ben zelf nog geen mama maar sommige dingen kan ik ook wel gebruiken na een lange dag. Maar ik kan me voorstellen dat het nog erger wordt als je een kindje (of meer dan 1) hebt om voor te zorgen. Gelukkig krijg je er ook veel voor terug he 😉
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Shoplog Westland Shopping CenterMy Profile

 • Kelly Caresse
  23 februari 2015

  Ja dat laatste is zeker zo <3

 • Kelly Caresse
  23 februari 2015

  Hihi vond ik dus ook! Echt een hippe!

 • Frederika
  23 februari 2015

  Pfff nou onze dochter sliep de eerste 4maand door en tot nu toe moet ik er wel zeker drie keer uit in de nacht om haar te troosten en weer in te stoppen… heel vermoeiend. Vannacht overigens een nachtje doorgehaald aaaghr!!! over je artikel bij mij werkt het ook om iets gezelligs voor in huis te kopen, kaarsje of iets anders om mezelf op te vrolijken. Inmiddels zijn er al heel wat kaarsjes opgebrand zal je begrijpen hahahaha

 • Saskia
  23 februari 2015

  Leuk artikel! Koffie en een goed bed zijn heel belangrijk voor mij! 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My life! (week 8)My Profile

 • Dagmar
  23 februari 2015

  Aah zo leuk om te lezen en dat goede bed is echt helemaal waar. We sliepen veel te lang op een bed dat het niet helemaal was en nu op een bed dat slaapt alsof je in een hotel bent, maar er dan woont… Heerlijk! En je wordt veel uitgeruster wakker. Ook dat haarelastiekje: geweldige uitvinding 😀
  Dagmar onlangs geplaatst…Behind the scenes #78 – Eerste meeting, Evy en Action aankopenMy Profile

 • Celine
  23 februari 2015

  Wat een leuke musthaves! Ook voor niet mama’s. Ik kan zelf ook echt niet zonder koffie! Wat ik ook erg belangrijk vind is me-time.

  Liefs,

  Céline

 • Lifesabout
  23 februari 2015

  Haha nummer 2…zo heb ik ooit de deur open gedaan voor een pakjesbezorger in een broek van mijn man en een foute trui, de likjes crème nog op mijn voorhoofd…
  En koffie ja…heel veel koffie. En Paracetamol!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Persoonlijk. Miskramen.My Profile

 • Manon
  23 februari 2015

  Sinds Baby er is waardeer ik koffie steeds meer haha. Ik kan met al ne misthaves heel hard ja knikken! Standaard een haarelastiekje om m’n pols want meneertje heeft ontdekt dat hij dat haar kan trekken, auw!
  Manon onlangs geplaatst…Kiekje #17: Prikjes, Duitsland en AllerleiMy Profile

 • Anneleen
  23 februari 2015

  Leuk lijstje! Ik kan me voorstellen dat op tijd me-time houden als moeder erg belangrijk is!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 4My Profile

 • Daisy
  23 februari 2015

  Leuk geschreven kelly! En zeer herkenbaar!

 • Liset - Beautydagboek
  23 februari 2015

  Haha, herkenbaar ;). Een goed bed (en goede slaap) is zeker belangrijk. En mijn postbezorger is inmiddels ook bekend met mijn huisoutfit, oeps. Hoe vaak ik wel niet net onder de douche vandaag kwam, met nat haar en een joggingpak. Ach…:D
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Flowstyle | Teveel of te weinig zelfvertrouwen hebbenMy Profile

 • Eva
  23 februari 2015

  Ja, zeker nodig allemaal!! Vooral die bank hang outfit! Heerlijk!!!
  Liefs,

  Eva
  Eva onlangs geplaatst…interessant interview Loes #1My Profile

 • Kelly Caresse
  23 februari 2015

  Dankje Daisy! 🙂

 • Dita
  23 februari 2015

  Wat leuk om te lezen! 😉 Een haar elastiek heb ik bijna altijd wel bij me, ook al heb ik nog geen kinderen.
  Dita onlangs geplaatst…Recept – Gevulde courgette met groentenMy Profile

 • Kristel
  23 februari 2015

  Leuk artikel, dat koffiezetapparaat❤

 • beautifulday4makeup
  23 februari 2015

  Me time lijkt mij idd heel belangrijk. Anders word je lontje op den duur heel kort denk ik
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Look for…. CarnavalMy Profile

 • Eline
  23 februari 2015

  Een lekker bed is zo belangrijk! Ik heb een godsvermogen uitgegeven aan mijn bed maar ben daar iedere dag weer blij mee!
  Eline onlangs geplaatst…Push Up – thuis sporten #3My Profile

 • alexa
  23 februari 2015

  ook voor niet mama’s zijn dit wel musthaves hoor!
  alexa onlangs geplaatst…Review van RevlonMy Profile

 • anouk
  23 februari 2015

  hihi ook als niet moeder is Netflix echt een geweldige uitkomst!
  anouk onlangs geplaatst…Tag: I love foodMy Profile

 • Malou
  23 februari 2015

  Wat een leuk lijstje 🙂
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #95; CONTRACT TEKENEN, BABY’S KIJKEN EN BARTS VERJAARDAGMy Profile

 • Kimberley
  23 februari 2015

  Helemaal waar, haha. Ik vind vooral een goed bed en elastiekjes heel belangrijk 😉
  Kimberley onlangs geplaatst…Verassing voor papaMy Profile

 • Vanessa
  23 februari 2015

  Leuk lijstje. Ik denk dat die musthaves heel belangrijk zijn! Ik ben nog geen mama, maar zo’n chill outfit, haarelastiekje en me time zijn nu ook al goud waard 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Nieuw: Mijn week in foto’sMy Profile

 • marjon
  23 februari 2015

  Grappoge musthaves. Ik dacht voor ik geen lezen aan spullen, items. Maar bij het lezen beschrijf je ook de buitenlucht / zonlicht. En ja, ook dat vind ik hier heerlijk.

 • Patricia Schmitz-Heres
  23 februari 2015

  Zo herkenbaar inderdaad! Maar gelukkig kan ons mannetje heel goed alleen spelen terwijl mama thuis nog wat gedaan krijgt.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Award | Liebster AwardMy Profile

 • Lieke
  23 februari 2015

  Herkenbaar!! Vooral dat elastiekje, als ik oppas op mijn nichtje dan hangt ze zo in mijn haren en zit het in de klit.. haha! Dus inderdaad altijd de haren vast.

  Liefs Lieke
  http://robust-posch.blogspot.nl/
  Lieke onlangs geplaatst…Jarig! | Winactie!My Profile

 • Nicole
  23 februari 2015

  Zeer belangrijke dingen inderdaad!
  Nicole onlangs geplaatst…Springspiration: kleding dreumesMy Profile

 • Milou
  23 februari 2015

  Oh believe me… nummer 2 en 3 zijn nu al herkenbaar hoor, ook zonder baby/kind! Als ik een hele dag lekker thuis kan blijven, loop ik de hele dag rond in een pyjama. Inderdaad, dan moet de deurbel echt niet gaan! En als ik thuis kom van mijn werk trek ik als eerste mijn bh uit en doe ik mijn haar in een staartje. Pas dan kan ik relaxen. 🙂
  Milou onlangs geplaatst…Geluksmomentjes!My Profile

 • Dineke
  23 februari 2015

  Hahah zó herkenbaar! Vooral de ‘Moeke-hopelijk-gaat-de-deurbel-niet’ outfit is mijn favoriet. Vanmorgen had ik nog zo’n momentje met de postbode *schaam
  Dineke onlangs geplaatst…Stokke Summer Kit 2015My Profile

 • Manouk
  23 februari 2015

  Zeker herkenbaar de paardenstaart in, al krijgt mijn zoontje het dan alsnog voor elkaar om aan mijn haren te trekken haha. Veel mede mama’s zullen het niet met me eens zijn, maar hier is een musthave een telefoon met de YouTube app! En dan niet om mijn zoontje uren naar film

 • Manouk
  23 februari 2015

  Ik drukte te snel op enter. En dan niet om mijn zoontje uren naar filmpjes te laten kijken, maar voor als hij moeilijk in slaap komt (komt vrij weinig voor) of als hij ‘s nachts wakker wordt. Dan zoek ik namelijk een stofzuigergeluid op en meneer slaapt binnen een paar minuten als een roos, ideaal! 9 van de 10 keer komt hij gelukkig prima zonder in slaap.

 • Laura - Dagelijkse hap
  23 februari 2015

  Ik ben nog geen moeder (moet er ook nog even niet aan denken haha), maar ik kan me voorstellen dat bepaalde dingen en vooral de hulplijn een echte must zijn! Ik zou me geen raad weten!
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Daar zijn we weer!My Profile

 • Jorien
  23 februari 2015

  Fijne musthaves! Niet eens perse allemaal kind gerelateerd haha want ik heb er zelf ook veel behoefte aan, en ik heb niet eens een kind :’)
  Jorien onlangs geplaatst…Just My Daily Life #7My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.