3 tips om je te beschermen tegen (latere) gewrichtsproblemen

We zijn jong en hopelijk nog gezond maar met de dag worden we ouder. Oud worden is in principe iets moois, want iedere leeftijd heeft zijn charme. Echter, is het ook een feit dat onze gezondheid achteruit begint te gaan. In deze blog bespreek ik één specifiek onderwerp, namelijk : gewrichtsproblemen. Ik geef je zo concreet mogelijke tips over hoe je enigszins de pijn kan voorkomen en verminderen.

3 tips om je te beschermen tegen (latere) gewrichtsproblemen

Wees aardig voor je lichaam

Het klinkt best gek, maar eigenlijk is dat het niet: wees aardig voor je lichaam. Als je een fanatieke hardloper/sporter bent, dan heb je acht van de tien keer niet door dat je jouw lichaam aan het belasten bent. Elke verkeerde stap, houding of beweging kan fataal aflopen. Jij kent je lichaam het beste en alleen jij kan weten wanneer je lichaam moet rusten. Luister dus goed naar je eigen lichaam!

Gebruik voedingssupplementen

Een van de beste manieren om je gewrichten te laten ontspannen is het gebruik maken van voedingssupplementen. Curcumine of groenlipmossel zijn in staat om de natuurlijke hoeveelheid vocht tussen je gewrichten te verhogen. Hierdoor zullen je gewrichten meer ontspannen en zo kan je toekomstige problemen enigszins voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Beweeg voldoende en consistent

Vooral nu met corona werken de meesten vanuit huis. Zorg wel dat je dagelijks voldoende in beweging blijft. Één uur wandelen is de ondergrens en dient dagelijks te worden uitgevoerd. Dit consistent uitvoeren is belangrijker dan het tempo telkens te verhogen. Je bent liever een week consistent bezig dan dat je de ene dag 2 uur intensief aan het sporten bent en de andere dag helemaal niet. Bij het thuiswerken is het overigens belangrijk om elk kwartier op te staan. Loop even een rondje in huis en strek jezelf goed uit. 

Welke van deze tips ken jij al? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

0 reacties

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Ik heb iets leuks voor je!

   

  Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
  dit veld niet invullen s.v.p.