7x waarom ik een koukleum ben

kjoukleum

Ik ben een koukleum, wat een raar woord is dat als je dit wilt typen. Wat is een koukleum? Volgens de Van Dale een ‘kouwelijk iemand’. Dus iemand die het altijd koud is. En dat klopt, want bij het minst of geringste krijg ik het koud. Het hoeft maar een beetje kouder buiten te worden of ik heb standaard last van koude handen of koude voeten. Om gek van te worden! Het maakt dan ook niet uit of ik hele dikke sokken, sloffen of warmere kleding aandoe, ik heb het gewoon altijd koud. Ik herinner me nog iets heel fijns van mijn zwangerschap, want toen ik zwanger was van Lana, had ik het nooit koud. Zelfs geen koude voeten, zalig! Vandaag vertel ik je in 7 redenen waaraan ik als koukleum te herkennen ben en ik ben benieuwd of jij je hierin zal herkennen!

7 x Waarom ik een koukleum ben :

1. Zodra het al een beetje kouder wordt haal ik mijn Uggs van de zolder af. Ik weet dat niet iedereen dit helemaal fashionable vindt maar ja, ik kan niet functioneren in de kou buiten. Zeker als ik langere afstanden buiten loop bevriezen mijn voeten binnen no-time en Uggs zijn de enige schoenen die me nog een beetje helpen. Iemand tips voor andere super warme (hippe) boots?

2. Zodra het ook maar een beetje erop lijkt dat de zomer voorbij is, weet Yannick hoe laat het is. Als hij bij me in bed stapt duurt het een paar seconde of mijn ijsklompvoeten zoeken dekking. Je hoort mijn voeten dan nog net niet sissen tegen zijn warme voeten aan. Hoe is het mogelijk dat hij zelf geen koude voeten heeft? Doen meer dames dit bij hun partner?

3. Als het koude seizoen eraan komt gaat mijn hart sneller kloppen bij winkels zoals Primark en Hunkemöller waar de leukste cosy en comfy kleding verkocht worden. Heerlijke warme pyjama’s, sloffen, onesies, cosy socks en andere warme kledij die ik het liefste insla om het koude seizoen in door te komen.

4. Handschoenen, ik heb ze op allerlei plekken in huis liggen en toch vergeet ik ze aan te doen zodra ik in de kou naar buiten moet. Of ik wil mijn smartphone kunnen bedienen onderweg waardoor handschoenen geen optie zijn, verslaafd? ‘nee hoor’.

5. Als het koud wordt dan ga ik allerlei wanhopige manieren zoeken om me op te warmen. Mijn handen in warm water wassen, nog een keertje extra douchen, heel veel kopjes thee zetten, puur om mijn handen ermee op te verwarmen, een kruik maken voor in bed en nog veel meer opties. Welke wanhopige opwarm-technieken gebruik jij?

6. Het allerergste aan naar bed gaan in dit seizoen is de kou en dan met name de koude voeten. Benoemde ik hierboven al dat vriendlief mijn redder in nood is bij koude voeten, probeer ik in bed nog meer manieren te bedenken om het warm te krijgen. Vooral wanneer Yannick wat later naar bed gaat probeer ik me op te warmen door mijn voeten heel wild onder de dekens te bewegen, warme lucht onder de dekens te blazen (Ja, dat doe ik echt!) of zelfs de haarföhn te gebruiken om mijn bed vooraf mee op te warmen. Eigenlijk werkt niets, behalve de warme voeten van Yannick, haha.

7. De XXL-ugly trui. Kennen jullie die? Zo’n trui in huis waar je nog niet eens mee gevonden wil worden door de pakketjesbezorger? Die lelijke XXl-fleece trui met reclamelogo erop, die heb ik in huis. Sterker nog, ik heb 3 exemplaren van die XXL reclame fleecetrui in huis. Niemand mag die zien (behalve Yannick, Lana, mijn ouders en BFF) maar I love it!

Dus, dat waren mijn 7 redenen hoe je kunt herkennen dat ik een koukleum ben. Ben jij ook een koukleum? Wat doe jij om het warm te krijgen? Wie weet heb ik wat aan jullie tips, laat het me zeker weten in de comments.

 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

54 reacties

 • Marion
  14 december 2014

  Ik had ook hele koude voeten iedere keer. Om het een beetje draaglijk te maken draag ik gewone sokken, daaroverheen feet heaters (soort thermosokken) en dan doe ik zelfs nog sloffen aan. Kunst is om je voeten warm te krijgen en vervolgens warm te houden! Voeten/massagebad schijnt heel goed te zijn. Bij de kijkshop of zo zijn die niet zo duur. Heb je meteen een verwenmomentje. 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update: Liever alleenMy Profile

 • Dita
  14 december 2014

  Hahaha die trui! Heel herkenbaar, ik lig altijd met veel cosy kleding in bed aangezien ik het dan ook zo koud heb.
  Dita onlangs geplaatst…De Trowback TAGMy Profile

 • Diana Carlton
  14 december 2014

  Oh ja ik ben ook zo’n koukleum. Wanneer ik thuis kom van het werk trek ik snel mijn pyjama aan inclusief een badjas. Ik slaap ook met van die dikke cosy sokken aan, heerlijk is dat!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Liedjes uit de oude doosMy Profile

 • Sylvia
  14 december 2014

  Ik ben echt het tegenovergestelde, heb het snel warm. Ik draag alleen wel regelmatig sokken in bed als het wat kouder wordt buiten, want die willen dan maar moeilijk warm worden 😉
  Sylvia onlangs geplaatst…Sunday’s Finest #1My Profile

 • Anneleen
  14 december 2014

  Haha erg herkenbaar, ik ben ook een echte koukleum!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: vriend jarig, iphone 5 en groepswerken #3My Profile

 • anke
  14 december 2014

  Die trui haha hier ook favoriet, lekkere comfy kleren!

 • Rosanne
  14 december 2014

  Ik herken een heleboel hiervan!
  Op school ga ik ook altijd zo snel mogelijk op het plekje bij de verwarming haha
  Voor reden 6 wil ik je de tip geven: koop een electrische deken. Een van de beste uitvindingen voor koukleumen 😉

 • kellycaresse
  14 december 2014

  Haha Super tip! Probleem is dat ik met een man in bed lig die het kokend heet heeft dus er komt echt niet zo’n elektrisch deken voor mij in haha 😛

 • Susanne
  14 december 2014

  Haha herkenbaar! Ik heb gewoon altijd sokken in bed aan. Niet charmant maar helpt wel 😉 En een sjaal! Ik kan echt niet zonder sjaal want ik heb ontdekt dat als mijn nek koud is of onbedekt is, ik heb veeeel sneller koud heb!

 • Guusje
  14 december 2014

  Hahaha, mijn handen met warm water wassen doe ik stiekem ook! Ik hoor vaak dat je pyjama en sokken even in de droger gooien voordat je gaat slapen, lijkt me heerlijk warm!
  Guusje onlangs geplaatst…Orde in mijn chaos scheppenMy Profile

 • Danielle
  14 december 2014

  Heel herkenbaar!! Ik heb het ook altijd mega koud… heb zelfs een kruik op mn werk liggen!
  Danielle onlangs geplaatst…Gear | Nike + Sportwatch reviewMy Profile

 • Iris
  14 december 2014

  Bij ons hetzelfde, mijn vriend is ook echt een kacheltje… Ik heb een 1persoons elektrische deken en die leg ik dan een half uurtje voor slapen gaan in bed op de hoogste stand, gewoon onder m’n deken, en dan als ik naar bed ga dat ding er uit en snel in bed gaan liggen, HEERLIJK.
  Mijn wanhopige opwarmpoging van de week: een kwartier voor onze kachel staan draaien in m’n pyjama, zodat die (en ikzelf) goed warm werd en toen hard naar bed rennen in de hoop dat dat zo ook sneller warm werd. Helaas, heeft niet geholpen 😛

 • Kim | Kimsbloglife
  14 december 2014

  Hahahaha, met een haardroger je bed warm blazen, dat had ik nog nooit gehoord 😀 leuke artikeltjes vind ik dit! Het opwarmen van mijn voeten aan mijn vriend doe ik ook, maar jammer genoeg wonen we nog niet samen en kan ik het dus niet elke dag doen 🙁 mijn handen wassen onder warm water doe ik ook wel eens, haha! En verder inderdaad lekker warme comfy kledij! Je kan misschien van die handschoenen met speciale toppetjes op je vingers lopen zodat je je iPhone kan besturen, haha! Hele mooie foto van jou trouwens hierboven!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Onlangs gezien: The Maze Runner & WelpMy Profile

 • Linda
  14 december 2014

  Hahaha er zijn nu speciale smartphone-handschoenen dus dat probleem kan opgelost worden 😉 Als je ze tenminste niet vergeet aan te doen haha!
  Ik warm mijn voeten en handen ook altijd op tegen mijn vriend haha 😀
  Linda onlangs geplaatst…Het regent en ik schrijf.My Profile

 • angelique
  14 december 2014

  Ik ben geen koukleum maar ik herken het wel dat mijn koude voeten in bed regelrecht richting de benen van m’n vriend gaan. Hij vind het gelukkig niet erg haha. Ik loop verder eigenlijk het hele jaar door in t-shirts en op blote voeten dus nee een koukleum kun je mij niet noemen
  angelique onlangs geplaatst…Kerst | Pinspiratie KerstdinerMy Profile

 • Esther Marieke
  14 december 2014

  Ohneee, heb er echt zo niets aan toe te voegen! Ik doe precies dezelfde dingen haha. Wel grappig om je vriendje te kunnen pesten met je koude handen en handen!
  Esther Marieke onlangs geplaatst…6 traveltips voor als je fibromyalgie hebtMy Profile

 • Esther Marieke
  14 december 2014

  Voeten*
  Esther Marieke onlangs geplaatst…6 traveltips voor als je fibromyalgie hebtMy Profile

 • Nicole
  14 december 2014

  Ik ben een enorme koukleum maar ik heb altijd ruzie met handschoenen dus ik loop altijd heel oncharmant met mn handen in mn zakken!!
  Nicole onlangs geplaatst…Adventschallenge: bewustzijnMy Profile

 • Lauriëtte
  14 december 2014

  Erg herkenbaar! Ik ben ook echt een koukleum! Zodra ik thuis kom doe ik mijn badjasje en pantoffels aan! 😛
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Kerstmarkt in DordrechtMy Profile

 • Mel
  14 december 2014

  Ik heb handschoenen waarmee je je telefoon kan blijven bedienen. Ik kocht ze bij de xenos voor 4 euro maar in de folder van big bazar zie je ze ook vaak

 • Marleen
  14 december 2014

  Ik kon werkelijk alles van je lijstje afvinken, dus ja, ik ben ook een échte koukleum!

 • diana
  14 december 2014

  OMG zoooo erg herkenbaar.
  ik moest wel lachen om die warme lucht onder bed blazen en voeten snel bewegen. ook allemaal gedaan. totdat ik een aantal jaar geleden een electrisch warmte dekentje heb gekocht voor in bed. echt mijn redder geweest. me bedje is nu heeerlijk warm als ik erin stap.

 • Jessica
  14 december 2014

  Een elektrische deken zorgt er hier voor dat ik geen echtscheiding krijg. Zodra hij mijn koude voeten voelt wordt hij gek hahahaha. Als ik boven kom zet ik de denken aan, en na het hele badkamerritueel is ‘warm.

  Ik heb zelf helemaal niks met Uggs dus in de winter draag ik thermosokken schoenen en laarzen. En ik heb handschoenen waarmee je gewoon je aaifoon kan bedienen!!
  Jessica onlangs geplaatst…Hoera, het is Kerst Win Week!My Profile

 • Jenn
  14 december 2014

  Tegenwoordig heb je ook smartphonehandschoenen he, ideaal, je smartphone bedienen en toch warme handen!
  Ik ben eigenlijk juist helemaal geen koukleum.
  Jenn onlangs geplaatst…Sharing Saturday #25My Profile

 • Sophie
  14 december 2014

  Haha zo herkenbaar! Ik slaap 3/4 van het jaar met een elektrische deken. Ik moet het echt afleren, maar het is zo lekker … Ik ben ook echt een koukleum, verschrikkelijk :’)

 • Lifesabout
  14 december 2014

  Ohh hier nog een kleumpje. Vooral in de winter heb ik er last van of net voor het warme eten. Ik voel, als ik dan eet, gewoon de warmte weer naar mijn ledematen stromen haha. Door de medicijnen die ik gebruik krijg ik er ook meer last van. In de avond leg ik vast een heerlijke kruik in bed en die houd ik in de nacht bij mijn voeten. Altijd bibberen geblazen als ik er in de nacht uit moet om naar het toilet te gaan.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Julia Challenge. Gegratineerde pasta met gerookte kip.My Profile

 • Vanessa
  14 december 2014

  Leuk om te lezen en zo herkenbaar! Ik heb ook snel koud. Mijn vriend heeft gelukkig altijd warm dus in bed verwarm ik me ook aan hem. Verder probeer ik me op te warmen met thee, warme sloefen en soms een warmwaterkruik.
  Vanessa onlangs geplaatst…WIN € 25 shoptegoed bij Miss Well!My Profile

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  14 december 2014

  En daarom ben ik blij dat ik met een man in bed lig. Ik leg mijn ijsklompen ook altijd onder zijn benen.

  Als ik naar bed ga zie ik er als een oma uit. Dikke sokken, lange pyjamabroek en top en een hemdje eronder. Te zielig voor woorden.

  Mijn handen zijn altijd koud, het hele jaar door.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…If I were a boy / Girls just want to have funMy Profile

 • femketje
  14 december 2014

  ik heb het ook altijd koud >.<
  femketje onlangs geplaatst…Shapen ❤ Contouren ❤ HighlightenMy Profile

 • Andrea
  14 december 2014

  Hahahahah heel herkenbaar!
  Andrea onlangs geplaatst…Shoppings NYC & Miami (Part II)My Profile

 • Els
  14 december 2014

  Ik ben zeker een koukleum, alleen niet in bed. Bij ons is het andersom, mijn man legt zijn koude voeten altijd tegen mij aan,niet fijn. In bed ben ik echt altijd super warm,maar overdag doe ik vaak een dikke trui aan
  Els onlangs geplaatst…Wie helpt mij testen?My Profile

 • Simone
  14 december 2014

  Haha, zo leuk geschreven! Ik heb het ook aaaltijd koud, maar heb het ook snel warm, heel vervelend.
  Simone onlangs geplaatst…Wish: MACMy Profile

 • Ceetje
  14 december 2014

  Hahahaha heel herkenbaar! Ik zit in de winter het liefst tegen de kachel aan 🙂
  Ceetje onlangs geplaatst…Watskebeurt????My Profile

 • margriet
  14 december 2014

  haha, heel herkenbaar. De koude voeten warm ik ook bij mijn vriend maar thermosokken/ cosysokken als ik net in bed lig helpen ook wel (niet heel romantisch maar je moet wat)
  Ook sta ik wel eens een tijdje lekker tegen de verwarming, heerlijk… Ik denk dat ik de test ‘ben jij een koukleum’ wel haal.

 • Eline
  14 december 2014

  Ik had het altijd warm. Totdat ik 35 kilo afviel in 5 maanden. Vreselijk ik heb het zò koud, niet normaal meer. Ik draag op dit moment serieus gevoerde sokken (zeeman, 2 paar voor 3 €!) een legging met daaroverheen een gevoerde joggingbroek (zeeman, 7€!!) en een topje, een shirtje een shirt met lange mouwen en daarover heen bovengenoemde lelijke trui die naast mijn familie niemand mag zien 😀 Oh en ik zit tegen de verwarming aan. Dus ja, heel herkenbaar!
  Eline onlangs geplaatst…Sportkleding in grote matenMy Profile

 • Kimberley
  14 december 2014

  Haha, heel bekend! Ik ben ook echt een koukleum. Maar ik vind de winter toch altijd zo gezellig! Dan maar Uggs, handschoenen, dekentjes. Love it!
  Kimberley onlangs geplaatst…Persoonlijk: Leer mij kennenMy Profile

 • Cindy
  14 december 2014

  Zo ontzettend herkenbaar. Nu ik 46kg ben afgevallen heb ik het altijd koud, zelfs in de zomer.. Gelukkig zijn er in de winter heel veel warme vesten die ik aan kan trekken!
  Cindy onlangs geplaatst…Lekker & Simpel kookboekMy Profile

 • Veronique
  14 december 2014

  Heel herkenbaar! Vooral dat als je een partner heb hem opzoekt met je ijskoude pootjes haha 🙂
  Veronique onlangs geplaatst…Adventschallenge ; het resultaat van de derde opdrachtMy Profile

 • Marloes
  14 december 2014

  Heel erg herkenbaar al deze punten. Ben zelf ook een onwijze koukleum. Om in ieder geval niet in een te koud bed te stappen en niet te kunnen slapen van de kou, heb ik vorig winter bij de Action een elektrische deken gekocht. Een half uurtje voor het slapen gaan zet ik die dan op stand 1 en is mijn bed lekker op temperatuur en heb ik geen last meer van koude voeten. Echt een aanrader!

 • katy en Lisanne
  14 december 2014

  Haha wat een leuk stuk heb je geschreven! Ik herken mij in heel veel van deze punten. Vooral s’avonds in bed, als mijn vriend nog niet naast mij ligt, en dat ik inderdaad met mijn voeten alle mogelijke kanten op beweeg om maar een beetje warm te krijgen! 🙂
  katy en Lisanne onlangs geplaatst…Winkelen bij Rinsma FashionMy Profile

 • Heleen
  14 december 2014

  Haha wat schrijf jij herkenbare dingen zeg! Ikzelf kruip ook in bed en ga dan ook heel wild bewegen met mijn voeten. Als mijn vriend thuis is (hij is vaak weg lang weg voor het werk) dan probeer ik me ook altijd te verwarmen, maar dat wordt meestal niet zo in dank afgenomen en dan krijg ik koude voeten op mijn benen terug!
  Heleen onlangs geplaatst…In the news: van melk tot krachttrainingMy Profile

 • Nicole
  14 december 2014

  Je probleem in bed kan snel opgelost worden door een electrische deken aan te schaffen. Je kan één van eenpersoons halen en dat is heerlijk wanneer je, je bed in stapt!! Ik kan niet meer zonder!

 • Amy
  14 december 2014

  Hahaha, ik ben ook een giga koukleum!

 • Roxanne
  14 december 2014

  Ja hoor, hier nog een koukleum! standaard goede voeten en handen, ik zou buiten handschoenen en een muts moeten dragen, maar vergeet dat veel te vaak, dikke sokken -> love! Ik heb geen Uggs (daar vind ik ze toch echt te lelijk voor haha), maar in huis graag cosy socks + warme sloffen aan. Onesie of een dikke chill broek met vest….
  Roxanne onlangs geplaatst…Strike a Pose november 2014 + korte persoonlijke updateMy Profile

 • Lisanne
  14 december 2014

  Wat knap dat je zoveel bent afgevallen!

 • Lisanne
  14 december 2014

  Heel herkenbaar sommige punten! Ik ben gek op warme pyjama’s en dan fluffy sokken aan en dan een kop thee erbij. Uggs heb ik niet maar wel Le Coq Sportif sneakers, die hebben zo’n warme binnenvoering.

 • Whitney
  14 december 2014

  Ik heb het ook altijd koud brrr.. En trekt ook zo lekker naar mijn rug toe. Wil een keer iets anders dan Uggs, ik heb laarzen van Cha Boots van Cha Ibiza. Draag altijd maar dan ook altijd sokken, ook in bed.

  Er zijn trouwens handschoenen waarmee je op je smartphone kan he..
  Whitney onlangs geplaatst…Must Read #5My Profile

 • sonja
  15 december 2014

  Bij de xenos (oa) kun je voor 3-4 euro handschoen halen die van zo’n fancy vingertopjes hebben die smartphone proof zijn.

 • Rosa
  15 december 2014

  Ik ben niet echt een heel erge koukleum, ik heb liever koud dan warm. Dat geldt alleen niet voor mijn voeten, dus ik heb wel een tip voor warme winterboots: gevoerde Dr. Martens! Die heb ik zelf onlangs gekocht en ik wil ze nooit meer uit! (Doe ik natuurlijk wel, anders gaat het stinken.)
  Rosa onlangs geplaatst…Music Monday: My Year in Music!My Profile

 • Marieke
  15 december 2014

  hahahaha heel mooi die lelijke XXL trui 😀 En herkenbaar hoor! Ik heb ook een heel lelijke trui die niemand mag zien haha, met bijbehorende lelijke maaar ooo zo warme koeienbroek 😀
  O en ja een koud bed in s’avonds, ugh niet leuk!!
  Marieke onlangs geplaatst…Huidige mascara’sMy Profile

 • beautifulday4makeup
  15 december 2014

  Mijn vriend is juist degene met de koude voeten :). Vreselijk. Ik heb het altijd koud, maar zijn voeten zijn ijskoud…
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Lollipops nagellak in Voyage à ParisMy Profile

 • Kim
  17 december 2014

  Ik gebruik in de winter altijd een kersenpitkussen (of drie…) om mezelf een beetje warm te krijgen in bed. En ik warm mijn handen en voeten graag op bij mijn man! Heerlijk.
  Ik heb ook een dekentje op de bank liggen waar ik graag onder kruip ‘s avonds. Wat helemaal ideaal is, is dat mijn hond heel graag op mijn voeten komt liggen! Hij is altijd lekker warm, dus ideaal om mijn voeten mee op te warmen 😉
  Kim onlangs geplaatst…Update: het huisMy Profile

 • Liess
  2 mei 2016

  Ik lig swinters echt helemaal op Michel z’n kant van t bed om me op te warmen. Ga echt kapot de kou.
  Maar sinds het begin van de zwangerschap heb ik t eigenlijk heel vaak warm. Vooral in bed.
  En nu nadat ik bevallen ben nogsteeds. Hopelijk houd dit aan.

  Mocht ik toch weer koud worden, dan ga ik voor aankomende winter een electrische deken halen om het bed van te voren op te warmen.
  Liess onlangs geplaatst…4 weken jong!My Profile

 • Desiree | Sweet Happinez
  3 mei 2016

  Leuk artikel! Ik heb het ook vaak koud, de koude voeten herken ik en ook de XXL trui. Trek vaak die van m’n vriend aan haha
  Desiree | Sweet Happinez onlangs geplaatst…ZWANGERE BUIKTAART VOOR EEN BABYSHOWERMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.