foodcoach foto

Jullie herinneren mijn artikel van een maand geleden denk ik nog wel, waarin ik jullie bekend maakte met de mobile foodcoach. Een voedingsdeskundige die je via WhatsApp begeleid om gezonder te leven. Ik kreeg toen heel veel vragen over hoe dit bevalt en of ik hier nog eens een update over wil geven. Vandaar dat ik jullie vandaag een update geef. Ik app inmiddels al een aantal weken met Bart en ik merk dat ik hier zeker van leer! Hij weet me net dat beetje extra stok achter de deur te geven om mijn gezonde leefstijl voort te zetten. Ook weet hij in te grijpen op mijn valkuilen. Benieuwd naar mijn valkuilen en hoe deze begeleiding bevalt? Lees dan mijn review via de ‘lees meer’ knop.

Op zich weet ik heel goed hoe ik gezond moet eten en leven. Ik sport zo’n 3x per week en ik heb een normaal voedingspatroon. Ik heb veel geleerd over gezond eten dus dat gaat ook niet mis. Bij mij gaat het mis zodra ik teveel ga snoepen. Ik heb een zwak voor chocolade en als ik dat eenmaal veel neem dan krijg ik alleen maar behoefte aan meer. Dit merk ik dan vervolgens aan mijn bloedsuikers. Dat is helemaal niet gezond voor mij. Ook gaat het bij mij mis met het drinken van water. Ik drink te weinig en wat ik drink is vooral thee, koffie en spa rood. Als je weinig drinkt dan is het voor het lichaam lastiger om voeding te verwerken en ook dit merk ik vervolgens weer aan mijn bloedsuikers. Een volgende valkuil van mij is groente eten. Ik lust het wel maar in de avond heb ik de laatste tijd weinig inspiratie om daarin te variëren. Doordat ik daardoor soms te weinig groente in de avond eet, kom ik te kort aan bepaalde vitamines. Ik vond het dus fijn om hierover met een coach te praten (in dit geval WhatsAppen).

Ik heb nu al 3x twee dagen mijn voedingsdagboek doorgenomen met Bart en ook hij komt op dezelfde punten uit. Ik eet in principe gezond maar ik snoep te veel, ik drink te weinig water en ook in maaltijden kan ik meer variëren. Hij heeft daar wat tips op gegeven die ik hieronder zal noteren.

Bart:
Water: Zorg ervoor dat je niet om die fles heen kunt! Zet hem voor je neer op je bureau en plak er een sticker op. Of stop hem in je tas met de sticker. Voor de lunch 1 liter en na de lunch 1 liter 😉

Groente: Onze belangrijkste vorm van vitaminen en vezels. Denk bij ieder gerecht wat je maakt dat groente je beginpunt is. Dus bijvoorbeeld broccoli: wat past daarbij/zorgt ervoor dat ik het lekker vind! (bijv spekjes of witte wijnazijn). Verwerk groente ook in je lunch of tussendoortjes, dan krijg je er meer van binnen op een dag. Snack bijvoorbeeld met cherry tomaatjes, lunch bijvoorbeeld met een omelet met groente.

 Chocola: Pure chocolade van meer dan 75% cacao is gezond, dus geen probleem. Lust ik dit niet? Neem de tijd om hier eventjes aan te wennen. Je smaak verandert hierdoor op den duur waardoor je de zoetere varianten niet meer lust. Dan wordt het makkelijker in het algemeen de zoete koekjes en dergelijken te laten staan. Het mes snijdt dus aan twee kanten: leve chocola!

Bron

Ik vind dit zelf hele fijne tips! Wat ik fijn vind is dat Bart me niet gekke voeding probeert aan te smeren. Quinoa of hennepzaad mag dan gezond zijn, ik hou dat niet langer als twee weken vol. Ook begrijpt hij bepaalde vaste gewoontes die ik heb. Zo ben ik dol op cruesli in de ochtend, hij weet net als ik dat dit niet heel verantwoord is, maar ik geniet ervan en het voorkomt ook snoepdrang door de rest van de dag heen omdat ik dan al een portie zoet binnen heb. Zo is het voor mij heel goed vol te houden, hij stemt het helemaal af op mijn leefstijl.

Ook geeft Bart tips voor leuke maaltijd variaties, hierdoor krijg ik ook weer inspiratie om gezonder te koken en te eten.
Voor mij geven deze tips en begeleiding net dat beetje stok achter de deur dat ik nodig heb om gezond te leven en om steeds weer een stapje verder te gaan daarin. Langzaam bepaalde ongezonde gewoontes afleren is effectiever dan in een keer radicaal clean te gaan eten. Ik vind het dus erg prettig! Natuurlijk kan dit voor iedereen anders werken.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn update vonden. Zouden jullie zelf ook deze coaching overwegen? Via  deze link vind je meer informatie hierover. Laat je reactie op dit artikel achter via de comments of stel je vraag aan Bart.

ps. Met de kortingscode Gezond2015 krijg je nu de eerste maand voor maar €4,95 zodat je kunt uitproberen of dit iets voor je is, de kortingscode is nog maar een week beschikbaar!

Liefs Kelly.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mobile Foodcoach, dit beïnvloedt niet mijn mening op deze dienst.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

50 gedachten over “Update: Hoe gaat het nu met de Mobile foodcoach?”

 1. Dat is misschien ook wel iets voor mij, haha! Ik krijg ook niet voldoende voeding en water binnen maar snoep wel veel. En die paaseitjes die nu alweer in de winkel liggen, nommm… Ik wist trouwens niet dat voldoende water ook nodig is om voedsel te verwerken, bedankt voor de tip, de volgende keer als ik last heb van een opgeblazen gevoel hou ik dat in mijn achterhoofd. Thankyou! X
  Annemiekish onlangs geplaatst…Ma-nic Monday: Ciaté VintageMy Profile

 2. Wat fijn dat het je zo goed bevalt! Ik denk dat ik het niet echt nodig heb, ben deze maand begonnen met een suikervrijchallenge en zie dat ik hierdoor zelf steeds meer discipline krijg 🙂 Wel handig dat dit er is, mocht je eens een keer advies willen! Want de prijs valt best mee 🙂
  Manon onlangs geplaatst…3x Suikervrij snackenMy Profile

 3. gwendy wesseler

  Hoi Kelly, ten eerste wil ik je een compliment maken over je leuke blog! Je blogt/plogt.vlogt over echt alles. Onlangs mijn 44 jaar en oudere kinderen vind ik het erg leuk je te volgen! Ook zeker een compliment waard dat je dagelijks iets nieuws te vinden is. Dan blijf je nieuwsgierig. … 🙂 Ik denk dat het eten heel herkenbaar is voor velen om voldoende vitamines binnen te krijgen. Ondertussen is wel gebleken uit wetenschappelijk onderzoek dat de super-foods niet allen gezond zijn. Boerenkool, waterkers, aardappels en zoete aardappel zijn ook superfoods. Alle zaden, poeders moerbei en goji bessen zijn niet nodig sommige kunnen juist schadelijk voor ons zijn. Ik heb van Moulinex een klein apparaatje gekocht waar je mee kan raspen .Hier maak je heel snel een salade mee door b.v wortel te raspen. Is weer makkelijk op je boterham te doen. Ook komkommer, knolselderij, appel , courgette gaat heel goed. En doordat je het raspt is het makkelijk te verwerken in b.v een salade, wat je over hebt wok je mee met je eten. Super snel en handig en het rasp onderdeel mag in de vaatwasser. Ook haal ik veel inspiratie uit de site van: lekker en simpel.com. hele makkelijke recepten. Blijf lekker zo bezig, ik geniet ervan! En succes met je gezonde voeding!:-)

 4. Hoi Gwendy,

  Dankjewel voor je super lieve comment! Met een grote glimlach
  sta ik op en lees ik je berichtje.
  Dankjewel voor je fijne tips, zo’n rasp klinkt echt ideaal! Ik vind rauwkost vaak niet zo interessant en zie me zelf niet als tussendoortje zomaar wortel eten maar geraspt ergens door heen valt de smaak veel minder ‘zwaar’. Ik heb het kookboek van Lekkerensimpel en vind het ook echt een aanrader! Dankjewel 🙂

 5. Nee eerst lekker zwanger zijn en genieten van het mooie kindje in je buik, en andere dingen zijn voor latere zorg 🙂

 6. Doordat wij een kuur volgen is het heel makkelijk om mij aan gezonde voeding te houden. Ik leer nu ook echt waar mijn lijf positief op reageert en waar op niet. Uitspraken als dat is niet goed of dat wel, daar ben ik het dan ook niet meer mee eens. Elk lichaam is uniek, zoals elk mens uniek is. Wat voor de een heel goed is, kan voor de andere helemaal niet goed zijn. Zo heb ik zelf nogal last van aardappel of gist brood. Heel grappig. Maar doordat ik dat weet kan ik er bewust mee omgaan. Heel goed van je dat je dit bent gaan doen. Het fijnste is om iets passends te vinden bij jou leven en levensstijl en daar ben je super goed mee bezig! Mooie zoektocht is het en dat je dan wat hulp hebt is alleen maar handig!
  Liefs, Eva!
  Eva onlangs geplaatst…interessant interview Loes #1My Profile

 7. Fijn om een update te lezen! Zo’n stok achter de deur lijkt mij heel prettig. Ook als je even twijfelt over verschillende opties om gezond te snacken, kun je meteen duidelijkheid krijgen. Drinken doe ik genoeg, vooral water. Maar ik mag ook weer niet meer dan 1500ml op een dag dus dat is even knutselen. Groenten vind ik lekkerder dan vlees, rijst en aardappelen. Varieren kan lasig zijn, maar een kookboek van de AH over groenten heeft mij erg geholpen. Het is niet alleen om te koken of rauw te eten, maar ook om te roerbakken, grillen, stomen….er is zoveel meer! Veel succes hoor!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Genieten doe je zoMy Profile

 8. Ik ben nogal kritisch op dit gebied, iedereen die mij kent weet dat maar ik vind het nogal open deuren de tips? Meer water drinken, meer groenten eten en als je voor chocolade kiest dan de meest gezonde variant! Heeft hij je ook nog echt nieuwe tips gegeven? Echt verrassende tips waar je nooit aan gedacht zou hebben?

  Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat het voor jou werkt hoor! Maar dat vroeg ik me gewoon af!
  Eline onlangs geplaatst…42 kilo afgevallen – Afvalupdate #3My Profile

 9. Wat leuk om te lezen! Merk je ook al dat zijn tips helpen? Water drinken tijdens een kantoordag o.i.d. heb ik geen moeite mee, maar als ik onderweg ben dan drink ik zeker veel te weinig.

  Ik zit er de laatste tijd wel aan te denken om ook eens een voedingsdeskundige te raadplegen, helemaal nu ik aan het trainen ben voor een marathon (die ik niet alleen voor mezelf loop, waardoor ik hem alleen maar meer uit wil lopen). Ik merk dat ik het soms lastig vind om de juiste keuzes te maken in combinatie met mijn trainingsschema..
  Marjon onlangs geplaatst…The list: What I’ve learned last weekMy Profile

 10. Wauw dit klinkt echt heel goed! Ik wist bijvoorbeeld wel dat water drinken belangrijk is, maar niet dat het de verwerking van je eten beïnvloedt, ik drink namelijk echt veeeeel te weinig, soms gewoon een hele dag 1 a 2 glazen; echt slecht! Dit was al een wauw momentje haha en die tip met het water is ook erg slim! Die ga ik ook toepassen 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #9My Profile

 11. Het doel van deze coach is gezonder leven en per persoon afgestemd daarop te handelen. Ik hoef zelf niet af te vallen (dat is juist absoluut niet de bedoeling, wil ik een gezond gewicht houden) maar ik wil gezonder leven. Ik loop er echt tegen aan dat het me niet zo lukte om genoeg te drinken, van de chocola af te blijven en te variëren met groente. Daar is Bart op ingehaakt met deze tips. Iemand anders zal heel wat anders nodig hebben.
  Als je heel veel wil afvallen dan zal dit zeker niet gebeuren met deze tips.
  Dankjewel voor je kritische comment, dat vind ik alleen maar interessant! 🙂

 12. Leuk om hier een update over te lezen en wat fijn dat je hier baat bij hebt! Het is ook goed om te lezen dat je gewoon je geliefde ontbijt kunt blijven eten en dat daar rekening mee gehouden wordt. Zo hoef je niet je hele eetpatroon om te gooien en dan lijkt het mij ook veel fijner om alles vol te houden!
  Xaviera onlangs geplaatst…Nelson Mandela – LoslatenMy Profile

 13. Wat handig zeg zo’n app! Nu ik zwanger ben merk ik dat ik toch vaak ongezond wil snaaien. Soms heb ik van die buien dan kan ik de deurpost wel opvreten bij wijze van haha. Dus ik denk niet dat Bart mij in toom zou kunnen houden. Maar een idee voor na de bevalling is het wel, of als je gewoon bewust met je voeding om wilt gaan.
  Dineke onlangs geplaatst…Backstage bij fotoshoot Make-Up AwardsMy Profile

 14. Handig! Ik ben zwanger, dus op dit moment mag ik niet daadwerkelijk lijnen maar gezond leven natuurlijk wel! Maar toch kan ik niet wachten tot ik weer echt kan gaan lijnen.. Die kilo’s zitten toch wel echt in de weg hoor..

  Ik heb een leuke winactie op mijn blog, neem je een kijkje?

  Liefs Lieke
  http://robust-posch.blogspot.nl/
  Lieke onlangs geplaatst…Jarig! | Winactie!My Profile

 15. Wat leuk om een update te lezen. Ik vind de foto die je hierboven hebt ook erg leuk!
  Wat mijn probleem is, is dat ik heel graag wil maar ik ben zo’n moeilijke eter. Ik probeer wel keer op keer nieuwe dingen uit, maar ik krijg het gewoon niet binnen. Verschrikkelijk!
  Ik zou hier graag aan mee willen doen, maar ik ben bang dat dit niet voor mij is weggelegd omdat ik bang ben dat hij met ideeën komt waar ik niks aan heb omdat ik het bijvoorbeeld niet lus

 16. Qua dit soort dingen heb ik een groot probleem. Ik lust namelijk geen water! Ik weet dat ik gezond eet (en twee keer per week eet ik wat lekkers). Maar ik drink slecht, want ik vind water vies.
  Kimberley onlangs geplaatst…Over privacy en laterMy Profile

 17. Hi Annemiek,

  Ik adviseer je graag als je het wil proberen! Met de code van Kelly kan dat komende week nog voor de helft van het geld 😉

  Groeten! Bart

 18. Precies Joyce en daarnaast zorgt meer water ervoor dat je afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden! Het is zoiets simpels maar toch heel belangrijk!

 19. Hi Marjon, Ik heb meerder clienten die trainen voor een specifiek doel, ik kan daar natuurlijk je adviezen op afstemmen. Zou leuk zijn als je mn dienst uitprobeerde dan kun je het zelf merken. En met de code van Kelly kan dat nog even voor heeeel weinig geld 😉

 20. Hi Xaviera, dat is idd precies het idee, gewoon stapje voor stapje je eetpatroon gezonder maken. dan blijft het ook leuk haha. Misschien wat voor jou?

 21. Hi Dionne,

  Dat is natuurlijk erg lastig. Ik geef af en toe wel tips om bijvoorbeeld de smaak van mensen te veranderen, dat kan echt! Maar met niet lusten is het toch vaak even doorzetten en smaken leren waarderen, het went echt 😉

 22. Leuk om je update te lezen. Na jouw eerste blog erover heb ik me bij Bart aangemeld… Vind de tips we fijn, maar tot nu toe lastig om me ook echt aan alles te houden. Juist omdat ik een emotie eter ben.

  Maar iedere dag is weer een nieuwe dag en hou ik me vast aan de tips die ik tot nu toe kreeg.
  Debbie onlangs geplaatst…Gezond en fit 2015 Opdracht 5My Profile

 23. Ha Debbie,

  Maak je niet te druk, het zal steeds beter gaan en ook de ebooks kunnen je steeds beter leren om te gaan met de emotie gestuurde keuzes 😉

  Je eetpatroon verandert niet van de een op de andere dag maar samen komen we er zeker 😉

  Spreek je op de app!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.