3 tips om te besparen vaste lasten zoals gas en licht

Zoals jullie weten verdiep ik me graag in budgetteren, besparen op vaste en variabele lasten en hoe je zo meer geld kunt overhouden om te sparen voor leuke dingen en voor belangrijke zaken voor later. Zo geeft het mij veel rust om een goede buffer op te bouwen op de spaarrekening en probeer ik tegelijkertijd ook elk jaar wat extra af te lossen op de hypotheek om zo in de toekomst meer financiële ruimte op te bouwen. Een van de lasten waar je goed op kan besparen is de kostenpost gas en licht. Hoe? Daar heb ik 3 tips voor.

Bespaar je op gas, licht en andere vaste lasten

 • Voor je begint met besparen op vaste lasten zoals gas en licht, is het eerst belangrijk dat je al de juiste keuzes maakt qua energieleverancier. Bij gas en licht afsluiten komen flink wat variabelen kijken: van prijs en contractduur tot duurzaamheid. Ik ben erg voorstander van groene stroom omdat dit duurzamer is.
 • Dan kun je heel bewust omgaan met gas en licht en stroom. Sluit apparaten geheel af wanneer je ze niet gebruikt. Houd geen telefoonopladers of andere apparaten doelloos in het stopcontact want ook dit vreet ongemerkt veel stroom. En zet een apparaat pas aan bij gebruik, zo kun je aanzienlijk besparen op de vaste lasten van licht en stroom.

Vergeet de lampen niet

 • Zo cliché maar zo weinig mensen doen het: doe de lichten uit van kamers waar je niet bent en maak er een gewoonte van dat zodra je een kamer verlaat, je checkt of de lampen uit zijn. Dit kan anders ongemerkt enorm veel stroom kosten op je energierekening en je krijgt er helemaal niets voor terug. Ook je lampen gaan zo een stuk langer mee wat ook zal besparen in de portemonnee.
 • Koop spaarlampen of lampen met energielabel A. Het is beter voor het milieu en bespaart ook aanzienlijk wanneer je deze keuze maakt voor alle lampen. Ze kosten iets meer in aankoop maar leveren uiteindelijk een flinke besparing op.

Wat zijn jouw beste tips om te besparen op vaste lasten? Klets erover mee bij de reacties.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

0 reacties

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Ik heb iets leuks voor je!

   

  Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
  dit veld niet invullen s.v.p.