31 weken zwanger update en de zwangerschapskilo’s!

31 weken zwanger update, die ga ik vandaag delen want ik ben vandaag 32 weken zwanger, wat zijn we al enorm ver! Ik wil niet in cliche’s gaan vallen (terwijl zwanger en moeder zijn een en al clichés bevat) dus ik houd het kort, ik ga in deze update vertellen hoe afgelopen week met 31 weken zwanger gegaan is. Hoe voel ik me qua kwaaltjes en nog iets, ik ben voor het eerst op de weegschaal gaan staan voor een update van de aangekomen zwangerschapskilo’s, jeetje wat een shock haha! En die ga ik ook gewoon met jullie delen vandaag. En ik deel al kort iets over mijn aankomende ‘zwangerschapsverlof’. Klik op ‘lees meer’ voor de gehele zwangerschapsupdate van mijn 31e week.

Meer rust 
Ik ben meer rust gaan nemen, dat wil zeggen dat ik niet meer te vinden ben op events en dat ik ook vrijwel geen lange uitstapjes meer maak, gewoon omdat ik dit lichamelijk niet meer trek en in de middag soms echt de behoefte heb om te slapen om de dag door te komen. Dat klinkt vrij dramatisch, dat is het niet hoor maar ik moet gewoon mijn dag goed indelen en rust pakken daar waar nodig. Ben ik in de ochtend actief in het huishouden, met Lana of aan het werk dan moet ik in de middag gewoon even slapen om de dag daarna weer voort te zetten. Ik houd me wat meer bezig met lezen, films kijken en knutselen met Lana en dat soort rustigere activiteiten.

Big belly!
Mijn buik is enorm, althans vergeleken met mijn vorige zwangerschap op dit termijn  (vergelijk maar eens met nu als je bij 33 weken kijkt, bizar hoor!) ook vind ik mijn buik gewoon erg groot in verhouding tot mijn lichaam. Vooral in de avond ervaar ik hoe ‘zwaar’ die buik is, ik heb last van mijn rug, mijn bekken en ik weet me geen houding te vinden. Ik begin ook al een beetje te ‘waggelen’ en voel me ook totaal niet sexy haha (yes, I said it out loud!). Voor mijn gevoel ben ik hoogzwanger, maar ik hoop nog zeker 7-9 weken te mogen. Ik ben erg benieuwd hoe mijn buik zich nog gaat ontwikkelen, voor mijn gevoel kan hij niet groter haha maar misschien is dat vooral mijn eigen beleving en valt het nog mee. Yannick is wel echt heel erg lief voor me, hij masseert mijn voeten regelmatig (zo fijn!) en ontlast me in het huishouden en de zorg voor Lana daar waar nodig is. Ook staan mijn ouders voor ons klaar door Lana wat meer op te vangen wat ook erg fijn is. Dat maakt het allemaal heel behapbaar.

De zwangerschapskilo’s.
Over mijn buik gesproken en de zwangerschapskilo’s. Voor mijn zwangerschap was ik heel tenger en voor de zwangerschap van Lana overigens ook. Mijn gewicht schommelde vaak tussen de 50 en 55 kg. Dat komt omdat ik over het algemeen heel gezond leefde (en nog leef) en natuurlijk door het sporten wat ik met regelmaat deed etc. Momenteel zit ik veel stil en is mijn eetpatroon ook veranderd, ik had dus ook wel verwacht dat de weegschaal dit zou aangeven. Ik wilde eigenlijk helemaal niet op de weegschaal gaan staan want een nummertje zegt niet zo veel, het kan ook vocht zijn (maak ik mezelf dan wijs) maar toch besloot ik de tussenstand van de zwangerschapskilo’s te bekijken.
Bij Lana kwam ik 18 kilo aan bij 34 weken, nu ben ik 32 weken en staat de teller op +15 kilo, iets waar ik best wel van schrok, aangezien ik nog wel even moet. In verhouding is het net zoveel als bij Lana, maar nu hoop ik dit kindje te voldragen en dan kan er best nog wat bij komen. Ik weet dat dit helemaal niet erg is en dat het erbij hoort, ik geniet van mijn zwangerschap en van de extraatjes die ik soms eet en zolang mijn bloedsuikers dit aankunnen hoor je mij niet klagen ;). Dat ene oliebolletje hier,  dat andere chocolaatje daar en in januari doen we weer gezond, ofzoiets ;). Zolang ik voldoende groente en fruit blijf eten vind ik het voor nu prima.
Ik vertrouw er ook wel op dat ik het na zwangerschap kwijt raak en als er wat blijft plakken dan is dat ook helemaal niet erg, maar ik dacht, hier deel ik ook gewoon mijn ervaringen mee, vast herkenbaar voor veel vrouwen.

Zwangerschapsverlof
Ook werk ik langzamerhand richting mijn zwangerschapsverlof toe wat ik vanaf 36 weken zal nemen. Achter de schermen ben ik de afgelopen weken, en nog steeds, druk bezig om mijn zwangerschapsverlof te realiseren. Hier gaan jullie vrij weinig van merken, online blijft alles draaiende maar ik ben wel stapje voor stapje daar naartoe aan het werken. Ik vind mijn werk veel te leuk om het volledig los te laten maar ik wil natuurlijk wel heel bewust genieten van de kraamtijd en de eerste weken met ons tweede kindje, zonder daarbij te moeten werken. Wel zal ik op social media zo nu en dan actief blijven en komen er nog (bijna) wekelijkse photodiaries aan.  Hoe en wat met mijn zwangerschapsverlof deel ik later in een uitgebreide update zodat jullie precies weten wat jullie op Kellycaresse.nl in die tijd kunnen verwachten.

Zo, dat was weer even een ’31 weken zwanger’ update met allerlei feitjes en dingen op een rijtje die me momenteel bezig houden. Ik ben benieuwd naar jullie reacties en ervaringen bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

37 gedachten over “31 weken zwanger update en de zwangerschapskilo’s!”

 1. Ik denk dat je buik zo groot lijkt voor jou gevoel omdat hij aardig hoog zit. Dit had ik ook. Meteen onder je ribben begint je mooie bolletje.
  15 kilo is best netjes hoor. Je ziet er goed uit en het is inderdaad vast ook een deel vocht.
  Ik verloor ik de eerste week na de bevalling 1,5 kilo vocht per dag.
  Jodi onlangs geplaatst…Mijn jaar in een vogelvlucht…My Profile

 2. Jaaaaa je buik groeit zo snel! Wauw, ik vind het je heel mooi staan hoor al snap ik dat jij denkt dat ie niet verder kan haha. Hopelijk kan je inderdaad deze zwangerschap helemaal afmaken. Wel zo fijn 😉 Succes!
  Sophie onlangs geplaatst…Lieve ikMy Profile

 3. Je bent prachtig zwanger, ik vind 15 kg. wel meevallen hoor! Ook al heb je die vervelende kwaaltjes, geniet er nog even van. Ik vond en vind dat altijd zo’n enorm cliché, maar het is gewoon ook zo waar, zo’n zwangerschap gaat gewoon snel voorbij 😉
  Doortje onlangs geplaatst…Verkopen 2015My Profile

 4. Wat een mooie buik heb je! Het lijkt misschien groot maar het staat je goed hoor! Lekker van genieten over een paar weken is hij weer weg… Spannend hoor het begint echt al op te schieten!
  Susanne onlangs geplaatst…Ziekenhuis termen#2My Profile

 5. Je bent prachtig zwanger! Het lijkt inderdaad alsof je hoogzwanger bent terwijl je eigenlijk nog een paar weken te gaan hebt, maar die bolle buik is alleen maar mooi. Maak je geen zorgen over die zwangerschapskilo’s. Eens je kindje er is komt dat helemaal goed!
  Vanessa onlangs geplaatst…Opgemaakte producten december 2015My Profile

 6. Wat groei je hard inderdaad!! Maar ze zeggen dat bij de 2de altijd groter word toch ..?

  Ben nu in week 23 en pas 4kilo aangekomen!! Bij de laatste 4weekelijkse controle ben ik 1a2 kilo aangekomen.. Dus hoop dat dat zo door gaat dan zit ik rond de 10/12kilo !
  En anders.. Het is voor een goed doel!

  Ben zo benieuwd naar de naam van jullie dochter ☺️

 7. Zo kondig je je zwangerschap aan en nu ben je al 32 weken zwanger. Wat gaat het toch snel zeg!
  Ik hoop voor je dat je je meisje nog minstens een week of 6 mag dragen. En hoe het dan met de kilo’s komt; dat zie je dan wel weer!
  Drie onlangs geplaatst…Best gelezen berichten van 2015My Profile

 8. Ik ben momenteel 25 weken zwanger en nu 4 kilo aangekomen.. vond dat al een hele shock.. haha laat staan wat er nog meer bij moet komen zo richting het eind. Agh ja als het kindje maar gezond is toch.

 9. Ik vind dat je een prachtige buik hebt!! Zelf had ik ook een grote buik haha en dat word inderdaad zwaar. Wel heel fijn dat je ouders Lana kunnen opvangen. Dan kan jij even je rust nemen. Ik vind dat je er geweldig uitziet en die kilo’s komen na de zwangerschap wel!
  Angela onlangs geplaatst…New in; camera!My Profile

 10. Je bent prachtig zwanger! Ik loop 3 dagen op je voor en mijn buik is nog groter ivm teveel vruchtwater. Heb ook al wkn bedrust, maar ben maar 5 kg aangekomen, mager gezicht gekregen enzo. Jij ziet er prachtig gezond uit ?

 11. Wat leuk deze updaten. Ik ben morgen 25 weken zwanger en ondertussen 6kg aangekomen. Vond ik ook best schrikken. Helemaal omdat ik voor me zwangerschap 20kg ben afgevallen zit het toch tussen me oren nu dat die kilo’s er aankomen. Gelukkig dit voor het goede doel en na de bevalling weer knallen met sporten. Leuke blog dit.

 12. Je hebt een hele mooie buik.en maak je over die kilos maar niet druk.ik kwam er 22 aan.sportte tot 32 weken.at heel gezond dus ja zeg het maar.na de bevalling was ik al gelijk 13 kg kwijt.en nu ben ik zelfs lichter

 13. Wauw, wat een gelijkenissen. Hier 31 weken zwanger en ook van een 2e.
  Je hebt een mooie ronde buik.. Vind het ook heerlijk om de kleine te voelen bewegen (meestal toch, hier nogal een actief kindje, zelfs gyn zei het). Dat zal naar het einde weer wel minderen.
  Ook veel meer nood aan rust hier, hebt er dan ook nog een ander kindje rondlopen he.
  Succes nog met die ‘laatste loodjes’ x

 14. Ik vindt je buik echt heel erg mooi! Wat moeilijk dat je diabetes zo aan je gewicht zit te rommelen. Lijkt me lastig dat je het gewicht ook niet helemaal in de hand heb door de diabetes. Maar zolang je kindje lekker gezond is zou ik dat naast me neer proberen te leggen. Komt na de zwangerschap vast weer goed?
  Sheela onlangs geplaatst…Peuter TAGMy Profile

 15. Ik vind je prachtig en sexy zwanger, we zien je in mooie kleding lopen, een plaatje!
  Dus niet aan twijfelen, ik weet zeker dat Yannick je prachtig vindt zo…en de pyjamatijden horen er ook bij, maar dat maakt jou niet minder mooi!! Ik hoop dat je nog een aantal weken mag genieten van dit meisje in je buik…

 16. Wauw het gaat zo snel! Voor je het weet heb je je tweede meisje in je armen.
  Je hebt echt een supermooie buik en snap dat je daar lekker van geniet.
  En die kilo’s … tsja, snap wel dat het lastig kan voelen maar het is voor een goed doel denk ik dan maar, toch?
  Je bent in elk geval prachtig!
  Liefs, Steffie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.