Vandaag ben ik 26 weken zwanger, en iedere week dat ik erbij op mag tellen kom ik dichterbij het bijzondere moment dat komen gaat. Ook voelt iedere week verder weer als een opluchting, en wordt de trots groter. Ook het genieten wordt met de week meer heb ik het idee. Het genieten van dit kleine meisje in mijn buik. De kleine meid is ook met de week actiever, althans ik voel haar bewegingen al steeds beter. Inmiddels is het zelfs zo dat er geen uur voorbij gaat zonder een schopje, een tikje, of actief getrappel gevoelt heb. Vandaag had ze de hik en dit was van buiten duidelijk en ritmisch voelbaar, heel schattig. Ik wordt in de ochtend wakker met het gevoel van een wezentje dat in mijn buik al druk aan het trappelen is, en in de avond is ze ook bijzonder actief, wanneer ik van plan ben te gaan slapen. Het is genieten dat ze zo laat merken dat ze altijd bij me is. Ook voor mijn vriend is het prachtig, en zij maken contact met elkaar door dat hij zijn hand op mijn buik legt, en ze precies op die plek terug schopt, of door zijn oor op mijn buik te leggen. Hij krijgt dan fijne tikjes terug. Het is voor mij ook prachtig om hem te zien genieten van zijn dochter in mijn buik. Afgelopen maandag had ik een controle afspraak bij de gynaecoloog.

Nadat ik met pijnlijke frequent harde buiken thuis kwam te zitten heb ik veel rust moeten houden. Zodra ik eigenwijs toch het huis wilde dweilen, of de badkamer wilde poetsen werd dit daarna toch even terug gefloten met een harde buik of pijnlijke rug/buik. Zo ben ik daar nu een juiste balans in aan het zoeken, hoe ik toch wel in huis wat gedaan krijg, maar met de nodige rustpauzes tussendoor. Mentaal is het voor mij vooral heel zwaar. Ik ben een bezige bij, en ik was gewend om veel te werken, onregelmatige tijden te hebben in mijn roosters, om af en toe nog te sporten, en eigenlijk gewoon altijd bezig te zijn. Ik moet er echt aan wennen dat ik tegen mezelf mag zeggen dat ik rust mag/moet houden. Toch went deze situatie al wat beter, en leer ik beter mijn weg en ritme te vinden. Afgelopen maandag was ik bij de gynaecoloog waar we weer een korte echo en controle kregen. Onze kleine meid doet het super, en wat ben ik daar trots op. Ze is netjes gegroeid en ook de stand van mijn baarmoeder is prima voor dit termijn. Iets wat gezien mijn diabetes wel heel knap is omdat kinderen van moeders met diabetes over het algemeen een stuk groter worden en voorlopen in de groeicurve. Wat niet is kan nog komen, maar ik wil toch graag in mijn handen klappen dat ik mijn diabetes nog goed genoeg onder controle kan houden. De gynaecoloog maakte zich natuurlijk wel zorgen om de harde buiken en drukte me nog eens op het hart hoe belangrijk het voor mij is om rust te houden en vooral niet teveel te tillen, lopen en mijn lichaam te belasten.

Ik heb alles over voor mijn kleine meid, dus het stoppen met werken en sporten dat doe ik dan ook omdat ik weet en voel dat het van groot belang is. Vriendlief zijn al een beetje begonnen met de babykamer ideetjes, en in september zullen we deze dan ook gaan uitvoeren. Ook dan gaan we kijken voor een kinderwagen en dat soort spullen. Voor nu kan ik dus wel zeggen dat het goed gaat omdat de kleine meid het goed doet en ik me redelijk goed voel als ik voldoende rust neem. Natuurlijk komen kwaaltjes als vermoeidheid, veel plassen, lastiger slapen door de buik die in de weg ligt, en af en toe wat meer hoofdpijn ook voor maar daar hoor je me niet over klagen. Ik ben hartstikke trots zwanger, mijn buik groeit momenteel gigantisch en dat vind ik een prachtige ervaring.

Ik ben natuurlijk weer benieuwd naar jullie reacties, tips, ervaringen enzovoorts in de comments. Ik vind het super leuk om jullie comments te lezen en al reageer ik er vaak niet op, ik lees ze allemaal en ze geven me dan ook allemaal een fijne glimlach op mijn gezicht, heel erg bedankt hiervoor!

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

19 gedachten over “26 weken zwanger – update”

 1. Hee sweety, wat voel ik mij oprecht gelukkig na het lezen van jouw update. Zo fijn om het te volgen en om te lezen dat het zo goed gaat. Je doet het super en ik hoop dat je het op deze manier vol kunt houden. Jij bent trots zwanger en je blogvriendinnetjes zijn trotse meegenieters. Dikke knuffel

 2. Ik heb het al tegen je gezegd, maar je doet het echt top! Ik kan me voorstellen hoe het is om ineens beperkt te worden in je sporten, huishouden, leuke dingen doen, maar dit geeft je dochter toch echt zelf aan! Wat lief dat ze zo actief is 😀
  Geniet lekker verder, komt goed!

 3. Wat gaat het snel! Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik van dat getrappel mocht genieten. Zoonlief wordt volgende week 1 jaar. Ik heb de laatste drie maanden platte bedrust voorgeschreven gekregen. Rust houden is inderdaad geen pretje. Maar goed, voor je kind doe je alles. Geniet nog maar even van je meisje in je buik.

 4. Woww wat gaat het snel zeg, 26 weken alweer. Erg bijzonder om je verhalen te lezen. 🙂 Wel rustig aan doen en goed om jezelf en je kleine meisje denken.

 5. Dankjewel voor je comments, wat gaat de tijd inderdaad snel, bijzonder he dat getrappel! Wat heftig zeg 3 maanden bedrust, maar inderdaad voor je kindje doe je alles 🙂

 6. Ah wat een super lieve comment, lief dat je zo meeleeft! Ik doe alles voor mijn kleine meid 🙂 vooral nu ze dit zo aangeeft, dankje!

 7. Ahh ik wordt helemaal ontroerd van deze comment, wat lief, wat super lief! Ik heb je ook via twitter bedankt, doet me echt goed!

 8. Je schrijft zo trots over je kleine meid! Wel flink balen dat je nu een stuk minder actief bezig bent, maar over 14 weken kan je je mooie meisje in je armen sluiten. Ik ben echt super benieuwd naar de babykamer en alle spulletjes die erbij komen kijken! Xx

 9. Hey Kelly fijn dat het zo goed gaat en dat jullie er zo lekker van genieten. Het is ook zo mooi en bijzonder! Ik kan je echt meegeven dat je met je harde buiken echt rust moet nemen!!! Ik spreek uit ervaring, daardoor is ziva te vroeg gekomen! Dus rustig aan!!!! En geniet daarvan! X de bovenbuurvrouw!

 10. Goed dat je je rust neemt!

  Houden jullie rekening met de levertijd van de kinderwagen en kamer? Bij onze kinderwagen was dat 12 weken en bij de kamer 8…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.