24 weken zwanger update

Inmiddels ben ik 24 weken zwanger, dat vind ik toch wel weer een mooie mijlpaal. Tijd om jullie weer een update te geven van hoe het met me gaat. Ik bekijk de zwangerschap in mijlpalen, de eerste mijlpaal bij 8 weken, dan 12, 16, en vervolgens de 20 weken. Daarna de 24 weken mijlpaal, dan 26 weken, 28 weken en daarna de 30 weken mijlpaal. Iedere mijlpaal heeft zo z’n aspecten. Zo was de 12 weken natuurlijk fijn dat het eerste trimester erop zat, en 16 weken was een mooie mijlpaal in verband met de geslachtsbepalende pretecho. Toen volgde de spanning voor de 20 weken echo, en nu 24 weken ben ik zo’n 5,5 maand zwanger. De buik begint duidelijk naar voren te komen, en ook mensen die mij niet kennen merken het inmiddels aan me op dat ik zwanger ben. Mijn buik groeit gewoon niet zo rap tot nu toe als bij sommige anderen, en voor de buitenwereld die me niet kennen, zullen me misschien gewoon wat dikker gevonden hebben. Inmiddels begint de buik echt een zwangerschapsbuik vorm te hebben en kunnen we er niet meer omheen. Als zelfs de man bij de balie van de Turkse douane vraagt naar de zwangerschapduur, terwijl wij hier zelf niet over gesproken hadden, en ik een tamelijk los shirt droeg, dan tel je helemaal mee haha *knipoog*.

Maar hoe gaat het nu met me? Had ik vorige week nog netjes een blogje online staan over de zwangerschap en het sporten (welke ik in verband met vakantie, 1,5 week daarvoor getypt had), merk ik nu dat ook dat veel zwaarder wordt. Mijn buik wordt ronder en zwaarder, mijn banden beginnen pijnlijk te worden, en ook rugklachten zijn ontstaan. Doe ik teveel dan merk ik een trekkerig gevoel in mijn buik, en heb ik lichtelijk harde buiken. Ook merk ik de aanwezigheid van de buik meer, ik sta voorzichtiger op en ook in bed lig ik anders om de buik zo min mogelijk te belasten. Ondanks dat hoor je mij niet klagen, het valt allemaal nog best mee, en ook het genieten van de zwangerschap doe ik volop. Wat ik voor deze klachten terugkrijg, is een actief meisje die van ‘s morgens vroeg, tot ‘s avonds laat en soms zelfs in de nacht lekker aan het trappelen en schoppen is. Ik voel het wanneer ze zich omdraait, en ook van buiten is dit voelbaar en soms ook zichtbaar. Voor mijn vriend ook een prachtige ervaring.

De afgelopen 1,5 week ben ik op vakantie geweest, heb ik zoveel mogelijk rust gepakt, voor mijn doen vrijwel niets gedaan, op relaxen en genieten na en ik merk dat dit me goed heeft gedaan. Wel is er in deze periode een hele groeispurt van de buik geweest. Dit voelde ik als een trekkerig gevoel aan de huid van mijn buik, maar ook van binnen door de banden die de baarmoeder vasthouden. Ook mijn rug krijgt het zwaarder hierdoor. Het is belangrijk om goed naar mijn lichaam te blijven luisteren en op tijd de rust te pakken die ik nodig hebt. Mijn werk (in de horeca, waar ik veel loop, sta, druk bezig ben) wordt ook zwaarder dus het is belangrijk dat ik ook daar mijn grenzen goed aangeef, en op tijd rust neem.

Ik voel me dus eigenlijk best prima, al is het gewoon belangrijk goed naar mijn lichaam te luisteren en rust te nemen. Ik vind het zwanger zijn nog steeds een prachtige ervaring, ik voel me hartstikke trots en het is een heerlijk gevoel om zo’n lief kleintje in je buik te voelen bewegen. Ik ben heel dankbaar dat het tot nu toe allemaal zo goed heeft mogen gaan.

Met deze komische afbeelding sluit ik dit zwangerschapsupdate blogje af. Ik ben benieuwd naar jullie reacties, en ook naar jullie ervaringen als jullie die hebben met de zwangerschap rond de 24 weken. Laat het me weten via de comments.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

12 reacties

 • martinaa89
  4 augustus 2013

  haha die laatste afbeelding is echt grappig 😉
  lijkt me een bijzondere ervaring, 24 weken is zeker een mooie mijlpaal!

 • Rosa
  4 augustus 2013

  Je straalt op de eerste foto! 🙂

 • Bente
  4 augustus 2013

  Fijn dat alles zo soepeltjes verloopt!

 • Nem
  4 augustus 2013

  Wat een mooie foto! Gelukkig gaat het allemaal goed tot nu toe, hopelijk blijft dat nog een paar maandjes zo.

 • Dina
  4 augustus 2013

  Mooie foto, wat staat het je mooi de zwangerschap! Fijn dat alles zo goed loopt.

 • Kiss & Make-up
  4 augustus 2013

  Leuke update, goed om te horen dat alles goed gaat. Mijn schoonzus is deze week bevallen en ik kan niet wachten om het kindje te zien 🙂 Binnen twee weken vliegen we naar België om haar te bezoeken.

 • Dagmar
  4 augustus 2013

  Wat een fijne update en geruststellend om te horen dat het tot nu toe zo goed verloopt.Ik hoop dat de komende weken ook zo zullen zijn. Wat heb je een prachtig buikje, zo spannend dat er gewoon een lief prinsesje in groeit. Geniet ervan en denk goed aan jezelf xxx

 • Joyce
  4 augustus 2013

  Fijn dat alles goed gaat! mooi buikje heb je al.

 • Monique
  4 augustus 2013

  Leuk om steeds een update te lezen, fijn dat het allemaal goed verloopt

 • Robin
  4 augustus 2013

  Op die foto sta je prachtig, trotse mama!

 • Wendy
  4 augustus 2013

  Wat een stralende foto 🙂 Ik las ergens op internet dat zwemmen heel erg goed is.

 • Lieze - LiezeLooks.nl
  4 augustus 2013

  Wat een prachtige foto van jou!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.