Vandaag, zaterdag 31 augustus is de volgende mijlpaal in mijn zwangerschap bereikt, ik ben 28 weken zwanger. Dat betekend dat ik het tweede trimester achter me laat, en ben aangekomen in het derde trimester. Een fijn mijlpaal, want officieel is de baby nu levensvatbaar, maar natuurlijk mag mijn kleine meid heerlijk blijven groeien tot ze uitgegroeid en wel geboren kan worden. Aangezien ik ivm. diabetes rond de 38 weken wordt ingeleid, betekend dit dat mijn laatste 10 weken zwangerschap nu ingaan. Wow wat is de tijd voorbij gegaan, en ik geniet volop. Deze 10 weken ga ik dan ook zeker benutten om nog lekker te genieten en van alles klaar te maken voor de komst van de kleine meid. Hoe het nu met me gaat zal ik in deze update met jullie delen!.

Volgens Babybytes: De volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje. 
Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is. 
Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Wat vind ik het interessant om de ontwikkeling van mijn buikbaby in de gaten te houden. Afgelopen maandag had ik een afspraak (controle) bij de gynaecoloog met een korte echo. Doordat ik zo gegroeid was, en wat moeilijkheden had met het controleren van de diabetes (jojo bloedsuikers) was ik bang dat de kleine meid al voor op groei zou liggen. Toch is dit niet het geval, want de hoogte van mijn baarmoeder is mooi op schema. Dinsdag hebben we de groeiecho en dan zullen ze uitgebreid het meisje gaan opmeten en bepalen hoe groot ze is. Hier zijn we dan ook erg benieuwd naar.

Met mij gaat het al een stukje beter, ik kan steeds beter accepteren dat ik rust moet nemen, en deze rust ook echt pakken want ik merk hoe goed het me doet. Wanneer ik teveel doe dan wordt mijn buik erg gespannen, en als dit doorgaat wordt het zelfs pijnlijk. Dat moment probeer ik dan ook te voorkomen door voortijdig rust te nemen. Ik ben begonnen aan mijn studie tot gewichtsconsulente, dit is een thuisstudie dus dit zorgt ervoor dat ik goed mijn rust kan pakken, maar wel lekker bezig kan zijn. De kleine meid is heerlijk actief in mijn buik, het lijkt alsof ze heel wat gymnastiek oefeningen doet, lekker aan het trappelen is en mijn hele baarmoeder van alle hoeken aan het ontdekken is. Nu heeft ze die ruimte natuurlijk ook nog dus die benut ze dan ook optimaal. Het is heerlijk om zo’n bewegend dametje te voelen, en om zo met haar contact te maken.

Vermoeidheid is een kwaal waar ik nogal last van heb. Dit overvalt me soms ineens en dan is het belangrijk om dan rust te nemen. De kleine meid is optimaal aan het groeien, en zolang zij dat lekker doet, neemt deze mama de rust om haar die kans te geven. Met de papa in spe gaat het ook erg goed, samen kijken we er erg naar uit als onze dochter geboren wordt. Vriendlief is al een hele trotse papa en maakt veel contact met haar wanneer ze lekker actief aan het schoppen is. Mijn buik krijgt veel aandacht van papa, en veel kusjes dus onze mini wordt al heerlijk vertroeteld. Ik krijg zoveel heerlijke kriebels in mijn buik als ik mijn vriend zo bezig zie met de komst van onze kleine, en met het contact maken met haar, dat is zo prachtig. Ik kan dan ook niet wachten om na de geboorte te zien hoe vriendlief met zijn grote handen onze kleine meid zal verzorgen en vertroetelen. Ik klink nu misschien als een verliefde puber, maar dat is echt hoe het voor mij voelt. Het lijkt me ook zo prachtig om uiterlijke en innerlijke kenmerken van mijn vriend straks terug te zien in onze dochter!.

Qua praktische zaken zitten we ook wel goed in de planning. De meubeltjes van de babykamer staan op hun plek, en zelfs de kledingkast is al ingericht. We hoeven alleen nog wat schilderijtjes, een leuk gordijntje en een hemeltje voor boven het bed en haar kamertje is klaar om in gebruik te nemen. Daarnaast zullen we nog op jacht gaan naar een mooie en praktische kinderwagen, de maxi cosi, een badje en andere belangrijke spullen. Hier hebben we natuurlijk ook nog voldoende tijd voor.

Nog steeds geniet ik volop van het zwanger zijn en probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn. Dit was weer een update van hoe het nu gaat met mij en de zwangerschap. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Follow my blog with Bloglovin’ 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

15 gedachten over “28 weken zwanger- update”

  1. Nog 10 weken… Dat lijkt me wel bijzonder aan ingeleid worden, weten wanneer het zover is en het al gepland hebben staan in je agenda (bij wijze van spreken). Ga je een artikel maken over de babykamer/kinderwagen etc. ?

  2. Wat schrijf je toch weer heerlijk, ook over de toekomstige papa. Jeetje, laatste 10 weken alweer.. Geniet er nog maar van, jullie kleine meisje komt sneller dan je denkt!

  3. Wat leuk om te lezen weer! En met je vriend, zo schattig hoe je dat beschrijft. Ik zie dat stiekem ook al een beetje voor me, als wij een baby gaan maken 🙂 ik hoop dat het zo goed met je blijft gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.