3 Tips hoe ik snel en efficiënt door het huishouden ga

Het huishouden, ik ben er geen ster in en ik denk soms ook, ik doe maar wat, maar ik vind het wel heel fijn om in een schoon en opgeruimd huis te wonen. En dat wil niet zeggen dat het perfect moet zijn, maar het geeft me altijd veel voldoening als het netjes is. Nu ben ik enorm gelukkig met een schoonmaakster voor een paar uurtjes per week, maar dat neemt niet weg dat er tussendoor ook gewoon opgeruimd moet worden en dat ik het tussendoor ook graag netjes houd. Ik deel je mijn 3 tips om het huishouden snel en efficiënt te doen om vervolgens meer tijd over te houden voor wat je energie geeft, zoals je kinderen, een boekje lezen of die ene Netflix serie afkijken.

3 Tips hoe ik snel en efficiënt door het huishouden ga

1. Een fijne stofzuiger! Met kinderen (en huisdieren) ontstaat de meeste viezigheid vooral op de grond en dat zorgt ook het snelst voor het ‘vieze’ gevoel waar ik graag snel vanaf wil. Wij lopen graag rond op sokken (en sloffen zoals jullie van me weten haha) en ik houd de vloer dan gewoon graag schoon. Sinds kort ben ik een gelukkige huisvrouw die voorzien is van de Rowenta Air Force Flex steelstofzuiger. Dit is echt een enorme aanwinst om snel door je huis te gaan. Dankzij de Flex steel kun je ook makkelijk onder lage meubels zoals bedden en kasten komen en zo weet je zeker dat je overal bij kan om je huis schoon te krijgen. Het is tevens een kruimelzuiger dus na het eten kun je zo even rondom de kinderstoelen alle kruimels weg krijgen. Deze stofzuiger maakt het bijhouden van je huishouden gewoon heel makkelijk en omdat deze draadloos is pak je hem er gewoon sneller even bij. Je shopt hem via deze link en van 2 november 2020 t/m 31 januari 2021 kun je een cashback tot €100 aanvragen op geselecteerde stofzuigers waaronder deze Rowenta Air Force 560 Flex steelstofzuiger wat de aanschaf nog interessanter maakt. Je kunt hem bovendien eerste 90 dagen uitproberen en nog terugsturen indien je niet tevreden bent.  Ik kan me niet voorstellen dat je niet tevreden zou zijn overigens ;). Ps. op mijn Instagram kun je een Rowenta Flex winnen!

 

2. Het dagelijkse quick cleaning rondje: Ik maak 1 en soms 2 keer per dag een quick cleaning rondje door het huis. Ik zorg dat ik de toiletten schoonmaak met toiletreiniger en vervolgens ga ik door de rest van het huis. Met een fijne DIY-schoonmaakspray en een schoon doekje sop ik allerlei meubels af, zorg ik voor schone wastafels, houd ik de tafels netjes en kijk ik waar een doekje erover halen al het verschil maakt. Door elke dag zo’n 10-15 min. zo’n rondje te doen door het hele huis houd je het behapbaar en zul je minder tijd nodig hebben voor de grote schoonmaak die je bijv. eens per week doet.

3. Op elke verdieping in huis heb ik een DIY-schoonmaakspray staan  (klik hier voor het artikel met het recept) en een doekje. Dit maakt de drempel enorm laag om tussendoor schoon te maken want je hoeft er niet voor naar beneden, een sopje te maken enzovoorts. En je hoeft er ook geen kant-en-klare doekjes voor te gebruiken wat natuurlijk ook in kosten bespaart. Met kinderen en huisdieren heb je regelmatig zo’n momentje dat er even wat omgaat of geknoeid wordt en zo kun je op ieder moment de boel weer oppoetsen.

 

ps. De winnaar van de Instagram winactie is: @puur_jorieke. Stuur me een mailtje naar kelly @ kellycaresse . Nl en Rowenta zorgt dat jij de stofzuiger ontvangt. Gefeliciteerd.

 

Dat waren mijn 3 simpele tips hoe ik mijn huishouden snel en makkelijk bijhoud. Ik ben benieuwd hoe jij het jezelf makkelijker maakt in het huishouden, klets erover mee bij de reacties.

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.